Magnezij hlorid

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
ledeny

#101 Re: Magnezij hlorid

Post by ledeny »

PipiDugaDevetka wrote:Klikni ctrl+++ da pročitaš tekst. Kupio 600 gr! Kaže apotekarka iz ljekarne Delfin da je čistoća 99,9%. Proizvodi se u Kopru-Slovenija, a firma proizvđač je ''Lex'' ili tako nekako, ne zapisah odmah, pa ishlapilo iz glavuše.
Hvala za info. @dadanpg!
:-D
Taj MgCl što si kupio u apoteci je vjerovatno farmaceutskog razreda "pharmaceutical grade" a ne prehrambenog "food grade", pa bi možda najbolje bilo da od njega napraviš ulje te da ga unosiš putem kože. Koliko sam upoznat, MgCl farmaceutskog razreda je isto tako čist ali u sebi ima nešto više teških metala (u tragovima) nego ovaj drugi. Najbolje bi bilo kad bi nam neko ko se bolje razumije u hemiju i medicinu dao malo više informacija o tome. A isto tako ne bi bilo loše da nazoveš apoteku i da ih pitaš da li je taj proizvod koji si od njih kupio pogodan za oralnu ili dermalnu upotrebu. Možda ti kažu da uopšte nije pogodan za upotrebu nego da se koristi u proizvodnji medicinskih preparata i slično. Svakako treba pitati.
Ljuska_u_BaklaFi

#102 Re: Magnezij hlorid

Post by Ljuska_u_BaklaFi »

Izvin'te sto ja ovako malo laicki upadam, procitala sam sve sto ste napisali, kupila bih MgCL roditeljima (imaju problema sa kostima), pa da vidim jesam li dobro shvatila :33 g na litar prokuhane vode a pije se maksimalno 1 dl dnevno. :?
Ujedam

#103 Re: Magnezij hlorid

Post by Ujedam »

marakes wrote:Da li je neko od vas cuo za ljekovita svojstva magnezij hlorida i da li znate gdje se moze kupiti?
Magnezij hlorid, možeš nabavit u apoteci svakoj, odeš i tražiš da ti naprave kremu, sirup, šta ti treba. MgCl je obar za kosti, živce, zube. :-D
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#104 Re: Magnezij hlorid

Post by PipiDugaDevetka »

ledeny wrote:
PipiDugaDevetka wrote:Klikni ctrl+++ da pročitaš tekst. Kupio 600 gr! Kaže apotekarka iz ljekarne Delfin da je čistoća 99,9%. Proizvodi se u Kopru-Slovenija, a firma proizvđač je ''Lex'' ili tako nekako, ne zapisah odmah, pa ishlapilo iz glavuše.
Hvala za info. @dadanpg!
:-D
Taj MgCl što si kupio u apoteci je vjerovatno farmaceutskog razreda "pharmaceutical grade" a ne prehrambenog "food grade", pa bi možda najbolje bilo da od njega napraviš ulje te da ga unosiš putem kože. Koliko sam upoznat, MgCl farmaceutskog razreda je isto tako čist ali u sebi ima nešto više teških metala (u tragovima) nego ovaj drugi. Najbolje bi bilo kad bi nam neko ko se bolje razumije u hemiju i medicinu dao malo više informacija o tome. A isto tako ne bi bilo loše da nazoveš apoteku i da ih pitaš da li je taj proizvod koji si od njih kupio pogodan za oralnu ili dermalnu upotrebu. Možda ti kažu da uopšte nije pogodan za upotrebu nego da se koristi u proizvodnji medicinskih preparata i slično. Svakako treba pitati.
@ledeny,
Hvala puno na savjetu. Zvaću apoteku da pitam ovo.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#105 Re: Magnezij hlorid

Ujedam wrote:
marakes wrote:Da li je neko od vas cuo za ljekovita svojstva magnezij hlorida i da li znate gdje se moze kupiti?
Magnezij hlorid, možeš nabavit u apoteci svakoj, odeš i tražiš da ti naprave kremu, sirup, šta ti treba. MgCl je obar za kosti, živce, zube. :-D
Kako se pravi krema od MgCl? Mogu li ja kupiti osnovu neku jeftinu kremu/mast, kao npr. vazelin ili maslinovo ulje i dodati ovaj zrnasti MgCl iz apoteke Delfin?

Zatim utrljavati na krizna mjesta (Koljeno i kuk desni kod mene)?
Last edited by PipiDugaDevetka on 14/12/2011 13:28, edited 2 times in total.
PipiDugaDevetka

#106 Re: Magnezij hlorid

O'zone wrote: Ako ti ne bude mrsko javi rezultate CT-a :wink:
Bio jutros na snimanju CT, pa rezultati za 7 dana. Javim se tada.
Ujedam

#107 Re: Magnezij hlorid

Post by Ujedam »

Magnezij hlorid, možeš nabavit u apoteci svakoj, odeš i tražiš da ti naprave kremu, sirup, šta ti treba. MgCl je obar za kosti, živce, zube. :-D [/quote]
Kako se pravi krema od MgCl? Mogu li ja kupiti osnovu neku jeftinu kremu/mast, kao npr. vazelin i dodati ovaj zrnasti MgCl iz apoteke Delfin?
Zatim utrljavati na krizna mjesta (Koljeno i kuk desni kod mene)?[/quote]

Na taj način ne možeš praviti kremu od MgCl-a. U apoteci se spravljaju kreme po posebnim propisima i količinama, jer postoje optimalne količine koje se dodaju u kremu zbog ljekovitog učinka. Moj savjet je da odeš u apoteku i nek'ti naprave kremu. Ako želiš druge opcije, savjetujem ti sljedeće:
Prokuhaš jednu litru vode i ostaviš da se ohladi. U bocu staviš 33 grama magnezij klorida ( kupi u ljekarni) i zatim uliješ prokuhanu ali ohlađenu vodu. Dobro zatvori i potresi bocu. Nemoj ni pod razno stavljati u frižider da ti se brzo ohladi, nema potrebe. U zavisnosti kakvo oboljenje imaš, kažeš koljeno i desni kuk-ja sam medicinski radnik, pa mi ovo nije dovoljno objašnjenje, ali možeš svaki dan piti otprilike šolju za kafu, MgCl-a. Također, ima i ulje MgCl-a, kao i krema. Ako se dobro sjećam, 200ml je krema-otprrilike košta oko 25KM. I ponekad u apotekama, MgCl je pod drugim nazivom.
marakes

#108 Re: Magnezij hlorid

Post by marakes »

Zelimo ti odlicne rezultate :) valjda je mg poceo djelovat...iako je vrlo kratko vrijeme kako ga konzumiras
dadanpg

#109 Re: Magnezij hlorid

Post by dadanpg »

Molim i drugi put. I ja sam dobila te iste informacije od uvoznika jer mi tu radi prijateljica.
VAŽNO
Nemojte kupovati u ap.Delfin na trgu heroja jer je tamo 33 gr 5 KM. Da ne povjeruješ a ista firma.
ledeny

#110 Re: Magnezij hlorid

Post by ledeny »

PipiDugaDevetka wrote:Kako se pravi krema od MgCl? Mogu li ja kupiti osnovu neku jeftinu kremu/mast, kao npr. vazelin ili maslinovo ulje i dodati ovaj zrnasti MgCl iz apoteke Delfin?

Zatim utrljavati na krizna mjesta (Koljeno i kuk desni kod mene)?
Ne treba ti nikakva krema. Napravi sam magnezijumovo ulje. To je veoma jednostavno.

Kupi destilovanu vodu (ili prokuhaj tekuću) te je pomiješaj sa MgCl u omjeru od 50%/50%. Drugim riječima, 500ml vode miješaš sa 500gr MgCl i tako dobiješ litar ulja koje onda utrljavaš u kožu. To koža odmah upija i razlaže po tijelu, a možeš osjetiti i malo peckanja. Ništa strašno. Ne moraš se bojati da ćeš pretjerati sa unosom MgCl u organizam putem kože jer ćeš višak izmokriti. Dobro je kada magnezijum ode u bubrege jer će ti rastvarati kalcijumovo kamenje i pijesak, kao i mokraćnu kiselinu koju bubrezi stvaraju zbog nedostatka magnezijuma a koja se vremenom taloži po zglobovima što dovodi do artritisa a vjerujem i do tvog problema sa kostima. Kao što rekoh, najbolji način za unos MgCl je putem kože (dermalno).

Želim ti sreću sa nalazima, a u svakom slučaju bi ti preporučio da malo sačekaš sa doktorima i daš šansu MgCl. Kažu da je taj čudesni mineral skidao ljude sa operacionih stolova. Pozdrav.
PipiDugaDevetka

#111 Re: Magnezij hlorid

marakes wrote:Zelimo ti odlicne rezultate :) valjda je mg poceo djelovat...iako je vrlo kratko vrijeme kako ga konzumiras
Mislim da sam vidio neke promjene u mokraći, pa sam to protumačio kao ''topljenje'' kamenja. Ima da se ljekari pravo zaibrete kada vide na rtg stjenčuge od 17 i 15 mm, a na CT snimcima ne bude skoro ništa. Da ne bude zabune, ova gromada od 17mm je bila velika (2,5 x 3) CENTIMETRA, ali sam prošao jedno 5 tretmana tucanja na DIP-u.

Ranije sam bio na UZ pregledu kod dr. Fahrudina iz Hrasnice, pa je on, odnosno, njegov saradnik konstatovao ''konkrement i na prostati''. Iskreno se nadam da se istopio i taj problem.
marakes

#112 Re: Magnezij hlorid

Post by marakes »

a koliko dugo koristis Mgcl, mislis li da je prekratak period da bi vidio znacajnije rezultate sad na nalazima....a super je sto vidis promjene, sigurno da ima efekta
PipiDugaDevetka

#113 Re: Magnezij hlorid

marakes wrote:a koliko dugo koristis Mgcl, mislis li da je prekratak period da bi vidio znacajnije rezultate sad na nalazima....a super je sto vidis promjene, sigurno da ima efekta
Devet dana sam koristio MgCl, pa je uslijedilo CT snimanje juče. Za sedam dana, 21. decembra će biti nalazi, pa dojavim šta se dešava. Imam prave dokaze, snimke sa kojih i laik može vidjeti kamenčuge u bubrezima i još jednu odumrlu limfnu ćeliju koja se kalcificirala izvan bubrega, vjerovatno u spojnom kanalu ''jetra-želudac'', a izvan bubrega. Ovo je ljekarsko objašnjenje za kalcifikaciju odumrle limfne ćelije, a ne moje laičko.

Ja mislio da sam progutao pileću kost, pa se zaglevila negdje u visini malo iznad bubrega prema rtg snimci. :D
marakes

#114 Re: Magnezij hlorid

Post by marakes »

hhheheh, svaka cast na humoru...ma bice to abd sve cisto ko suza :)
fatamorgana

#115 Re: Magnezij hlorid

Post by fatamorgana »

marakes wrote:hhheheh, svaka cast na humoru...ma bice to abd sve cisto ko suza :)
Pridružujem se u dobrim željama za ozdravljenje!
O'zone
Globalni moderator

#116 Re: Magnezij hlorid

Post by O'zone »

Joj, @Pipi ja čekam te tvoje nalaze kao da su moji :) jer ako tebi upali moglo bi i meni da se riješim svog kamenjara :lol:
ledeny

#117 Re: Magnezij hlorid

Post by ledeny »

Mislim da je nerealno očekivati rezultate za svega devet dana korištenja MgCl budući da se problemi stvaraju godinama. Potrebno je barem dva mjeseca efektivnog korištenja da bi se vidjeli neki konkretni pomaci.
marakes

#118 Re: Magnezij hlorid

Post by marakes »

ledeny wrote:Mislim da je nerealno očekivati rezultate za svega devet dana korištenja MgCl budući da se problemi stvaraju godinama. Potrebno je barem dva mjeseca efektivnog korištenja da bi se vidjeli neki konkretni pomaci.
i ja se slazem, mada koliko sam upucena gospodin je koristio donat mg prije nego sto je uzeo MgCl....

izgleda da svi hocemo pozitivne efekte cim prije, ali realno je da treba malo duzi period da bi se pocele desavat promjene u organizmu....uostalom ni bolesti ne dolaze za par dana, nego su posljedica cijelog procesa....

isto je slucaj i sa uljem curekota.....svi ocekujemo odmah da vidimo rezultate, a zapravo je potrebno minimalno 8 sedmica kontinuiranog koristenja, da bi ojacali nas imunitet
PipiDugaDevetka

#119 Re: Magnezij hlorid

marakes wrote:
ledeny wrote:Mislim da je nerealno očekivati rezultate za svega devet dana korištenja MgCl budući da se problemi stvaraju godinama. Potrebno je barem dva mjeseca efektivnog korištenja da bi se vidjeli neki konkretni pomaci.
i ja se slazem, mada koliko sam upucena gospodin je koristio donat mg prije nego sto je uzeo MgCl....

izgleda da svi hocemo pozitivne efekte cim prije, ali realno je da treba malo duzi period da bi se pocele desavat promjene u organizmu....uostalom ni bolesti ne dolaze za par dana, nego su posljedica cijelog procesa....

isto je slucaj i sa uljem curekota.....svi ocekujemo odmah da vidimo rezultate, a zapravo je potrebno minimalno 8 sedmica kontinuiranog koristenja, da bi ojacali nas imunitet
ke sara-sara, što će biti - biće! Its not ours to see,...
PipiDugaDevetka

#120 Re: Magnezij hlorid

Juče pomiješao 100 gr. magnezijevog hlorida iz apoteke Delfin (99,9% čistoće) sa 1dcl destilisane vode i tako napravio ''MgCl ulje''. Počeo mazati ''krizna mjesta'' na desnom koljenu, desnom kuku, te mišićima desne noge. Pije koža ovo ulje ''ko luda''. I sestru (50) sam ''natjerao'' da se maže i pije Nigari. Neka joj oteklina kod posljednjeg pršljena kičme.

Koju bih materiju mogao dodati ovom ''MgCl ulju'' da bih napravio neki gel? Puno ''ulja'' prospem dok se mažem, a i vata popije dosta toga.

Dakle, samo jedan dan se mažem ''uljem'', ali već osjetim kao olakšanje u mišićima iznad koljena i na zadnjoj strani noge. Do sada bili bolovi u njima, a sada kao da su manji. Možda je to samo psiha i prevelika vjera u MgCl?
fatamorgana

#121 Re: Magnezij hlorid

Post by fatamorgana »

PipiDugaDevetka wrote:Juče pomiješao 100 gr. magnezijevog hlorida iz apoteke Delfin (99,9% čistoće) sa 1dcl destilisane vode i tako napravio ''MgCl ulje''. Počeo mazati ''krizna mjesta'' na desnom koljenu, desnom kuku, te mišićima desne noge. Pije koža ovo ulje ''ko luda''. I sestru (50) sam ''natjerao'' da se maže i pije Nigari. Neka joj oteklina kod posljednjeg pršljena kičme.

Koju bih materiju mogao dodati ovom ''MgCl ulju'' da bih napravio neki gel? Puno ''ulja'' prospem dok se mažem, a i vata popije dosta toga.

Dakle, samo jedan dan se mažem ''uljem'', ali već osjetim kao olakšanje u mišićima iznad koljena i na zadnjoj strani noge. Do sada bili bolovi u njima, a sada kao da su manji. Možda je to samo psiha i prevelika vjera u MgCl?
Ja bih pokušao sa nekim neutralnim gelom, možda je najbolje sa otprilike 99.0 postotnim gelom od Aloe vera, on se odlično upija u kožu a nije mastan ( inaše se on koristi za kozmetičke svrhe, čiščenje lica, ljeti za rashlađivanje i hidrataciju kože koja je izgorila prilikom sunčanja itd).
Vjerujem da će se magnezijum hlorid lako pomiješati s ovim gelom, probaj ako nabaviš prvo sa manjom količinom,
naprimjer koliko stane u jednu kutiju za kremu od 50 grama.

Netrebaš puno ni mazati, dovoljne su manje količine, pozz!

Image
PipiDugaDevetka

#122 Re: Magnezij hlorid

fatamorgana wrote:
PipiDugaDevetka wrote:Juče pomiješao 100 gr. magnezijevog hlorida iz apoteke Delfin (99,9% čistoće) sa 1dcl destilisane vode i tako napravio ''MgCl ulje''. Počeo mazati ''krizna mjesta'' na desnom koljenu, desnom kuku, te mišićima desne noge. Pije koža ovo ulje ''ko luda''. I sestru (50) sam ''natjerao'' da se maže i pije Nigari. Neka joj oteklina kod posljednjeg pršljena kičme.

Ja bih pokušao sa nekim neutralnim gelom, možda je najbolje sa otprilike 99.0 postotnim gelom od Aloe vera, on se odlično upija u kožu a nije mastan ( inaše se on koristi za kozmetičke svrhe, čiščenje lica, ljeti za rashlađivanje i hidrataciju kože koja je izgorila prilikom sunčanja itd).
Vjerujem da će se magnezijum hlorid lako pomiješati s ovim gelom, probaj ako nabaviš prvo sa manjom količinom,
naprimjer koliko stane u jednu kutiju za kremu od 50 grama.

Netrebaš puno ni mazati, dovoljne su manje količine, pozz!

Image
Hvala @fatamorgana. Malo ću sačekati još komentatora jer znam iz osn. škole da se Mg lako veže sa svim i svačim. Nije bezveze potrebna staklena flaša (ne metalni lonac), nije bezvze potrebna destilovana voda, a ne obična. Možetibi da se Mg veže sa nekom materijom iz Aloe-vera gela, pa da ishlapi njegov blagotvorni učinak.
U svakom slučaju, još jednom hvala.
fatamorgana

#123 Re: Magnezij hlorid

Post by fatamorgana »

Ovo za Aloin gel sam ti savjetovao iz iskustva , on je odličan kao veikolant tj. prima dobro u sebe mnoge aktivne principe, eterična ulja, Bachove kapi itd, itd. i prenosi ih upijanjem u kožu

Možeš svaki put prije utrljavanja pomiješati malu količinu gela sa mag. hloridom.
ledeny

#124 Re: Magnezij hlorid

Post by ledeny »

Da, da, pije koža ulje kao luda. :) Samo ga nastavi redovno unositi. Siguran sam da će ti pomoći.

Nije pametno natapati vatu uljem jer tako previše bacaš MgCl. Također ga nemoj miješati sa gelom ili bilo čim drugim jer ćeš onda u tijelo redovno unositi i neke druge sastojke koji ti možda ne trebaju.

Ne trebaš nešto staviti u ulje nego ulje trebaš staviti u nešto. ;)

Sve što trebaš je sprej sa pumpicom za raspršavanje tekućine. Kada ulje napršćeš na određeni dio tijela onda malo izmasiraj jer ćeš time dodatno pomoći da ga tijelo što bolje apsorbuje. Ja sam iskoristio bočicu od potrošenog dezodoransa u spreju kojeg kupujem u DM-u.

Image
PipiDugaDevetka

#125 Re: Magnezij hlorid

Hvala @ledeny...Upravo mi na stolu stoji prskalica kojom prskam papir-Violeta ručnik, pa o nda brišem naočale, monitor i slično, da bolje vidim pixele. Nju ću iskoristiti za te potrebe. Ustvari, negdje u špajzu imam još jednu davno kupljene obje. Liče na prskalice koje sadrže deterdžent za pranje i brisanje prozora, ali su ove moje spec. kupljene da budu prskalice,...Od PVC-a su, ako je to bitno.
Post Reply