Magnezij hlorid
Moderator: anex
-
marakes
#1 Magnezij hlorid
Da li je neko od vas cuo za ljekovita svojstva magnezij hlorida i da li znate gdje se moze kupiti?
- vertigo24
#2 Re: Magnezij hlorid
cula sam za magnezijev hlorid...rekla mi je moja prijateljica,,,upotrebljavala ga nisam...imam namjeru...ali takodje ni ja ne znam gdje se moze kupiti...marakes wrote:Da li je neko od vas cuo za ljekovita svojstva magnezij hlorida i da li znate gdje se moze kupiti?
koga zanima vise o magnezijevom hloridu mogu procitati na sljedecim str....
http://www.val-znanje.com/index.php?opt ... Itemid=201
http://junkpublished.blogspot.com/2011/ ... orida.html
http://slobodni.net/t1035/#axzz1dF56t57J
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#3 Re: Magnezij hlorid
Hmm, veoma zanimljivo.
Dakle, bitan je balans kalcijuma i magnezijuma,...u organizmu....
Mene ''spucala'' ova artroza, plus, nema organa na meni koji nije počeo da kalcificira,...žučna kesa odstranjena, zglobovi sve teže i teže funkcionišu.
Izjutra čak i prsti kao da trokiraju, koljena, naročito desno, pucketa kao da nema nikakvog podmazivanja, koristim štake za kretanje,...
Radio pretrage paratiroidnih žlijezda...doktorica kaže da je SVE OK i u granicama normalnih vrijednosti.
Za sada ću samo malo više mineralne vode PRINCESS/DONAT trošiti...
Dakle, bitan je balans kalcijuma i magnezijuma,...u organizmu....
Mene ''spucala'' ova artroza, plus, nema organa na meni koji nije počeo da kalcificira,...žučna kesa odstranjena, zglobovi sve teže i teže funkcionišu.
Izjutra čak i prsti kao da trokiraju, koljena, naročito desno, pucketa kao da nema nikakvog podmazivanja, koristim štake za kretanje,...
Radio pretrage paratiroidnih žlijezda...doktorica kaže da je SVE OK i u granicama normalnih vrijednosti.
Za sada ću samo malo više mineralne vode PRINCESS/DONAT trošiti...
-
marakes
#4 Re: Magnezij hlorid
uspjela sam pronaci magnezij hlorid preko jedne apotekarke, i usput dobila informaciju da se prodaje samo u denida apotekama.....pakuje se u kesice od po 33 grama, temma onoliko koliko je potrebno za litar.....jeste da je i vise nego gadno za piti, ali sve za zdravlje
jedna kesica kosta 1,5 km....sto je i vise nego jeftino
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#5 Re: Magnezij hlorid
Ah, upravo u Ulici Eke Džubura, odmah do moje ulice, imam tu apoteku. Hvala na info. Valjda će objasniti u apoteci kako da trošim. Nadam se da nema nikakve opasnosti ako pretjeram sa Mg-hloridom.marakes wrote:uspjela sam pronaci magnezij hlorid preko jedne apotekarke, i usput dobila informaciju da se prodaje samo u denida apotekama.....pakuje se u kesice od po 33 grama, temma onoliko koliko je potrebno za litar.....jeste da je i vise nego gadno za piti, ali sve za zdravljejedna kesica kosta 1,5 km....sto je i vise nego jeftino
Juče, trošio DONAT, vascijeli dan bijah u kupatilu/toaletu, ali kao da sam osjetio lagano poboljšanje od DONATA.
Kako sam pročitao sa ovog jednog linka,...čuda čini Mg hlorid,...
Javim se kada odbacim štake i oslobodim se potrebe operacije ugradnje pvc/metal kuka. Ateroza-naručen za CT 14.12. 2011. na Radiologiji KCUS.
-
marakes
#6 Re: Magnezij hlorid
i ja sam dosta citala o tome, i sve su pozitivna iskustva.... inace, ta doza od 33 grama koja se pakuje u kesice, je dovoljna za litar vode...znaci prokuhas litar vode, ostavis da se ohladi...u staklenu flasu saspi kristale mg hlorida i odzogo prelij prokuhanom vodom... ruzno je za piti ali Boze moj 
ja se iskreno, od srca, nadam da ce ti pomoci, samo nemoj da te pokoleba ako odmah ne budes vidio rezultate, za sve je potrebno vrijeme, da se postigne balans u organizmu. Svi smo mi nestrpljivi i ocekujemo nakon dva-tri dana da budemo k'o novi, pa kad vidimo da "ne fercera" onda ga prestanemo konzumirat, sto je pogresno!
Inace nije cudo sto provodis vrijeme u wc-u, magnezij djeluje kao laksativ...
Preporucena doza je:
Od 10 do 50 godina: pola male šoljice za kahvu
Od 51 do 70 godina: jednu malu soljicu za kahvu
Od 71 i dalje: Jednu soljicu ujutro i jednu navečer.
ja se iskreno, od srca, nadam da ce ti pomoci, samo nemoj da te pokoleba ako odmah ne budes vidio rezultate, za sve je potrebno vrijeme, da se postigne balans u organizmu. Svi smo mi nestrpljivi i ocekujemo nakon dva-tri dana da budemo k'o novi, pa kad vidimo da "ne fercera" onda ga prestanemo konzumirat, sto je pogresno!
Inace nije cudo sto provodis vrijeme u wc-u, magnezij djeluje kao laksativ...
Preporucena doza je:
Od 10 do 50 godina: pola male šoljice za kahvu
Od 51 do 70 godina: jednu malu soljicu za kahvu
Od 71 i dalje: Jednu soljicu ujutro i jednu navečer.
- PipiDugaDevetka
#7 Re: Magnezij hlorid
Ja u Denidu u ulici do moje ulice, kad, ono, međutim, nema više apoteke! Valjda slab promet bio, pa gazda odustao.marakes wrote:uspjela sam pronaci magnezij hlorid preko jedne apotekarke, i usput dobila informaciju da se prodaje samo u denida apotekama.....pakuje se u kesice od po 33 grama, temma onoliko koliko je potrebno za litar.....jeste da je i vise nego gadno za piti, ali sve za zdravljejedna kesica kosta 1,5 km....sto je i vise nego jeftino
Ja u Denidu kod poliklinike SUNCE, kad, ono, međutim, NEMA!
Ja u Dina apoteku, kad, ono, međtuim, NEMA!
Ja u Semikem u Bihaćkoj ulici kod DZ O. Maslić, kad, ono, međutim,NEMA!
-
BIONA
#8 Re: Magnezij hlorid
Jel nema apoteke ili nema magnezija?
-
marakes
#9 Re: Magnezij hlorid
znam, i ja sam pretrazila bruku apoteka, cak sam zalazila i u biljne apoteke, ali nema.... onda sam dobila preko jedne apotekarke i odmah sam uzela 5 kesica od po 33 grama...kasnije su mi rekli da ima u denida apotekama, ali licno nisam isla da pitam
- PipiDugaDevetka
#10 Re: Magnezij hlorid
Ne radi više apoteka Denida u Ulici Edhema Eke Džubura-Pejton-Ilidža. To je u ulici do moje. Valjda mali promet bio, pa gazda odustao.BIONA wrote:Jel nema apoteke ili nema magnezija?
- PipiDugaDevetka
#11 Re: Magnezij hlorid
Aha, tako se znači šire dezinformacije iz nehata, a ti pojma nemaš koliko je goriva potrošeno pred samu tekmu,...marakes wrote:znam, i ja sam pretrazila bruku apoteka, cak sam zalazila i u biljne apoteke, ali nema.... onda sam dobila preko jedne apotekarke i odmah sam uzela 5 kesica od po 33 grama...kasnije su mi rekli da ima u denida apotekama, ali licno nisam isla da pitam
-
marakes
#12 Re: Magnezij hlorid
pa ja nijednom nisam rekla 100 % ima u apotekama Denida, rekla sam da sam dobila info da samo u tim apotekama ima 
- PipiDugaDevetka
#13 Re: Magnezij hlorid
Oprošteno ako se ima išta opraštati.marakes wrote:pa ja nijednom nisam rekla 100 % ima u apotekama Denida, rekla sam da sam dobila info da samo u tim apotekama ima![]()
Ja sam u apoteci Dina dobio info. da će u decembru biti tog Mg hlorida kod njih.
- PipiDugaDevetka
#14 Re: Magnezij hlorid
Poručih putem ove web. stranice iz Slovenije:
http://www.wix.com/magnezijevklorid/si# ... l2x6h20-pa
Daj Bože da nije neka prevara, ali šta ću kada je to posljednje što pokušavam uraditi.
http://www.wix.com/magnezijevklorid/si# ... l2x6h20-pa
Daj Bože da nije neka prevara, ali šta ću kada je to posljednje što pokušavam uraditi.
-
marakes
#15 Re: Magnezij hlorid
ja idem na put sutra ujutru, vracam se iduci vikend, ako vam nije problem cekati, ja cu nabaviti od ove apotekarke pa da se nadjem s vama.....
- PipiDugaDevetka
#16 Re: Magnezij hlorid
Hvala na ponudi da pomogneš, ali više volim ovako putem INTIME dostavljačke firme, pa 1kg MgCl da mi pošalju sa plaćanjem carine i svega ostalog što ide uz to. Nema razloga da vukljaš na putovanju sa sobom kilu praha ''koji asocira na,...''marakes wrote:ja idem na put sutra ujutru, vracam se iduci vikend, ako vam nije problem cekati, ja cu nabaviti od ove apotekarke pa da se nadjem s vama.....
- Rauber
#17 Re: Magnezij hlorid
Ja sam uzimao Magnezij u obliku citrata i oksida zbog opustanja misica, i primjetio sam da sam bio odmorniji dok sam ga pio, ali kakav je sad ovaj hlorid, koja je razlika izmedju njega i citrata ?
Last edited by Rauber on 21/11/2011 19:49, edited 1 time in total.
- ema_
#18 Re: Magnezij hlorid
Da li je magnezijev hlorid = gorka sol?
Po onim tekstovima na linkovima nešto me podsjetilo na nju
, a i pakovanje je isto kao i cijena.
-
Mr. Brightside
#19 Re: Magnezij hlorid
magnezij sulfat je gorka solema_ wrote:Da li je magnezijev hlorid = gorka sol?Po onim tekstovima na linkovima nešto me podsjetilo na nju
, a i pakovanje je isto kao i cijena.
- ema_
#20 Re: Magnezij hlorid
To je tu negdje
.
-
Mr. Brightside
#21 Re: Magnezij hlorid
igraj se igraj, ne's jos dugo 
- PipiDugaDevetka
#22 Re: Magnezij hlorid
Ja znam da je hlor - Cl nešto najotrovnije u prirodi. Interesuje me je li i ovaj MgCl magnezijum hlorid isto tako opasan ako se konzumira?armin.i.am wrote:igraj se igraj, ne's jos dugo![]()
- Rauber
#23 Re: Magnezij hlorid
Ja sam danas uzeo Magnezium Twinlabov od 400 mg po kapsuli, doduse nije u obliku hlorida vec oksida ali eto jos niko ne rece koja je razlika i da li je nesto bitna. 
-
BIONA
#24 Re: Magnezij hlorid
izvini, koliko si platio to pakovanje magnezija?