Maglo farovi golf mk2

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
meckoboy

#1 Maglo farovi golf mk2

Post by meckoboy »

Pozdrav društvo.

Ukoliko neko ima informaciju ili iskustvo u vezi instalacije maglo farova za mk2, konkretno maska sa duplim farovima.
Zanima me šema kako da povežem na postojeću instalaciju u kabinu, bio bih zahvalan. :)
Našao sam džek prednjih maglenki ispod posude za vodu i na sebi ima + i - , i ispitao sam i vidim da dolazi napon sa prekidača .

Sad me interesuje da li sa tog džeka mogu da odvedem + i minus na L i D maglo far?
I da li mi treba neki relej poseban da ubacim i na koje mjesto mora se postaviti, da mi ne sprži prekidač?

Evo kako to i izgleda:

Image

Image
tempuser

#2 Re: Maglo farovi golf mk2

Post by tempuser »

Maska sa duplim farovima nema maglofarove nego dodatna duga svjetla.
Ako struja dolazi na dzek postoji mogucnost da je relej vec ugradjen. Ako nisi sigiuran da taj "+" na dzeku nije vec doveden preko releja nego direktno s prekidaca (mada ne bi trebao biti takav konektor) najsigurnija varijanta da ne sprzis prekidac i instalaciju je da ugradis relej od dugih svjetala na kojem imas "+" sa prekidaca, "+"sa aku , masu i odlazne "+" za lijevi i desni far. Da se ne patis trazeci "parking mjesto" na tabli, taj relej mozes ugraditi bilo gdje drugo gdje ti je zgodno.
Post Reply