Smetaju li vama?
Ima li neko da su mu upaljeni?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Pazi sad ovo koliko je nas zakon nakaradan.Znaci ne smijes da ih upotrebljavas sa dugim svjetlima,dok sa oborenim smijes???helpdesk wrote:Evo sminkeri da znate da mozete biti kaznjeni:
ZOBS Clan 95
(1) Po magli vozac vozila na motorni pogon na vozilu treba
da ima upaljena kratka svjetla za osvjetljavanje puta ili svjetla za
maglu ili oba svjetla istovremeno.
(2) Svjetla za maglu mogu da se upotrebljavaju samo po
magli ili u slucaju smanjene vidljivosti i ne mogu istovremeno da
se koriste s dugim svjetlima.
(3) Svjetla za maglu koja se nalaze na prednjoj strani vozila
moraju da budu bijele ili žute boje, a na zadnjoj strani - crvene
boje.
Idi na sud. Magla farovi upotrebljavaju H1 sijalicu vrlo jakog intenziteta! dayligh svjetlo koje je kao u novoj octaviji dio magla fara (isto iskustvo sam imao zbog toga) upotrebljava obicnu 12V sijalicu. Trebala si samo biti malo agresivnija, reci da ODMAH napise nalog i salje na sud i da jedva cekas da dodje na sud!nerma. wrote:Molim pomoc od vas koji ste pametniji od mene na ovom polju![]()
Veceras me zaustavi neki najpametniji policijac na svijetu, i onako pun sebe konstatuje da imam upaljene maglenke. Malo sam se prepala, jer sam pocetnik, pa je vidio da me moze handriti () al sam mu fino objasnila da to nisu maglenke nego daylight, i pokazala sta su maglenke. Ali eto, on se nece raspravljati sa mnom, nego da ja to dokazujem na sudu veli. U pitanju je novi Audi, pa kad stavim da mi se sama svjetla pale odmah kad upalim auto, da ih ne zaboravim, pali se i daylight. Ni na kraj pameti mi nije bilo da ce me maltretirati zbog toga..
Sta kaze zakon? I sta me ceka na sudu?
Hvala.jefferson wrote:Idi na sud. Magla farovi upotrebljavaju H1 sijalicu vrlo jakog intenziteta! dayligh svjetlo koje je kao u novoj octaviji dio magla fara (isto iskustvo sam imao zbog toga) upotrebljava obicnu 12V sijalicu. Trebala si samo biti malo agresivnija, reci da ODMAH napise nalog i salje na sud i da jedva cekas da dodje na sud!nerma. wrote:Molim pomoc od vas koji ste pametniji od mene na ovom polju![]()
Veceras me zaustavi neki najpametniji policijac na svijetu, i onako pun sebe konstatuje da imam upaljene maglenke. Malo sam se prepala, jer sam pocetnik, pa je vidio da me moze handriti () al sam mu fino objasnila da to nisu maglenke nego daylight, i pokazala sta su maglenke. Ali eto, on se nece raspravljati sa mnom, nego da ja to dokazujem na sudu veli. U pitanju je novi Audi, pa kad stavim da mi se sama svjetla pale odmah kad upalim auto, da ih ne zaboravim, pali se i daylight. Ni na kraj pameti mi nije bilo da ce me maltretirati zbog toga..
Sta kaze zakon? I sta me ceka na sudu?
Ne zaboravi ziracunati svoje troskove dolaska na sud i to trazi da ti sud pokrije, a njega prijavi policijskoj stanici.
Napisi pismo policijksoj stanici, gdje se to desilo, u koje vrijeme i malo im objasni da obrazovanje traje cijeli zivot i da ne prestaje kad se zavrsi policijska akademija!