I ja bih jos dodao da se zabrani jebena gradnja zgrada na svakom koraku. Ja bih na potezu Ilidza - Stari Grad zabranio daljnju gradnju na mjestima gdje vec postoje naselja. Ali ne zabrana kao sada, nekakvi regulacioni planovi, koji se mijenjaju uz vecere. Nista to. Nego fino zabrana gradnje na tim i tim lokacijama, nema vise ni promjene planova ni nista. Hoces da gradis, ok, eno ti na Grbavici starijih zgrada fino je otkupi, srusi i pravi novu ako ti je ceif. Ili brate otkupi tamo duz Dzemala Bijedica one hale od firmi, srusi i pravi zgrade.
Posto to nece niko raditi, fino ce ti investitori da krenu dalje gdje se moze graditi, jer negdje se graditi mora.
Pa ovo nema vise smisla, bukvalno svaki m2 ce bit zgradurina i betoniran. Naravno da ce svaki investitor gledati da ugrabi sto bolju lokaciju.
Na ovaj nacin fino bi se investitori, a bgm i ljudi natjerali da se grad malo krene siriti prema Hrasnici, prema Hadzicima itd. Jucer idem prema Hrasnici, pa toliki prostor tamo ima da to nije normalno

Tako se lijepa naselja mogu napraviti da je to haos. I Hrasnica je jbmu kolko 2-3 km vazdusne linije od Dobrinje?! Pa napravi jbt podzemnu cestu, ako smo u ratu prokopali tunel, valjda i sad mozemo prokopati cestu 1+1...al naravno sve je to naucna fantastika kao sto rekoste...
Ne znam, postajemo prenatrpani. Previse zgradurina, a parkova i zelenila nemamo sto je samoubistvo za jedan grad iliti metropolu kakvoj mi kao naginjemo.