Magistarski u Njemackoj
-
darkforest1
#1 Magistarski u Njemackoj
Postovanje svima, naime, zavrsavam cetvru godinu na Pravnom fakultetu u Sarajevu, te planiram da upisem magistarski u Njemackoj. Bio sam u ambasadi i velke su sanse da cu doboti stipendiju. Ono sto mene zanima, dali nakon magistarskog mogu dobit posao u Njemackoj i ostati tamo, il se mogo slobodno vratit u BiH sa njim .
Znam da Pravni fakultet nije bio najpametni izbor, ali sta je tu je, gledam da izvucem sad sto mogu bolje, sa ozbirom da kod nas u BiH izgleda nikad nece biti bolje. Ako neko ima neke informacije bio bih mu zahvalan kad bi ih podjelio. Lijep pozdrav
-
akibhf
#2 Re: Magistarski u Njemackoj
Koju stipendiju ćeš dobiti ?
-
darkforest1
#3 Re: Magistarski u Njemackoj
DAADakibhf wrote:Koju stipendiju ćeš dobiti ?
-
akibhf
#4 Re: Magistarski u Njemackoj
Koliko dobro poznaječ njemački jezik i imaš li položen certifikat goethe instituta ? Na osnovu čega znaš da su ti velike šanse da dobiješ stipendiju DAAD ?
-
darkforest1
#5 Re: Magistarski u Njemackoj
Rodjen sam Njemackoj, tako da jezik znam izvrsno, imam polozen c1, te prosjek 9.4.akibhf wrote:Koliko dobro poznaječ njemački jezik i imaš li položen certifikat goethe instituta ? Na osnovu čega znaš da su ti velike šanse da dobiješ stipendiju DAAD ?
-
Elokventni
#6 Re: Magistarski u Njemackoj
Nisam siguran ali mislim da dobiješ rok u kojem moraš pronaći posao. Ako ne nađeš onda lagano nazad odakle si došao.