vazi wrote:ovo je mali nesporazum, cini mi se
da se malo igramo pogadjanja

: @lav je ili zelio magistrirati ali nije uspio u tome ili je magistriro u onom sistemu pa se teze prilagodjava novim vremenima
sto bi nas narod rek'o "pregazilo ga vrijeme" u sto cisto sumnjam
zasto se javljam da odgovorim " lavu"? zato sto smo ja i moja djeca dobivale slicne komentare kad su mi djeca magistrirala. Naravno, ne ovdje nego dole, u BiH, kao nije to -to Nije mi smetalo kad su preda mnom tako reagovali nego kad su iste primjedbe upucivali i mojoj djeci, bilo mi je zao djece sto moraju to podnositi a znam koliko su truda ulozila...
Tesko narodu shvatiti da je master 2 ravan magistarskom...Novo vrijeme, novi "obicaji" , valja ici u korak s vremenom jer sve da hoces da magistriras "po starom" ne mozes , to ne postoji vise...
I sta sad tu jedan vrijedni student moze uciniti?
@Lave, pardon, nermine kako li je vec nick, eto sta bi ti i kako bi da si na master 2 i da ti raja kazu ma nije ti to -to?
necemo o tome ko je, kako me ti nazivas, lav, cim se bavi, kad je mozda magistrirao, dal mozda sad studira itd itd... svaka cast svakome na ulozenom trudu i ne sumnjam ja kako je potrebno mnogo truda da se magistrira, masterira, kako se to vec zove
i btw. ne omalovazavam @60661, il koji su vec brojevi bili, vec ismijavam nas "obrazovni sistem", ako ga smijem tako nazvat...
i smatram master ravan magistarskim, zasto ne? lakse je? pa neka je, hvala bogu, danas je sve mnogo lakse nego nekada davno...imamo internet, more literature, pristupacnije profesore, bolje rasporede, bolje mogucnosti putovanja, pa naravno da je lakse postati master
ne vidim problem tamo gdje ti vidis problem, vec u cinjenici da imamo more magistara, doktora nauka i cega vec sve ne, a propadamo ko grcka... pogotovo ekonomista, ne smijem ni pocet, a vjerujem da zimbabve i somalija imaju bolju ekonomiju od nas... zasto? zato sto kadar koji izlazi iz nasih obrazovnih institucija je sve, samo ne obrazovan... prvo, jedan dio nema opstu kulturu, jedan dio ne zna pravilno pisati vlastiti jezik (zanemaricemo moja mala slova), jedan dio je prepisao sve sto se moglo prepisati, jedan je navlacio ocjene kako je umio i znao, a samo jedan dio je posteno, vrijedno i sa zaslugom zavrsio fakultet... smijesno? jest. problem je sto je ovo nasa svakodnevnica, sto je jos smjesnije... i onda u moru magistara, nijedan nije uradio nista korisno. u moru doktora nauka, mali dio njih je uradio nesto korisno... propadamo, krivimo politicare, zalimo za titom... a velika krivica toga je u obrazovanju i naucnicima koji prave neke analize samo ne bil dobili vecu titulu, umjesto da rade ono sto vole i ono sto je korisno svima nama...

66001, nemoj sta zamjeriti