Magistarski rad ,Anketa

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
60061

#51 Re: Magistarski rad ,Anketa

Post by 60061 »

pa hajde lave realno, jel fora ovako magistrirat :mrgreen:[/quote]

U tome i jeste fazon, sto mnogi misle da je anketa sve sto je potrebno za jedan rad. Naprotiv anketa je samo tehnika istrazivanja , cijom obradom podataka se dolazi do statistickih rezultata koji potvrdjuju ili opovrgavaju dosadasnja istrazivanja i postavljene hipoteze. Pokazuju napredak ili vracanje unazad. Anketa je samo jedan djelic izrade magistarskog. Potrebno je procitati i prouciti more literature, uraditi komparaciju , itd.itd., da ne duzim. Cijelu izradu rada , za koju je potrebno jako puno vremena, prati mentor po zvanju prof.dr.nauka. Ne ocekujem da Vi razumijete sve o cemu govorim, ali ne mogu ni dopustiti da omalovazavate i umanjujete vrijednost necijeg truda i rada. Zato sam Vam i napisala da i sami pokusate, i da se uvjerite u moje tvrdnje. Izvinite ako sam bila drska, ali ja zaista cijenim svoje ulozeno vrijeme, trud, znanje i novac.
Puno lijepih pozdrava
vazi

#52 Re: Magistarski rad ,Anketa

Post by vazi »

ovo je mali nesporazum, cini mi se :-D

da se malo igramo pogadjanja :D : @lav je ili zelio magistrirati ali nije uspio u tome ili je magistriro u onom sistemu pa se teze prilagodjava novim vremenima :-D

sto bi nas narod rek'o "pregazilo ga vrijeme" u sto cisto sumnjam :D

zasto se javljam da odgovorim " lavu"? zato sto smo ja i moja djeca dobivale slicne komentare kad su mi djeca magistrirala. Naravno, ne ovdje nego dole, u BiH, kao nije to -to Nije mi smetalo kad su preda mnom tako reagovali nego kad su iste primjedbe upucivali i mojoj djeci, bilo mi je zao djece sto moraju to podnositi a znam koliko su truda ulozila...

Tesko narodu shvatiti da je master 2 ravan magistarskom...Novo vrijeme, novi "obicaji" , valja ici u korak s vremenom jer sve da hoces da magistriras "po starom" ne mozes , to ne postoji vise...

I sta sad tu jedan vrijedni student moze uciniti?

@Lave, pardon, nermine kako li je vec nick, eto sta bi ti i kako bi da si na master 2 i da ti raja kazu ma nije ti to -to?
gili

#53 Re: Magistarski rad ,Anketa

Post by gili »

Uradio , nek je sa srećom :-D
-danTe-

#54 Re: Magistarski rad ,Anketa

Post by -danTe- »

Uradio, sretno ti
cyprus

#55 Re: Magistarski rad ,Anketa

Post by cyprus »

Popunio... sa srećom :thumbup:
nermin9200

#56 Re: Magistarski rad ,Anketa

Post by nermin9200 »

vazi wrote:ovo je mali nesporazum, cini mi se :-D

da se malo igramo pogadjanja :D : @lav je ili zelio magistrirati ali nije uspio u tome ili je magistriro u onom sistemu pa se teze prilagodjava novim vremenima :-D

zasto se javljam da odgovorim " lavu"? zato sto smo ja i moja djeca dobivale slicne komentare kad su mi djeca magistrirala. Naravno, ne ovdje nego dole, u BiH, kao nije to -to Nije mi smetalo kad su preda mnom tako reagovali nego kad su iste primjedbe upucivali i mojoj djeci, bilo mi je zao djece sto moraju to podnositi a znam koliko su truda ulozila...

Tesko narodu shvatiti da je master 2 ravan magistarskom...Novo vrijeme, novi "obicaji" , valja ici u korak s vremenom jer sve da hoces da magistriras "po starom" ne mozes , to ne postoji vise...

@Lave, pardon, nermine kako li je vec nick, eto sta bi ti i kako bi da si na master 2 i da ti raja kazu ma nije ti to -to?
necemo o tome ko je, kako me ti nazivas, lav, cim se bavi, kad je mozda magistrirao, dal mozda sad studira itd itd... svaka cast svakome na ulozenom trudu i ne sumnjam ja kako je potrebno mnogo truda da se magistrira, masterira, kako se to vec zove :mrgreen:

i btw. ne omalovazavam @60661, il koji su vec brojevi bili, vec ismijavam nas "obrazovni sistem", ako ga smijem tako nazvat...

i smatram master ravan magistarskim, zasto ne? lakse je? pa neka je, hvala bogu, danas je sve mnogo lakse nego nekada davno...imamo internet, more literature, pristupacnije profesore, bolje rasporede, bolje mogucnosti putovanja, pa naravno da je lakse postati master :mrgreen:

ne vidim problem tamo gdje ti vidis problem, vec u cinjenici da imamo more magistara, doktora nauka i cega vec sve ne, a propadamo ko grcka... pogotovo ekonomista, ne smijem ni pocet, a vjerujem da zimbabve i somalija imaju bolju ekonomiju od nas... zasto? zato sto kadar koji izlazi iz nasih obrazovnih institucija je sve, samo ne obrazovan... prvo, jedan dio nema opstu kulturu, jedan dio ne zna pravilno pisati vlastiti jezik (zanemaricemo moja mala slova), jedan dio je prepisao sve sto se moglo prepisati, jedan je navlacio ocjene kako je umio i znao, a samo jedan dio je posteno, vrijedno i sa zaslugom zavrsio fakultet... smijesno? jest. problem je sto je ovo nasa svakodnevnica, sto je jos smjesnije... i onda u moru magistara, nijedan nije uradio nista korisno. u moru doktora nauka, mali dio njih je uradio nesto korisno... propadamo, krivimo politicare, zalimo za titom... a velika krivica toga je u obrazovanju i naucnicima koji prave neke analize samo ne bil dobili vecu titulu, umjesto da rade ono sto vole i ono sto je korisno svima nama... :bih:
:kiss: 66001, nemoj sta zamjeriti
60061

#57 Re: Magistarski rad ,Anketa

Post by 60061 »

:kiss:

60061

#58 Re: Magistarski rad ,Anketa

Post by 60061 »

gili wrote:Uradio , nek je sa srećom :-D
Hvala puno :)
60061

#59 Re: Magistarski rad ,Anketa

Post by 60061 »

-danTe- wrote:Uradio, sretno ti
60061

#60 Re: Magistarski rad ,Anketa

Post by 60061 »

cyprus wrote:Popunio... sa srećom :thumbup:
60061

#61 Re: Magistarski rad ,Anketa

Post by 60061 »

nermin9200 wrote:

necemo o tome ko je, kako me ti nazivas, lav, cim se bavi, kad je mozda magistrirao, dal mozda sad studira itd itd... svaka cast svakome na ulozenom trudu i ne sumnjam ja kako je potrebno mnogo truda da se magistrira, masterira, kako se to vec zove :mrgreen:

i btw. ne omalovazavam @60661, il koji su vec brojevi bili, vec ismijavam nas "obrazovni sistem", ako ga smijem tako nazvat...

i smatram master ravan magistarskim, zasto ne? lakse je? pa neka je, hvala bogu, danas je sve mnogo lakse nego nekada davno...imamo internet, more literature, pristupacnije profesore, bolje rasporede, bolje mogucnosti putovanja, pa naravno da je lakse postati master :mrgreen:

ne vidim problem tamo gdje ti vidis problem, vec u cinjenici da imamo more magistara, doktora nauka i cega vec sve ne, a propadamo ko grcka... pogotovo ekonomista, ne smijem ni pocet, a vjerujem da zimbabve i somalija imaju bolju ekonomiju od nas... zasto? zato sto kadar koji izlazi iz nasih obrazovnih institucija je sve, samo ne obrazovan... prvo, jedan dio nema opstu kulturu, jedan dio ne zna pravilno pisati vlastiti jezik (zanemaricemo moja mala slova), jedan dio je prepisao sve sto se moglo prepisati, jedan je navlacio ocjene kako je umio i znao, a samo jedan dio je posteno, vrijedno i sa zaslugom zavrsio fakultet... smijesno? jest. problem je sto je ovo nasa svakodnevnica, sto je jos smjesnije... i onda u moru magistara, nijedan nije uradio nista korisno. u moru doktora nauka, mali dio njih je uradio nesto korisno... propadamo, krivimo politicare, zalimo za titom... a velika krivica toga je u obrazovanju i naucnicima koji prave neke analize samo ne bil dobili vecu titulu, umjesto da rade ono sto vole i ono sto je korisno svima nama... :bih:
:kiss: 66001, nemoj sta zamjeriti
Nema zamjerke, realnost jeste da sve propada, ali idemo dalje, sretno u zivotu :)
d_r_e_a_m

#62 Re: Magistarski rad ,Anketa

Post by d_r_e_a_m »

Ova anketa je popunjena i neka je sa srecom :)

Zamolila bih sve clanove foruma koji su zaposleni da odvoje par minuta vremena da popune i ovu anketu. Unaprijed svima hvala puno :)

https://docs.google.com/forms/d/1W4z1W0 ... form?pli=1
60061

#63 Re: Magistarski rad ,Anketa

Post by 60061 »

d_r_e_a_m wrote:Ova anketa je popunjena i neka je sa srecom :)

Zamolila bih sve clanove foruma koji su zaposleni da odvoje par minuta vremena da popune i ovu anketu. Unaprijed svima hvala puno :)

Uradjeno! Sretno :)
d_r_e_a_m

#64 Re: Magistarski rad ,Anketa

Post by d_r_e_a_m »

60061 wrote:
d_r_e_a_m wrote:Ova anketa je popunjena i neka je sa srecom :)

Uradjeno! Sretno :)
Post Reply