Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
LaCici wrote:OK, hvala na linku, do mene je, nisam uspjela naci.
Uglavnom, mogu i ovi sa cetverogodisnjim upisati, i to ima i DL, sto je super za ove koji rade. Pitanje je jos prijemnog ispita (ako ga ima, jer spominju u ovom materijalu) i koliko kosta studij? I da li su obavezna predavanja za redovne i samofinansirajuce?
LaCici wrote:E jedina mana mu je sto traje 2 godine, inace bih mogla i ja sa prosjekom 7,5 na taj samofinansirajuci. Mislim da ce ipak biti ovaj sa Zagrebom, kraci je.
Pa ako ti pare nisu problem onda je to svakako bolja varijanta... Ali je razlika u cijeni ogromna.
Pa bilo bi u svakom slucaju bolje sacuvati lovu za nesto drugo. Koji je smjer dobar? I kako pronalazite ove informacije, ja kopam li kopam po stranici i nigdje ovoga.
Upisnina na drugi ciklus studija, neka naknada je 130 km. Vidim i nekih 40 km se takodje spominje prilikom konkurisanja. Uz to, jos 1000 km je potrebno dati ako prodjete konkurs, to je vjerovatno za godinu mastera? Ima li jos kakvih troskova?
Jel' se to odmah daje, ili ima varijanta u 2 rate?
130 može biti samo školarina za redovne.
40 se svakako plaća uz predaju papira, a hiljadarka može u dvije rate (bar može na prvom ciklusu i ne vidim prepreku da ne dozvole i za drugi)
Lud i ponosan wrote:Jos jedno, zadnje pitanje, i sutra predajem papire...
Da li je vece interesovanje na DL kad je u pitanju smjer Ekonomija, ili redovno samofinansiranje? I kako funkcionise u praksi DL? Jos mi je to ostalo da se odlucim, ostalo je sve utanaceno zahvaljujuci ljubaznim forumasima (tacnije forumasu scary movie)
Hvala jos jednom.
DL ti u stvari nosi manje ove klasične nastave (na prvom ciklusu od 15 sedmica semestra 5 si na fakultetu), a ostatak otpada na kvizove i ostale dodatne aktivnosti, dok profesori predavanja stavljaju na raspolaganje u audio formatu. To je sve što se tiče prvog ciklusa (cirkusa). Sad da li na drugom ciklusu ima nekih bitnih odstupanja, ne znam
Lud i ponosan wrote:Pa i to bi mi pasalo... Znas li mozda koliko je interesovanje? I ako tu ne prodjem, hoce li me prebaciti na samofinansiranje?
I cime ces da te pocastim, zasluzio si?
mislim da se prošle godine nije moglo prebacivati. Znači ako sad (recimo) ne upadneš u samofinansirajuće nemaš opciju prebacivanja na DL i redovne
Lud i ponosan wrote:E sad DL ili samofinansiranje.... Tu ostaje dilema. Gdje li je manje interesovanje, ko ce ga znati... Vidjecu do veceras jos.
Hvala ti puno! I nisi odgovorio na zadnje pitanje?
ako misliš usput i raditi, DL bi bio bolja opcija, ali je za DL prošle godine bilo tek minimalno veće interesovanje
a za to zadnje ćemo lako, ako se upišemo
Znaci sanse su podjednake? 7,2 mi je prosjek, a bas imam ogromnu zelju da upisem, volja za ucenjem je veca neko ikad I tragam posao, naravno, tako da bi to bila i bolja varijanta... Samo da ga ne popuslic
i u suštini jedina je lutrija koji će biti donji prag za prijem
Lud i ponosan wrote:Vidim potrebna i biografija uz ostale dokumente za postdiplomski... Da li ima neka predvidjena forma, ili je dovoljan CV koji svi koristimo kad apliciramo na posao? Danke
I jos ako ima ko podatke u vezi uplate ovih 40,00 km bio bih vrlo zahvalan. (Ovo naĐoh )
Lud i ponosan wrote:Pise na ovom prijavnom formularu, koji si kreira na stranici fakulteta... A procitao sam tu sta sve treba, ne spominje se nikakva biografija
Sretno svima na konkursu, valjda ce svi proci i uspjesno se upisati.
ja ću kompletirati sve bez biografije, pa ako bude fakat trebalo lako je dodati
Ja imam pitanje u vezi magistarskog. Planiram upisati taj u suradnji sa Ljubljanom. Inace sam iz TK i mogla bi dolazit na predavanja samo vikendom zbog posla. Kako su organizovana predavanja i da li su obavezna? Ja bi dolazila kad god mogu, tj. pet, sub, ned. Tek sam pocela da radim u skoli i neugodno mi je da sada mijenjaju raspored radi mene
ja ga stalno rifrešujem. Nema neke posebne matematike tu, mogli su svaki dan ubacivati nove prijave u tabelu i da već danas imaju konačno stanje
Pametan prijedlog!
Ja sam u utorak predao papire,bio sam 320. na spisku,a jaranica juce predala,bila je 351.(oko 12)...sto znaci da ce biti finih odbijenica
Jel' kao i prosle godine, 250 za smjer Menadzment, a ostatak Ekonomija?
Ne. Sad se prima 20 redovnih, 35 samofinansirajućih i 35 DL na ekonomiju, i isto toliko na menadžment
Da, ali toliko po smjeru, a ne ukupno. Tako mi reče teta u studentskoj za PDS.
Ako je istina, onda sam za muštuluka
BTW, teta turpijala nokte kad sam došla Pa možda nije bila skoncentrirana već lupala gluposti
Jel' kao i prosle godine, 250 za smjer Menadzment, a ostatak Ekonomija?
Ne. Sad se prima 20 redovnih, 35 samofinansirajućih i 35 DL na ekonomiju, i isto toliko na menadžment
Da, ali toliko po smjeru, a ne ukupno. Tako mi reče teta u studentskoj za PDS.
Ako je istina, onda sam za muštuluka
BTW, teta turpijala nokte kad sam došla Pa možda nije bila skoncentrirana već lupala gluposti
ako ovo bude istina...reci gdje zelis na veceru,rucak,dorucak,kolac,sladoled,pivu,vino,sok,caj,kafu...samo reci
E cuj 2 dana, pa to super vijest Ja dobih drugaciju informaciju... Znaci vrlo lako moRe bit' i danas objavljeno. Odoh malo po refresh-u da ga zadam
6.9
Ma jucer u onom konkursu cito sto je bio na stranici, onaj konkurs od univerziteta, al evo sad gledam skinuli ga sa stranice. U njemu je pisalo i kolko primaju, al sam zaboravio