Magistarski na Ekonomiji u Sa

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
vesna555

#101 Re: Magistarski na Ekonomiji u Sa

Post by vesna555 »

Lud i ponosan wrote:@vesna

Ja sam misljenja da nisi u pravu. :D
Ma ja jesam u pravu :D Jer ja kažem ono što teta u studentskoj meni rekla.
Ali čisto sumnjam da je teta u studentskoj u pravu, mislim da je bila previše pod stresom zbog puknutog nokta :D

Ali bilo je još troje ljudi sa mnom i mi smo htjeli pitati nešto, ona je izašla ispred (s turpijom :lol: ) i rekla, prvo vi mene saslušajte, pa onda pitajte. I žena je krenula pričati, o proceduri, o prijavama, o plaćanju, o broju kanditata. I kad je pomenula da je ovo broj studenata po smjeru, ja sam se ono obrecnula malo, ali mi nije dala da je pitam. Tek kad je završila, pitala je ima li šta nejasno. Ja nju pitam je li sigurno da prima toliko za svaki smjer, onda se ona naravno izgalamila, kao pa naravno, šta misliš da ćemo primiti jedno na makrofinansije, jedno na marketing, jedno na računovodstvo, formirat će se kao po jedno odjeljenje za svaki smjer i tako ćemo slušati predavanja.
Tj., ne mi, već vi, ja nisam konkurisala.
Ali meni zvuči predobro da bi bilo istinuto.
Sretno svima :D
perfect_guy

#102 Re: Magistarski na Ekonomiji u Sa

Post by perfect_guy »

nema logike da je to broj ljudi po smjeru. Jer bi onda tako isto moglo biti i za prvi ciklus, pa bi upisivali (recimo) 100 na računovodstvo, 100 na marketing, pa i na ostale smjerove
vesna555

#103 Re: Magistarski na Ekonomiji u Sa

Post by vesna555 »

perfect_guy wrote:nema logike da je to broj ljudi po smjeru. Jer bi onda tako isto moglo biti i za prvi ciklus, pa bi upisivali (recimo) 100 na računovodstvo, 100 na marketing, pa i na ostale smjerove
Možda bi i bilo tako da imaš odmah od prve godine smjerove, ali nemaš, već ste svi jedno, pa se tek onda opredjeljuješ na II., odnosno III. godini :) .
I meni pretjerano djeluje, al hajd im ga znaj.
Plus rekoše da nema plaćanja u rate više.
TRANCE

#104 Re: Magistarski na Ekonomiji u Sa

Post by TRANCE »

vesna555 wrote:
Lud i ponosan wrote:@vesna

Ja sam misljenja da nisi u pravu. :D
Ma ja jesam u pravu :D Jer ja kažem ono što teta u studentskoj meni rekla.
Ali čisto sumnjam da je teta u studentskoj u pravu, mislim da je bila previše pod stresom zbog puknutog nokta :D

Ali bilo je još troje ljudi sa mnom i mi smo htjeli pitati nešto, ona je izašla ispred (s turpijom :lol: ) i rekla, prvo vi mene saslušajte, pa onda pitajte. I žena je krenula pričati, o proceduri, o prijavama, o plaćanju, o broju kanditata. I kad je pomenula da je ovo broj studenata po smjeru, ja sam se ono obrecnula malo, ali mi nije dala da je pitam. Tek kad je završila, pitala je ima li šta nejasno. Ja nju pitam je li sigurno da prima toliko za svaki smjer, onda se ona naravno izgalamila, kao pa naravno, šta misliš da ćemo primiti jedno na makrofinansije, jedno na marketing, jedno na računovodstvo, formirat će se kao po jedno odjeljenje za svaki smjer i tako ćemo slušati predavanja.
Tj., ne mi, već vi, ja nisam konkurisala.
Ali meni zvuči predobro da bi bilo istinuto.
Sretno svima :D
Mislim da su to obične gluposti od one plave tete u studentskoj za postdiplomski, koja je kad sam predavao prijavu toliko uspuhivala kao da radi u jebenom rudniku, a ne na faksu u kancelariji. Da ne govorim da joj je riječ isto biser, pa kad je nešto pitaš, kao da si joj uradio ne znam ti šta.
Takodjer, tokom studija na faksu sam naučio da informacije iz studentske nikada ne uzimam zdravo za gotovo, već da se više oslanjam na službene odluke sa web stranice i praksu u prethodnim godinama. Stoga ako je u konkursu stajalo da primaju toliko i toliko studenata, nema šanse da prime više od toga iz dva razloga: prvi je zbog ministarstva obrazovanja koje kontroliše koliko je studenata primljeno, a drugi je što bi onda faks bio na finansijskom gubitku, jer računaju da će većina onih koji ne budu primljeni upisati komercijalni master sa Zagrebom, Ljubljanom i sl. koji koštaju i preko 10000 KM.
dharma

#105 Re: Magistarski na Ekonomiji u Sa

Post by dharma »

Ma ko ce im upisati taj zajednicki smijer, saradnju ili kako vec zovu. Niko se ne rasipa parama, pa da izvaljujemo 8000 ili 10000. Ta im je racunica pravooo losa. :D :D I ja kad sam pitala onu tetu za II ciklus, mozemo li se prebaciti na samofinansirajuce ako nas ne prime na redovne, rece mi da mogu pisati molbu ako ostane mjesta na nekom smjeru, ili nam oni mogu predloziti saradnju :-) Ne predlazi, molim te :D :D
ibizza

#106 Re: Magistarski na Ekonomiji u Sa

Post by ibizza »

dharma wrote:Ma ko ce im upisati taj zajednicki smijer, saradnju ili kako vec zovu. Niko se ne rasipa parama, pa da izvaljujemo 8000 ili 10000. Ta im je racunica pravooo losa. :D :D I ja kad sam pitala onu tetu za II ciklus, mozemo li se prebaciti na samofinansirajuce ako nas ne prime na redovne, rece mi da mogu pisati molbu ako ostane mjesta na nekom smjeru, ili nam oni mogu predloziti saradnju :-) Ne predlazi, molim te :D :D
Onda je Vesna555 upravu.
dharma

#107 Re: Magistarski na Ekonomiji u Sa

Post by dharma »

ibizza wrote:
dharma wrote:Ma ko ce im upisati taj zajednicki smijer, saradnju ili kako vec zovu. Niko se ne rasipa parama, pa da izvaljujemo 8000 ili 10000. Ta im je racunica pravooo losa. :D :D I ja kad sam pitala onu tetu za II ciklus, mozemo li se prebaciti na samofinansirajuce ako nas ne prime na redovne, rece mi da mogu pisati molbu ako ostane mjesta na nekom smjeru, ili nam oni mogu predloziti saradnju :-) Ne predlazi, molim te :D :D
Onda je Vesna555 upravu.
Ne znam, ja se, kao i svi, nadam da jeste :D Iskreno mene je samo zanimalo mogu li se prebaciti, a nisam bas najbolje ostalo shvatila, a ni pitala :(
ibizza

#108 Re: Magistarski na Ekonomiji u Sa

Post by ibizza »

dharma wrote:
ibizza wrote:
Onda je Vesna555 upravu.
Ne znam, ja se, kao i svi, nadam da jeste :D Iskreno mene je samo zanimalo mogu li se prebaciti, a nisam bas najbolje ostalo shvatila, a ni pitala :(
Kad sam procitao ovo sto je vesna napisala,odmah sam pitao 5 osoba na fb koji su takodje aplicirali na master i svi su mi rekli isto. Pa sta sam ja gledao/slusao :-)
Sto se tice prebacivanja,to ces moci samo sa molbom ;)
dharma

#109 Re: Magistarski na Ekonomiji u Sa

Post by dharma »

ibizza wrote:Sto se tice prebacivanja,to ces moci samo sa molbom ;)
Znam to, valjda mi nece trebati :D Kad su rekli da ce biti rez, citam u ovom konkursu da moraju preliminarnu listu staviti u roku od 2 dana, iako su mi neki rekli da treba 7 dana
ibizza

#110 Re: Magistarski na Ekonomiji u Sa

Post by ibizza »

Lud i ponosan wrote:
Lud i ponosan wrote:Sta kazu, hoce li sutra biti rezultati? :D
Pitaj ti ibizza sta kazu u vezi ^^, nemoj se kofrciti :D
hahahaha,e to ne znaju :D
ibizza

#111 Re: Magistarski na Ekonomiji u Sa

Post by ibizza »

dharma wrote:
ibizza wrote:Sto se tice prebacivanja,to ces moci samo sa molbom ;)
Znam to, valjda mi nece trebati :D Kad su rekli da ce biti rez, citam u ovom konkursu da moraju preliminarnu listu staviti u roku od 2 dana, iako su mi neki rekli da treba 7 dana
Moze link?
vesna555

#112 Re: Magistarski na Ekonomiji u Sa

Post by vesna555 »

ibizza wrote: Kad sam procitao ovo sto je vesna napisala,odmah sam pitao 5 osoba na fb koji su takodje aplicirali na master i svi su mi rekli isto. Pa sta sam ja gledao/slusao :-)
Svi su ti rekli isto kao ja, jel?? Jupi, baš sam se obradovala :D Ipak sam dobro razumjela!
Khm..khm... Neki korisnici ovog foruma mi onda dođu, doručak, večeru, ručak, piće, pivu, mezu i tako to za muštuluka :D
ibizza

#113 Re: Magistarski na Ekonomiji u Sa

Post by ibizza »

vesna555 wrote:
ibizza wrote: Kad sam procitao ovo sto je vesna napisala,odmah sam pitao 5 osoba na fb koji su takodje aplicirali na master i svi su mi rekli isto. Pa sta sam ja gledao/slusao :-)
Svi su ti rekli isto kao ja, jel?? Jupi, baš sam se obradovala :D Ipak sam dobro razumjela!
Khm..khm... Neki korisnici ovog foruma mi onda dođu, doručak, večeru, ručak, piće, pivu, mezu i tako to za muštuluka :D
Da,svi mi isto rekli.
Kad god hoces :D Samo,treba sacekati rezultate :D
dharma

#114 Re: Magistarski na Ekonomiji u Sa

Post by dharma »

Nasla sam konkurs od prosle godine, tada se na mgmt primalo 50 studenata. Nasla sam i rezultate i bilo je primljeno 56 (vjerovatno + strani drzavljani), tako da se bojim da ce ipak biti ukupno 25 redovnih, jer su gospoda napravila i 25 za engleski koji je navodno 3000 godisnje ili 3200 za II godine ( ne znam da li je i za redovne toliko, nisam se ni za ovo raspitivala) :(

Ja se i dalje nadam da je Vesna upravu. Bolje da nisam nista trazila :x :x
TRANCE

#115 Re: Magistarski na Ekonomiji u Sa

Post by TRANCE »

dharma wrote:Nasla sam konkurs od prosle godine, tada se na mgmt primalo 50 studenata. Nasla sam i rezultate i bilo je primljeno 56 (vjerovatno + strani drzavljani), tako da se bojim da ce ipak biti ukupno 25 redovnih, jer su gospoda napravila i 25 za engleski koji je navodno 3000 godisnje ili 3200 za II godine ( ne znam da li je i za redovne toliko, nisam se ni za ovo raspitivala) :(

Upravo sam to napisao u prethodnom postu. Pratio sam prethodne konkurse i nije se nikada desilo da prime više ljudi nego što piše u konkursu. Postoji jedino mogućnost da ako ostane praznih mjesta na jednom odsjeku oni koji ne budu primljeni na drugom odsjeku pišu molbu za taj odsjek na kojem je ostalo mjesta.
Oni iz studentske često slučajno ili namjerno daju pogrešne ingormacije. Ne bi im bio ni prvi ni posljednji put.
ibizza

#116 Re: Magistarski na Ekonomiji u Sa

Post by ibizza »

TRANCE wrote:
dharma wrote:Nasla sam konkurs od prosle godine, tada se na mgmt primalo 50 studenata. Nasla sam i rezultate i bilo je primljeno 56 (vjerovatno + strani drzavljani), tako da se bojim da ce ipak biti ukupno 25 redovnih, jer su gospoda napravila i 25 za engleski koji je navodno 3000 godisnje ili 3200 za II godine ( ne znam da li je i za redovne toliko, nisam se ni za ovo raspitivala) :(

Upravo sam to napisao u prethodnom postu. Pratio sam prethodne konkurse i nije se nikada desilo da prime više ljudi nego što piše u konkursu. Postoji jedino mogućnost da ako ostane praznih mjesta na jednom odsjeku oni koji ne budu primljeni na drugom odsjeku pišu molbu za taj odsjek na kojem je ostalo mjesta.
Oni iz studentske često slučajno ili namjerno daju pogrešne ingormacije. Ne bi im bio ni prvi ni posljednji put.
A kako ce ostati praznih mjesta,ako primaju samo 20-35-35,a prijavilo se 350 ljudi? E to mi nije jasno.
Kako ce formirati ta odjeljenja,a primaju samo 20 redovnih?
Zakomlikovalo se opasno :D
vesna555

#117 Re: Magistarski na Ekonomiji u Sa

Post by vesna555 »

ibizza wrote:
TRANCE wrote:

A kako ce ostati praznih mjesta,ako primaju samo 20-35-35,a prijavilo se 350 ljudi? E to mi nije jasno.
Kako ce formirati ta odjeljenja,a primaju samo 20 redovnih?
Zakomlikovalo se opasno :D
Ni ja ne kontam, šta će onda profesor držati predavanja za 3 studenta s marketinga npr. koja budu primljeni? Ili će odobriti samo dva smjera sa po 50 studenata? Jer smjerova ima milijardu, onda bi na svaki trebali primiti po 2-3 studenta, meni teta reče da će se organizirati oni za koje bude dovoljan broj prijavljenih ili da će se molbom moći prebaciti ako te ne prime na smjer gdje ih je manje zainteresirano. Ma ko bi im ga znao, i ove iz studentske svakako lupetaju gluposti, ima samo ona jedna da je fina i da hoće pomoći.
future millionaire

#118 Re: Magistarski na Ekonomiji u Sa

Post by future millionaire »

http://www.efsa.unsa.ba/ef/docs/Oglasna ... 011-12.pdf

Znaci primaju na Odsjek ekonomiju ukupno 100 i to:
25 redovni, 35 samofinansirajuci. 35 DL, strani drzavljani 5

na Odsijek menadzment ukupno 100
25 redovni, 35 samofinansirajuci, 35 DL, strani drzavljani 5

Odsjek menadzment (nastava na engleskom) 90
25 redovni, 30 samofinansirajuci, 30 DL, strani drzavljani 5

Da bi bio odobren neki smjer treba biti prijavljenominimalno 50 studenata

I to je to :-)
ibizza

#119 Re: Magistarski na Ekonomiji u Sa

Post by ibizza »

future millionaire wrote:http://www.efsa.unsa.ba/ef/docs/Oglasna ... 011-12.pdf

Znaci primaju na Odsjek ekonomiju ukupno 100 i to:
25 redovni, 35 samofinansirajuci. 35 DL, strani drzavljani 5

na Odsijek menadzment ukupno 100
25 redovni, 35 samofinansirajuci, 35 DL, strani drzavljani 5

Odsjek menadzment (nastava na engleskom) 90
25 redovni, 30 samofinansirajuci, 30 DL, strani drzavljani 5

Da bi bio odobren neki smjer treba biti prijavljenominimalno 50 studenata

I to je to :-)
eh,*ebali smo jeza u ledja :D
Dzabe se ponadao :lol:
vesna555

#120 Re: Magistarski na Ekonomiji u Sa

Post by vesna555 »

I ja isto :(
Plus nista od mustulika :D
future millionaire

#121 Re: Magistarski na Ekonomiji u Sa

Bice gutavo pravo, mozda jedino na Ekonomiji da bude lakse, al vamo ce bit gadno.
Pogotovo ovim sto su zavrsili smjerove FM i RiR jer imaju puno slabiji prosjek od Marketinga
ibizza

#122 Re: Magistarski na Ekonomiji u Sa

Post by ibizza »

vesna555 wrote:I ja isto :(
Plus nista od mustulika :D
Nista,nista :razz:
future millionaire

#123 Re: Magistarski na Ekonomiji u Sa

Lud i ponosan wrote:
future millionaire wrote:Bice gutavo pravo, mozda jedino na Ekonomiji da bude lakse, al vamo ce bit gadno.
Pogotovo ovim sto su zavrsili smjerove FM i RiR jer imaju puno slabiji prosjek od Marketinga
Ma samo da na Ekonomiji bude komotno, da donji prag ne ide preko 7 i to je to :D
Ma bice komotno garant, mislim da je puno manji interes za Ekonomiju, a i vise primaju nego prosle godine.
Jedino sad ako pucas na redovne
ibizza

#124 Re: Magistarski na Ekonomiji u Sa

Post by ibizza »

future millionaire wrote:
Lud i ponosan wrote:
future millionaire wrote:Bice gutavo pravo, mozda jedino na Ekonomiji da bude lakse, al vamo ce bit gadno.
Ma samo da na Ekonomiji bude komotno, da donji prag ne ide preko 7 i to je to :D
Ma bice komotno garant, mislim da je puno manji interes za Ekonomiju, a i vise primaju nego prosle godine.
Jedino sad ako pucas na redovne
Ja sam cuo da je najveca konkurencija na DL-u.
future millionaire

#125 Re: Magistarski na Ekonomiji u Sa

Lud i ponosan wrote:

Pa kad malo skontas i logicno da najvise raje hoce DL, a i prosle godine na menadzmentu prag za redovne bio 7,9, za samofinansirajuce 6,6 a za DL 7,3

Pravo puno ljudi ima sa starog sistema i oni svi idu na DL
Post Reply