Magazin SAFF

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
seln

#201 Re: Magazin SAFF

Post by seln »

Dobri Bosnjak wrote: Mozes li mi dati instrukcije kako da postavim Saff u PDF formatu, jer to ne znam sam uraditi? Unaprijed zahvaljujem!
Oprosti, pijacno nadmudrivanje nije moj stil. Allahemanet i uzivaj u SAFF-u.
zonbirile

#202 Re: Magazin SAFF

Post by zonbirile »

--
Dobri Bosnjak wrote:
Ako vec hoces da upoznas forumase sa sadzajem SAFF-a, postiraj jedan cijeli broj u pdf formatu, pa neka prosude, nemoj selektirati.
Meni opet nije nikakva argumentacija ni clanak u SAFF-u, u kojem nekakav "naucnik" o kojem niko osim SAFF-a nije cuo, iznosi "naucne" teorije. Sta bih sad trebao, angazovati drugog "naucnika" da pobije prvog? Ako je to sistem rada SAFF-a i dupeljubnog dijela IZ, moj nije. Ima nesto sto se zove zdrav razum.
Ja sam do sada x puta nailazio na clanke "naucnika", koji su vrlo kriticki, da ne kazem sa antipatijom, pisali o islamu. Sama cinjenica da su u razradi svoje teze bili ostrasceni eliminise ih kao ozbiljne naucnike. Inace, moj islamski background mi ne dozvoljava da citiram bljuvotine izvjesnih antiislamski nastrojenih grupa i pojedinaca koji se takodje prodaju pod naucnike, ali sam siguran da i oni imaju vjernu publiku "sa druge strane", koja im vjeruje kao sto ti vjerujes SAFF-u.
Mozes li mi dati instrukcije kako da postavim Saff u PDF formatu, jer to ne znam sam uraditi? Unaprijed zahvaljujem!
-----------------------------------------------
najbolje ti je bloggati,pa ko hoće neka čita,ne moraš nikome odgovarati.Ima vas dosta,od kojih posteri bježe,što li?
Dobri Bosnjak

#203 Re: Magazin SAFF

Post by Dobri Bosnjak »

seln wrote:
Dobri Bosnjak wrote: Mozes li mi dati instrukcije kako da postavim Saff u PDF formatu, jer to ne znam sam uraditi? Unaprijed zahvaljujem!
Oprosti, pijacno nadmudrivanje nije moj stil. Allahemanet i uzivaj u SAFF-u.
Halali ozbiljni covjece, koji nema vremena za pijacno nadmudrivanje, nisam te odmah prepoznao!
Dobri Bosnjak

#204 Re: Magazin SAFF

Post by Dobri Bosnjak »

zonbirile wrote:--
Dobri Bosnjak wrote:
Ako vec hoces da upoznas forumase sa sadzajem SAFF-a, postiraj jedan cijeli broj u pdf formatu, pa neka prosude, nemoj selektirati.
Meni opet nije nikakva argumentacija ni clanak u SAFF-u, u kojem nekakav "naucnik" o kojem niko osim SAFF-a nije cuo, iznosi "naucne" teorije. Sta bih sad trebao, angazovati drugog "naucnika" da pobije prvog? Ako je to sistem rada SAFF-a i dupeljubnog dijela IZ, moj nije. Ima nesto sto se zove zdrav razum.
Ja sam do sada x puta nailazio na clanke "naucnika", koji su vrlo kriticki, da ne kazem sa antipatijom, pisali o islamu. Sama cinjenica da su u razradi svoje teze bili ostrasceni eliminise ih kao ozbiljne naucnike. Inace, moj islamski background mi ne dozvoljava da citiram bljuvotine izvjesnih antiislamski nastrojenih grupa i pojedinaca koji se takodje prodaju pod naucnike, ali sam siguran da i oni imaju vjernu publiku "sa druge strane", koja im vjeruje kao sto ti vjerujes SAFF-u.
Mozes li mi dati instrukcije kako da postavim Saff u PDF formatu, jer to ne znam sam uraditi? Unaprijed zahvaljujem!
-----------------------------------------------
najbolje ti je bloggati,pa ko hoće neka čita,ne moraš nikome odgovarati.Ima vas dosta,od kojih posteri bježe,što li?
To valjda vise govori o njima, nego li o nama.
zonbirile

#205 Re: Magazin SAFF

Post by zonbirile »

pa normalno zato i bježe,eto pilji sada u temu,naiće ti ko od raje,ali šta je svrha,jedan drugog tapšati i govoriti aferim,tako je.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#206 Re: Magazin SAFF

Post by Truba »

baš me zanima njihov tiraž i prodaja

mislim da se ni gebels ne bi postidio tih fašistoidnonacionalsocijaloističkoislamističkih novina

čitao sam samo jedan broj... bilo mi je dosta... hvaljenje silovanja za vrijeme turske okupacije...

inače stil im je kao kad je risto đogo vodio dnevnik... samo da je pisao umjesto što je pričao gluposti...
Dobri Bosnjak

#207 Re: Magazin SAFF

Post by Dobri Bosnjak »

komi wrote:baš me zanima njihov tiraž i prodaja

mislim da se ni gebels ne bi postidio tih fašistoidnonacionalsocijaloističkoislamističkih novina

čitao sam samo jedan broj... bilo mi je dosta... hvaljenje silovanja za vrijeme turske okupacije...

inače stil im je kao kad je risto đogo vodio dnevnik... samo da je pisao umjesto što je pričao gluposti...
Da imate ponuditi ista osim mrznje, bili bi kvalitetni sagovornici? Ali vas mrznja nadvladava, pa nista od vas.
seln

#208 Re: Magazin SAFF

Post by seln »

Dobri Bosnjak wrote:

Da imate ponuditi ista osim mrznje, bili bi kvalitetni sagovornici? Ali vas mrznja nadvladava, pa nista od vas.
komi, komi....gde ce ti bre dusa :D :D
Dobri Bosnjak

#209 Re: Magazin SAFF

Post by Dobri Bosnjak »

''fašistoidnonacionalsocijaloističkoislamističkih''. Pogledaj koliko te je mrznja zaslijepila da ne znas ni sta pises!
Dobri Bosnjak

#210 Re: Magazin SAFF

Post by Dobri Bosnjak »

seln wrote:
Dobri Bosnjak wrote:

komi, komi....gde ce ti bre dusa :D :D
U jednom od svojih ranijih postova spomenuo si da ti tvoj ''islamski background'' ne dozvoljava …, a sada se ismijavas sa Saffom, kako bi ugodio nekom islamomrscu. I to je vjerovatno sastavni dio tvog backgrounda. :-)
shalaedin

#211 Re: Magazin SAFF

Post by shalaedin »

Saff je islamski magazin, njegova osnova su religijske teme, mada u zadnje vrijeme sve više i politika. Međutim kada uplovi politika u neki časopis normalno je da uplove i mane. Ko je čitao Saff, zna da njegovi početci kao časopisa su bili obečavajući jer upravo je ljude približavao vjeri, a ne politici. Upravo kasnije se desilo obratno, uređivači Saffa su se posvetili politici, a ne vjerskim temama. Međutim Saff nas nebombardira fašistoidnim mišljenjima jer mnoga mišljenja Islama o recimo pojedinim temama nisu podudarna sa pojedinim demokratskim načelima. Ako je fašizam iznjeti svoje religijsko mišljenje o nekim stvarima o kojim neko nema isti stav kao i vi, onda ne znam šta je demokratija. Na kraju krajeva nemoramo svi imati ista mišljenja o svemu. Da bi se Saff kritikovao treba se pratiti od broja do broja. Recimo da i neki drugi časopisi u BiH-a upravo prave članke koji nose mnoga diskriminatorska obilježja prema mnogim ljudima, tako da se diskriminatorska spika prema pojedinim ljudima neće nazvati fašistoidnom ako je voli običan puk. Recimo lov na vještice savremenog doba "Vehabije, Selefije, IZ-u" kao da su oni krivi za ono što se zbiva u BiH-a i hajka o mnogim nedužnim ljudima retorikom Gebelsa našeg podnevlja tj. Senada Pečanina i Senada Avdiča stavila je mnoge glave u vreću papirnu i dovela do toga da jedni od drugih strahujemo. Zbog jednog pojedinca čitave grupe su dobivale isti izgled.
Generalizacijom su se gradile lažne priče podstrekačice mržnje prema nekome i povrijeđivala tuđa prava.

Saff možda nije objektivan časopis, ali recite mi koji to časopis jest. Ako ćemo uzeti novinarsku normu u obzir, onda ćemo vidjeti da se mnogi usuđuju da je povrijede. Prema tome ništa nečudi kada vidite neobjektivnost u Saffu, jer isto tako je nevidite ni u Avazu, ni u Oslobođenju, ni u Startu, ni Danima ni u Slobodnoj Bosni jer mnogi od tih časopisa su postali bastioni za ispoljavanje političke volje pojedinih stranaka. Prema tome Saff opstaje dugo, ali spajajući kraj sa krajem. Zavisi o od prodaje tiraža i sponzorstva koji upravo reklamama u samome časopisu dobijaju .
Feliks

#212 Re: Magazin SAFF

Post by Feliks »

Toalet papir u obliku magazina. Obicno djubre kao uostalom i 90% novina u BiH. :(
seln

#213 Re: Magazin SAFF

Post by seln »

Dobri Bosnjak wrote:
seln wrote:
Dobri Bosnjak wrote: komi, komi....gde ce ti bre dusa :D :D
U jednom od svojih ranijih postova spomenuo si da ti tvoj ''islamski background'' ne dozvoljava …, a sada se ismijavas sa Saffom, kako bi ugodio nekom islamomrscu. I to je vjerovatno sastavni dio tvog backgrounda. :-)
Tebi je izgleda SAFF = islam. Meni nije. A ja za tvoj background ne pitam, dovoljno mi je vidjeti da si napravio sebi kumir od papira.
I ne ugadjam ja komiju, vec ismijavam tvoje lamentiranje
zonbirile

#214 Re: Magazin SAFF

Post by zonbirile »

[nemoj tako,neki su rekli da Bosna nije kumir,kojoj se treba klanjati

@seln
Dobri Bosnjak

#215 Re: Magazin SAFF

Post by Dobri Bosnjak »

seln kazes: ''Tebi je izgleda SAFF = islam. Meni nije. A ja za tvoj background ne pitam, dovoljno mi je vidjeti da si napravio sebi kumir od papira.
I ne ugadjam ja komiju, vec ismijavam tvoje lamentiranje''[/quote][/quote]

Dobro si rekao, ''izgleda'', jer to nije tako ni snu. Upravo zato sam ti rekao ''ismijavas Saff'', a ne islam ili muslimane, da mi ne bi imputirao izjednacavanje Saffa i islama. Ali, i pored toga, bez obzira kakav tvoj background bio, kao muslimanu ti je zabranjeno da se ismijavas sa ljudima, bili oni iz Saffa ili neko drugi. Allah Uzviseni kaze: ''O vjernici, neka se muskraci jedni drugima ne rugaju, mozda su oni bolji od njih, a ni zene drugim zenama...'' (Prijevod znacenja, El-Hudzurat, 11.). Kritika, konkretne zamjerke, savjet su dobrodosli, a ismijavanje, potcjenjivanje, omalovazavanje, od njih stetu ima samo onaj od koga dolaze.
seln

#216 Re: Magazin SAFF

Post by seln »

Dobri Bosnjak wrote:seln kazes: ''Tebi je izgleda SAFF = islam. Meni nije. A ja za tvoj background ne pitam, dovoljno mi je vidjeti da si napravio sebi kumir od papira.

Dobro si rekao, ''izgleda'', jer to nije tako ni snu. Upravo zato sam ti rekao ''ismijavas Saff'', a ne islam ili muslimane, da mi ne bi imputirao izjednacavanje Saffa i islama. Ali, i pored toga, bez obzira kakav tvoj background bio, kao muslimanu ti je zabranjeno da se ismijavas sa ljudima, bili oni iz Saffa ili neko drugi. Allah Uzviseni kaze: ''O vjernici, neka se muskraci jedni drugima ne rugaju, mozda su oni bolji od njih, a ni zene drugim zenama...'' (Prijevod znacenja, El-Hudzurat, 11.). Kritika, konkretne zamjerke, savjet su dobrodosli, a ismijavanje, potcjenjivanje, omalovazavanje, od njih stetu ima samo onaj od koga dolaze.
Dobri Bosnjak wrote:
zonbirile wrote:@dobri bošnjak

tvoje c/p naučne tirade nikoga ne interesuju,realnost je daleko od toga.Ne shvačam svrhu svega.Padaš u istu zamku,kao mnogi na forumu,stalno si u nekom dokazivanju o superiornosti islama.Uglavnom sve se svede na neke studije,ali život ide drugim tokom i pokazuje drukčije rezultate.Moraš malo uvažiti i one kojima je ovo tvoje pravo smiješno,ćao.
Još samo da si napisao shvaćam umjesto shvačam, tvoj post bi bio krajnje uvjerljiv!
U pravu si, brate, ismijavanje je zabranjeno, to sam bio zaboravio. Neka te Allah nagradi sto si me podsjetio.
(U prevodu na bosanski: nemoj meni prosipat tog shita, ba. Vas bradica i bermudica mi je preko glave, a islam i propise izvrcete kako hocete. Reko sam ti, citaj SAFF, zaboli me, ali nemoj mene pokusavat da ubijedis da ja ta novina ista vise od gomile smeca).
Dobri Bosnjak

#217 Re: Magazin SAFF

Post by Dobri Bosnjak »

seln wrote:
Dobri Bosnjak wrote:seln kazes: ''Tebi je izgleda SAFF = islam. Meni nije. A ja za tvoj background ne pitam, dovoljno mi je vidjeti da si napravio sebi kumir od papira.

Dobri Bosnjak wrote:
zonbirile wrote:@dobri bošnjak

tvoje c/p naučne tirade nikoga ne interesuju,realnost je daleko od toga.Ne shvačam svrhu svega.Padaš u istu zamku,kao mnogi na forumu,stalno si u nekom dokazivanju o superiornosti islama.Uglavnom sve se svede na neke studije,ali život ide drugim tokom i pokazuje drukčije rezultate.Moraš malo uvažiti i one kojima je ovo tvoje pravo smiješno,ćao.
Još samo da si napisao shvaćam umjesto shvačam, tvoj post bi bio krajnje uvjerljiv!
U pravu si, brate, ismijavanje je zabranjeno, to sam bio zaboravio. Neka te Allah nagradi sto si me podsjetio.
(U prevodu na bosanski: nemoj meni prosipat tog shita, ba. Vas bradica i bermudica mi je preko glave, a islam i propise izvrcete kako hocete. Reko sam ti, citaj SAFF, zaboli me, ali nemoj mene pokusavat da ubijedis da ja ta novina ista vise od gomile smeca).
Odakle ti znas da sam ja bradica i bermudica? Ko god drugacije misli od tebe, trebao bi pripadati toj skupini. Nema potrebe da se nerviras. Ako ti je dosadila rasprava na ovu temu, lijepo se povuci, a nemoj, u nedostatku argumenata, druge vrijeđati, jer to je najjadnije sto sebi covjek moze dopustiti u raspravi. Svaki pojedinac odgovara za svoje postupke. Ako ti je neka ''bradica'' nesto ucinila nazao, nemoj druge zbog toga optuzivati i nemoj da ti se oni prividjaju u svakom forumasu. Ja sam sljedbenik hanefijskog mesheba, i bosnjacke tradicije, i meni mozes prigovoriti samo na ono sto sam pisao u svojim postovima, ali argumentovano i bez vrijedjanja.
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa

#218 Re: Magazin SAFF

Post by dr.gog »

Ja rekoh za sebe.Novinu čitam pa se smatram pozvanim i da trunim o njoj.Ne podliježem floskulama nijedne novine,već analizi.Nema islam,sdp,internet polemike ništa s tim.
Ono na šta sam ukazao,razradio je nehotice shaledin...što vidim da valja zadržim,što je loše- kritikujem.
I samom compactu koji navodno zna Semira Imamovića sam isto rekao.
Manje politike i pomodarstva u stilu Alispahića,koji jeste grozan skriboman sa nekad neshvatljivom mržnjom(vidi temu o njemu gdje su citati)..bilo bi mnogo bolje.
Bušatlić napiše solidan teološko informativni članak,a tri strane poslije Fatko,opsjednut sdpom,komunjarama,ateistima i nekim isfucanim frazama,da prostiš sjebe čitav broj,izvini al pretjeruje i sramota je reklamirati onakvu osobu.
Sjećam se samo njegove paranoične mržnje i uvreda naspram ovog foruma u članku ,čini mi se da se zove Bal vampira,nedugo iza protesta i lupanja stakala na zgradi KS.Užas.
Jednostavno,i sama novina takvim senzacionalnim,jeftinim i uvredljivim riječnikom sebi spušta rejting.
Glede ostalih novina,nemam mnogo bolje mišljenje...
seln

#219 Re: Magazin SAFF

Post by seln »

Dobri Bosnjak wrote:
Odakle ti znas da sam ja bradica i bermudica? Ko god drugacije misli od tebe, trebao bi pripadati toj skupini. Nema potrebe da se nerviras. Ako ti je dosadila rasprava na ovu temu, lijepo se povuci, a nemoj, u nedostatku argumenata, druge vrijeđati, jer to je najjadnije sto sebi covjek moze dopustiti u raspravi. Svaki pojedinac odgovara za svoje postupke. Ako ti je neka ''bradica'' nesto ucinila nazao, nemoj druge zbog toga optuzivati i nemoj da ti se oni prividjaju u svakom forumasu. Ja sam sljedbenik hanefijskog mesheba, i bosnjacke tradicije, i meni mozes prigovoriti samo na ono sto sam pisao u svojim postovima, ali argumentovano i bez vrijedjanja.
Ali vi bradice mozete kenjati, to nije normalno. U jednom postu ismijava druge, u drugom se zali na ismijavanje. Trazi diskusiju a valja floskule.
Evo, ja tebi kazem da je najbolji list Oslobodjenje, svi drugi su sranje. Pa cemo se nadbacivati do sudnjeg dana.
Truba
Grijem se na: Plin i struju

#220 Re: Magazin SAFF

Post by Truba »

gledajte ovo

jedan momak

nazovimo ga Almir

nije bas nesto dobar u glavi... jer da je dobar ne bi radio to sto je radio a to cete kasnije procitati...

odluci da prijeđe s islama na katolicanstvo... i ode u fratre ... ZA fratre

budući da je sumnjiv (prelasci su uvijek sumnjivi :D )
fratri traže pisane molbe i potvrde... frajer to donese
krene u skolu za fratra
i napusti meni se cini za godinu
i vrati se u islam

i na jednoj naslovnici SAFFa... kolaz on fratri mise...

i unutra stotine lazi... kao pokrstili ga
vodio mise ( a za misu trebao jos 7 godina skole proci da nista ne obnovi)

ali provincijal na vise adresa posalje potvrde i molbe njegovom rukom pisane... i naravno to se sakrije :mrgreen: i ne reagira se

i od tog jednog slucaja saf radi halabuku... levat bio levatina posto kad je preso na katolicanstvo i levatina osto kad se vratio na ono sto je bio...

koliko je izgubljenih mladica i djevojaka koji ne znaju sto ce u zivotu... nije on jadan jedini... ali eto... jadan silili ga da se prosipa :roll: :roll:

ma propaganda ona ala risto.... zapravo ISTO :mrgreen:
seln

#221 Re: Magazin SAFF

Post by seln »

Uostalom, o toj elementarnoj nepogodi zvanoj SAFF i njenim pulenima je vec bila tema:

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =a&start=0
seln

#222 Re: Magazin SAFF

Post by seln »

komi wrote:gledajte ovo

jedan momak

nazovimo ga Almir

nije bas nesto dobar u glavi... jer da je dobar ne bi radio to sto je radio a to cete kasnije procitati...

odluci da prijeđe s islama na katolicanstvo... i ode u fratre ... ZA fratre

budući da je sumnjiv (prelasci su uvijek sumnjivi :D )
fratri traže pisane molbe i potvrde... frajer to donese
krene u skolu za fratra
i napusti meni se cini za godinu
i vrati se u islam

i na jednoj naslovnici SAFFa... kolaz on fratri mise...

i unutra stotine lazi... kao pokrstili ga
vodio mise ( a za misu trebao jos 7 godina skole proci da nista ne obnovi)

ali provincijal na vise adresa posalje potvrde i molbe njegovom rukom pisane... i naravno to se sakrije :mrgreen: i ne reagira se

i od tog jednog slucaja saf radi halabuku... levat bio levatina posto kad je preso na katolicanstvo i levatina osto kad se vratio na ono sto je bio...

koliko je izgubljenih mladica i djevojaka koji ne znaju sto ce u zivotu... nije on jadan jedini... ali eto... jadan silili ga da se prosipa :roll: :roll:

ma propaganda ona ala risto.... zapravo ISTO :mrgreen:
Ma pratio sam to...SAFF-ova verzija o dobrom Almiru i zlim fratrima. Pa su neki jos i slavili sto je "brat" spasio dusu i vratio se u pravu vjeru. A vala im i jeste brat...papak on, papci oni.
seln

#223 Re: Magazin SAFF

Post by seln »

http://www.saff.ba/

Uostalom, evo vam ponos i dika svakog (neo)vjernika. Pogledajte individue koje skrabaju za SAFF. Pametnom dosta.
Dobri Bosnjak

#224 Re: Magazin SAFF

Post by Dobri Bosnjak »

seln wrote:
Dobri Bosnjak wrote:
Ali vi bradice mozete kenjati, to nije normalno. U jednom postu ismijava druge, u drugom se zali na ismijavanje. Trazi diskusiju a valja floskule.
Evo, ja tebi kazem da je najbolji list Oslobodjenje, svi drugi su sranje. Pa cemo se nadbacivati do sudnjeg dana.
Razocarat cu te kada ti kazem da dobra vecina citalaca Saffa nisu bradonje, nego tradicionalni Bosnjaci. A o saradnicima i kolumnistima Saffa da i ne govorimo! Ipak si nas sve uvjerio da je vrijedjanje tvoje najjjace oruzje.
seln

#225 Re: Magazin SAFF

Post by seln »

Dobri Bosnjak wrote:
seln wrote:
Dobri Bosnjak wrote:
Razocarat cu te kada ti kazem da dobra vecina citalaca Saffa nisu bradonje, nego tradicionalni Bosnjaci. A o saradnicima i kolumnistima Saffa da i ne govorimo! Ipak si nas sve uvjerio da je vrijedjanje tvoje najjjace oruzje.
Razocaracu te (no zaboli me) ako kazem da je vecina citalaca SAFF-a jednostavno plitka. A saradnici i komunisti izabrani uhljupi i wannabe nacisti.
Ipak si nas sve uvjerio da je SAFF smece, a glupost tvoje najjace oruzje.
Locked