Magazin SAFF
Moderator: anex
- Compact
#1 Magazin SAFF
Poštovani i poštovane! Nisam siguran da je ranije neko otvarao temu o meni veoma dragom magazinu koji izlazi već 13 (trinaestu) godinu. Novi broj koji je danas izašao je u potpuno novom ruhu, po meni izuzetno lijepom i modernom, pa me je to ponukalo da malo raspalamudimo o SAFFU. Ipak trinaest godina nije mala stvar, pogotovo ako uzmemo u obzir da se list samofinansira. To je ipak dovoljan pokazatelj da ima dobru čitalaču publiku, te da se ne radi o pokušaju!

-
davidigolijat
#2 Re: Magazin SAFF
Upravo cinjenica da SAFF jos uvijek izlazi i to 13 godina, govori o nesredjenosti bh regulative i medija. Magazin u kojima se mogu procitati gotovo fasisticki stavovi o ljudima druge vjeroispovijesti moze i izlaziti samo u BiH ovakvoj kakva je, neorganizirana i konfuzna.
Da je srece i lijepih Titinih vremena, kako bi se nakon prvog broja pohapsili i financijeri i urednik i novinari, pa bi u zgradi u Mehmeda Spahe br.2 , nadugacko objasnjavali svoje remetilacke i antinarodne stavove....
Nisam pristalica nedemokratskih rezima, ali u vrijeme bivseg SUP-a nije bilo droge a ni svakoj budali nije bila dostupna novina i tv.
Da je srece i lijepih Titinih vremena, kako bi se nakon prvog broja pohapsili i financijeri i urednik i novinari, pa bi u zgradi u Mehmeda Spahe br.2 , nadugacko objasnjavali svoje remetilacke i antinarodne stavove....
Nisam pristalica nedemokratskih rezima, ali u vrijeme bivseg SUP-a nije bilo droge a ni svakoj budali nije bila dostupna novina i tv.
- Babsy
#4 Re: Magazin SAFF
WoW nije mi jasno kako je istom još uvijek dopušteno da izlazi. RAK <3
BiH *pinkglasses*
BiH *pinkglasses*
- aNTropocentrio
#5 Re: Magazin SAFF
Sumnjam da bi se održao 13 godina da ne postoji odgovarajuća potražnja, a to je ono što je najgore u cijeloj priči.Babsy wrote:WoW nije mi jasno kako je istom još uvijek dopušteno da izlazi. RAK <3
BiH *pinkglasses*
-
Majjah
#6 Re: Magazin SAFF
Evo vama SAFF-lijama dobro poznate teme o kojoj bih volio da citam u vasem magazinu: Kako je predsjednik IVZ-a Visoko i Hadzija gosp. Musinbegovic ujadio stotine porodica u ovom gradu dizuci kredite na njihova imena i koliko preposteni imami koji se sad predstavljaju kao zrtve, imaju veze sa time, pa se sad guraju nad kaburima imucnijih Mumin'a nadajuci se masnoj koverti da vracaju kredite podignute kao lafo na njihovo ime, iako im je Musinbegovic za protuuslugu davao odredjeni iznos od svakog kredita i omogucavao im razne povlastice za njih i clanove njihovih porodica, kao npr. besplatno tocenje nafte u Centrotransu ciji je direktor izmedjuostalog u Visokom bio, te falsifikovanje papira navodnim zirantima kada bi neko htio da zaobidje regularne zakonske procedure kod banaka prilikom dizanja kredita! 
- Compact
#7 Re: Magazin SAFF
Hvala bogu pa je ta crkotina od ideologije završila kao Fredi Kruger! O kakvom fašizmu govoriš, ako drugačije mišljenje nazivaš fašizmom, pa pogledaj se u ogledao i postavi pitanje: ogledalce, ogledalce, najveći fašista ko je ???davidigolijat wrote:Upravo cinjenica da SAFF jos uvijek izlazi i to 13 godina, govori o nesredjenosti bh regulative i medija. Magazin u kojima se mogu procitati gotovo fasisticki stavovi o ljudima druge vjeroispovijesti moze i izlaziti samo u BiH ovakvoj kakva je, neorganizirana i konfuzna.
Adam Smith i njegova čarobna ruka tržišta!aNTropocentrio wrote:Sumnjam da bi se održao 13 godina da ne postoji odgovarajuća potražnja, a to je ono što je najgore u cijeloj priči.Babsy wrote:WoW nije mi jasno kako je istom još uvijek dopušteno da izlazi. RAK <3
BiH *pinkglasses*
SAFF ne pripada grupi ubleharskih medija koji organiziraju press konferencije da bi kukali da se firme oglašavaju u njihovim novinama
Ako nema reklama, znači nema ni kvaliteta.
Ne vidim šta je u ovome loše?!
- Compact
#8 Re: Magazin SAFF
Ne kontam prijateljstvo, u čemu je problem. Imam iz Visokog treba biti izložen provjeri, a ja nemam ništa sa tim. Temu sam postavio da onako malo porazgovaramo o Magazinu, a ne vidim da sam ja neki SAFFov portparol. U svakom slučaju, ako je taj ef odradio navedene belaje, imaju brate mailovi od svih redakcija medija pa neka se šalju. I još nešto, zašto se taj ef pakuje Saffukakavdanakneiskustvu wrote:
što li ne citira i post iznad tvog,o imamu iz visokog
- Compact
#9 Re: Magazin SAFF
Tema je Magazin SAFF, a ne neki kvislinški hodža iz Visokog. Lik je predložio (umjesto da pošalje mail redakciji SAFFA) da se piše o hodži, a ti navalio da ga citiram u svom postu.kakavdanakneiskustvu wrote:ko efendiju pakuje saffu
Nigdje veze
-
Majjah
#10 Re: Magazin SAFF
Ne pakuje ga niko Saffu, vec mi je interesantno kako izostavljate taj dio tematike dok evo vidim na online stranici naslove u kojima se ostro napada svako ko dira u monopol kojeg Saff i njihovi istomisljenici MISLE da imaju nad Islamom u BiH!Compact wrote:Ne kontam prijateljstvo, u čemu je problem. Imam iz Visokog treba biti izložen provjeri, a ja nemam ništa sa tim. Temu sam postavio da onako malo porazgovaramo o Magazinu, a ne vidim da sam ja neki SAFFov portparol. U svakom slučaju, ako je taj ef odradio navedene belaje, imaju brate mailovi od svih redakcija medija pa neka se šalju. I još nešto, zašto se taj ef pakuje Saffukakavdanakneiskustvu wrote:
što li ne citira i post iznad tvog,o imamu iz visokog
- BarbaDue
#11 Re: Magazin SAFF
Prije nego sto pocnete mogli bi da zavrsite, nadam se da razumijete poruku!
Molim vas bez vrjeđanja!Nemojte da vas opominjem!
@Compact, smatraj da si vec jednom upozoren.
- Compact
#12 Re: Magazin SAFF
Nema boljeg sagovornika na sax-u od mene, to vam garantujem!BarbaDue wrote:Prije nego sto pocnete mogli bi da zavrsite, nadam se da razumijete poruku!
Danas se našalim sa smajlijem koji povraća, i sa Miškovićem i BBI, i budem upozoren.
Ok shvatam, ali šta je sada problem, nije valjda što čitam SAFF
-
davidigolijat
#13 Re: Magazin SAFF
Heh, zasto onda SAFF izlazi a da mu se ne zna ni redakcija ni brojevi telefona....
Stat ce se i toj bagri u kraj, kao i raznim ravnogorcima i turbo ustasama, pa kad ih se sve zajedno kotarisemo...krenuti napokon naprijed.
OVO JE SEKULARNA DRZAVA
Stat ce se i toj bagri u kraj, kao i raznim ravnogorcima i turbo ustasama, pa kad ih se sve zajedno kotarisemo...krenuti napokon naprijed.
OVO JE SEKULARNA DRZAVA
- Compact
#14 Re: Magazin SAFF
Redakcija SAFFA i brojevi telefona, sjedište, direktor, knjigovodstvo, itd sve imaš u impresumu, a i na njihovoj facebook grupi Magazin SAFF i web stranici http://www.saff.badavidigolijat wrote:Heh, zasto onda SAFF izlazi a da mu se ne zna ni redakcija ni brojevi telefona....
OVO JE SEKULARNA DRAZAVA
Nemaš pojma o SAFFU a usudio si se da prijetiš. Stvarno ne mogu da vjerujem da postoje još takvi ljudi. Mislio sam da ih je vrijeme satralo!!!
-
qwertzu3000
#15 Re: Magazin SAFF
pranje mozga, indoktrinacija, jezik mrznje, vlastita misljenja i interpretacije se namecu drugima, neistomisljenici su citiram: "klerokomunisti", "homofili", "bolesni i agresivni ateisti" "patoloski ateizam medijsko-huskacka promocija pederluka su postratne pojave bh drustva"...itd.itd.
Reis je Bog, a Allah njegov podstanar
Saff FUJ!
I ne pravi se glup,
znas ti dobro ko odrjesi kesu kad bradatima zafali para
Saff FUJ!
I ne pravi se glup,
- Compact
#16 Re: Magazin SAFF
De nam ti šani, vidim da si dobro informisan!qwertzu3000 wrote:pranje mozga, indoktrinacija, jezik mrznje, vlastita misljenja i interpretacije se namecu drugima, neistomisljenici su citiram: "klerokomunisti", "homofili", "bolesni i agresivni ateisti" "patoloski ateizam medijsko-huskacka promocija pederluka su postratne pojave bh drustva"...itd.itd.
Saff FUJ!
I ne pravi se glup,
-
qwertzu3000
#17 Re: Magazin SAFF
hajd ti sani nesto o citatima 
- Compact
#18 Re: Magazin SAFF
Prijateljstvo, tema je SAFF, a za ef-a me zaboli da ne lajem na ovoj plemenitoj temi!kakavdanakneiskustvu wrote: nisam navalio,samo mi zanimljivo da reaguješ na postove u kojima postoji i najmanja kritika saffa,a ne na post u kojem se spominje hodža kojeg bi saff 100% branio,šta god uradio
Evo da šanem, čitaš SAFF, ali pogrešno donosiš zaključke!qwertzu3000 wrote:hajd ti sani nesto o citatima
Trebao bi malo bolje donositi zaključke, pa da te delegiramo za jedno besplatno godišnje čitanje
Last edited by Compact on 04/04/2009 19:38, edited 1 time in total.
- Miki123
#19 Re: Magazin SAFF
Compact, da li ti želiš da predstaviš saff kao demokratski, sekularan i slobodan printani medij? Ja ih pratim samo preko neta i tekstovi su im fuj..
-
qwertzu3000
#20 Re: Magazin SAFF
compact
ako se slazes sa njihovim stavovima
onda nisi nista bolji od njih
to je moje misljenje
i mislim da se svaka promocija
ovakvih "magazina" mora sasjeci
sto prije
cuj
ti meni govoris, kako ja da donosim zakljucke???
dobar si
pa nismo mi ovdje u redakciji saffa
ja mislim svojom glavom
ako se slazes sa njihovim stavovima
onda nisi nista bolji od njih
to je moje misljenje
i mislim da se svaka promocija
ovakvih "magazina" mora sasjeci
sto prije
cuj
ti meni govoris, kako ja da donosim zakljucke???
dobar si
pa nismo mi ovdje u redakciji saffa
ja mislim svojom glavom
- chuchumbamayumbe
#21 Re: Magazin SAFF
Ima li neko da postavi neki konkretan tekst iz SAFF-a, a u kojem se spominje:
"pranje mozga, indoktrinacija, jezik mrznje, vlastita misljenja i interpretacije se namecu drugima, neistomisljenici su citiram: "klerokomunisti", "homofili", "bolesni i agresivni ateisti" "patoloski ateizam medijsko-huskacka promocija pederluka su postratne pojave bh drustva"...itd.itd."
"Magazin u kojima se mogu procitati gotovo fasisticki stavovi o ljudima druge vjeroispovijesti "
Pa da nastavimo...
"pranje mozga, indoktrinacija, jezik mrznje, vlastita misljenja i interpretacije se namecu drugima, neistomisljenici su citiram: "klerokomunisti", "homofili", "bolesni i agresivni ateisti" "patoloski ateizam medijsko-huskacka promocija pederluka su postratne pojave bh drustva"...itd.itd."
"Magazin u kojima se mogu procitati gotovo fasisticki stavovi o ljudima druge vjeroispovijesti "
Pa da nastavimo...
- Compact
#22 Re: Magazin SAFF
Pitanje ti je na mjestu. Saff je orjentisan isključivo na bošnjačku čitalačku publiku, i smatram ga jednom izvrsnom islamsko-političkom novinom. Sekularizam se ne uklapa u ideologiju Saffa (a ni mojuMiki123 wrote:Compact, da li ti želiš da predstaviš saff kao demokratski, sekularan i slobodan printani medij? Ja ih pratim samo preko neta i tekstovi su im fuj..
Npr. izlazi i magazin Zaštita, ali mene ne zanima i ne čitam ga.
Isto tako, Saff izlazi, i kome se sviđa čita ga, a kome ne sviđa ne čita, vrlo jednostavno. Ipak 13 godina dovoljno govori koliko se čita, a o ne učestvovanju u jaucima da se firme reklamiraju da ne govorim.
Drago mi je da čitaš Saff! Idemo dalje...
-
qwertzu3000
#23 Re: Magazin SAFF
chuchumbamayumbe wrote:Ima li neko da postavi neki konkretan tekst iz SAFF-a, a u kojem se spominje:
Pa da nastavimo...
idi na njihovu stranicu saff.ba
imaju poniki beplatan tekst inace ti treba pretplata
preporucijem pamflete onog cele iz Tuzle povodom "pederluka uoci islamske svetinje ramazana"
u svakoj zapadnoj zreloj demokratiji ovakav bi se list nakon ovih tekstova jednostavno zabranio
u na
- Compact
#24 Re: Magazin SAFF
Ne bi se sigurno zabranio. Kada su se mogle crtati karikature sa likom našeg dragog poslanika u Danskoj, ismijavati se Kur'an u Oslobođenju, ne vidim šta bi se to trebalo drugo desiti da se nešto zabrani. Ćelo iz Tuzle se zove Fatmir Alispahić, ugledni politički analitičar, magistar, izuzetno pametan, a mnogi mu na tome zavide. Helem, nije on tema, pa da ne začatavam!qwertzu3000 wrote:chuchumbamayumbe wrote:Ima li neko da postavi neki konkretan tekst iz SAFF-a, a u kojem se spominje:
Pa da nastavimo...
idi na njihovu stranicu saff.ba
imaju poniki beplatan tekst inace ti treba pretplata
preporucijem pamflete onog cele iz Tuzle povodom "pederluka uoci islamske svetinje ramazana"
u svakoj zapadnoj zreloj demokratiji ovakav bi se list nakon ovih tekstova jednostavno zabranio
u na
- Miki123
#25 Re: Magazin SAFF
To konkretno znači da Saff ima težnje (hvala Bogu nema sredstava još!) da ruši trenutni državni poredak koji izričito odvaja vjerske zajednice od države! Da ne govorim da urednici Saffa u desekularizaciji društva vide primat jedne religije (islamske) nauštrb druge dvijeSekularizam se ne uklapa u ideologiju Saffa (a ni moju )