Mag risiver VS android box player pitanja
Moderator: Benq
-
milann1971
#1 Mag risiver VS android box player pitanja
Zanima me, da li je za IPTV gledanje TV bolji MAG 254 uredjaj od npr Beelink android box player uredjaja ??? da li ima razlike u kvalitetu slike na TV i u brzini prebacivanja kanala ??/ hvala

-
kapitalizam
#2 Re: Mag risiver VS android box player pitanja
Android Box ti je bolji u svakom pogledu!milann1971 wrote:Zanima me, da li je za IPTV gledanje TV bolji MAG 254 uredjaj od npr Beelink android box player uredjaja ??? da li ima razlike u kvalitetu slike na TV i u brzini prebacivanja kanala ??/ hvala![]()
![]()
-
milann1971
#3 Re: Mag risiver VS android box player pitanja
u kom pogledu, nemoj mi o mogucnostima jednog i drugog, to znam...pitao sam kvaliteta slike, brzina saltanja kanala, kod android boxa je to sporo...dakle, ako poredim iste pay liste, ima li razlike ?
-
kapitalizam
#4 Re: Mag risiver VS android box player pitanja
Meni je puno bolji IPTV na android boxu.Kupio sam dva maga 254 i dva android boxa,nakon sest mjeseci gledanja proslu sedmicu sam prodao dva maga 254 a zadrzao sam dva android boxa za iptv servis.MAG je jednostavniji za pocetak a i za servis .SA android boxom imas vise mogucnosti za razlicite nase servise sa M3U fajlama ili bez M3u pa cak i besplatno ukoliko znas sta je aktuelno na kodiju.Daleko bolji kvalitet slike sa android boxom imam a i brzina prebacivanja kanala je brza dok na magu ukoliko je server opterecen ceka se 5 do 10 sekundi ponekad kod prebacivanja kanala.milann1971 wrote:u kom pogledu, nemoj mi o mogucnostima jednog i drugog, to znam...pitao sam kvaliteta slike, brzina saltanja kanala, kod android boxa je to sporo...dakle, ako poredim iste pay liste, ima li razlike ?
Last edited by kapitalizam on 02/06/2017 00:24, edited 1 time in total.
-
milann1971
#5 Re: Mag risiver VS android box player pitanja
kapitalizam wrote:milann1971 wrote:u kom pogledu, nemoj mi o mogucnostima jednog i drugog, to znam...pitao sam kvaliteta slike, brzina saltanja kanala, kod android boxa je to sporo...dakle, ako poredim iste pay liste, ima li razlike ?
nema odgovora ?
- Doda37
#6 Re: Mag risiver VS android box player pitanja
Vjerojatno niko na forumu nema MAG IPTV receiver, a on samo sluzi za iptv pa ti zato preporucuju Android TV BOX, moj prijatelj koji se bavi sa IPTV preporuva MAG receiver, imam njegovu listu na dreamboxu, radi super, otvara jako brzo. Jedina razlika u korist Maga naspram dreambox sto se tice njegove liste, za druge ne znam je sljedeca... na listi ima bazu od 700 filmova ili serija, na dreamu kad pustim film ne mozes ga premotavati dok na Mag-u mozes.
Sto se tice rada lista na Android TV boxu, takodjer imam izvore od jednog providera, radi na Kodi perfektno
Pitanje za tebe, sta je i koliko za tebe sporo otvaranje kanala na android box-u
Sto se tice rada lista na Android TV boxu, takodjer imam izvore od jednog providera, radi na Kodi perfektno
Pitanje za tebe, sta je i koliko za tebe sporo otvaranje kanala na android box-u
- Grof
#7 Re: Mag risiver VS android box player pitanja
Koristim MAG 254 nekih 6 mjeseci i dosadašnji utisci su sasvim zadovoljavajući. Nisam nikad koristio neki od Android box playera pa ih ne mogu ni usporediti. Koristio sam prije MAG-a Samsung Smart app. MAG brzo šalta kanale, vrlo rijetko dođe do štekanja ili zamrzavanja kanala (što opet može biti uzrokovano internet konekcijom). Jedina zamjerka što mi nekad ne radi EPG, a vjerovatno ni to nije do samog MAG-a.
-
milann1971
#8 Re: Mag risiver VS android box player pitanja
pa jedno 2 sek izmedju kanalaDoda37 wrote:Vjerojatno niko na forumu nema MAG IPTV receiver, a on samo sluzi za iptv pa ti zato preporucuju Android TV BOX, moj prijatelj koji se bavi sa IPTV preporuva MAG receiver, imam njegovu listu na dreamboxu, radi super, otvara jako brzo. Jedina razlika u korist Maga naspram dreambox sto se tice njegove liste, za druge ne znam je sljedeca... na listi ima bazu od 700 filmova ili serija, na dreamu kad pustim film ne mozes ga premotavati dok na Mag-u mozes.