Made in Yugoslavia

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
melb26sa

#1 Made in Yugoslavia

Post by melb26sa »

Odem sa suprugom traziti kredenac ali necu nesto novo jer selimo na proljece pa odemo do Goodwill prodavnice da vidimo sta ima.

Zapadne nam za oko kao vitrina/kredenac - gore stakleni dio za porcelan/posudje, onda srednji prazni dio kao polica i dole kao kredencic. (slike kasnije kad ga dovezemo kuci, nije mogao stati u Matrix :lol: ) Cijena sitnica $65 - jos neko snizenje danas bilo uzeli ga za $49. Slucajno pogledam ledja kad tamo opecaceno MADE IN YUGOSLAVIA. E pa od svih zemalja gdje sam hodala, da naletim na nas namjestaj!

Jednom sam vidjela Yugu i ima nase hrane kad potrazis ali namjestaj jos ne vidjeh...

Jeste li vi u svojim zemljama nailazili na nase stvari - bivsa Juga?
Bosanac sa dna kace

#2 Re: Made in Yugoslavia

Post by Bosanac sa dna kace »

Ima u Istanbulu blizu Ajasofije radnja za prodaju dijelova od Lade, Skode, Yuge...sve slike modela iz 70'tih... :lol: :lol: :lol: :lol: ja odvalio od smijeha :lol: :lol: :lol: :lol:
Vares City

#3 Re: Made in Yugoslavia

Post by Vares City »

Ima,..
Radim kao vozac autobusa gradskog prevoza putnika u Luzernu(CH),i prije par godina me pozove jedan moj haver sto radi u radionici za remont i popravke,..kad ja tamo,ono na dvije sine po kojem"hoda" kran zavarenim slovima stoji: RMK-ZENICA Made in Yugoslavija
repeater

#4 Re: Made in Yugoslavia

Post by repeater »

melb26sa wrote:Odem sa suprugom traziti kredenac ali necu nesto novo jer selimo na proljece pa odemo do Goodwill prodavnice da vidimo sta ima.

Zapadne nam za oko kao vitrina/kredenac - gore stakleni dio za porcelan/posudje, onda srednji prazni dio kao polica i dole kao kredencic. (slike kasnije kad ga dovezemo kuci, nije mogao stati u Matrix :lol: ) Cijena sitnica $65 - jos neko snizenje danas bilo uzeli ga za $49. Slucajno pogledam ledja kad tamo opecaceno MADE IN YUGOSLAVIA. E pa od svih zemalja gdje sam hodala, da naletim na nas namjestaj!
:-)
kao u mastercard reklami.
zimomor

#5 Re: Made in Yugoslavia

Post by zimomor »

melb26sa wrote:Odem sa suprugom traziti kredenac ali necu nesto novo jer selimo na proljece pa odemo do Goodwill prodavnice da vidimo sta ima.

Jednom sam vidjela Yugu i ima nase hrane kad potrazis ali namjestaj jos ne vidjeh...

Ma sudbina, dzaba. :D
Luke Perry

#6 Re: Made in Yugoslavia

Post by Luke Perry »

Image

Brodosplit, plovi po baltiku
piupiu

#7 Re: Made in Yugoslavia

Post by piupiu »

Luke Perry wrote:Image

Brodosplit, plovi po baltiku
Jah, i to brodogradiliste ode u helac, :sad:
paral0c0

#8 Re: Made in Yugoslavia

Post by paral0c0 »

Ima ovde u svakom Albert Heijn(Supermarket) kupiti Vegeta, Podravka Ajvar i Argeta.

Nazalost nista u Holandskim supermarketima iz BiH:(
Santos

#9 Re: Made in Yugoslavia

Post by Santos »

Ima kupit bosanski lokum u Turskoj radnji.Ima svega.Ima i hurmasica u soping centru.
pustopoljina

#10 Re: Made in Yugoslavia

Post by pustopoljina »

ima...argeta,plazma,euroblok,domacica,bajadera,vegeta,podravka,vitaminkina borovnica,dzem od sipka,kisele paprike,brajlovic sudzuk i suho meso,bronhi i kiki,mikado cokolada...
ali jos nista ne vidjeh iz doba made in yugoslavia.
zambaklija

#11 Re: Made in Yugoslavia

Post by zambaklija »

heheh,ja još nisam ništa vidio made in yu,ali mi je skoro jedan prijatelj pričao kako je imamo usisivač<"Siemens"jaka Njemačka marka,i počeo nešto gadno da smrdi,kaže rastavim ja njega dođem do motora,kad imaš šta vidjeti na motoru stoji ISKRA Made in Jugoslavia :shock: :-) :-) :-)
Edin H.

#12 Re: Made in Yugoslavia

Post by Edin H. »

U engleskoj valjaju Iskrine satove za gas :-)
Maraschino

#13 Re: Made in Yugoslavia

Post by Maraschino »

To smo mi ( Sipad) imali malu expanziju izvoza za USA trziste 1988 god. :D

Znaci, dobar kvalitet kada nije istrulio do sada. :lol: gdje su ga drzali, je li u vosku :lol:
paral0c0

#14 Re: Made in Yugoslavia

Post by paral0c0 »

pustopoljina wrote:ima...argeta,plazma,euroblok,domacica,bajadera,vegeta,podravka,vitaminkina borovnica,dzem od sipka,kisele paprike,brajlovic sudzuk i suho meso,bronhi i kiki,mikado cokolada...
ali jos nista ne vidjeh iz doba made in yugoslavia.
Pa ima sve BiH proizvode i ovde u NL, Jami, Vegafruit, Klas, Sarajevsko Pivo, vispak i tako dalje, ali ne u Holandskim supermarketima.
Post Reply