mačke u haustoru problem stanarima

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
zgembo24

#1 mačke u haustoru problem stanarima

Post by zgembo24 »

odmah na pocetku se izvinjavam svim vlasnicima kucnih ljubimaca i drugima koji bi se mozda mogli naci uvrijeđenima
također molim moderatore da me ukinu ili premjeste ako misle da nisam na dobrom mjestu

stanari moje zgrade, a samim tim i moja porodica se osjecamo ugrozenima, jer jedan stanar hrani, cuva i uvodu u zgradu macke,koje opet zivotinja kao zivotinja mokre i obavljaju sve svoje fiziološke potrebe po stubištu.

molim sve one koji znaju human, ali i efikasan nacin da se mačke "otjeraju", jer kazem vam stvarno mi je ruzno kada uđem u haustor a ono na svakih par metara naletim na maciji izmet ili mokracu, a da ne govorim koliko svo skupa strasno smrdi.

culi smo da postoji neki prah koji se pospe po teritoriji za koju se ne želi da ju nastanjuju mačke, navodno je neotrovan ali ga mačke ne vole, pa ako neko zna molim da mi javi.

metode tipa razgovora sa komsijom koji je uzrocnik tako groznog stanja nisu upalile, a ja sam protiv nekih agresivnijih metoda
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#2 Re: mačke u haustoru problem stanarima

Post by mIRCerka »

Provjeri na veterinarskom fakultetu da li imaju sprej za tjeranje macke od namjestaja i slicno, znam da u zoo centru i kucnim ljubimcima nemaju to...i time poskropi haustor...makar taj dio kud se macke krecu, tj gdje ih komsija hrani.
Komsiju prijavi predsjedniku kucnog savjeta, pismenim putem, a onda on nek se bori s njim,

Ja samo ne znam kako sam ja prezivjela sa 9 macaka u stanu i 15 iza zgrade, redovno u haustoru, bez govana po haustoru :S
PS Ako nista drugo, objasni komsiji da macke trebaju nekad i izaci iz haustora da kake i piske...
Cober

#3 Re: mačke u haustoru problem stanarima

Post by Cober »

Postoji, bio je da se kupi u Interexu u Pofalićima.
bice_bice

#4 Re: mačke u haustoru problem stanarima

Post by bice_bice »

a i sto ce zivotnje tamo gdje ljudska bica zive, fino nas razdvojise, al eto, urbana, fina gradska raja :-)
stochar

#5 Re: mačke u haustoru problem stanarima

Post by stochar »

mIRCerka wrote: Ako nista drugo, objasni komsiji da macke trebaju nekad i izaci iz haustora da kake i piske...
kod mene nije haustor vec stepeniste, i opet macke seru na sve strane. u stvari, i nije bas na sve strane, vec na jedno pet sest kota. kako god ocistis, one se opet pokenjaju na isto mjesto. ne znam koji im je qratz, kad imaju bastu i mogu srat' gdje god hoce...
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#6 Re: mačke u haustoru problem stanarima

Post by mIRCerka »

stochar wrote:
mIRCerka wrote: Ako nista drugo, objasni komsiji da macke trebaju nekad i izaci iz haustora da kake i piske...
kod mene nije haustor vec stepeniste, i opet macke seru na sve strane. u stvari, i nije bas na sve strane, vec na jedno pet sest kota. kako god ocistis, one se opet pokenjaju na isto mjesto. ne znam koji im je qratz, kad imaju bastu i mogu srat' gdje god hoce...
I ja bih se tebi ponjalake pred vrata brate mili :D Shalu na stranu, ne znam sta je mackama i psima pa takve stvari rade, meni kad prave belaj, obicno je jedna od njih bolesna pa signaliziraju da nesto nije ok.
Opet, ja nisam tipicna machkara... :S
tech10

#7 Re: mačke u haustoru problem stanarima

Post by tech10 »

Mace su mila majka u poredjenju sa vjevericama. Ljudi svashta pokusavaju :D

sheilak

#8 Re: mačke u haustoru problem stanarima

Post by sheilak »

Sorry, znam da je off topic, ali samo nesto u vezi ovih vjeverica. Nasu skolu je "terorizirala " jedna vjeverica. Posto je nasa ucionica bila na 3. spratu, a njeno drvo je bilo skoro tik uz skolu, ona je cesto bila na prozoru i gledala sta radimo. To je bilo super smijesno, pogotovo kad bi radili kontrolni, a ona stane na dvije zadnje noge, a dvjema prednjim se nasloni na staklo. :-D Bila je pitoma i cesto smo joj davali nesto da jede , ali nekad se znala zatrkati :-D i lupiti te po nozi :lol: Bila je svojevrsna maskota skole. O njoj se brinuo domar ( mislim da ju je on nasao kad je bila sasvim mala ) vodili su je i kod veterinara.
Post Reply