Pitanje, koristite li za svoje kućne ljubimce GPS ogrlicu? Gdje u Sarajevu kupiti - našao sam samo na dva mjesta u Sa, ali je 150 KM. Druga je nekoliko stotina KM - ove su profesionalne za lovačke pse. Znate li ima li gdje šta povoljnije? Treba mi za ovog mog hajvana kojeg imam. Nekoliko puta satima smo čekali da se pojavi. Ljeti ga odnesemo na vikendicu, i stoka odmah odluta u selo. Haj` što se vrati pun krpelja i buha, ali makar da znam gdje skita, da ga mogu pokupiti kada hoću da se vratim kući. A ne da ga po običaju satima čekam i tražim.
Ma kakvi druze. Ove moje aždahe u kuću ne bi me pustile bez Tigronje da uđem. On je skoro ravnopravan član porodice - bez prava glasa Moram mu ovaj hepek negdje nabaviti.
Antalya
U Dokumaparku u Antaliji je izgrađena trospratna zgrada sa 64 sobe za ugodni smještaj mačaka, javlja Anadolu Agency (AA).
Iz Općine Kepez saopćeno je kako je Dokumapark, nakon muzeja, biblioteka, umjetničkih galerija i naučnog centra, dobio nove sadržaje koji će osigurati lagodan boravak za životinje.
Ured za uređenje parkova je prethodno u Dokumaparku postavio 30 kućica za siguran smještaj ptica, a završeni su i radovi na izgranji smještaja za mačke.
Riječ je o drvenoj minijaturnoj trospratnici sa 64 sobe koje su u potpunosti opremljene za ugodan i siguran boravak mačaka. Pored zgrade su postavljene i manje kućice i drugi sadržaji za mačke, a svojevrsni “grad mačaka“ će zvanično biti otvoren 17. februara.
Uporedo s tim, nadležne službe Općine Kepez u Antaliji će osnovati i bolnicu za životinje. Centar za privremeni smještaj životinja lutalica će biti preinačen u bolnicu u kojoj će životinje dobiti mogućnost liječenja, rehabilitacije i smještaja.
Bolnica za životinje će nuditi i uslugu hitne pomoći, a biće opremljena salama za operacije, laboratorijsku analizu krvi, intenzivnu njegu, rendgenske preglede, postooperativne oporavke i karantine.
Nisam imao pojma gdje ovo postaviti.. Molim moderatora da premjesti link na odgovarajuću temu ukoliko ovome nije mjesto ovdje.
Dakle, danas sam na nekom drugom domaćem portalu pročitao vijest o skloništu za mačke u Dokumaparku u Antaliji! Ok, znam da su Turci ludi za mačkama, ali ovo je... Trospratnica sa 64 prostorije za mačke lutalice.