Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
Pikaboo

#551 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Pikaboo »

Ja neznam da ima nacin da macku natjeras da jede.Barem moje se nemogu natjerati.Bas mi je zao macana.Mozda ga nesto boli? Sto nisi pitao veterinara za savjet?
atko

#552 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by atko »

Ma neee macan je zdrav i razigran i neumoran ... ali je probirljiv u hrani ... a kad smo vidjeli da se genetika ne sali samo mu dajemo hranu kojom cemo sprijeciti buduce stvaranje kristala ... e tu hranu jos manje jede pa je pravi mrsavac ... veterinara ima u kucnoj viziti kako i dolikuje kraljevicu ... al i veterinar kaze mace su ti muhanate i tvrdoglave po pitanju hrane i nema tu lijeka :D
melb26sa

#553 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by melb26sa »

atko wrote:Ma neee macan je zdrav i razigran i neumoran ... ali je probirljiv u hrani ... a kad smo vidjeli da se genetika ne sali samo mu dajemo hranu kojom cemo sprijeciti buduce stvaranje kristala ... e tu hranu jos manje jede pa je pravi mrsavac ... veterinara ima u kucnoj viziti kako i dolikuje kraljevicu ... al i veterinar kaze mace su ti muhanate i tvrdoglave po pitanju hrane i nema tu lijeka :D
Pa daj mu koju konzervu, nece mu nista biti - sto ga drzis samo na suhoj hrani?
atko

#554 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by atko »

melb26sa wrote:
atko wrote:Ma neee macan je zdrav i razigran i neumoran ... ali je probirljiv u hrani ... a kad smo vidjeli da se genetika ne sali samo mu dajemo hranu kojom cemo sprijeciti buduce stvaranje kristala ... e tu hranu jos manje jede pa je pravi mrsavac ... veterinara ima u kucnoj viziti kako i dolikuje kraljevicu ... al i veterinar kaze mace su ti muhanate i tvrdoglave po pitanju hrane i nema tu lijeka :D
Pa daj mu koju konzervu, nece mu nista biti - sto ga drzis samo na suhoj hrani?
Znate sta pitanje je kako prevariti macu da jede bolje ... ocekivo sam da neko kaze neki fol ako zna .... npr ko za cuke ... prokuhas vode sa kockom za supu i prelijes hranu i cuke to jedu ko lude ...

... a vi uzeli mene ribat sad sto mu ovo sto mu ono ... kupujemo mu sve oblike hrane koji se mogu kupiti ... kuhamo ribu, piletinu ... i onda hranimo mace okolo ... nece gospodin da primirise nista ...

macak je gospodin macak :D
suncica24

#555 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by suncica24 »

Mislim da je to ipak do muhanatosti i da nam nema pomoci :D

Moj maci, npr, voli piletinu, ali i to umjereno, i kad primjetim da bas nista ne jede skuham malo piletine i "nacopam" mu na tanjiric. Jeste da i od nje odustane nakon par zalogaja, ali... ipak pojede nesto vise.
Takodjer, ovaj zbir voli jesti sto mi jedemo, pa ti ja tako stavim nekog mesa na tanjuric i stavim tanjuric pred sebe, praveci se da baaaas uzivam u hrani :D
Naravno, odmah se nacrta, zamnjauce, ja onaj tanjuric "teskom mukom :D " spustim, i onda i tako pojede nesto.
Takodjer, voli buco sir, majonezu!!!, zeljanicu!!! pa mu malo i toga dam... sve kontam, bolje je da je cudak, nego da ne jede nista :)
I da, ovaj obozava one "slatkise za mace" iz DM-a... pa kad se ganjamo po balkonu ili kad hocu da ga ostavim da jede, dam mu pola toga, da ga namamim :)

Ja drugih rjesenja nemam :roll:
vox-populi

#556 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by vox-populi »

suncica24 wrote:Mislim da je to ipak do muhanatosti i da nam nema pomoci :D

Moj maci, npr, voli piletinu, ali i to umjereno, i kad primjetim da bas nista ne jede skuham malo piletine i "nacopam" mu na tanjiric. Jeste da i od nje odustane nakon par zalogaja, ali... ipak pojede nesto vise.
Takodjer, ovaj zbir voli jesti sto mi jedemo, pa ti ja tako stavim nekog mesa na tanjuric i stavim tanjuric pred sebe, praveci se da baaaas uzivam u hrani :D
Naravno, odmah se nacrta, zamnjauce, ja onaj tanjuric "teskom mukom :D " spustim, i onda i tako pojede nesto.
Takodjer, voli buco sir, majonezu!!!, zeljanicu!!! pa mu malo i toga dam... sve kontam, bolje je da je cudak, nego da ne jede nista :)
I da, ovaj obozava one "slatkise za mace" iz DM-a... pa kad se ganjamo po balkonu ili kad hocu da ga ostavim da jede, dam mu pola toga, da ga namamim :)

Ja drugih rjesenja nemam :roll:
Ipak bi trebala pripaziti malo sa hranom za ljudotine. Mackama je taurin neohodan a istoga u nasoj hrani nema. Probaj mu naci neku pastu ili neki dodatak hrani na bazi taurina pa mu mjesaj sa hranom koju voli. I nemoj mu davati slanu ili zacinjenu hranu.
Pikaboo

#557 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Pikaboo »

Mi nasim mackama dajemo kuhanu piletinu,njihovu hranu iz kesice i kuhanu govedinu.Ali ako mama pravi snicle i one ugledaju zivo meso,e onda je havarija u kuci.Inace izbjegavamo davati im zivo meso ali ni od cega se ne najedu kao od toga.Popustimo ponekad.Prmijetili smo da im dlaka manje opada kad jedu to meso.Na kraju krajeva,avlijanerke su,sta drugo i jedu u prirodi sem miseva i ptica,a mozda bi i tvoj gospodim macor mogao malo probati takve hrane,iako je rasni macak.Maca je maca
vox-populi

#558 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by vox-populi »

Ja sam citao da je zivo meso izezutno nezdravo za macke te da postoji razlika izmedju tek ulovljenog misa i mesa zivotinje koja je ubijena prije par dana.
Pikaboo

#559 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Pikaboo »

Mozda i nije dobro iz razloga iz kojeg ti tvrdis ali mi im ne dajemo zivo meso prvenstveno sto se svasta danas prodaje i ko zna jel meso ispravno.Ma mi njima damo meske mozda jednom,dva puta u dva mjeseca,nista pretjerano.
Ali da su probirljive i da ce radije otici vani i uloviti miseve koje donesu u kucu,nego pojesti hranu za mace ili kuhanu piletinu,o tome da ne govorim.Mislim da su malo razmazene
atko

#560 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by atko »

Kad je u pitanju zivo meso... piletina, puretina, teletina, govedina ... sta god ... eto njega cim vidi dasku za meso :D ... ja mu dam komadic on ponjusi i ode ... jednom u 10 slucajeva pojede jedno 3 grama :D ... a selame ... virsle i to ... to mozes drzat na stolu to nikad nece ni primirisat :D

I ako u zimskoj sezoni kad nosi bundu izgleda strasno i ogroman ... pravi je kosco :D

Image
Pikaboo

#561 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Pikaboo »

E bas ti je ljep ovaj macan. :-D Ja nemam vise savjeta da ti dam.Bas nemam pojma zasto ne jede.
atko wrote:Kad je u pitanju zivo meso... piletina, puretina, teletina, govedina ... sta god ... eto njega cim vidi dasku za meso :D ... ja mu dam komadic on ponjusi i ode ... jednom u 10 slucajeva pojede jedno 3 grama :D ... a selame ... virsle i to ... to mozes drzat na stolu to nikad nece ni primirisat :D

I ako u zimskoj sezoni kad nosi bundu izgleda strasno i ogroman ... pravi je kosco :D

Image
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#562 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by anjusha »

atko wrote:Kad je u pitanju zivo meso... piletina, puretina, teletina, govedina ... sta god ... eto njega cim vidi dasku za meso :D ... ja mu dam komadic on ponjusi i ode ... jednom u 10 slucajeva pojede jedno 3 grama :D ... a selame ... virsle i to ... to mozes drzat na stolu to nikad nece ni primirisat :D

Image
pa iskreno, macan ti ni najmanje ne izgleda mrsav i neuhranjen...
jedostavno neke macke vise jedu a neke manje kao i ljudi! vazno je da uvijek ima suhe hrane na raspologanju da je moze grickati kad god mu padne na pamet. pokusaj mu promijeniti vrstu hrane. mozda ce ti onda vise jesti. znam da su macke obicno lude za royalom- ako ti nije preskup. meni jedna i pol vrecica royala bude cijeli mjesec i to svojoj dami kupujem redovno. i ona malo jede, ali mi to nije zabrinjavajuce. nekad joj promijenim samo ukus hrane, kupim neku drugu royal hranu i onda obicno primjetim da je malo vise pojela- valjda joj se svidi ta promjena.
gore je zapravo kad je maca predebela. to joj onda- kao i ljudima- utjece i na zglobove i unutrasnje organe i sl- i puno joj je teze smrsati- jer kako ces joj odredjivati koliko moze pojesti? niko nije od nas (nadam se) monstrum da moze macku patiti gladju...
pogotovo kad dodje ljeto i vrucine - mace puno manje jedu. to je jednostavno tako i ne treba se previse zabrinjavati oko toga, dok god jede- bilo koliko i bilo sta (suhu ili vlaznu).
wildflower

#563 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by wildflower »

Pozdrav svima...
mozda se odgovor na moje pitanje nalazi vec na prethodnim stranicama, ako je tako unaprijed se izvinjavam, sve cu pregledati kad nadjem malo vise vremena...
danas sam nasla jako malo mace, i naravno donjela ga kuci jer na ulici ne bi imalo nikakvu sansu za prezivljavanje...
iako imam dosta iskustva s mackama, ova beba je najmanje mace s kojim sam ja imala kontakt (a da nema mamu u blizini)
dugacko je oko 20 cm, okice su lijepo otvorene, i onako je cvrsto i jako, ne cini se pretjerano slabo...
ne krece se mnogo, samo onoliko koliko je potrebno da dodje do najblizeg toplog kutka gdje se moze skloniti i sklupcati...
znam da mu mora biti toplo pa sam ga smjestila u kutiju sa vunenim dzemperima da mu zamjene maminu toplotu koliko je to moguce...
ukratko, svi savjeti su dobrodosli (i neophodni)... cime da ga hranim, kako i koliko, kakvo ponasanje je normalno a kod kakvih reakcija se trebam zabrinuti, sve sto vam padne na pamet.
veterinaru nazalost mozemo tek u ponedjeljak, zivimo u malom gradu gdje veterinarska njega nije bas razvijena
Unaprijed hvala, nadam se da cu uz vasu pomoc ovoj bebi uspjesno odglumiti mamu i da ce postati zdrav i veseo novi clan porodice :)
minjonja

#564 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by minjonja »

wildflower wrote:Pozdrav svima...
mozda se odgovor na moje pitanje nalazi vec na prethodnim stranicama, ako je tako unaprijed se izvinjavam, sve cu pregledati kad nadjem malo vise vremena...
danas sam nasla jako malo mace, i naravno donjela ga kuci jer na ulici ne bi imalo nikakvu sansu za prezivljavanje...
iako imam dosta iskustva s mackama, ova beba je najmanje mace s kojim sam ja imala kontakt (a da nema mamu u blizini)
dugacko je oko 20 cm, okice su lijepo otvorene, i onako je cvrsto i jako, ne cini se pretjerano slabo...
ne krece se mnogo, samo onoliko koliko je potrebno da dodje do najblizeg toplog kutka gdje se moze skloniti i sklupcati...
znam da mu mora biti toplo pa sam ga smjestila u kutiju sa vunenim dzemperima da mu zamjene maminu toplotu koliko je to moguce...
ukratko, svi savjeti su dobrodosli (i neophodni)... cime da ga hranim, kako i koliko, kakvo ponasanje je normalno a kod kakvih reakcija se trebam zabrinuti, sve sto vam padne na pamet.
veterinaru nazalost mozemo tek u ponedjeljak, zivimo u malom gradu gdje veterinarska njega nije bas razvijena
Unaprijed hvala, nadam se da cu uz vasu pomoc ovoj bebi uspjesno odglumiti mamu i da ce postati zdrav i veseo novi clan porodice :)
nasla sam jedan svoj stari poduzi post za pocetnike za macke koji sam malo prepravila:
posto ne znam imas li iskustva sa mackama, pricacu ti sve cega se sjetim :D

ako je maca mladja od mjesec dana, trebala bi joj davati mlijeko. ne znam gdje ti zivis, al u sarajevu nije bilo macijeg mlijeka kad sam ja tako malo mace nasla. tad mi je veterinar rekao ovako da mlijeko pripremim : uzmi neku flasicu i stavi 2/3 kravljeg masnog mlijeka, 1/3 tople vode i malu kasiku secera. nek to bude fino mlako. ako bude pretoplo, sacekaj da se ohladi. ako bude prehladno, stavi flasicu u serpu sa vodom i upali kolo. grij flasicu sve dok ne dostigne pravu temperaturu.

koliko puta ces joj davati mlijeko zavisi koliko maca ima mjeseci. brzo ces se usteliti, vjeruj mi. sa macama je to lahko. pokusaj joj davati svaka tri sata, ako ne bude htjela, onda pravi vece razmake, po 4-5 sati. kad bude mjaukala, daj joj mlijeka. pravi male kolicine mlijeka. pola decilitra je sasvim dovoljno za jedan obrok. nemoj unaprijed pripremati velike kolicine, brzo se pokvari.

kad maca napuni mjesec dana, daj joj i pastete. ima onih malih dino pastetica, nisu skupe. sljedece sedmice joj onda kupi hrane za mace u kesicima. sa mjesec i po joj vise ne treba mlijeko. ni slucajno joj nemoj davati mlijeko kad odraste! samo vodu! od kravljeg mlijeka dobiju proljev. mogu dehidrirati i umrijeti od toga.

kupi pijesak za mace. najbolji ti je za male mace natusan. on je najcesci u prodavnicama. ima ga u mercatoru kod mene uvijek. uzmi neki mali lavor ili kutiju za cipele, ili kutiju cipsa iz prodavnice i napravi joj WC. dovoljno je da je ponekad stavis u tu kutiju (kad se tek probudi ili poslije jela). odmah ce ona skontati cemu to sluzi. moj hugo je imao dvije sedmice maksimalno kad je skontao cemu to sluzi. 2-3 sata nakon sto piski, napravice se klupko pa to lahko mozes izvaditi nekom kasikom ili lopaticom. imas kupiti lopatice za maciji WC u svim prodavnicama za zivotinje. ako je maca mala, nemoj da kutija bude previsoka. barem sa jedne strane kutije izreszi neki malo nizi zidic da moze normalno uci. nek je WC uvijek na istom mjestu. svaki dan joj cisti pijesak, najbolje uvecer.

ako joj je mama bila ulicna maca, najvjerovatnije maca ima buhe, al ne brini. nece na tebe preci jer je maca mala pa sigurno nema puno buha. kupi joj u prodavnici ogrlicu za mace protiv buha. ogrlica ce smrditi par dana, ali se kasnije nece ni osjetiti.

kad maca napuni oko dva mjeseca, odvedi je veterinaru da joj da tabletu protiv parazita i vakcinu. tableta kosta par markica, a vakcina je 25 KM. nakon mjesec dana mora na revakcinu . nisam sigurna koliko to kosta, ali sigurno nije vise od 25 KM.

moze se desiti da maca ima neke gljivicne infekcije. najbolje je da je sto prije odvedes veterinaru da on snimi situaciju. ako kaze da je zdrava, slobodno me poslusaj sto sam ti napisala :D
koliko sam shvatila, taj tvoj macic ima oko 2-3 sedmice. ja bi njemu uzela onih malih jeftinih pastetica za pocetak da vidis jede li meso. sigurno ce htjeti idalje mlijeko piti. on je dovoljno star da ne mora vise na flasicu. zagrij malo mlijeko pomijesano sa vodom, dodaj secera ili meda, ili zumance (ja npr. nisam stavljala zumance, neki jesu) i to mu stavi u plitku zdjelicu da moze dohvatiti. nemoj prevelike kolicine praviti jer ce se brzo pokvariti pa da se malac ne razboli. odvedi ga u ponedjeljak veterinaru da vidi je li zdrav, ali mislim da ce ti i on reci da je rano za vakcine i tableta protiv parazita. sad je samo bitno da je on na toplom, da ima da jede i da gdje da kaki :D samo mu u istoj prostoriji blizu njega stavi pijeska u nekoj posudi da se moze razrahatiti :D

jos jedan savjet: odmah pocni davati oglase da poklanjas mace, ali ga pokloni tek sa mjesec i po dana, najrananije.

hvala ti sto si ga uzela. uslikaj ga i postavi njegove slike da vidimo kakvo je to malo stvorenje, da ga malo osmekamo :D ako ne znas postaviti sliku, javi mi se na pp pa cu ti ja u tancine objasniti jer je ona tema o postavljanju slika zastarila pa raja ne zna sliku postaviti.
minjonja

#565 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by minjonja »

tek sad bolje procitah, ti hoces da ga zadrzis? :D

je li imas macaka svojih jos trenutno?
wildflower

#566 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by wildflower »

Hvala puno na brzom odgovoru :)
ja sam nazalost nedavno ostala bez svog macka Djure, uginuo je u januaru:(, tako da sam ionako sad, nakon sto sam se oporavila od tog soka, bila u potrazi za novom macom koju bi udomila. tako da je mali bebac dosao u prave ruke :)

dosad sam mu davala razrijedjeno kravlje mlijeko, jer mi je to jedino bilo dostupno. sad cu mu napraviti to zasladjeno, tj oko 22.00 kada mu bude otprilike vrijeme da jede... hranila sam ga sa spricom, jer nemam bocicu, a nekako mi je jos suvise prestrasen i izgubljen da bi jeo sam. u svakom slucaju, brzo je shvatio za sta ta sprica sluzi i da je unutra nesto fino :)
sada kunja, u toplome, i uziva kada ga se mazi, trudim se da imitiram lizanje mame mace :)

nadam se da cemo uspjesno pregurati noc i da ce sve biti ok...
minjonja

#567 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by minjonja »

wildflower wrote:Hvala puno na brzom odgovoru :)
ja sam nazalost nedavno ostala bez svog macka Djure, uginuo je u januaru:(, tako da sam ionako sad, nakon sto sam se oporavila od tog soka, bila u potrazi za novom macom koju bi udomila. tako da je mali bebac dosao u prave ruke :)

dosad sam mu davala razrijedjeno kravlje mlijeko, jer mi je to jedino bilo dostupno. sad cu mu napraviti to zasladjeno, tj oko 22.00 kada mu bude otprilike vrijeme da jede... hranila sam ga sa spricom, jer nemam bocicu, a nekako mi je jos suvise prestrasen i izgubljen da bi jeo sam. u svakom slucaju, brzo je shvatio za sta ta sprica sluzi i da je unutra nesto fino :)
sada kunja, u toplome, i uziva kada ga se mazi, trudim se da imitiram lizanje mame mace :)

nadam se da cemo uspjesno pregurati noc i da ce sve biti ok...
ih, taj malac je imao srece :D

jel muzjak ili zenka? kad macke tako rano ostanu bez drugih macaka, mogu promijeniti ponasanje.odnosno, zaborave da su ona i vlasnici drugacije vrste :D ne znam jesil imala kad vise maca, ali one se cesto u igru tuku i grizu. mene moja hajvan tako uvijek ugrize jer misli da sam mu i ja macka. nabavi mu dosta da se igracaka (medica njegove velicine, onda malih miseva da misli da ih hvata, komadice papira)... sve samo da tebe ne pocne napadati. to se odmah u mladosti mora iskorijeniti.

samo nek je njemu toplo. mozda bi mogla u flasu staviti tople vode i staviti pored njega. svidjece mu se i zaspace ko zaklan :D

evo ako ti sta zatreba, moj broj je 061/378-684. mozes me zvati u po dana u po noci ako hoces nesto da me pitas.
wildflower

#568 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by wildflower »

sad vidim, trebala bi sliku smanjiti malo :) pokusavam...
wildflower

#569 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by wildflower »

evo prvih slicica malog ljepotana:

Image

Uploaded with ImageShack.us
Image

Image

vidi se na slici u usporedbi s rukom kako je malac minijaturan... ja imam bas male ruke a on je opet tako sicusan, bebac, bojim se da ovako hladnu i vlaznu noc ne bi prezivio sam vani...

hvala puno na pomoci, i javit cu se sa novim informacijama :)
minjonja

#570 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by minjonja »

uh uh, sad kad se jave mackoljupci, necu da ga ureknem :D

samo cekam blackberry sa prijedlozima za ime :D

flower, mali je presladak, nadam se da ce biti sve ok.

evo kako je moj lopov izgledao prije 3 godine
Image

evo kako sad izgleda
Image

on nije debel, samo ima teske kosti :D

zezam, nije stvarno debel, ali sam ga namjerno ovako uslikala da izgleda kao kit :D
wildflower

#571 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by wildflower »

jao jos je bio i manji od ove moje mrvice...divan je...

mi smo malo jeli, malo se mazili, malo spavali, malo mjaukali :)
jako mi je prestrasen kad se nadje na otvorenom bez zaklona, onda malo i frkce i zauzme odbrambeni stav:) ali se smiri kad ga pomazim malo...mislim da mu je ovo ustvari prvi bliski kontakt s ljudima i da ce mu trebati malo da se navikne na mene, pa onda i na ostatak porodice...
imam i dva psa, ali zasad ga drzim izolovanog u mojoj sobi, upoznat cu ih kad on malo ocvrsne. sa Djurom su oba psa imala super prijateljski odnos, posebno epanjol koji ga se malo i bojao :) mislim da bi i sada trebalo biti ok...

sto se imena tice, tek treba da vidim je li cura ili decko. nekako mi je zao maltretirati ga i zagledati dok se malo ne navikne na mene...svakako ga sutra moram malo ocistiti, posebno ako bude kakio, pa cu onda vidjeti :)
suncica24

#572 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by suncica24 »

Mene moj maci mrzi :(

Znam, kriva sam, ja sam ta koja ga je vodila veterinaru i drzala dok su ga bocali i "reckali" :( , ali zaista pazila sam ga poslije i mazila i volila i izvinjavala se, ali jok, nece da mi oprosti.
Ima li ikakve sanse?
vox-populi

#573 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by vox-populi »

suncica24 wrote:Mene moj maci mrzi :(

Znam, kriva sam, ja sam ta koja ga je vodila veterinaru i drzala dok su ga bocali i "reckali" :( , ali zaista pazila sam ga poslije i mazila i volila i izvinjavala se, ali jok, nece da mi oprosti.
Ima li ikakve sanse?
Koliko je vremena proslo od posjete veterinaru? Obicno sve bude ok za sedmicu-dvije.
suncica24

#574 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by suncica24 »

Cetiri - pet dana.

Znam da je malo, ali kako smo i prije isli veterinaru i bili bockani, znam sta je i kako je, medjutim nikad se nismo ovako mrzili (bio je na kastraciji) i nikad nije bilo da frkce na mene, nece da se uvaljuje u krevet, otima se kad ga uzmem ... samo "cokoladu iz DM-a" hoce cak ako i ja je dam, tako da mi je to trenutno jedini nacin iskupljenja :roll:

Postoji li jos neki drugi?
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#575 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by anjusha »

pa pazi duso, nije da ima nekog velikog izbora... odljutice se.... samo polako sa njim. bez nekog hvatanja i sl. zaborave zivotinje takve stvari ako si prema njima opcenito dobar. nisu zlopamtila ko ljudi ;)
Post Reply