MACKE - kucni ljubimci
-
_MaYa_
MISLIM DA FORUM NIJE U TOM FAZONU NA ISKOPIRAS GOMILU TUDJIH TEXTOVA KOJI DA NE KO ZELI PROCITATI PROCITAO BI NA STRANICI NA KOJOJ SE NALAZE, A KOJU SI OSTAVIO....
ALI ETO KAD SAM TU DA DAM MISLJENJ
JA NE VOLIM MACKE JER OBOZAVAM PSE, KADA SAM DOBILA SVOG PSA, MISLIM DA DA JE TO BIO NAJLJEPSI TRENUTAK U MOM ZIVOTU, ON ME VESELI, SKAKUCE, PRATI ME, PLACE SAMNOM RAZUMIJE ME...NE KAZEM DA TO MACKE NE RADE ...ALI
MACKE SU MI RUZNE NA DODIR...KADA JE UZMES OSJECAJU SE REBRA I OD TOGA SE JEZIM...OSIM TOGA IMA KANDZE OD KOJIH ME JEZA HVATA JER SU OSTRE I ZABADAJU SE
PPSI SU
NE KAZEM DA EN VOLIM MACKE IMALA SAM MACKU ALI NISMO SE SKONTAKA...KENJALA JE U KUCU 3 MJESECA...A TE PRICAM KAKO TO SMRDI NIKAKO JE NISAM MOGLA NAUCITI DA IDE VAN...I TO SE POKENJA NEGDJE PA SVE SMRDI A NE ZNAM GDJE
JA NE VOLIM MACKE JER OBOZAVAM PSE, KADA SAM DOBILA SVOG PSA, MISLIM DA DA JE TO BIO NAJLJEPSI TRENUTAK U MOM ZIVOTU, ON ME VESELI, SKAKUCE, PRATI ME, PLACE SAMNOM RAZUMIJE ME...NE KAZEM DA TO MACKE NE RADE ...ALI
MACKE SU MI RUZNE NA DODIR...KADA JE UZMES OSJECAJU SE REBRA I OD TOGA SE JEZIM...OSIM TOGA IMA KANDZE OD KOJIH ME JEZA HVATA JER SU OSTRE I ZABADAJU SE
NE KAZEM DA EN VOLIM MACKE IMALA SAM MACKU ALI NISMO SE SKONTAKA...KENJALA JE U KUCU 3 MJESECA...A TE PRICAM KAKO TO SMRDI NIKAKO JE NISAM MOGLA NAUCITI DA IDE VAN...I TO SE POKENJA NEGDJE PA SVE SMRDI A NE ZNAM GDJE
- Fair Life
Hrani macu redovno pa joj neces osjetiti rebra kad je uzmes u ruke. Mislim da nije bio problem do macke, vec do tebe._MaYa_ wrote:MISLIM DA FORUM NIJE U TOM FAZONU NA ISKOPIRAS GOMILU TUDJIH TEXTOVA KOJI DA NE KO ZELI PROCITATI PROCITAO BI NA STRANICI NA KOJOJ SE NALAZE, A KOJU SI OSTAVIO....
MACKE SU MI RUZNE NA DODIR...KADA JE UZMES OSJECAJU SE REBRA I OD TOGA SE JEZIM...OSIM TOGA IMA KANDZE OD KOJIH ME JEZA HVATA JER SU OSTRE I ZABADAJU SEPPSI SU
![]()
A sto se tice COPY/PASTE - neke se stvari jednostavno ne mogu prepricati niti fotografije opisati.
Zapamti da macke su dame u gospodskoj kuci, imaju svog lijecnika (veterinara) i debele novce ponekad je potrebno dati za npr. operaciju doticne dame.
Pogledaj macku sa bebom na video spotu koji sam postavio iznad. Mislis li da i ta macka "kenja" po kuci i da smrdi. Siguran sam da ne radi nista od toga. Isto sam tako siguran da joj rebra ne mozes osjetiti dok je drzis u rukama.
Macka iziskuje vise truda od vlasnika nego sto si ti svojoj bila spremna pruziti.
-
_MaYa_
haha da naravno
a da li toj gospodarici kuce mozes reci pjevaj i ona da pjeva...
dal mozes reci e cao give me 5 i ona ti da sapu, dal jou mozes ostaviti u dvoristu s otvorenom kapijom i reci...ej ti sada ne ides jer ja idem u prodavnicu i ona da sjedne i da te ceka na istom mjestu i kada dodjes i kazes hajde e tek onda krene...
vjeruj da mi za to nisu trebale batine, vec strpljiv rad s psom
a da li toj gospodarici kuce mozes reci pjevaj i ona da pjeva...
dal mozes reci e cao give me 5 i ona ti da sapu, dal jou mozes ostaviti u dvoristu s otvorenom kapijom i reci...ej ti sada ne ides jer ja idem u prodavnicu i ona da sjedne i da te ceka na istom mjestu i kada dodjes i kazes hajde e tek onda krene...
vjeruj da mi za to nisu trebale batine, vec strpljiv rad s psom
-
_MaYa_
kao npr?
npr macku ostavis u divljini ona krepa, a pas se uvijek snadje...
il sta umije da prede...ma macke su ti ko ukras muhaju se po kuci, samo gledaju u tebe kad su gladne i kad bi se mazile prave male materijalistice...bnikad ti ne moze napraviti nesto...da te iznenadi...
npr moj pas cisti vodu, izlaci stare kese iz vode ekoloski nastrojen...i flase i sve
iz rijeke i tome se svi cude
npr macku ostavis u divljini ona krepa, a pas se uvijek snadje...
il sta umije da prede...ma macke su ti ko ukras muhaju se po kuci, samo gledaju u tebe kad su gladne i kad bi se mazile prave male materijalistice...bnikad ti ne moze napraviti nesto...da te iznenadi...
npr moj pas cisti vodu, izlaci stare kese iz vode ekoloski nastrojen...i flase i sve
- Pooll
Dogovori se majo sama sa sobomFair Life wrote:_MaYa_ wrote: JA NE VOLIM MACKE
Btw evo jedne male maceeeeeee
naredeno mi da sklonim
Last edited by Pooll on 22/04/2004 16:05, edited 1 time in total.
-
_MaYa_
hahaha meni to bas slatko 
zvucim ko britni spirs, kad je pitaju gdje kanada a ona ne zna....
naravno da pricam brzo i ne stignem razmisljati o tome sta sam napisala, tako da...
ja sam ipak samo jedno nesavrseno bice koje se jos trazi i nemam neke stavove, nije me hitler odgajao, vec moji roditelji koji su otvoreni prema svemu, nikad me nisu nauciili da nesto mrzim,
tako da ona prva izjava je vjerovatno bila brzopleta i lazna, a ona druga opravdava da se ipak en radi o mrznji, vec jednostavno macke mi ne ulaze u konkurenciju s psima
vec s zecevima
ozbiljno

zvucim ko britni spirs, kad je pitaju gdje kanada a ona ne zna....
naravno da pricam brzo i ne stignem razmisljati o tome sta sam napisala, tako da...
ja sam ipak samo jedno nesavrseno bice koje se jos trazi i nemam neke stavove, nije me hitler odgajao, vec moji roditelji koji su otvoreni prema svemu, nikad me nisu nauciili da nesto mrzim,
tako da ona prva izjava je vjerovatno bila brzopleta i lazna, a ona druga opravdava da se ipak en radi o mrznji, vec jednostavno macke mi ne ulaze u konkurenciju s psima
vec s zecevima
-
_MaYa_
a za ovo drugo hehehe
moram priznati da mi laska sto me analiziras
ono sad sam kao proud...
pa hocu reci da jos nisam sigurna u svoju sexualnost, ponekad me muskarci gadno iznevjere, pa pomislim da sam lesba tj da bi mogla biti jedna, ustvari mozda i jesam ali ne znam, ali kako cu i saznati u ovoj zatucanoj bosni, pa kazem mozda i postoji vjerovatnoca da jesam...to ti je ono prvo
a ovo zadnje je kao
bjezanje iz situacije ejr je to stvarno gadno pa kao molim cure da me ne napadaju
ono vise saljivo

moram priznati da mi laska sto me analiziras
pa hocu reci da jos nisam sigurna u svoju sexualnost, ponekad me muskarci gadno iznevjere, pa pomislim da sam lesba tj da bi mogla biti jedna, ustvari mozda i jesam ali ne znam, ali kako cu i saznati u ovoj zatucanoj bosni, pa kazem mozda i postoji vjerovatnoca da jesam...to ti je ono prvo
a ovo zadnje je kao
-
St.Germain
- Lace
dodaj jos...spretne, samostalne, lukave (znaju kako da dobiju sto zele), pametne, slusaju vlasnike samo kad im to odgovara a u biti ja ni ne zelim manifestovati svoju nadmoc nad svojim ljubimcem, kao sto to recimo cine gazde pasa...neke macke i ne moras uciti redu tj znaju da trebaju izaci vani kad im je frka a ne ostavljaju tragove po kuci..btw moj macak nije mogao dosegnuti zvono na vratima ali je skontao da ako se popne na sto koji je u visini brave i ako mjauce na kljucaonicu da cemo ga bolje cuti...
pool...bio je isti takav...crn
nedostaje mi da ga ugnjavim jes da me obavezno ogrebe kad pretjeram ali zasluzeno 
pool...bio je isti takav...crn
- sekiracija
sa tugom ibolom moram vam reci da je moj macano nestao prije mjesec dana.Nadao sam se da ce se vratiti i nisam slanjao posudicu sa hranom,ali me nada napusta danas sam dao komsijinoj macki da jede.

-
St.Germain
i moja vec bjezi od mene kad me vidiLace wrote: nedostaje mi da ga ugnjavim jes da me obavezno ogrebe kad pretjeram ali zasluzeno
- Pooll
Moj macak vec sest-sedam godina kuca na vrata, prozor i sve ostalo da udje u kucu, to radi kada mu je zima... ljeti ne... prvo kuca na vrata, sapicama... potom se penje na prozor i kuca na prozor... i potom, pogadjate ponavlja taj proces, u sve kracim intervalima ( podsjeca na trudove, mada iste nisam nikada osjetio
)
sve je ok, ali nekada zna kucati u 03-04 ujutro... to zna biti vrlo iritirajuce pa mu ja spomenem majku u negativnom kontekstu...
kad mu ni to ne uspije... zapjeva omiljenu mu sevdalinku... mijauuuuuu uuuuuuuuu uuuuuuuuuuuuuuuuUUUUUUUUUUUUuuuu....
na kraju je uvijek pobjednik... ali kada ulazi, orilo-gorilo zastane na pragu i uljudno se pozdravi...
sve je ok, ali nekada zna kucati u 03-04 ujutro... to zna biti vrlo iritirajuce pa mu ja spomenem majku u negativnom kontekstu...
kad mu ni to ne uspije... zapjeva omiljenu mu sevdalinku... mijauuuuuu uuuuuuuuu uuuuuuuuuuuuuuuuUUUUUUUUUUUUuuuu....
na kraju je uvijek pobjednik... ali kada ulazi, orilo-gorilo zastane na pragu i uljudno se pozdravi...
- sicky
eee i meni fali moj smotani straško...koji nije znao vrata otvarat' nego preklinjat' pred istim..jedino što me budio brišući svoje sline od moj nos....duša moja blesava
a drugi mačak mi se zvao Irfan- inace sestrić od Straška
(nadam se da mi opraštaju svi Irfani s foruma)...ali on se jednostavno ponašao skoro k'o čovjek....piškio u wc-šolji i sl....i lani je kepo
5 dana sam bila pod sedativima
a drugi mačak mi se zvao Irfan- inace sestrić od Straška
5 dana sam bila pod sedativima