Prije desetak dana sam našla malog mačka na ulici, bio je suviše umiljat da ga ne ponesem kući. Malo nakon njegovog dolaska mi se pojavila alergija, užasno kišem, nos začepljen, a nekad i grozan kašalj. doktorica je rekla da je to vjerovatno alergija na nešta što mačka nosi u krznu, prašina, grinje ili tako nešto. još nisam stigla otići na testiranje da vidim šta je tačno uzrok.
čula sam za slučaj da se vlasnica mačke privikla i da joj se nakon nekog vremena alergija povukla. sve se nadam da će možda i meni proći, pošto ranije nisam bila alergična ni na šta od navedenog.
da li je možda neko imao sličnih iskustava sa alergijom i kućnim ljubimcima? da li se alergija povukla ili se pogoršala?
voljela bih da nadjem rješenje kako da zadržim mačka, a da nisam stalno bolesna.
Mačke i alergija, help!
Moderator: anex
- bmx
i ja imam slican problem sa prijateljicinim mackom. naime, nisam nikad imala macku u kuci duze od par sati, ali tada nisam imala nikakve simptome alergije. no, kad god dodjem kod prijateljice koja ima malog macka, nakon 2 sata otprilike pocinjem kihati, sluzokoza nosa i ociju mi je uzasno nadrazena, suze mi oci...jednu noc sam prenocila kod nje i bukvalno bila bolesna sve vrijeme! elem, sad mi se cini kako je hladno zadnjih dana da nemam problem sa alergijom kad odem kod nje
ne znam je li to moguce, ali cu da vidim kako ce se stvari dalje razvijati... 
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
ima piplova koji su alergicni na urin macke, a ako je mala macka u pitanju u igri zna cesto mikroskopski pishnuti pa drama...
sto se tice alergije na macku, ti macku trebas ocistiti ako ces je zadrzati, a ako je alergija uopce na macije krzno, onda cisto sumnjam da ces se moci navici...
koliko znam, navika na krzo pali kod pasa, kod macica ne...
a kakva je maca?
:D:D
sto se tice alergije na macku, ti macku trebas ocistiti ako ces je zadrzati, a ako je alergija uopce na macije krzno, onda cisto sumnjam da ces se moci navici...
koliko znam, navika na krzo pali kod pasa, kod macica ne...
a kakva je maca?
-
mIRCerka
cjep cjep jajca, i mirna si...feromoni cuda cine...Amazonka27 wrote:ista sam kmeeeeeeee, samo sto ja ne kisem nego mi samo suze ochi..prvo nisam kontala sta je...pa sam dosla do zakljucka da samo kad diram "zute macke" da me svbre oci...na moje mace nisam bila alergicna...nego samo kad diram tudju "zutu macu"...i onda se ispostavilo da je rijec o macorimi negdje sam procitala/ cula da je alergija jaca na macore nego na macke...nikad se nisam navikla...koliko god pokusavala...jerrrrr sam ludaaaaa za macamaaa...
-
mIRCerka
ok, nemoj...Amazonka27 wrote:joj...nebi mogla to nikad uraditi
ali nemoj ocekivati razumijevanje i utjehu kad ti djecak pobjegne kroz prozor jer mu nagon bude prejak... pa ga bibi pregazi.... mi to Prduletu nismo uradili kad smo preselili na Grbavicu....pa se odjebao preko mosta...skocio kroz prozor na drvo, isao za trebama, otisao preko mosta, i tu bi kraj...ja sebi oprostit ne mogu...