mačija dlaka

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
sanjex

#1 mačija dlaka

Post by sanjex »

Kakvi su simptomi ako dijete proguta mačiju dlaku?
Imamo mačku u dvoristu, pa je mali (2 godine) stalno ganja a sinoc je imao temperaturu pa mi je odmah to palo na pamet.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#2 Re: mačija dlaka

Post by mIRCerka »

sanjex wrote:Kakvi su simptomi ako dijete proguta mačiju dlaku?
Imamo mačku u dvoristu, pa je mali (2 godine) stalno ganja a sinoc je imao temperaturu pa mi je odmah to palo na pamet.
sanjex, na sat god da sumnjas, nije se zajebavati sa temperaturom kod male djece...
vodi doktoru nemoj sama postavljat dijagnoze..... jer je puno nekih bakterija u zraku, evo meni pola kancelarije na pola baterija radi , uzas...
PS kad se proguta macija dlaka, obicno prodje dosta vremena prije nego se pokazu simptomi :D stoga, no sikiriki...ako ja sam 8 maceda jos disem i zivim, nece ti ni djetetu biti nista od macke, osim ako nije alergican na dlaku...

PS Poruka svim roditeljima - dopustite djeci da se igraju sa zivotinjama koje su ciste, i pustite ih nekad da se valjaju po zemlji, jer postoji nesto sto se zove IMUNOLOSHKI sistem koji vecina novih roditelja prejakom zastitom unistava pa cemo dobiti cijelu generaciju astmaticara i djece alergicne na sve.
Skyfox

#3 Re: mačija dlaka

Post by Skyfox »

Ko sto su mene pustali da me ujede pcela kao da steknem imunitet :D e aj sad ti svoje djete pusti da ga ujede, nema sanse... :lol:

a bas me zanima jel moguce da progutas maciju dlaku i da ti nesto bude, kao da se sama razmnozava u stomaku :-)
Jer progutao sam dosada sigurno bar jedno manje klupko i et nist...
mIRCerka

#4 Re: mačija dlaka

Post by mIRCerka »

Skyfox wrote:Ko sto su mene pustali da me ujede pcela kao da steknem imunitet :D e aj sad ti svoje djete pusti da ga ujede, nema sanse... :lol:

a bas me zanima jel moguce da progutas maciju dlaku i da ti nesto bude, kao da se sama razmnozava u stomaku :-)
Jer progutao sam dosada sigurno bar jedno manje klupko i et nist...
obicno nikome nista ne bude, izbacis je jer je svariti ne mozes, ali zna otici u disajne puteve, pa napraviti belaj na plucima, stvori se cahura oko nje pa bude ko iyraslina....
Tebi i meni je najbolje da kupimo macine trave i da grickamo :D
Skyfox

#5 Re: mačija dlaka

Post by Skyfox »

I onda bljuf na sred hodnika :D a zelenila nikad dosta

brr... sreca pa su malo prevelike da za udahnut...
sanjex

#6 Re: mačija dlaka

Post by sanjex »

:D Hvala na optimističnim odgovorima. Temperatura je brzo spala sinoc, al ja se nesto isprepadala onih prica o dlakama cuke i mace. Inace to je sin od brata a on ko da je sav na mene :D pa lud za zivotinjama.
mIRCerka

#7 Re: mačija dlaka

Post by mIRCerka »

sanjex wrote::D Hvala na optimističnim odgovorima. Temperatura je brzo spala sinoc, al ja se nesto isprepadala onih prica o dlakama cuke i mace. Inace to je sin od brata a on ko da je sav na mene :D pa lud za zivotinjama.
Prije ce mu biti lose od propuha a on slabo odjeven, ili bakterija i virusa ovih prehlada, nego od zivotinje :D

No sikiriki :D
Post Reply