Maci suzi oko :(

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
Phia

#1 Maci suzi oko :(

Post by Phia »

Ljudi zna li iko šta ću sa mačkom suzi joj oko i sigurna sam da je od propuha.Smijem li joj dati ljudske kapi za oči?
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#2 Re: Maci suzi oko :(

Post by mIRCerka »

Phia wrote:Ljudi zna li iko šta ću sa mačkom suzi joj oko i sigurna sam da je od propuha.Smijem li joj dati ljudske kapi za oči?
ocisti joj oko ili kamilicom ili destilisanom vodom, i namazi kremom za oci (krema kosta 3KM i ubij me ne znam kako se zove, malo je pakovanje, bijela tubica sa cini mi se rozim i sivim na sebi)...

Veceras joj samo ocisti oci, a ujutro nazovi Amara ili Harisa i pitaj za kapi, iako mislim da nije stetno...
Phia

#3 Re: Maci suzi oko :(

Post by Phia »

mIRCerka wrote:
Phia wrote:Ljudi zna li iko šta ću sa mačkom suzi joj oko i sigurna sam da je od propuha.Smijem li joj dati ljudske kapi za oči?
ocisti joj oko ili kamilicom ili destilisanom vodom, i namazi kremom za oci (krema kosta 3KM i ubij me ne znam kako se zove, malo je pakovanje, bijela tubica sa cini mi se rozim i sivim na sebi)...

Veceras joj samo ocisti oci, a ujutro nazovi Amara ili Harisa i pitaj za kapi, iako mislim da nije stetno...
Ma čistila sam kamilicom ali džaba ne pomaže..odo sutra do apoteke da vidim šta ima za oči..vidjeću nešto ako ima za bebe valjda neće štetiti..
danas

Post by danas »

to je konjuktivitis najvjerovatnije, uzmi mast terramycin i u oko... poslije 2-3 dana gotovo...
Phia

Post by Phia »

Hvala žene sutra idem u apoteku po neko sredstvo protiv 'plakanja' :roll:
danas

Post by danas »

ma svaki antibiotik iz tetracycline grupe ce pomoci, samo nek je mast ili kao kapi... i u oko...
Cober

Post by Cober »

Mast za oči da, kamilica - ne, samo topla voda na gazu ili malo vate u slučaju da je potrebno očistiti.
realna do boli

Post by realna do boli »

Ja sam svom kokeru lijecila oci kremicom za ljude.
Veterinar bio na godisnjem i poslije rekao da je i to o.k. da nema puno razlike.
Vjerovatno to vazi i za mace.
Phia

Post by Phia »

Hvala vam svima za savjete.Kupila sam mast za oči u apoteci.Zove se Tobrex (tobramycinum) i namazala sam maci oko jutros a već je sad bolje iako nije skroz ozdravilo..nadam se da hoće brzo.. :)
Post Reply