Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Danas smo pokusali spasiti mace koje je vec sedmi dan (jucer su nas obavijestili) u sahtu ispod zgrade u ulici Envera Sehovica. Hranjena je kroz otvor u koji je propala.
Iako su u toplanama bili susretljivi (nas Ruso tamo radi) i otvorili saht, nismo uspijeli do nje doprijeti.
Probali smo prici cijevima iz razlicitih pravaca, ali jednostavno nismo mogli odgonetnuti gdje se gube u dubini.
Mama mace je stalno u blizini i gleda prema otvoru.
Napravili smo od gajbi konstrukciju po kojoj moze doci do otvora kroz koji je usla. Kroz sami otvor postavili smo mrezicu u kojoj je hrana i nadamo se da ce se nekako ispentrati.
Veljo, gledala sam vise puta na ANIMAL PLANET slicna spasavanja zivotinja koje su upadale u sahtove, dimnjake i razne rupe. Ostala mi je jedna scena u sjecanju:
Nabavite jednu malu SHEBU - konzervu ili neku drugu kvalitetnu konzervu. Moze i suha hrana ROYAL CANIN, sve one imaju jaci miris i da pokusate mackicu privuci takvom hranom. Jos ako imate kakav kavez za hrcka i tu postavite zdjelicu i cekate pa kad maca udje, hop zatvoriti vrata.
Usput, koliko je stara maca otprilike i gdje se to nalazi? Mogla bih poslije posla doci, mozda cak i prije izaci iz kancelarije, mozda sta pripomognem.....
U svakom slucaju, nadam se da ce se mackica spasiti, javi sta se desava, i ako treba eto me, blizu je moje firme.....
zlatiborka wrote:Veljo, gledala sam vise puta na ANIMAL PLANET slicna spasavanja zivotinja koje su upadale u sahtove, dimnjake i razne rupe. Ostala mi je jedna scena u sjecanju:
Nabavite jednu malu SHEBU - konzervu ili neku drugu kvalitetnu konzervu. Moze i suha hrana ROYAL CANIN, sve one imaju jaci miris i da pokusate mackicu privuci takvom hranom. Jos ako imate kakav kavez za hrcka i tu postavite zdjelicu i cekate pa kad maca udje, hop zatvoriti vrata.
Usput, koliko je stara maca otprilike i gdje se to nalazi? Mogla bih poslije posla doci, mozda cak i prije izaci iz kancelarije, mozda sta pripomognem.....
U svakom slucaju, nadam se da ce se mackica spasiti, javi sta se desava, i ako treba eto me, blizu je moje firme.....
Uradili smo sto je bilo moguce.Ona dolazi na hranu a postavljanje kaveza je skoro nemoguce zbog cijevi. SOSovac je trenutno u obilasku pa cu javiti sta se desilo.
zlatiborka wrote:Veljo, gledala sam vise puta na ANIMAL PLANET slicna spasavanja zivotinja koje su upadale u sahtove, dimnjake i razne rupe. Ostala mi je jedna scena u sjecanju:
Uradili smo sto je bilo moguce.Ona dolazi na hranu a postavljanje kaveza je skoro nemoguce zbog cijevi. SOSovac je trenutno u obilasku pa cu javiti sta se desilo.
Eborg wrote:Ne mozhete pristupiti machetu nikako ili ono pobjegne od mjesta gdje ste mu ostavili hranu negdje gdje ne mozhete doprijeti?
ne mozemo mu pristupiti. dolazi po hranu koja mu se ubacuje kroz otvor ali se povlaci u unutrasnjost cim cuje bilo kakve zvukove. ostaje jos jedina mogucnost da postavimo kavez-zamku za hvatanje ali nemamo tako malenu koja se moze uglaviti izmedju cijevi.
Neku torbu, u koju ste prethodno stavili hranu, privezete i spustite u otvor, pazeci da ostane otvorena da mace moze uci i voala - garantirano uspjesno!!! Sretno!!!!
Jos je u sahtu.
Sve su prilike da je izasao, jer se od petka navecer ne oglasava a hrana nije pojedena.