MACE ZAROBLJENO U SAHTU

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Locked
VeljaPas

#1 MACE ZAROBLJENO U SAHTU

Post by VeljaPas »

Danas smo pokusali spasiti mace koje je vec sedmi dan (jucer su nas obavijestili) u sahtu ispod zgrade u ulici Envera Sehovica. Hranjena je kroz otvor u koji je propala.
Iako su u toplanama bili susretljivi (nas Ruso tamo radi) i otvorili saht, nismo uspijeli do nje doprijeti.
Probali smo prici cijevima iz razlicitih pravaca, ali jednostavno nismo mogli odgonetnuti gdje se gube u dubini.
Mama mace je stalno u blizini i gleda prema otvoru.
Napravili smo od gajbi konstrukciju po kojoj moze doci do otvora kroz koji je usla. Kroz sami otvor postavili smo mrezicu u kojoj je hrana i nadamo se da ce se nekako ispentrati.
Image
Image
Image
Image
Image
fixer

#2 Re: MACE ZAROBLJENO U SAHTU

Post by fixer »

svaka cast iskrenim pijateljima zivotinja. cika veljo :thumbup:
zlatiborka

#3 Re: MACE ZAROBLJENO U SAHTU

Post by zlatiborka »

Veljo, gledala sam vise puta na ANIMAL PLANET slicna spasavanja zivotinja koje su upadale u sahtove, dimnjake i razne rupe. Ostala mi je jedna scena u sjecanju:

Nabavite jednu malu SHEBU - konzervu ili neku drugu kvalitetnu konzervu. Moze i suha hrana ROYAL CANIN, sve one imaju jaci miris i da pokusate mackicu privuci takvom hranom. Jos ako imate kakav kavez za hrcka i tu postavite zdjelicu i cekate pa kad maca udje, hop zatvoriti vrata.

Usput, koliko je stara maca otprilike i gdje se to nalazi? Mogla bih poslije posla doci, mozda cak i prije izaci iz kancelarije, mozda sta pripomognem.....

U svakom slucaju, nadam se da ce se mackica spasiti, javi sta se desava, i ako treba eto me, blizu je moje firme.....
VeljaPas

#4 Re: MACE ZAROBLJENO U SAHTU

Post by VeljaPas »

zlatiborka wrote:Veljo, gledala sam vise puta na ANIMAL PLANET slicna spasavanja zivotinja koje su upadale u sahtove, dimnjake i razne rupe. Ostala mi je jedna scena u sjecanju:

Nabavite jednu malu SHEBU - konzervu ili neku drugu kvalitetnu konzervu. Moze i suha hrana ROYAL CANIN, sve one imaju jaci miris i da pokusate mackicu privuci takvom hranom. Jos ako imate kakav kavez za hrcka i tu postavite zdjelicu i cekate pa kad maca udje, hop zatvoriti vrata.

Usput, koliko je stara maca otprilike i gdje se to nalazi? Mogla bih poslije posla doci, mozda cak i prije izaci iz kancelarije, mozda sta pripomognem.....

U svakom slucaju, nadam se da ce se mackica spasiti, javi sta se desava, i ako treba eto me, blizu je moje firme.....
Uradili smo sto je bilo moguce.Ona dolazi na hranu a postavljanje kaveza je skoro nemoguce zbog cijevi. SOSovac je trenutno u obilasku pa cu javiti sta se desilo.
VeljaPas

#5 Re: MACE ZAROBLJENO U SAHTU

Post by VeljaPas »

Velja wrote:
zlatiborka wrote:Veljo, gledala sam vise puta na ANIMAL PLANET slicna spasavanja zivotinja koje su upadale u sahtove, dimnjake i razne rupe. Ostala mi je jedna scena u sjecanju:

Uradili smo sto je bilo moguce.Ona dolazi na hranu a postavljanje kaveza je skoro nemoguce zbog cijevi. SOSovac je trenutno u obilasku pa cu javiti sta se desilo.
Jos je u sahtu.
Eborg

#6 Re: MACE ZAROBLJENO U SAHTU

Post by Eborg »

Ne mozhete pristupiti machetu nikako ili ono pobjegne od mjesta gdje ste mu ostavili hranu negdje gdje ne mozhete doprijeti? :?
VeljaPas

#7 Re: MACE ZAROBLJENO U SAHTU

Post by VeljaPas »

Eborg wrote:Ne mozhete pristupiti machetu nikako ili ono pobjegne od mjesta gdje ste mu ostavili hranu negdje gdje ne mozhete doprijeti? :?
ne mozemo mu pristupiti. dolazi po hranu koja mu se ubacuje kroz otvor ali se povlaci u unutrasnjost cim cuje bilo kakve zvukove. ostaje jos jedina mogucnost da postavimo kavez-zamku za hvatanje ali nemamo tako malenu koja se moze uglaviti izmedju cijevi.
ja_cura_

#8 Re: MACE ZAROBLJENO U SAHTU

Post by ja_cura_ »

:(
Pasiflora

#9 Re: MACE ZAROBLJENO U SAHTU

Post by Pasiflora »

Neku torbu, u koju ste prethodno stavili hranu, privezete i spustite u otvor, pazeci da ostane otvorena da mace moze uci i voala - garantirano uspjesno!!! Sretno!!!!
downtoearth

#10 Re: MACE ZAROBLJENO U SAHTU

Post by downtoearth »

ako je mati još tu možete li nju kako spustiti da privuče mače? čuje li se ono?
Eborg

#11 Re: MACE ZAROBLJENO U SAHTU

Post by Eborg »

Ili napraviti omchicu u koju ce uletjeti mache dok jede hranu... :? To ce ga samo zadrzhati da ne pobjegne nazad a onda ga polahko izvucite van...
VeljaPas

#12 Re: MACE ZAROBLJENO U SAHTU

Post by VeljaPas »

Velja wrote:
Velja wrote:

Jos je u sahtu.
Sve su prilike da je izasao, jer se od petka navecer ne oglasava a hrana nije pojedena.
Locked