Mace mi ima gliste-pomozite mi

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

slatkusina

#1 Mace mi ima gliste-pomozite mi

Post by slatkusina »

moj macic ima gliste, to sam sinoc primijetila. Naime ima svoj pijesak ispred kuce ali sinoc sam nasla njegov izmet sa glistama na balkonu, to isto sam nasla i jutros u njegovoj korpi gdje spava. Posto je ovo moj prvi macic ne znam sta da radim. Da li da ga odmah vodim veterinaru ili mu treba samo neke tabletice kupiti. Pomagajte...
Da li te gliste mogu preci na covjeka?
Kako ih maca inace dobije?
Prije dva dana dosla su nam dva ulicna macica pa sam ih nahranila, jeli su iz njegovih posudica i spavali u njegovoj korpi, mozda oni imaju te gliste pa je sada to na njega preslo..stvarno ne znam sta da radim...zaista mi treba pomoc svih onih koji imaju macice...
melb26sa

Post by melb26sa »

Ja mislim da ti trebaju tabletice protiv glista koje mozes kupiti u veterinarskoj apoteci na Latinskoj cupriji - preko puta taksista.
Posto imas malo mace dovoljna je jedna cetvrtina tabletice. BTW, mace ne vole ukus tabletice pa to dobro zakamufliraj u fasirano meso samo pazi kad budes lomila tabletu da ti na rukama na ostane prah jer ako onda budes dirala meso maca ga nece pojesti. :-D
slatkusina

Post by slatkusina »

a kako se zovu te tabletice?
ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

Post by ztluhcs »

slatkusina wrote:a kako se zovu te tabletice?
Glistorol Forte 100
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

ztluhcs wrote:
slatkusina wrote:a kako se zovu te tabletice?
Glistorol Forte 100
ne zajebavaj ! :D

Slatkusina, tita ti odvedi macu veterinaru, ima nekih razlicitih glista, moj savjet ti je da je odvedes na Stup kod dr. Krasnog, dace joj bocu (sto je sigurnije od tableta, jer macke varaju fol progutaju a cuvaju je tako cudno da se tableta ne topi) :D:D:D:D

sve su mace cini mi se fasovale gliste, moguce da je do posiljke konyervi bilo jer sam ja imala nedavno taj problem sa par macica....
bubim
shin

Post by shin »

Neprijatelja treba istjerat dimom :-D Zapali joint sa macom :D
slatkusina

Post by slatkusina »

sad sam razgovarala sa veterinarom sa stupa...rekao mi je da mu kupim neke tabletice ali posto ti imas iskustva sa njima:))odvescu je veterinaru...prav mi ga zao..kaze mi muz da citavo jutro lezi na jednom mjestu i ne pomjra se..bas lose izgleda ainace je pravo zivahan i zlocast::))
[/url]
slatkusina

Post by slatkusina »

sad sam razgovarala sa veterinarom sa stupa...rekao mi je da mu kupim neke tabletice ali posto ti imas iskustva sa njima:))odvescu je veterinaru...prav mi ga zao..kaze mi muz da citavo jutro lezi na jednom mjestu i ne pomjra se..bas lose izgleda ainace je pravo zivahan i zlocast::))
flora.sa

Post by flora.sa »

@ztluhcs:Glistorol Forte 100

:lol: :lol: :lol:

ja fakt kontala da se tablete tako zovu :D :D
slatkusina

Post by slatkusina »

Pravo mi ga je zao....moj vragic je tako pazen i razmazen, ne znam kako mu se to desilo :(
http://www.whiskas.com.hr/cat-details.html
shin

Post by shin »

Image
debela

Post by debela »

ne drami :) normalno je da dobiju gliste koliko god bile pazene i mazene. odvedi ga veterinaru jer ces se inace napatiti. koliko god da zakamufliras tableticu namirisu je.
neko iz mase

Post by neko iz mase »

stas ga lijeciti, vodi ga bona sa sobom u ribolov. Bar za mamce neces imati problema :) :)
Beslija

Post by Beslija »

Da se ponašate sa insanom ko sa macama......ovaj svijet bi bio pun iznenađe nja..... :-D
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

Beslija wrote:Da se ponašate sa insanom ko sa macama......ovaj svijet bi bio pun iznenađe nja..... :-D
Onaj ko voli zivotinje, voli i ljude.....a kad ovdje procitas sta neki provaljuju, pocnes ustvari da volis zivotinje vise nego ljude 8) .

Ne zna kako vlasnici kucnih ljubimaca u BiH gledaju na vakcinisanje, da li je skupo i sl. ali ja svog macka vodim redovno veterinaru na pregled, a dobija vakcinu za worms svake godine.
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

zasto je pustas vani? Moj macak nikad nije izasao vani iz kuce...
AjdinBSC

Post by AjdinBSC »

Ja kao veterinarski tehnicar(doduse jos idem u srednju valjda ce poslije fax :D )preporucujem ti da nabavis macka :D :D :D :D A ako je macak nabavi kakvu cica-macu :D :D nek se g0njaju :D :D
Abu FEED el-Castro

Post by Abu FEED el-Castro »

To je sasvim normalno, naročito ako je maca i sama bila na ulici ili bila u kontakcu sa uličarkama. NIsta strasno. Dobijes tableticu od veterinara (nista strasne ne boj se - par maraka) maca kad to smaze (to je jedino malo problem kako joj dati) za dva dana sve izbacuje u izmetu i maca ko nova... :)
melb26sa

Post by melb26sa »

Meni su otkrili jednostavan nacin "ubacivanja tabletice" maci: jedna osoba sjedi i posjedne macku na svoje krilo da maca sjedi na zadnjim nogama i pri tom drzi joj prednje i zadnje noge. Druga osoba joj jednom rukom otvori usta i ubaci tableticu na sami korijen jezika. Zbog refleksa gutanja maca mora da proguta i tabletica prolazi k'o od sale.

Probala na mojoj Sally jer zensku nisi mogao prevariti sa fasiranim mesom i tableticom unutra :lol: dok je Tommy k'o musko jede stogod mu das :shock:
Hierarchia

Post by Hierarchia »

Mislim da su tabletice "Pratel" efektne protiv vecine glista, jer ih uvijek dobivamo kad god koji macic ima gliste. Problem je ubaciti maci tabletu u usta. Nema sanse sa tim umotavanjem u meso. Pojede meso, tableta ostane na tanjiricu.
Jednom prilikom sam bila sa mackom kod veterinara i hocemo da mu damo tabl. na licu mjesta. Ja sam ga drzala a vet je otvorio macku usta i hvataljkom mu ubacio tabletu u usta,. Macak je naprosto podivljao. Poceo je povracati, ugrizao me, posla mu je pljuvacka na usta. Uzas zivi. Povratio je cijeli dorucak na sred te vet. stanice. Zato treba paziti kako i ko daje tablete. A zavisi i od macke. Neke naprosto progutaju tableticu u miru, neke polude.
amarella

Post by amarella »

slatkusina wrote:sad sam razgovarala sa veterinarom sa stupa...rekao mi je da mu kupim neke tabletice ali posto ti imas iskustva sa njima:))odvescu je veterinaru...prav mi ga zao..kaze mi muz da citavo jutro lezi na jednom mjestu i ne pomjra se..bas lose izgleda ainace je pravo zivahan i zlocast::))
[/url]
e ovakve izjave veterinara me totalno ispizde. Totalno ne profesionalno, ne stručno! Postoli koprološki pregled, pregled izmeta.
Jednostavno skupis malo izmeta zajedno s glistama, upakuješ recimo u kesicu za zamrzavanje hrane, i odneses na Veterinu i oni ti tacno kazu koje sve parazite ima tvoja maca, te na osnovu toga uzmeš odgovarajući preparat.

Tako se to radi, a ne da filuješ životinju lijekovima, pa valjda ce biti od koristi...
Last edited by amarella on 21/02/2007 00:40, edited 1 time in total.
spectra

Post by spectra »

Svemirski_Jebach wrote:zasto je pustas vani? Moj macak nikad nije izasao vani iz kuce...
Nema veze da li izlazi van. I macak koji zivi samo u kuci moze dobiti gliste, preko obuce naprimjer. Istina, vjerovatnoca ja manja, ali ipak posoji.
Punky girl

Post by Punky girl »

Smo trbas kupiti tablete u veterinarskoj apoteci ne znam kako se zovu pitaj da su za gliste.I psi imaju te probleme i svaka 2 do 4 mjeseca moras davati te tabletice.Najbolje se ti za to raspitaj kod veterinara. :D
Punky girl

Post by Punky girl »

Smo trbas kupiti tablete u veterinarskoj apoteci ne znam kako se zovu pitaj da su za gliste.I psi imaju te probleme i svaka 2 do 4 mjeseca moras davati te tabletice.Najbolje se ti za to raspitaj kod veterinara. :D
burekodsira

Post by burekodsira »

haj slikaj da vidimo :D :-) :lol:
Post Reply