Mace i WC - nauciti macu da koristi wc solju?
Moderator: anex
- Lara-sa
#1 Mace i WC - nauciti macu da koristi wc solju?
Imam pitanje za mackoznalce.
Prije nekoliko sedmica mi je prijateljica rekla da je na jutubetu nasla klipove o tome kako istrenirati macu da koristi wc solju, te da ce ona to pokusati sa svojom macom. Meni, iskreno, je bilo smijesno. Gledala sam neke klipove i mace koje idu na wc solju, ali mi je to bilo stvarno izuzetak i nisam znala da svaku macu mozes istrenirati za to. Doduse, njena maca je mala i inace vrlo lako usvaja stvari, naucila je da donese lopticu, obozava vodu i voli provoditi vrijeme u kadi ili lavabou (sto je za mene , a i mog macka ravno nemogucem), ali opet mi je to cudno.
Ovdje imate slike maca na wc solji i kako to izgleda.
http://www.youtube.com/watch?v=IwUHfNj7 ... L&index=32
Meni je to i dalje nemoguce, ali mi je ona upravo rekla da je njen macor jucer poceo da ide na wc solju i da im posuda s pjeskom vise ne treba. Sto me natjeralo da se malo zapitam. Sta vi mislite? Jel to malo previse za mace? Mislim, drzimo ih u kuci gdje su morale da se oduce mnogih svojih prirodnih nagona, pa sad jos da idu u wc? Ne znam...Kakva su vasa iskustva? Jel neko pokusavao s ovim?
Prije nekoliko sedmica mi je prijateljica rekla da je na jutubetu nasla klipove o tome kako istrenirati macu da koristi wc solju, te da ce ona to pokusati sa svojom macom. Meni, iskreno, je bilo smijesno. Gledala sam neke klipove i mace koje idu na wc solju, ali mi je to bilo stvarno izuzetak i nisam znala da svaku macu mozes istrenirati za to. Doduse, njena maca je mala i inace vrlo lako usvaja stvari, naucila je da donese lopticu, obozava vodu i voli provoditi vrijeme u kadi ili lavabou (sto je za mene , a i mog macka ravno nemogucem), ali opet mi je to cudno.
Ovdje imate slike maca na wc solji i kako to izgleda.
http://www.youtube.com/watch?v=IwUHfNj7 ... L&index=32
Meni je to i dalje nemoguce, ali mi je ona upravo rekla da je njen macor jucer poceo da ide na wc solju i da im posuda s pjeskom vise ne treba. Sto me natjeralo da se malo zapitam. Sta vi mislite? Jel to malo previse za mace? Mislim, drzimo ih u kuci gdje su morale da se oduce mnogih svojih prirodnih nagona, pa sad jos da idu u wc? Ne znam...Kakva su vasa iskustva? Jel neko pokusavao s ovim?
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#2 Re: Mace i WC - nauciti macu da koristi wc solju?
sa mojom Curicom, prvom macom u mom zivotu, nisam morala nista raditi, ona je nas skuzila i sama pocela koristiti...
Sve i jednu sto sam probala nauciti na to, koristeci razna upustva i snimke, sam poslije morala oduciti od koristenja solje u osvjezavajuce svrhe.
Ali ono sto su naucili je kako piskiti direkt u odvod u kadi...
Sretno mila
Sve i jednu sto sam probala nauciti na to, koristeci razna upustva i snimke, sam poslije morala oduciti od koristenja solje u osvjezavajuce svrhe.
Ali ono sto su naucili je kako piskiti direkt u odvod u kadi...
Sretno mila
- slavkoimamodilera
#3 Re: Mace i WC - nauciti macu da koristi wc solju?
Meni genijalno izgledaju na WC solji, umrem od smijeha kad to vidim!
Al ja ih u svoj WC ipak nikad ne bih pustao...
Al ja ih u svoj WC ipak nikad ne bih pustao...
- stochar
- Lara-sa
#5 Re: Mace i WC - nauciti macu da koristi wc solju?
Joj Mirchi moj bjezi od wc-a u totalu, ima macor traume od kupanja
A to za odvod od kade mi je super, bas bi bilo cool. Mada ne znam da bi meni to uspjelo, ja ga nikad nista nisam uspjela nauciti, kad je tvrdoglav ko magarac, al mozda vrijedi pokusati.
Kad zamislim da bih se rijesila kutije za pijesak i dobila svoj balkon nazad....gdje bi mi bio kraj
Halalila bih mu svoj wc
-
mIRCerka
#6 Re: Mace i WC - nauciti macu da koristi wc solju?
eh, moja kutija sa pijeskom je u WCu ispod lavaboa...pa kad vide da je pijesak pogan, oni lijepo u kadu i shishkirishki...Lara-sa wrote:![]()
![]()
![]()
Joj Mirchi moj bjezi od wc-a u totalu, ima macor traume od kupanja![]()
![]()
![]()
A to za odvod od kade mi je super, bas bi bilo cool. Mada ne znam da bi meni to uspjelo, ja ga nikad nista nisam uspjela nauciti, kad je tvrdoglav ko magarac, al mozda vrijedi pokusati.
Kad zamislim da bih se rijesila kutije za pijesak i dobila svoj balkon nazad....gdje bi mi bio kraj![]()
![]()
![]()
Halalila bih mu svoj wc![]()
![]()
- Lara-sa
#7 Re: Mace i WC - nauciti macu da koristi wc solju?
Kod mene bi to bilo kao sa onim odvratnim vrtnim patuljcima iz neke reklame "Smrdi, smrdi, uzasno smrdi!"mIRCerka wrote:eh, moja kutija sa pijeskom je u WCu ispod lavaboa...pa kad vide da je pijesak pogan, oni lijepo u kadu i shishkirishki...Lara-sa wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Kad zamislim da bih se rijesila kutije za pijesak i dobila svoj balkon nazad....gdje bi mi bio kraj![]()
![]()
![]()
![]()
Mi moramo imati dobro prozracan prostor kako bi se moglo zivjeti u kuci.
-
mIRCerka
#8 Re: Mace i WC - nauciti macu da koristi wc solju?
predji na suhu hhranu, ona manje smrdi. Jesi li mu jajca otfikarila? I ovim mojima je smrdila stolica ko kuga dok nisu kastrirani, sad je podnosljivijeLara-sa wrote:Kod mene bi to bilo kao sa onim odvratnim vrtnim patuljcima iz neke reklame "Smrdi, smrdi, uzasno smrdi!"mIRCerka wrote:eh, moja kutija sa pijeskom je u WCu ispod lavaboa...pa kad vide da je pijesak pogan, oni lijepo u kadu i shishkirishki...Lara-sa wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Jer ovaj moj kao da jede zeljezo, takva mu je probava
![]()
![]()
![]()
Mi moramo imati dobro prozracan prostor kako bi se moglo zivjeti u kuci.
- Lara-sa
#9 Re: Mace i WC - nauciti macu da koristi wc solju?
eh, moja kutija sa pijeskom je u WCu ispod lavaboa...pa kad vide da je pijesak pogan, oni lijepo u kadu i shishkirishki...[/quote]
Kod mene bi to bilo kao sa onim odvratnim vrtnim patuljcima iz neke reklame "Smrdi, smrdi, uzasno smrdi!"
Jer ovaj moj kao da jede zeljezo, takva mu je probava
Mi moramo imati dobro prozracan prostor kako bi se moglo zivjeti u kuci.[/quote]
predji na suhu hhranu, ona manje smrdi. Jesi li mu jajca otfikarila? I ovim mojima je smrdila stolica ko kuga dok nisu kastrirani, sad je podnosljivije
[/quote]
O da, evnuh je postao jos 2007. godine
))
Svi smo mnogo sretniji od tada i istina je da manje smrdi, ali i dalje smrdi. Morat cu probati sa suhom, ona nam sada sluzi samo kao grickalica koja je uvijek na raspolaganju, pored toga 2 puta dnevno dobije konzervu.
Kod mene bi to bilo kao sa onim odvratnim vrtnim patuljcima iz neke reklame "Smrdi, smrdi, uzasno smrdi!"
Mi moramo imati dobro prozracan prostor kako bi se moglo zivjeti u kuci.[/quote]
predji na suhu hhranu, ona manje smrdi. Jesi li mu jajca otfikarila? I ovim mojima je smrdila stolica ko kuga dok nisu kastrirani, sad je podnosljivije
O da, evnuh je postao jos 2007. godine
Svi smo mnogo sretniji od tada i istina je da manje smrdi, ali i dalje smrdi. Morat cu probati sa suhom, ona nam sada sluzi samo kao grickalica koja je uvijek na raspolaganju, pored toga 2 puta dnevno dobije konzervu.
-
mIRCerka
#10 Re: Mace i WC - nauciti macu da koristi wc solju?
e draga u tom grmu cuci grmalj. Koje konzerve mu dajes?Lara-sa wrote:O da, evnuh je postao jos 2007. godine))
- Lara-sa
#11 Re: Mace i WC - nauciti macu da koristi wc solju?
http://www.dabners.co.uk/product-5820-g ... x-85g.htmlmIRCerka wrote:e draga u tom grmu cuci grmalj. Koje konzerve mu dajes?Lara-sa wrote:O da, evnuh je postao jos 2007. godine))
Ovu, mislim tu marku, pa razne iz te linije.
-
mIRCerka
#12 Re: Mace i WC - nauciti macu da koristi wc solju?
Savjet: Predji na KITEKAT ili mu sama povremeno kuhaj dzigericu i piletinu.Lara-sa wrote:http://www.dabners.co.uk/product-5820-g ... x-85g.htmlmIRCerka wrote:e draga u tom grmu cuci grmalj. Koje konzerve mu dajes?Lara-sa wrote:O da, evnuh je postao jos 2007. godine))
Ovu, mislim tu marku, pa razne iz te linije.
Od Gurmeta i viskasa preradjenog njihovim crijevima otpadaju obrve...
- anjusha
- Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim
#13 Re: Mace i WC - nauciti macu da koristi wc solju?
Idi bjezi, a ja bas mislila da je taj Gurmet nesto bolja, kvalitetnija hrana, barem sudeci po cijeni (jedna vrecica 1.5 km u dm-u dok ove ostale whiskas, friskies i ostalo nije ni 1 km). A kad prdne nakon whiskasa... Ej, nikakva maska ne spasi od lagane smrti od smrada....
- burek_in_space
#14 Re: Mace i WC - nauciti macu da koristi wc solju?
anjusha wrote:Idi bjezi, a ja bas mislila da je taj Gurmet nesto bolja, kvalitetnija hrana, barem sudeci po cijeni (jedna vrecica 1.5 km u dm-u dok ove ostale whiskas, friskies i ostalo nije ni 1 km). A kad prdne nakon whiskasa... Ej, nikakva maska ne spasi od lagane smrti od smrada....
Ja se duboko izvinjaJEM,ali nisam se uspio suzdrzhati!
-
mIRCerka
#15 Re: Mace i WC - nauciti macu da koristi wc solju?
al ubjedljivo najgore smrdi ona merkatorova bezh boje konzerva...anjusha wrote:Idi bjezi, a ja bas mislila da je taj Gurmet nesto bolja, kvalitetnija hrana, barem sudeci po cijeni (jedna vrecica 1.5 km u dm-u dok ove ostale whiskas, friskies i ostalo nije ni 1 km). A kad prdne nakon whiskasa... Ej, nikakva maska ne spasi od lagane smrti od smrada....
- Lara-sa
#16 Re: Mace i WC - nauciti macu da koristi wc solju?
Nisam ni ja stvarno znala. Mislila sam da je nesto bolja od ovih drugih cuda koja se nude kod nas.
Zato sam je i kupovala. Sto kaze @anjusha skuplja je od vecine hrana, a meni i odgovara pakovanje, jer mi je to taman doza za onoliko koliko on moze pojesti u jednom putu, pa ne ostaje otvorena, ne smrdi i ne kvari se. Nista, prelazimo samo na suhu, vec sam sinoc probala, pogledao me je kao da sam nenormalna kad sam mu samo suhu nasula. Ko ono "OK, jel me zezas? Daj sta konkretno na kasiku!"
Vidjet cemo sta ce biti.
Zato sam je i kupovala. Sto kaze @anjusha skuplja je od vecine hrana, a meni i odgovara pakovanje, jer mi je to taman doza za onoliko koliko on moze pojesti u jednom putu, pa ne ostaje otvorena, ne smrdi i ne kvari se. Nista, prelazimo samo na suhu, vec sam sinoc probala, pogledao me je kao da sam nenormalna kad sam mu samo suhu nasula. Ko ono "OK, jel me zezas? Daj sta konkretno na kasiku!"
Vidjet cemo sta ce biti.