Sta ljudi prodaju za 2000$
A-Data memorija
Ovo ne ide ni u shit konfiguracije gdje je corsair, ocz, kingstone itd.....
Ostale komponente seagate hdd, optika panasonic, ploca proc i wi fi su od intela.
Klasicni PC.
2000$ pretjerali su.
Moderator: Benq
ko je sad ovdje ignorantan???Macuser wrote:Nemate blagog pojma o kompjuterima. Sjedite, jedan svima, osim Sehi. Ignorance is a bliss.
kako ne postoji? bijeli iBook postoji. moja djevojka je bas nedavno nabavila 14" model. odnos cijena/kvalitet u odnosu na PCe istog ranga je DEBELO u korist Maca. Mislim da trenutno Apple proizvodi najbolje laptope (i OS).Šeha wrote:QFTQler wrote:nemam pojma![]()
Pa izgledom je isti kao stari Powerbook (osim sto nema firewire800 i pcmcia slot sto su po meni prave mane koje bi bile na mjestu)
Mozda si mislio na onaj bijeli IBook koji trenutno vise ne postoji i sto je, opet po meni, prava steta jer to je bio "lower end" laptop uporediv sa vecinom PC laptopa (u sustini veoma slicna masina sto se procesora i memorije tice ali sa losijim ekranom, losijim dizajnom (deblji, tezi) i znatno jeftiniji je bio... Tipicni PC![]()
![]()
)
G4 iBook sam mislio i ti se uredno prodaju. evo vidi i samŠeha wrote:Mozda ce ga opet poceti praviti sto bi bilo super ali trenutno sa intelovim novim procesorima postoje samo IMac i MacBook. Uveli su i to novo ime Macbook po mnogim misljenjima da objedine Powerbook i Ibook.dinash wrote:
kako ne postoji? bijeli iBook postoji. moja djevojka je bas nedavno nabavila 14" model. odnos cijena/kvalitet u odnosu na PCe istog ranga je DEBELO u korist Maca. Mislim da trenutno Apple proizvodi najbolje laptope (i OS).
za ostalo se mozemo svadjati.
Ibook se jos moze naci sa G4 IBM-ovim procesorima ali mislim da ako uskoro ne izadju sa novom, Intelovom verzijom da ce ih vise nece ni biti na trzistu.
ja sam vec skinuo nesto sto obecava da je nesluzbeni hack. pokusacu ga instalirati kad budem formatirao PC masinu, cisto onako da vidim na sta lici ... ali cijela stvar me plasi.Ono sto je meni interesantno je kako ce se, i da li ce se uopste, OSX siriti jednom kad bude hackovan pa se mogne instalirati na regularne PC masine.
Ne razumijemvee-jay wrote:da je skup skup je - da su svi Mac produkti skupi - skupi su, nema sto....
da je sistem (MacOS X) 10000000 bolji od XP - o tome nema sta da se govori - to je jasno svakome ko je ikada radio sa ovim sistemom...
od kada radim sa Macom - i privatno i na poslu - barem sto se tice moje okupacije sa kompicima je sve postalo jednostavnije - ne treba postavljati pitanje sta - jer je odgovor SVE - ako sam ikada imao probleme sa macom ili na macu oda jer mreza nije radila (Windows server se sroko) ili jer Microsoft Office programi nisu htjeli ono sto im ja kazem (sto je svakom PC-Useru u potpunosti poznato)
nekome tko tek ponekad sjedne za kompijuter bih preporucio ipak da ostane sa PC-om - te osobe i ovako i onako se sa sa jednostavnosti ovog sistema ne bi nikad uspijeli snaci....onima koji vole igrati igrice - kupite si XBox 360 ili jos bolje cekajte PS3
ah jos nesto - Mac se ne kupuje radi sminke - vec radi toga sto se na njega stvarno mozes osloniti.... sminka je samo dodatni dokaz da se ne radi o necem svakodnevnom kao sto je PC.... kao sto i MacUser-i nisu svakodnevni
a sto se tice Sex & City: u 99,9% filmova ili serija sto dolaze iz USA osobe imaju Mac kompice - ne radi razloga sto sam ih gore naveo, vec radi toga sto Steve Jobs i Apple imaju veoma jak Lobby u Hollywoodu....
P.S. po izgledu mi je ibook stvarno ljepsi od powerbooka i macbooka, tako da bih najradije imao ibook 12" sa unutrasnjosti powerbooka 17"(ne treba mi macbook) i onda to nekoliko godina....
harrrrrharrrrr