macak za usvajanje

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Locked
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#1 macak za usvajanje

Post by anjusha »

Dragi moji i drage moje,

Veceras sam sjedeci u kaficu sa ljudima za koje radim, naletila na jednog apsolutno divnog macica. Da se razumijemo, nailazim ja na njih redovno, ne daju mi mira, ali ovaj je bio nesto posebno. Lezao je u krilu neke djevojke i spavao. Nakon sto sam je pitala je li njen, rekla je da nije i da ga je tu nasla i da ga namjerava tu ostaviti. Uzela sam ga od nje, i cijelo vrijeme dok sam sjedila tu (jos nekad dva i pol sata) spavao mi je u krilu. Macor je apsolutno presladak. I sta sam mogla? Da ga ostavim tamo? Pa srce bi mi se slomilo! I tako sam ga ja donijela kuci, nahranila i ....
Curica i Lizze (koji su se cudo nevidjeno poceli pomalo i slagati u posljednjih par dana bez frkatanja i sl) ne da ga nisu prihvatili, vec... Ne smijem ni da pomislim na to! Buduci da zivim u veoma malom stanu (citaj 33 kvadrata- soba, hodnik sa kuhinjom i kupatilo) stvarno nemam mjesta da i njega drzim (njega posto je macak- tog spola- muskog) i zeljela bih da mu nadjem dom. Predivan je, jedan od rijetkih koji su me osvojili toliko da ih nosim kuci. Tako da vas molim da upregnete svoje snage na izmaku da mu nadjemo dom. Nisam mu jos dala ime, ali svaki prijedlog je dobro dosao. Nadam se samo da necu biti primorana da ga vratim na ulicu.
Hvala svima
Slike slijede:
Image
Image
Image
anjusha

#2 Re: macak za usvajanje

Post by anjusha »

PS: Ako se neko javi sa privremeno usvajanje placam hranu i pijesak do stalnog usvajanja, jer stvarno ga ne mogu drzati dugo. Macke ce ga ove osakatiti kako je pocelo, a ne mogu ih drzati odvojeno jer znaju otvarati vrata!
blackberry

#3 Re: macak za usvajanje

Post by blackberry »

Ne mogu ga uzeti sebi jer imam tri svoje mace i bolesno mače (Pikicu) koja čeka ozdravljenje i usvajanje....ali, imam prijedlog za ime: Kimi (isti je moj Kimi)..male bije šape i rozi nosić...ma šećer će biti kada naraste...btw, ako ti nije frkica, očisti mu nosić...heheh, baš ga je zamrljao... :D
blackberry

#4 Re: macak za usvajanje

Post by blackberry »

a još bi slađe bilo Kimi Junior ili Kimi II...heheh...duša mala...podsjeća me na moju bebu...
The Bee

#5 Re: macak za usvajanje

Post by The Bee »

Anjusa, jel ti problem napisati svoj mail da ti se javim, vezano za tog macka...pozzz
Zandalee

#6 Re: macak za usvajanje

Post by Zandalee »

Ja sam luda za mačkama i već mjesecima tražim upravo ovakvog mačka da ga ponesem kući. Zapravo, kad sam bila mala, uvijek sam imala mačke, doduše sezonski, ali njihovom voljom. Naime, imala sam mačku koja se redovno kotila kod mene na tavanu i svake godine nam ostavljala svoje mačiće. Obično bi se rasputili, osim jednog, koji je ostajao kod mene da prezimi... Nakon što bih ga razmazila (pretposljednji, Hatali, bio je toliko lijen i debeo da bi, kada je gladan, samo podigao glavu i slabo zamijaukao, i odmah bi dobio hranu, koju je jeo ležećki, jer mu je, zaboga, bio veliki napor ustati i jesti - pravi Garfield!), kad bi došlo proljeće, februar, uglavnom bi otišli svojim putem. Međutim, mačke više nema - ostarila je i krepala, ja sam se bila udala i nisam ni imala mogućnosti držati mačku, a falila mi je... Sad sam (sretno) razvedena, i opet živim kod roditelja, penzionera koji ne mrdaju iz kuće, imam dvoje djece koji su od mene naslijedili ljubav prema životinjama, mačkama naročito (a ja sam to naslijedila od oca, a i mama je, dok je živjela s roditeljima, uvijek imala neku, doduše "okolokućnu" mačku), tako da... HOĆU MAČKA. A što se tiče imena, ja bih da se zove Lesi... :) Ili neko drugo ime za psa - bivši djever je imao hrčka kojeg je zvao Conan i to mi se toliko dopalo da mislim da je skroz cool da sam odlučila svojoj mački dati cukeće ime. Kako ćemo se naći, dogovoriti? Ja sam iz Visokog, a radim u Sarajevu svaki dan, pa...
Zandalee

#7 Re: macak za usvajanje

Post by Zandalee »

...Kako je samo šadak...
anjusha

#8 Re: macak za usvajanje

Post by anjusha »

email i broj telefona saljem na pp
anjusha

#9 Re: macak za usvajanje

Post by anjusha »

Mačak usvojen. U svoj će novi dom u ponedeljak! Hvala svima!
Locked