Veceras sam sjedeci u kaficu sa ljudima za koje radim, naletila na jednog apsolutno divnog macica. Da se razumijemo, nailazim ja na njih redovno, ne daju mi mira, ali ovaj je bio nesto posebno. Lezao je u krilu neke djevojke i spavao. Nakon sto sam je pitala je li njen, rekla je da nije i da ga je tu nasla i da ga namjerava tu ostaviti. Uzela sam ga od nje, i cijelo vrijeme dok sam sjedila tu (jos nekad dva i pol sata) spavao mi je u krilu. Macor je apsolutno presladak. I sta sam mogla? Da ga ostavim tamo? Pa srce bi mi se slomilo! I tako sam ga ja donijela kuci, nahranila i ....
Curica i Lizze (koji su se cudo nevidjeno poceli pomalo i slagati u posljednjih par dana bez frkatanja i sl) ne da ga nisu prihvatili, vec... Ne smijem ni da pomislim na to! Buduci da zivim u veoma malom stanu (citaj 33 kvadrata- soba, hodnik sa kuhinjom i kupatilo) stvarno nemam mjesta da i njega drzim (njega posto je macak- tog spola- muskog) i zeljela bih da mu nadjem dom. Predivan je, jedan od rijetkih koji su me osvojili toliko da ih nosim kuci. Tako da vas molim da upregnete svoje snage na izmaku da mu nadjemo dom. Nisam mu jos dala ime, ali svaki prijedlog je dobro dosao. Nadam se samo da necu biti primorana da ga vratim na ulicu.
Hvala svima
Slike slijede: