Maca mi je bolesna need help :(

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

femme

#1 Maca mi je bolesna need help :(

Post by femme »

Dobro jutro svima!

Vec dva dana moja mala macka povraca, nista ne jede, niti pije. Sva je nekakva tuzna. Dal neko ima iskustva, neki savjet ili ako znate da mi preporucite nekog veterinara, koji ce je pregledati, a ne samo mi onako baciti tabletice protiv parazita itd....
:?
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#2 Re: Maca mi je bolesna need help :(

Post by mIRCerka »

femme wrote:Dobro jutro svima!

Vec dva dana moja mala macka povraca, nista ne jede, niti pije. Sva je nekakva tuzna. Dal neko ima iskustva, neki savjet ili ako znate da mi preporucite nekog veterinara, koji ce je pregledati, a ne samo mi onako baciti tabletice protiv parazita itd....
:?
061397178 Amar
jazz001

#3 Re: Maca mi je bolesna need help :(

Post by jazz001 »

ne daji joj hranu iz frižidera,,,moj savjet
Skyfox

#4 Re: Maca mi je bolesna need help :(

Post by Skyfox »

jazz001 wrote:ne daji joj hranu iz frižidera,,,moj savjet
ni hranu koju jedu ljudi...

ponudi joj travu
melb26sa

#5 Re: Maca mi je bolesna need help :(

Post by melb26sa »

Skyfox wrote:

ponudi joj travu

Macju travu naravno :mrgreen:
Skyfox

#6 Re: Maca mi je bolesna need help :(

Post by Skyfox »

melb26sa wrote:
Skyfox wrote:

ponudi joj travu

Macju travu naravno :mrgreen:
moja ne gotivi machiju obilazi je u luku

al obicna psenica koju mozes posadit navali na nju ko na salatu...
Skyfox

#7 Re: Maca mi je bolesna need help :(

Post by Skyfox »

ovakva

Image

Image

Image

mace je same jedu kad ih boli stomak, ili da lakse iskaslju dlake koje polizu...
femme

#8 Re: Maca mi je bolesna need help :(

Post by femme »

Nije do dlaka. Vodila sam je veterinaru, kaze moze biti trovanje hranom, moze biti neki virus od kojeg mace umiru. Ali nezna nista konkretno. Jucer je dobila terapiju 2 infuzije, i neke vitamine 5 injekcija. Spavala je cijeli dan, malo pila vodu i caj od nane. A jutros kad sam ustala dise ona, ali je nekakva umrtvljena ja je digla sva je opustena, i sape joj ukocene. E sad jel to od iscrpljenosti ili sta je neznam, moram vidjeti danas kad odem kod veterinara na terapiju.
Ako ima neko iskustva sa slicnim situacijama, neka se javi. :)
mIRCerka

#9 Re: Maca mi je bolesna need help :(

Post by mIRCerka »

femme wrote:Nije do dlaka. Vodila sam je veterinaru, kaze moze biti trovanje hranom, moze biti neki virus od kojeg mace umiru. Ali nezna nista konkretno. Jucer je dobila terapiju 2 infuzije, i neke vitamine 5 injekcija. Spavala je cijeli dan, malo pila vodu i caj od nane. A jutros kad sam ustala dise ona, ali je nekakva umrtvljena ja je digla sva je opustena, i sape joj ukocene. E sad jel to od iscrpljenosti ili sta je neznam, moram vidjeti danas kad odem kod veterinara na terapiju.
Ako ima neko iskustva sa slicnim situacijama, neka se javi. :)
Da li si zvala Amara na broj sto ti napisah?
femme

#10 Re: Maca mi je bolesna need help :(

Post by femme »

Ma brat je odveo veterinaru, nisam zvala Amara, vidjet cu danas kad se vratim kuci pa bih ga mogla nazvati.
mIRCerka

#11 Re: Maca mi je bolesna need help :(

Post by mIRCerka »

femme wrote:Ma brat je odveo veterinaru, nisam zvala Amara, vidjet cu danas kad se vratim kuci pa bih ga mogla nazvati.
Znas, meni kad veterinar kaze "uf ima ono od cega mace uglavnom umiru" ja bih istog veterinara ocerupala ko peceno pile..
zato zovem amara, on pregleda kaze ti kako jeste, i ako ti kaze PUSTI DA VIDIMO KAKO CE PROCI NOC onda znas da maci spasa nema...al Amar mi nekako uvijek nadje rjesenje...
Skyfox

#12 Re: Maca mi je bolesna need help :(

Post by Skyfox »

to sto si opisala zvuci mi kao da je na izdisaju :sad:
nemoj cekat zovi odmah broj!!!
mIRCerka

#13 Re: Maca mi je bolesna need help :(

Post by mIRCerka »

jesi li joj pregledal desni? Jesu li roza boje ili su tamne? Ima li zadah ruzan i ima li krvi na guzi?
femme

#14 Re: Maca mi je bolesna need help :(

Post by femme »

a joj sad mi je mama javila da je uginula........ :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Uffff kako sam se nasekirala, jao da mi je neko rekao da cu ovako reagirati nika nebih povjerovala.......a ljudi moji kako je samo slatka bila.......
jutros sam je vidjela i bila je sva ukocena desni su joj bile bijele nisam ih mogla razdvojiti nikako, ali disala je.......
e jebo ga.... :cry:
mIRCerka

#15 Re: Maca mi je bolesna need help :(

Post by mIRCerka »

femme wrote:a joj sad mi je mama javila da je uginula........ :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Uffff kako sam se nasekirala, jao da mi je neko rekao da cu ovako reagirati nika nebih povjerovala.......a ljudi moji kako je samo slatka bila.......
jutros sam je vidjela i bila je sva ukocena desni su joj bile bijele nisam ih mogla razdvojiti nikako, ali disala je.......
e jebo ga.... :cry:
:(
ima nesto sto se zove macija kuga, od toga dosta maca onako na pravdi boga ugine...
zao mi je... :(

Ako budes ikad vise uzimala macu, odmah uradi sve vakcine...ciscenje od glista ti je najmanji problem, prvo uradi ZASTITNU vakcinu... :(
delightful

#16 Re: Maca mi je bolesna need help :(

Post by delightful »

zao mi je :(
femme

#17 Re: Maca mi je bolesna need help :(

Post by femme »

E ljudi moji ja prije nikad nisam voljela mace, bukvalno su mi se gadile. Sve dok nisam dobila svoju cicku. E cicka je ziva jos, to je mama od ove male sto je uginula, a ima jos jedno malo crno. Mi smo njih razdvojili kad smo saznali da je ova mala bolesna, sad moram spasiti ove dvije sto su ostale. Joj bas konfuzno pisem, ne zamjerite, al sam bas potresena i evo me cmizdrim na poslu. Sramota me kolega. :(
Skyfox

#18 Re: Maca mi je bolesna need help :(

Post by Skyfox »

strasno... stvarno mi je zao :sad:
mIRCerka

#19 Re: Maca mi je bolesna need help :(

Post by mIRCerka »

femme wrote:E ljudi moji ja prije nikad nisam voljela mace, bukvalno su mi se gadile. Sve dok nisam dobila svoju cicku. E cicka je ziva jos, to je mama od ove male sto je uginula, a ima jos jedno malo crno. Mi smo njih razdvojili kad smo saznali da je ova mala bolesna, sad moram spasiti ove dvije sto su ostale. Joj bas konfuzno pisem, ne zamjerite, al sam bas potresena i evo me cmizdrim na poslu. Sramota me kolega. :(
nema nista sramno u tome...zovi amara, reci mu kako ti je jedna maca uginula i koji su simpomi bili da dodje spreman...
spasi i Cicku i malog crnca... :(
KoKoBilo

#20 Re: Maca mi je bolesna need help :(

Post by KoKoBilo »

e stvarno sorry,
bas mi je nesto pravo zao
Odmah pomislim na onog svog "kretena" od macka, i sve me jeza hvata, ali jos je ziv i dobro je, ali svemu dodje kraj

a sad pitanje za sve ostale,
sta uraditi sa lesom mace,
ima li kakvo groblje za kucne ljubimce u Sarajevu :-? :-? :-?
mIRCerka

#21 Re: Maca mi je bolesna need help :(

Post by mIRCerka »

KoKoBilo wrote:e stvarno sorry,
bas mi je nesto pravo zao
Odmah pomislim na onog svog "kretena" od macka, i sve me jeza hvata, ali jos je ziv i dobro je, ali svemu dodje kraj

Nazalost, ja ne znam da ima groblje...

ja sam razmisljala dugo o tim stvarima...i razmisljala sam cak donirati lesh veterini, cisto da ne fataju oni po ulici pa da uce na njima...ali lijepo minsko polje, ukopas je tu i znas da je niko nece preorat...
BOGUS

#22 Re: Maca mi je bolesna need help :(

Post by BOGUS »

femme wrote:E ljudi moji ja prije nikad nisam voljela mace, bukvalno su mi se gadile. Sve dok nisam dobila svoju cicku. E cicka je ziva jos, to je mama od ove male sto je uginula, a ima jos jedno malo crno. Mi smo njih razdvojili kad smo saznali da je ova mala bolesna, sad moram spasiti ove dvije sto su ostale. Joj bas konfuzno pisem, ne zamjerite, al sam bas potresena i evo me cmizdrim na poslu. Sramota me kolega. :(
Obavezno pregledaj ove dvije sto su ti ostale,trazi pogan zvanu KRPELJ.
Skyfox

#23 Re: Maca mi je bolesna need help :(

Post by Skyfox »

KoKoBilo wrote:
Igman i Bjelasnica, znam dosta raje koja je tamo pokopala svoje ljubimce. Nije bas najidealnije sa ekoloskog aspekta, podzemne vode... ali kontam sta bude kad tamo ugine zec ili lisica...

u SA nema groblja za ljubimce!
femme

#24 Re: Maca mi je bolesna need help :(

Post by femme »

BOGUS wrote:

a kako moze dobiti krpelja ako ne izlaze vani?
mIRCerka

#25 Re: Maca mi je bolesna need help :(

Post by mIRCerka »

femme wrote:
BOGUS wrote:

a kako moze dobiti krpelja ako ne izlaze vani?
krpelj ti skace sa zivotinje na zivotinju a bogam i na covjeka...

Image
Image - OVA JE UGINULA
Image - OVU SMO POKLONILI
Image - OVO JE MAMA KAD JE BILA MALA
Post Reply