ma samo pljesci

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Faust

Post by Faust »

bug wrote:e, jedan trac iz frizerskog salona :D mjesto radnje salon msabic :D:D dan - otvaranje SFFa... dolazi doticna glasnogovornica :D zvucnog prezimena :D i preuskog struka :D valjda najavljena preko reda utrcava pod tus :D svjedoci mi ostali obicni smrtnici :D
razvija se konverzacija na temu filmova izmedju pomenute i njene peracice kose :D peracica bi isla gledati filmove pa je interesuje repertoar i postavlja se pitanje ima li uopste jos ulaznica na prodaju... doticna persona :D hladno i nimalo u povjerenju :D odgovara da ce joj ona to srediti jer citat :D "ne postoji drugi nacin da ih dobije"...
zatim persona sjeda pred ogledalo ali joj telefon ne da mira... :D ne da se ta smesti pa se u prepunom salonu javlja :D i onako nervozno i pocujte_me_svi tonom odgovara :D kako je ne interesuju ti jadovi koji ne zele da sviraju u nekoj kafani u kojoj cak i mostar sevdah moze svirati i neka ih se otkaze..

ne docekah da joj frizuru vidim :D:D

:lol: :lol: :lol: :thumbup:
pitt

Post by pitt »

ja mahalushe....... :D:D:D
bug

Post by bug »

samo sam se zadesila na pravom mjestu :D u pravo vrijeme :D

pomislih, sreca njena pa ovdje nema novinarki :D nesreca njena pa sam ja tu :D:D
pitt

Post by pitt »

cudi me da joj nisi kakvu spletku namjestila :D:D:D makar sampon sa hidrogenom zamjenila :D:D
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

Faust wrote:Najbolji dio teksta iz Dana: Jučer ste popili previše vode...
Situacija sa staffom/osobljem je ista svake godine i uvijek rade isti ili većinom isti - dakle, znaju šta da očekuju. Da rada toliko za tako malo - nisamznao. Ako žele raditi, neka rade.
S druge strane, hvaliti se kako je ovaj Festival dobar za sve građane KS-a makar i iskorištavati dobrovoljce je nekako neuštimano.
Ono što je meni problem s novinama kod nas, a tiče se Festivala jeste nevjerovatna ignorancija ljudi koji su gosti SFF-a. Ako pogledate, recimo, posljednjih 10 dana kako su se gostima SFF-a okoristili Jutarnji ili Večernji list, bit će jasno kakvi su mediji u nas. Naravno da ću radije čitati interview s Akinom, Mooreom, Makavejevom, Seidlom, Ainouzom... nego putešestvije Pećanina u potrazi za gejšom. Dakle, to što mediji (s pravom) zamjeraju netransparentnosti u trošenju i usmjeravanju novca koji se vrti oko Festivala je jedna strana priče, jako važna, a druga strana su tekstovi o filmovima koji su na SFF-u, interviewi s gostima, lista filmova koji nisu došli, a trebali su, razgovori sa selektorima (jedino Start ima interview s Feinsteinom) itd.
:thumbup:

excellent points there, man :D
Faust

Post by Faust »

:kravata: :kravata: :skoljka: :P
united bosnae

Post by united bosnae »

Faust wrote:Najbolji dio teksta iz Dana: Jučer ste popili previše vode...
Situacija sa staffom/osobljem je ista svake godine i uvijek rade isti ili većinom isti - dakle, znaju šta da očekuju. Da rada toliko za tako malo - nisamznao. Ako žele raditi, neka rade.
S druge strane, hvaliti se kako je ovaj Festival dobar za sve građane KS-a makar i iskorištavati dobrovoljce je nekako neuštimano.
Ono što je meni problem s novinama kod nas, a tiče se Festivala jeste nevjerovatna ignorancija ljudi koji su gosti SFF-a. Ako pogledate, recimo, posljednjih 10 dana kako su se gostima SFF-a okoristili Jutarnji ili Večernji list, bit će jasno kakvi su mediji u nas. Naravno da ću radije čitati interview s Akinom, Mooreom, Makavejevom, Seidlom, Ainouzom... nego putešestvije Pećanina u potrazi za gejšom. Dakle, to što mediji (s pravom) zamjeraju netransparentnosti u trošenju i usmjeravanju novca koji se vrti oko Festivala je jedna strana priče, jako važna, a druga strana su tekstovi o filmovima koji su na SFF-u, interviewi s gostima, lista filmova koji nisu došli, a trebali su, razgovori sa selektorima (jedino Start ima interview s Feinsteinom) itd.
U potpunosti se slažem. Ne stižu na stranice (ili nedaj bože naslovnu stranicu) BH Dana gosti sa SFF-a iz prostog razloga sto su te iste stranice rezervisane za renomirane građane naše države kao sto su rahmetli Ramiz Delalić Ćelo (naslovna stranica zadnjih BH Dana), Đorđe Ždrale (naslovna stranica - predposljednji broj Dana), Gospodin Gaši (naslovna stranica - broj prije Ždrale), rahmetli Ćelo (naslovna stranica - broj prije Gašija), Ef. Cerić (naslovna stranica - broj prije Ćele) itd., itd...

I koja je poruka Dana (osim da mrzimo sve uspješne i vrijedne ljude), poruke je Djeco budite kriminalci, jer to je najbolji naćin da dospijete na naslovne stranice nasih novina (isto važi i za SB). :x
Eshek

Post by Eshek »

Malo znam o Purivatri i SFF-u, ali koliko sam mogao upratiti stvari, mislim da se u ovim napadima kriju i neki drugi motivi, mozda finansijske prirode.

Daleko od toga da zelim braniti Purivatru, vjerovatno je govance u odnosu prema "podanicima", ali i mislim da bi tesko drugacije i uspio nesto napraviti od SFF-a. a ne moze se negirati da jeste.

Helem, Purivatra je olicenje danasnjeg robovlasnickog drustva, ali nekako,, pored sve ove sirotinje i bijede koju svakodnevno gledam, ne mogu da zalim balavce ciji roditelji imaju da im daju 20 KM svaki dan da bi se zajebavali i badava rintali po festivalima.

Očito tu za te klince nema nekog parali hajra, dakleM tu su iz sasvim drugih razloga. Da bi mogli pricati skolskim drugovima kako su radili na SFF-u...Pa, ako im se jedu go*na za tu malu pričicu, neka ih jedu. Jednostavno ih ne mogu shvatiti...kako ga niko od njih nije naFato i jebo mu mater u lice, bolji im je to materijal za price :D
trinaesti

Post by trinaesti »

da je jos uvijek komunizam, isti ovi momci i djevojke, danas nazvani volonteri, zvali bi se omladinci i omladinke, radili bi dzaba, ne bi pili vodu, stojali bi na suncu i po 10 sati bez da traze hlada, ne bi jeli, ne bi disali, takmicili bi se ko ce vise letaka da podijeli, ko ce vise fotaka da napravi, ko ce bolje da pljesce rukama.

jer bi vjerovali da time doprinose drzavi, drustvu u cjelini, i da clanovi CK SKJ "racunaju na njih" dok se obilato hrane i izd*kavaju po salonima sa filmskim zvijezdama, okruzeni mladim pionirkama u kratkim suknjicama sa plavim kapicama i crvenim maramama...

ja bih takve nazvao budalama. a ove danasnje koji traze dnevno 1.000 KM da volontiraju neradnicima.

i voze se u skupim mercedesima, ali njih niko ne pita odakle im to, a druga purivatru svi nesto optuzuju i svima nesto krivo sto se bas on druzi sa steveom buscemijem, sto je bas on organizirao dogadjaj o kome svi pricaju i zbog kojeg zene pokrecu tracheve po brijachnicama...
Tisina

Post by Tisina »

jeste li vi uopce svjesni koje se pare ygrnu na ovom festivalu? pa ya iste novce bi bilo ko od nas bio 5 puta bolji organizator festivala...

Radila sma svojevremeno na SFF-u kao i na drugim festivalima, odnos najmanje se placa na SFF-u a 5 puta vise traze da radis nego na bilo kojem drugom festivalu... jednostavno tamo zaista ocekuju da je tvoje patriotska duznost da rintas za SFF bez puno price...
didajla

Post by didajla »

:D :D :D :D
koja tema
i koja rasprava ahahahahahahaha
pa dobro, mislim da svi manje vise znamo kakav je Puri...kad reflektori vise ne sjaje hahahahaha nego ok za SFF, samo brate u pravu je Tisina, da imamo toliko para od inih ministarstava i sponzora ne bi mi se desilo da ljudi zapinju za pogužvani tepih ili da u Metalcu ne mozete proci izmedju redova koliko su nabijene stolice ne bi li nas vise sjelo...helem, neka nam SFF-a samo jos da skinemo Miru :D
Prpa.ba

Post by Prpa.ba »

trinaesti wrote:da je jos uvijek komunizam, isti ovi momci i djevojke, danas nazvani volonteri, zvali bi se omladinci i omladinke, radili bi dzaba, ne bi pili vodu, stojali bi na suncu i po 10 sati bez da traze hlada, ne bi jeli, ne bi disali, takmicili bi se ko ce vise letaka da podijeli, ko ce vise fotaka da napravi, ko ce bolje da pljesce rukama.
jer bi vjerovali da time doprinose drzavi, drustvu u cjelini, i da clanovi CK SKJ "racunaju na njih" dok se obilato hrane i izd*kavaju po salonima sa filmskim zvijezdama, okruzeni mladim pionirkama u kratkim suknjicama sa plavim kapicama i crvenim maramama...
ja bih takve nazvao budalama.

Sto je neko kivan na komunizam :oops: :D
Incub

Post by Incub »

didajla wrote::D :D :D :D
koja tema
pa dobro, mislim da svi manje vise znamo kakav je Puri...kad reflektori vise ne sjaje hahahahaha nego ok za SFF, samo brate u pravu je Tisina, da imamo toliko para od inih ministarstava i sponzora ne bi mi se desilo da ljudi zapinju za pogužvani tepih ili da u Metalcu ne mozete proci izmedju redova koliko su nabijene stolice ne bi li nas vise sjelo...helem, neka nam SFF-a samo jos da skinemo Miru :D
U pravu si i ti a i Tisina .Takvih nam je komentatora puna drzava.
Najbolje da vas dvoje organizujete slijedeci festival.... :roll: :roll:
:lolKako vas nije sramota koliko ste balavi nebi mogli ni dvije nacrtane koze cuvati...
Vi bi ko mogli nesto a ne znate ni u wc otici bez mame i tate a u zivotu ni marke niste zaradili svojim radom :lol: :lol: :lol:
Tisina

Post by Tisina »

Incub wrote:
koja tema
:lolKako vas nije sramota koliko ste balavi nebi mogli ni dvije nacrtane koze cuvati...
Vi bi ko mogli nesto a ne znate ni u wc otici bez mame i tate a u zivotu ni marke niste zaradili svojim radom :lol: :lol: :lol:
obozavam kad ljudi znaju o cemu pricaju....

informacija je cudo, a tek iskustvo...
justika_sa

Post by justika_sa »

niko ne spori to što sff već ima međunarodnu reputaciju... što dovodi mnoga slavna imena i puno turista... što je za vrijeme sff grad živ 1000000000%, ali ljudi ovdje pokusavaju ukazati da je u svoj toj strukturi i organizaciji nešto trulo... itekako trulo...
zato što je sff dobra promidzba za sarajevo zato trebamo šutiti o tome što ne valja? ma dajte...
koliki se samo novac tu obrne... a djeci bi trebalo biti čast što su tu? po cijeli dan... i ne tražiti pristojnu plaću i fer tretman... i o tome se ne bi trebalo pisati?
ili o novcu kojeg sff dobija iz budgeta + sponzori (na sponzorima svaka čast), dok postoje festivali koji nemaju ni p od takve potpore kakvu sff ima...
o svemu tome treba pisati... kako bi se riješila trulež unutar festivala i kako bi bio još bolji...
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

... Sticajem okolnosti znam ljude koji su "džaba" malte ne obezbjeđivali razglas za prve festivale... znam par ljudi po firmama koje su tad isto na početku bili uz SFF i zahvaljujući njima... festival se i razvio i opstao...

Niko od njih nije dobio ni jednu jedinu pozivnicu za otvaranje il zatvaranje... a kamoli šta više od toga... Miro P leti za novcima... zbog talova je uključio Eminu G. koja petlja da je završila škole koje je navodno završila.... vara ljude za dnevnice.. i šta sve ne...
Svaka čast SFF-lu mnogo toga je isti učinio za grad.. no na živce mi ide lažni sjaj... crveni ćilim... a nema pravih efekata... kino sale su sve praznije kad nije SFF... djeca sve agresivnija i nepismenija... a mi sve luđi....

Ni po babi ni po stričevima........
pljuskavice

Post by pljuskavice »

Ne ulazeći u finansijsku stranu medalje, talove i sl... samo da napomenem sljedeće:

plaćeni fanovi, ljudi kojima je posao da aplaudiraju postoje na svakom svjetskom red carpetu. To se tako radi...
Sarafcina

Post by Sarafcina »

justika_sa wrote:niko ne spori to ¹to sff veæ ima meðunarodnu reputaciju... ¹to dovodi mnoga slavna imena i puno turista... ¹to je za vrijeme sff grad ¾iv 1000000000%, ali ljudi ovdje pokusavaju ukazati da je u svoj toj strukturi i organizaciji ne¹to trulo... itekako trulo...
zato ¹to je sff dobra promidzba za sarajevo zato trebamo ¹utiti o tome ¹to ne valja? ma dajte...
koliki se samo novac tu obrne... a djeci bi trebalo biti èast ¹to su tu? po cijeli dan... i ne tra¾iti pristojnu plaæu i fer tretman... i o tome se ne bi trebalo pisati?
ili o novcu kojeg sff dobija iz budgeta + sponzori (na sponzorima svaka èast), dok postoje festivali koji nemaju ni p od takve potpore kakvu sff ima...
o svemu tome treba pisati... kako bi se rije¹ila trule¾ unutar festivala i kako bi bio jo¹ bolji...

da li je SFF privatna manifestacija? ili je drzavna?
odgovorite i zavrsena prica.
za volontere... ako imaju ugovor da ce im biti placeno... neka rade i ako ne plati.. treba Miri mater... a ako nemaju ugovor i ono... hoce da budu SFF volonteri... jebi ga.. niko ih nije tjerao. Nije mi drago sto ih handre, ali ja ni svom starom nisam radio bedza ... pa ne bih ni Miri.
Tisina

Post by Tisina »

pljuskavice wrote:Ne ulazeći u finansijsku stranu medalje, talove i sl... samo da napomenem sljedeće:

plaćeni fanovi, ljudi kojima je posao da aplaudiraju postoje na svakom svjetskom red carpetu. To se tako radi...
ovo je Sarajevo, i bilo ko, ko imalo poznaje ovo podneblje znace da je insistiranje na takvim stvarima kontra-efekat, ovo je drugaciji mentalitet. i to moze biti i prednost, onome ko ga shvati i zna iskoristiti, ovako vise izgleda poput Gdje. Ministarke koja hoce preko noci da nauci bonton.... koji joj nije svojstven...

ne treba mjesati kruske i jabuke... ja uopce ne tvrdim da je Sarajevo nekulturna sredina , ali nije ni sklona laznom glamuru...
didajla

Post by didajla »

Tisina wrote:
Incub wrote:
koja tema

obozavam kad ljudi znaju o cemu pricaju....

informacija je cudo, a tek iskustvo...

ahahahahaha koje cudo od djeteta...mozda bi bilo najbolje da nas poucis nekim svojim organizatorskim iskustvom :D mislis da je ok platiti osobu koja od 9 ujutro do 4 ponoci radi lekturu i korekturu bljazgotina koje napisu ini novinari u onom Purivatra reportu na kraju dobije 300KM? A da osobe kojima noge vire iz necega Mirinog, dobiju po 2000 za blebetanje okolo desetak dana (provjerena informacija - nije iz frizerskog :D )
dragi Incub bas si fulao, ali ono totalno :lol:

tisina, blazena tisina :-)
didajla

Post by didajla »

Sarafcina wrote:

za volontere... ako imaju ugovor da ce im biti placeno...
i tu se haman negdje izgubi citav smisao volontiranja :roll:
Post Reply