Stvarno bih, cini mi se, svojim rukama zadavio i Dodika i Bahtica i onog tipa sto je odalamio Sanjina...
ali brate i novinari su ga precerali.
Prvo su precerali - koliko ih je! Jebote lakse je postati novinar nego taksista i, vala, svako i jeste novinar.
Onda su precerali sa svojom "prodornoscu". Ulaze nam u kuce, u krevete u glavu...a ko samo dirne novinara - krsi naka prava.
Pa onda su precerali sa bavljenjem sami sobom. Pola vecerasnjeg FTV dnevnika je bilo o novinarima. Od jedne bezvezne i potpuno NEVAZNE situacije - pokusali uci u razvojnu banku, tip im nije dao - napravljen je skandal! Pazi molim te, taj strazar nije znao da se radi o novinarima CNN-Oslobodjenja i BBC-Sana !
E jebiga.
Bas ga jebi.
Ma pun mi je kufer i novinara
Moderator: anex
- shuriken
#2 Re: Ma pun mi je kufer i novinara
jebi ga ti
mislim ako tebi ulaze u krevet i u glavu onda si razumljivo ljut na novinare
ali moras znati da vecini nas novinari to ne rade
a razni sekuritates i gamad sekjuriti i portiri MORAJU prema SVIMA biti fini i ljubazni, pa tako i prema novinarima
ako je taj novinar necime ugrozio imovinu ili neku osobu unutra, to je druga stvar
nego, reci, jel neki problem sto je fotograf iz oslobodjenja? iz koje to redakcije bi trebao biti da ga se pusti da dokumentira događaj?
mislim ako tebi ulaze u krevet i u glavu onda si razumljivo ljut na novinare
ali moras znati da vecini nas novinari to ne rade
a razni sekuritates i gamad sekjuriti i portiri MORAJU prema SVIMA biti fini i ljubazni, pa tako i prema novinarima
ako je taj novinar necime ugrozio imovinu ili neku osobu unutra, to je druga stvar
nego, reci, jel neki problem sto je fotograf iz oslobodjenja? iz koje to redakcije bi trebao biti da ga se pusti da dokumentira događaj?
-
nigdje.nikog
#3 Re: Ma pun mi je kufer i novinara
Ama nije poanta u tome iz kojih je ko novina ili tv-a. Poanta je u tome sto ih ima ko gamadi (i svi su medjusobno u zavadi nema govora da jedan novinar dijeli informacije sa drugim) i poanta je u tome sto je DNEVNIK, dakle - CENTRALNA informativna emisija, ovome posvetila vise paznje nego svemu drugome.
To dvoje novinara su dozivjeli nake uvrede i ponizenje od nakog krkana. U redu, ali koliko samo ponizenja dozivljava hiljade nas na granicama, u ambasadama, na raznim salterima i kapijama...takve stvari su ovdje nazalost normala, ali bi jedna TV - pogotovo ako je dio javnog servisa trebala da ima osjecaj da ovakav jedan, po meni - bezvezan dogadjaj ne bi trebao biti toliko vazan, samo zato sto se radi o novinarima. To je cista privatizacija javnog medija.
A vala, pretjeralo se i sa ovim velicanjem 60 min. i njihove "nejaci" - Bakira, Avde i Vaskovica. Samo sto im orden ne daju.
Njihov posao, koliko god bio zajeban, nije jos uvijek ni blizu rudarima.
A za rudare cujemo samo kad zaginu ili kad ih ministar posjeti.
To dvoje novinara su dozivjeli nake uvrede i ponizenje od nakog krkana. U redu, ali koliko samo ponizenja dozivljava hiljade nas na granicama, u ambasadama, na raznim salterima i kapijama...takve stvari su ovdje nazalost normala, ali bi jedna TV - pogotovo ako je dio javnog servisa trebala da ima osjecaj da ovakav jedan, po meni - bezvezan dogadjaj ne bi trebao biti toliko vazan, samo zato sto se radi o novinarima. To je cista privatizacija javnog medija.
A vala, pretjeralo se i sa ovim velicanjem 60 min. i njihove "nejaci" - Bakira, Avde i Vaskovica. Samo sto im orden ne daju.
Njihov posao, koliko god bio zajeban, nije jos uvijek ni blizu rudarima.
A za rudare cujemo samo kad zaginu ili kad ih ministar posjeti.