Ma ljudi,to nije moguce, umro je Mladen Delic!
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
samvan
#1 Ma ljudi,to nije moguce, umro je Mladen Delic!
Veceras je u Zagrebu u 86. godine zivota umro legendarni sportski komentator Mladen Delic, sigurno jedan od najbolji ako ne i najbolji strucnjaka za sport u nekadasnjoj drzavi. Laka mu zemlja!
-
Stari
Vidi ovu rubriku nisam ranije primjetio, fakat veliki gubitak. Mladene nek ti je pokoj dusi. Nikad niko taj poso nije radio kao ti, kad si se javljao sa stadiona kod plinare, i nesto docnije sa poljudskog stadiona....
A ona utakmica izmedju Jugoslavije i Bugarske u Splitu u kvalifikacijam za EP84 u Francuskoj....eh oni koji to nisu dozivjeli ne mogu znati o cemu se radi....meni ponekad kad danas gledam neku utakmicu...odzvanjaju Mladenove rijeci, a bilo je to otprilike ovako: "a ne ...ne...ne nema se vise vremena za bilo sto....46:58...Vujovic, ...Vujovic...Vujovic...Vujovic.... " i onda nastade krkljanac.....pa se zacu:"GOOOL, pa ljudi moji jel ovo moguce....ludnica! sta je ovo?"
A ona utakmica izmedju Jugoslavije i Bugarske u Splitu u kvalifikacijam za EP84 u Francuskoj....eh oni koji to nisu dozivjeli ne mogu znati o cemu se radi....meni ponekad kad danas gledam neku utakmicu...odzvanjaju Mladenove rijeci, a bilo je to otprilike ovako: "a ne ...ne...ne nema se vise vremena za bilo sto....46:58...Vujovic, ...Vujovic...Vujovic...Vujovic.... " i onda nastade krkljanac.....pa se zacu:"GOOOL, pa ljudi moji jel ovo moguce....ludnica! sta je ovo?"
- Vodenjak
Stari, mala ispravka...Stari wrote:Vidi ovu rubriku nisam ranije primjetio, fakat veliki gubitak. Mladene nek ti je pokoj dusi. Nikad niko taj poso nije radio kao ti, kad si se javljao sa stadiona kod plinare, i nesto docnije sa poljudskog stadiona....
Radanovic je zabio taj slavni, treci gol! (3:2 na kraju!)
- DiplomataSaSela
Ma Vujovic je vuko loptu i nabacio,otprilike je onako i biloVodenjak wrote:Stari, mala ispravka...Stari wrote:Vidi ovu rubriku nisam ranije primjetio, fakat veliki gubitak. Mladene nek ti je pokoj dusi. Nikad niko taj poso nije radio kao ti, kad si se javljao sa stadiona kod plinare, i nesto docnije sa poljudskog stadiona....
Prenosio je i otvaranje olimpijade sa Koseva
Pokoj mu dusi
- victory
Meni se cini da su se Mladen i Tv, nekako u paketu uselili u zivote moje generacije. Otkako znam za televizor znam i za Mladena Delica.
Meni je najveci uzitak bio slusati Mladenove komentare sa finalnih utakmica engleskog FA kupa i njegova javljanja sa Wimbledonskog teniskog turnira.
Mladen je bio majstor za sve dok se nisu pojavili 'eksperti' za pojedinacne sportove.
Bio je dobar cak i onda kada bi kao voditelj 'Jadranskih susreta' u zivom prenosu, nakon nekoliko casa vina, pickaro one lokalne grmalje sto su navlacili brodsku uzad i sto su se pentrali uz zamascene jarbole.
Bio je pionir televizijskog sportskog novinarstva, strastveni erudita, sarmer, genijalac..

Meni je najveci uzitak bio slusati Mladenove komentare sa finalnih utakmica engleskog FA kupa i njegova javljanja sa Wimbledonskog teniskog turnira.
Mladen je bio majstor za sve dok se nisu pojavili 'eksperti' za pojedinacne sportove.
Bio je dobar cak i onda kada bi kao voditelj 'Jadranskih susreta' u zivom prenosu, nakon nekoliko casa vina, pickaro one lokalne grmalje sto su navlacili brodsku uzad i sto su se pentrali uz zamascene jarbole.
Bio je pionir televizijskog sportskog novinarstva, strastveni erudita, sarmer, genijalac..
- Vodenjak
E ono gore si u pravu!DiplomataSaSela wrote:Ma Vujovic je vuko loptu i nabacio,otprilike je onako i biloVodenjak wrote:Stari, mala ispravka...Stari wrote:Vidi ovu rubriku nisam ranije primjetio, fakat veliki gubitak. Mladene nek ti je pokoj dusi. Nikad niko taj poso nije radio kao ti, kad si se javljao sa stadiona kod plinare, i nesto docnije sa poljudskog stadiona....
Prenosio je i otvaranje olimpijade sa Koseva
Pokoj mu dusi
Nek´ mu je laka zemlja!
Slobodno mogu reci da mi je obiljezio dobar dio mladosti kad je sport u pitanju!
Volim ljude sa "srcem", a on ga je bas imao!
-
Deutscher
#11 Re: Ma ljudi,to nije moguce, umro je Mladen Delic!
.....evo ga, uživajte
......Jugoslavija-Bugarska 3:2.....Radanović
legendarni Mladen Delić
legendarni Mladen Delić
- -danTe-
#12 Re: Ma ljudi,to nije moguce, umro je Mladen Delic!
pokoj mu dusi...
- DobroJutroKolumbo
#13 Re: Ma ljudi,to nije moguce, umro je Mladen Delic!
Pokoj mu dusi i SLAVA MU! VELIKI COVJEK!
- CLIO
#14 Re: Ma ljudi,to nije moguce, umro je Mladen Delic!
Nakon cetiri godineDobroJutroKolumbo wrote:Pokoj mu dusi i SLAVA MU! VELIKI COVJEK!
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
#15 Re:
Stari wrote:Vidi ovu rubriku nisam ranije primjetio, fakat veliki gubitak. Mladene nek ti je pokoj dusi. Nikad niko taj poso nije radio kao ti, kad si se javljao sa stadiona kod plinare, i nesto docnije sa poljudskog stadiona....
Pa covjek je umro prije 4 godine 22. februara. Je li to stvarno niste znali ili je pogresan naslov, posto je jucer bila godisnjica smrti.
Nego imao sam samo 9 godina a dobro se sjecam te utakmice sa Bugarima. Sjecam se slavlja u kuci. Mladene tebi u sjecanje.
- DobroJutroKolumbo
#16 Re: Ma ljudi,to nije moguce, umro je Mladen Delic!
CLIO wrote:Nakon cetiri godineDobroJutroKolumbo wrote:Pokoj mu dusi i SLAVA MU! VELIKI COVJEK!
Jel pogresno reci spokoj mu dusi u bilo koje vrijeme??? Ja svaki put kad spomenem nekog mrtvog , kazem Allah rahmetile , nek mu je rahmet , nek mu je pokoj dusi itd??? Ne kontam? Cuj proslo 4 godine ...Bog s vama... Znaci umro prije cetri godine i ne treba ga se sjecati , ja vece gluposti nisam cuo...