Katarina Velika wrote:Broj je bio offline, 4 mjeseca iz prakticnih razloga nije bio placen racun

od 70 KM, a nikoga nije bilo da plati racun, tako da je telefon bio iskljucen u posti do 25.4.2005.
Telefonski prikljucak se vodi kao "dvojnik", a do trenutka ponovnog ukljucivanja izmirena su sva dugovanja.
Ako se malo preracuna ispada da je telefonska linija bila nonstop otvorena od 18 sati 25.4. 2005 do 30.4.2005 u 23.59 h. Sto je prakticki nemoguce..
jer u medjuvremenu i dvojnik koristio telefon za svoje potrebe (nema internet), a i obavljani su loco razgovori sa telefonskog br, na koji je dosao papreni racun...
Iskljucujemo prisustvo dailera zbog informaticke pismenosti korisnika, kao i poziva hotline brojeva...
Na djelu je cista lopovija i nehat, ovo nece proci bez suda i odstete pa makar godinu trajalo...

Obzirom na slicna iskustva u komsiluku savjetujem slijedece:
U prisustvu advokata otici u postu, traziti listing na licu mjesta. Sa sobom ponijeti papire o ukljucenju i iskljucenju prikljucka.
moja komsinica je imala isti shit - znala je doci u Sarajevo DVA DANA u mjesecu, nekad i u dva mjeseca, i zateci racun od 2000 KM...
a stan zjapi prazan...
jednom prilikom, dok je bila u stanu, zazvonio joj telefon i osoba sa druge strane zice je trazila N.N.
ova komsinica kaze BURAZ POGRESAN BROJ kad ce ovaj MA NIJE MENE N.N. ZOVE UVIJEK SA TOG BROJA, JA SAM NJEN BRAT IZ HOLANDIJE...
e sad, nista ne bi bilo sumnjivo da istu N.N. nisu trazili i ostlai rodjaci iz dijaspore na taj isti tel.broj...
klupko se odmotalo, kosminica otisla u postu , zgromila im sve po spisku uz prisustvo advokata, mi se obradovali sto ce se nas komsiluk pojaviti u novinama

:D:D kad pRc, nikom nista....koka navodno i dalje radi u posti (nece komsinica da kaze ime i tacka), dug joj ponistili a novine cule o tome nista nisu...
sada cu kao balas reci: ako su lagali mene, i ja lazem avs... samo preneseoh iskustvo iz komsiluka...
uh...