M-tel prevaranti

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

neimenovan.x

#26 Re: M-tel prevaranti

Post by neimenovan.x »

rovac13 wrote:Ja samo ne razumijem zasto se nikad ne moze drzat teme.
-lik pocne pricat o prevari u mtel-u i tema je o tome
-sledeci lik izmislja laz kako eronet nema 3g izvan mostara
-onda tema ide o dobiti eronet-a o rak-u..........
-zatim zaposljavanje,godisnji odmori,stele,stranke itd................

Narod je postao pravo nervozan :-D
Moze li ovdje se pricat o bilo cemu da sene zavrsi na strankama.
Pa šta ću pričat o prevari mtel-a kad u ovom slučaju prevare nema:
http://www.mtel.ba/moj-mix/
Cijene su izražene u KM/min i ne sadrže PDV. Tarifni interval na sve pozive je 60+1 sekundi.
Tako svi telekomi posluju, uvale ti neke bonus minute a zakinu te na drugim mjestima. Kapitalizam - nema ništa besplatno.
rovac13

#27 Re: M-tel prevaranti

Post by rovac13 »

Ma znam i ja da nema :-D
-BHT tarifa mComplete obr jadinica 60+1
-eronet super tarifa obr jed 60+10
-pa tako i mtel ima tarifu s tom obr jedinicom

Problem nastaje kad ljudi potpisu ugovore a ne procitaju sta potpisuju.
rovac13

#28 Re: M-tel prevaranti

Post by rovac13 »

Black swan wrote:ti si neki preozbiljan tip :D za foruma
Moze bit da je i to :-D
Vjerovatno se ja nebi ni ukljucio u temu,da ne procita o eronet 3g kako nema signala dalje od mostara,a sjedim upravo u tom momentu i koristim 3g na tk koji je jako daleko od mostara :-D .

Uglavnom u pravu si,cesto ne treba uzimat za ozbiljno forumase :-D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#29 Re: M-tel prevaranti

Post by Truba »

ja punim po 5 maraka mjesečno tako da nemam problema niti znam šta je to 3 g
jel to kad imaš internet? pa možeš surfati neovisno od wi fi :D
SStijena

#30 Re: M-tel prevaranti

Post by SStijena »

Pa mtel ovako obračunava pozive ima dvije godine
Mario979

#31 Re: M-tel prevaranti

Post by Mario979 »

rovac13 wrote:Ma znam i ja da nema :-D
-BHT tarifa mComplete obr jadinica 60+1
-eronet super tarifa obr jed 60+10
-pa tako i mtel ima tarifu s tom obr jedinicom

Problem nastaje kad ljudi potpisu ugovore a ne procitaju sta potpisuju.

Nema u tome je i prevara. Imao je kad sam potpisao ugovor a onda promijenili u 60+10 na postpaidu i na 60+60 na prepaidu.

Znači 15 sekundi razgovora mi naplate uslugu kao da sam razgovarao čitavu minutu.
Zar to nije prevara?
Pitanje je da li je to zakonito?
rovac13

#32 Re: M-tel prevaranti

Post by rovac13 »

Mario979 wrote: Nema u tome je i prevara. Imao je kad sam potpisao ugovor a onda promijenili u 60+10 na postpaidu i na 60+60 na prepaidu.
Kad si ti tacno potpisao taj ugovor i sa kojom obracunskom jedinicom.

Ja se ne sjecam da je mtel moj mix tarifa nekad bila sa drugacijom obr jedinicom.
rovac13

#33 Re: M-tel prevaranti

Post by rovac13 »

Mario979 wrote: Nema u tome je i prevara. Imao je kad sam potpisao ugovor a onda promijenili u 60+10 na postpaidu i na 60+60 na prepaidu.

Znači 15 sekundi razgovora mi naplate uslugu kao da sam razgovarao čitavu minutu.
Zar to nije prevara?
Mario evo sad citam neki forum,ljudi su pisali u junu 2012 otprilike kad je stigla ta tarifa moj mix,i ljudi raspravljaju o obracunskoj jedinici 60+1 na moj mix.
Image
Misterij je rijesen :-D
Znaci definitivno je samo do tebe,nisi gledao,obracunska jedinica se nije mijenjala na toj tarifi,uvijek je bila takva.
Trebao si gledat kad si potpisivao ugovor.

Evo i link gdje se moze procitati ono o cemu su forumasi pisali u junu 2012.g.
http://www.banjalukaforum.com/viewtopic ... start=2200
Mario979

#34 Re: M-tel prevaranti

Post by Mario979 »

rovac13 wrote:

Zar to nije prevara?
Mario evo sad citam neki forum,ljudi su pisali u junu 2012 otprilike kad je stigla ta tarifa moj mix,i ljudi raspravljaju o obracunskoj jedinici 60+1 na moj mix.
Image
Misterij je rijesen :-D
Znaci definitivno je samo do tebe,nisi gledao,obracunska jedinica se nije mijenjala na toj tarifi,uvijek je bila takva.
Trebao si gledat kad si potpisivao ugovor.

Evo i link gdje se moze procitati ono o cemu su forumasi pisali u junu 2012.g.
http://www.banjalukaforum.com/viewtopic ... start=2200
Prvo je bila tarifa L ili paket L.
Dalje ukinuli su taj paket, i na paketu MojMix naglasili su 100 min besplatnog razgovora, a to bi trebalo značiti 100 min bonusa a min ima 60sec.

E pa kad pričam 15 sec onda oni to obračunavaju kao min razgovara a ja nisam imao min razgovora.

E sad je to pitanje za pravnike i udruženja potrošača, da li operater smije uslugu obračunavati za toliko duži vremenski period iako tu uslugu nisu pružili korisniku?

Znači jedno je ugovor i tu si u pravu, nisam gledao, ali što je sa zakonskim obavezama operatera?
rovac13

#35 Re: M-tel prevaranti

Post by rovac13 »

Onda moras tuzit cijeli svijet :-D
Svi to rade.

Imas izbor,evo ti jedan primjer eronet na dopune:
Mozes izabrat:
-ako zelis obracunsku jedinicu 15 sekundi kako bi ti htio,onda imas tarifu hej zovimo gdje minut razgovora kosta 0,28KM,sto znaci da za 20 KM mozes napravit oko 70 minuta razgovora i nista vise,vec si potrosio kredit :-D

-druga opcija je da izaberes tarifa savrsena gdje za 20 KM dobijes bonus 150minuta,300 sms ova i 300 mb brzog interneta,ali zato jedan dio tog bonusa mozes izgubit ako razgovaras manje od minut zbog obracunske 60+10.

Tvoja obracunska jedinica ima i mane a i prednosti.
Npr:

-ako obavis razgovor od 35 sekundi uz obr 10+10 ti naplati 40 sekundi a obr jed 60+1 ti naplati 60sekundi

-ako obavis razgovor od 81 sekundu,obr jed 10+10 ti naplati 90 sekundi dok obr jed 60+1 ti naplati 81sekundu.

Znaci da zaokruzimo,nista nije nelegalno,sve je to ispravno,sve ima prednosti i mane,samo treba dobro vidjet kakva je koja tarifa pa onda izabrat ono sto zelis.

Svi bi mi voljeli uzet minute iz one bogatije tarife a da usput imamo i bolju obracunsku jedinicu iz one siromasnije,ali kad bi se nas pitalo :-D :-D :-D
Mario979

#36 Re: M-tel prevaranti

Post by Mario979 »

Svi operateri imaju mogućnost da mjere razgovore u sekundama, nije 98 god pa da se pravdaju na tehničke mogućnosti opreme. Pitam se da li je nadležna državna agencija regulirala cijene i način mjerenja razgovora, koliko se sjećam ograničila je neke monopole u romingu, odnosno one nenormalne cijene rominga?
rovac13

#37 Re: M-tel prevaranti

Post by rovac13 »

Mario979 wrote:Svi operateri imaju mogućnost da mjere razgovore u sekundama, nije 98 god pa da se pravdaju na tehničke mogućnosti opreme. Pitam se da li je nadležna državna agencija regulirala cijene i način mjerenja razgovora, koliko se sjećam ograničila je neke monopole u romingu, odnosno one nenormalne cijene rominga?
Ti se haman zezas........ja sam sve mislio ti ozbiljan :-D
rovac13

#38 Re: M-tel prevaranti

Post by rovac13 »

Jel to toliko tesko shvatiti ???????

Imas ponudu:
-skuplje minute sa boljom obr jedinicom 10+10
-jeftinije minute sa slabijom obr jedinicom 60+1

Pa ti izaberi sta ti pase.

Nije bolan u pitanju zastarjela tehnologija nego ne daju ti sve da ti bude kako bi ti zelio.

Temu si zapoceo mtel prevaranti ..........kad ono razlog obr jedinica 60+1...........onda si trebao temu zapoceti sa svi operateri svijeta prevaranti..........svi imaju u ponudi takvu obracunsku jedinicu..........bht,eronet,mtel,halo,tele2,vip.t mobile ........itd...........
Juve4Life

#39 Re: M-tel prevaranti

Post by Juve4Life »

M:tel je dno dna! Imao sam isto prije nekoliko godina loše iskustvo. Prešao sam na BH Telekom i za sada nema problema - vidjet cemo ubuduće :D
Juve4Life

#40 Re: M-tel prevaranti

Post by Juve4Life »

rovac13 wrote:Jel to toliko tesko shvatiti ???????

Imas ponudu:

Nije bolan u pitanju zastarjela tehnologija nego ne daju ti sve da ti bude kako bi ti zelio.

Temu si zapoceo mtel prevaranti ..........kad ono razlog obr jedinica 60+1...........onda si trebao temu zapoceti sa svi operateri svijeta prevaranti..........svi imaju u ponudi takvu obracunsku jedinicu..........bht,eronet,mtel,halo,tele2,vip.t mobile ........itd...........

Mislim da nisi u pravu jer je M:tel promjenio obračunsku jedinicu i povećao cijenu poziva bez ikakvog obaviještenja. Tri moja prijatelja su već prenijeli broj u BH Telekom iz tog razloga.

Obračunska jedinica je uredu i to je normalno ali to što oni rade je podlo baš! :bih:
rovac13

#41 Re: M-tel prevaranti

Post by rovac13 »

Juve4Life wrote:M:tel je dno dna! Imao sam isto prije nekoliko godina loše iskustvo. Prešao sam na BH Telekom i za sada nema problema - vidjet cemo ubuduće :D
OK i meni mtel ima najlosiju ponudu...... ja sam bio na bht-u onda sam presao na eronet i sad mi je povoljnije :-D
rovac13

#42 Re: M-tel prevaranti

Post by rovac13 »

Juve4Life wrote:

Mislim da nisi u pravu jer je M:tel promjenio obračunsku jedinicu i povećao cijenu poziva bez ikakvog obaviještenja. Tri moja prijatelja su već prenijeli broj u BH Telekom iz tog razloga.

Obračunska jedinica je uredu i to je normalno ali to što oni rade je podlo baš! :bih:
Ja bi prije rekao da ljudi potpisuju ugovore uzimaju tarife a ne procitaju detaljno o cemu se radi.......pa kasnije im svi krivi.
Ako su mijenjali nesto bez najave nek neko napise sta su promijenili na kojoj tarifi pa da znamo svi........evo mario rece da su mijenjali obr jed na moj mix a ustvari nije tacno. :-D
rovac13

#43 Re: M-tel prevaranti

Post by rovac13 »

Evo jos jedna slicica sa facebook-a,ljudi su prije vise od 2 godine komentarisali obr jed 60+1 na moj mix,otprilike tad kad je i izasla ta tarifa.

Image

Znaci kristalno je jasno da uopce nije promijenjena obracunska jedinica kao sto tvrdi mario.

Ajmo sad dalje.
Mario979

#44 Re: M-tel prevaranti

Post by Mario979 »

rovac13 wrote:Evo jos jedna slicica sa facebook-a,ljudi su prije vise od 2 godine komentarisali obr jed 60+1 na moj mix,otprilike tad kad je i izasla ta tarifa.

Image

Znaci kristalno je jasno da uopce nije promijenjena obracunska jedinica kao sto tvrdi mario.

Ajmo sad dalje.

Imali su obračun i na prepaidu i na postpaidu 60 +1 , ukinuli su to i sad ni u jednoj tarifi nemaju taj obračun. M-tel u ponudi nema više tu vrstu obračuna.
Na njihovoj frend tarifi su išli korak više unazad pa su skraćivali vrijeme trajanja dopune i uveli obračun 60+60 sec i to bez ikakvog obavjestenja.

Sva sreća pa se sad može prenijeti broj u BH telekom.
Mario979

#45 Re: M-tel prevaranti

Post by Mario979 »

Juve4Life wrote:
rovac13 wrote:Jel to toliko tesko shvatiti ???????

Imas ponudu:

E sad se može prenijeti broj i isplatice se jer većina poziva mi traje manje od 20 sec a i bolje je kupovati domaće.
Post Reply