M-tel prevaranti
-
Mario979
#1 M-tel prevaranti
Ovi su toliki prevaranti da zaslužuju svuju posebnu temu.
Prije nekoliko godina sam se prebacio na njihovu mrežu jer su stvarno nudili povoljnije cijene i tarife, a posebno su bili povoljni u romingu sa Srbijom i Crnom Gorom, čak ljeti nije bilo rominga sa crnom Gorom.
Ove godine sam primjetio da mi je račun veči. Mislio da više razgovaram pa sam pokušavao da uštedim praveći kraće razgovore a onda sam saznao u čemu je fora.
Promjenili su način obračuna prije je bilo 10 sec+ a sad je min +, znači uveli su start minuta bez obzira koliko traje poziv .
Čak iako je poziv od par sekundi oni ga obračunavaju da je minuta. i dalje se rekalmiraju na isti način
Tvoja idealna mix tarifa je:
Moj Flat Mix 25
Tvoja idealna mix tarifa je: Moj Mix Flat, 60 minuta prema svim mrežama, 100 poruka prema svim mrežama, 1 GB MB brzog interneta.
Mjesečna pretplata iznosi 25,00 KM+PDV..
Znači povećali cijene usluga tako što su promjenili način obračuna. To je isto kao kad bi vam trgovac naplatio pola kilograma voća po cijeni čitavog kilograma, jer vaga vaga samo više od jednog kilograma.
Prije nekoliko godina sam se prebacio na njihovu mrežu jer su stvarno nudili povoljnije cijene i tarife, a posebno su bili povoljni u romingu sa Srbijom i Crnom Gorom, čak ljeti nije bilo rominga sa crnom Gorom.
Ove godine sam primjetio da mi je račun veči. Mislio da više razgovaram pa sam pokušavao da uštedim praveći kraće razgovore a onda sam saznao u čemu je fora.
Promjenili su način obračuna prije je bilo 10 sec+ a sad je min +, znači uveli su start minuta bez obzira koliko traje poziv .
Čak iako je poziv od par sekundi oni ga obračunavaju da je minuta. i dalje se rekalmiraju na isti način
Tvoja idealna mix tarifa je:
Moj Flat Mix 25
Tvoja idealna mix tarifa je: Moj Mix Flat, 60 minuta prema svim mrežama, 100 poruka prema svim mrežama, 1 GB MB brzog interneta.
Mjesečna pretplata iznosi 25,00 KM+PDV..
Znači povećali cijene usluga tako što su promjenili način obračuna. To je isto kao kad bi vam trgovac naplatio pola kilograma voća po cijeni čitavog kilograma, jer vaga vaga samo više od jednog kilograma.
- UltrasNaBaterije
- Location: Grbavica-zgrade u nizu, u kopu-jedan drugom uvijek blizu
#2 Re: M-tel prevaranti
Pa normalno, al Bošnjo će uvijek uzet prije m:tel nego BH Telecom, jer BH Telecom su lopovi.
Zbog čega, zato jer je ovo Bosna i Hercegovina, bolje je i tuđe govno nego materina baklava. A m:tel ima strategiju kratkoročnog podvaljivanja korisnicima, gdje na reklamama lažu o cijenama poziva, pa poslije kad Bošnjo to skonta, onda se vrati na Telecom, ili eventualno pokuša sa ERONETOM jer su i oni povoljniji, a ljudi nemaju 3G bazne stanice van Mostara. :S
Zbog čega, zato jer je ovo Bosna i Hercegovina, bolje je i tuđe govno nego materina baklava. A m:tel ima strategiju kratkoročnog podvaljivanja korisnicima, gdje na reklamama lažu o cijenama poziva, pa poslije kad Bošnjo to skonta, onda se vrati na Telecom, ili eventualno pokuša sa ERONETOM jer su i oni povoljniji, a ljudi nemaju 3G bazne stanice van Mostara. :S
- drndalo
#3 Re: M-tel prevaranti
A "materina baklava" nije mijenjala obracunsku jedinicu ??? Svako ima (ili bi trebao imati) oci, procitaj, potpisi, plati... Poskupi, ima povoljnije ? Promijeni ! Sad se i brojevi mogu seliti, pa udri bekane... Meni kad je dojadio fixni racun bezobraznog iznosa, odoh iz BH Telekoma u alternativnog operatora... Pa neka materi "sa baklavom" naplacuju...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#4 Re: M-tel prevaranti
lopovi su i jedni i drugi ne znam kakvo opravdavanje bh telekoma
jeste mrvicu bolji u smislu stabilnosti mreže
to je ono što sam ja zapazio... sve ostalo je isto
jeste mrvicu bolji u smislu stabilnosti mreže
to je ono što sam ja zapazio... sve ostalo je isto
- drndalo
#5 Re: M-tel prevaranti
Upravo tako, jase te ko stigne, kako i kada te stigne...
Ja jos nikakve baklava ne probah ni od jednih, samo mi pare uzimaju...
Doduse, imam i zrno soli u glavi, pa imam po jednu karticu za pozive gdje mi treba... Mtel kada zovem njihove brojeve, BH telekom kada zovem njihove brojeve...
Ja jos nikakve baklava ne probah ni od jednih, samo mi pare uzimaju...
Doduse, imam i zrno soli u glavi, pa imam po jednu karticu za pozive gdje mi treba... Mtel kada zovem njihove brojeve, BH telekom kada zovem njihove brojeve...
-
Mario979
#6 Re: M-tel prevaranti
Nazovete i pitate zašto su poskupili oni kažu da nisu, pitate zašto više nemam besplatnih 100 min razgovora operaterka priča priču o tarifama.
Nerazumijem se puno u pravo i zakone ali mislim da ovo nije 100% legalno.
Nerazumijem se puno u pravo i zakone ali mislim da ovo nije 100% legalno.
-
ambienta
#7 Re: M-tel prevaranti
m-tel nije BIH firma i dobit ide vani , tako da je bolji bh-telecom 2x 
- Truba
#8 Re: M-tel prevaranti
uvijek ista priča 
kupujem za svoje pare što želim i što mi se sviđa
kad kupim proizvod te pare nisu moje i briga me gdje idu
priče o penzijama autoputevima i uposlenicima telekoma me ne zanimaju niti mogu mijenjati državu i svijet
kad dođe vrijeme vrlo rado će prodati telekom ti koji zagovaraju da je domaća firma
kupujem za svoje pare što želim i što mi se sviđa
kad kupim proizvod te pare nisu moje i briga me gdje idu
priče o penzijama autoputevima i uposlenicima telekoma me ne zanimaju niti mogu mijenjati državu i svijet
kad dođe vrijeme vrlo rado će prodati telekom ti koji zagovaraju da je domaća firma
- drndalo
#9 Re: M-tel prevaranti
I ta firma ima domace zaposlenike, placa domaci peMzioni fond, domaze zdravstvo, domaci PDV... Ono sto ide vani je dobit ukoliko je ne investiraju, ali to me ne interesuje, meni je svejedno dal je uzimaju Francuzi, Srbi, Azerbejdzanci... U stvari nije mi svejedno, imam i ja akcija obaju telekoma, pa dio te dividende ide i meni, i ona ostaje u BiH...
Da pitam pametne, sta se desava s parama BH Telekoma kada se kupuje oprema od Ericssona u milionskim iznosima...? Ostaje u BiH ?
Da pitam pametne, sta se desava s parama BH Telekoma kada se kupuje oprema od Ericssona u milionskim iznosima...? Ostaje u BiH ?
- Truba
#10 Re: M-tel prevaranti
ili šta biva s parama kada telekom uposlenici idu u brazil i na himalaje 
- Drvosjeca iz Dejcica
#11 Re: M-tel prevaranti
Ostaje indirektno u BiH. Za taj novac od Ericssona ili x kompanije dobiju opremu koja se instalira u BiH (BH Telecom) zbog poboljšanja i proširenja kapaciteta tako da od te opreme (investicije) ima opet dobit koja ostaje u BiH i reinvestira se.drndalo wrote:I ta firma ima domace zaposlenike, placa domaci peMzioni fond, domace zdravstvo, domaci PDV... Ono sto ide vani je dobit ukoliko je ne investiraju, ali to me ne interesuje, meni je svejedno dal je uzimaju Francuzi, Srbi, Azerbejdzanci... U stvari nije mi svejedno, imam i ja akcija obaju telekoma, pa dio te dividend ide i meni, i ona ostaje u BiH...
- drndalo
#12 Re: M-tel prevaranti
Sve super, ali pare odlaze... Stalno nam nesto odlazi...
- Drvosjeca iz Dejcica
#13 Re: M-tel prevaranti
drndalo wrote:Sve super, ali pare odlaze... Stalno nam nesto odlazi...
Jedino da mi u BiH krenemo praviti opremu k'o Ericsson i Cisco ali to je domen naučne fantastike.
- drndalo
#14 Re: M-tel prevaranti
Slazem se ja s tim, ali stari "vlasnik" je prodao to nekome ko je htio to platiti >600 mil. EUR... Te pare su usle u drzavu, velikim dijelom pokradene, ali je vecina ostala ovdje, samo u preraspodijeljenim dzepovima... Pa se za nju kupovala imovina, i pare su kruzile, i jos kruze...
Da, dobit sada vecinom odlazi vani, ali ne mozemo to posmatrati mimo kamare para koje su usle kod kupoprodaje Telekoma Srpske...
Da, dobit sada vecinom odlazi vani, ali ne mozemo to posmatrati mimo kamare para koje su usle kod kupoprodaje Telekoma Srpske...
- rovac13
#15 Re: M-tel prevaranti
Zasto neko izjavi ovako nesto...........jel to samo nek se buba........ja na tk svuda imam 3g internet preko eroneta........mrezom sam prezadovoljan.UltrasNaBaterije wrote: ili eventualno pokuša sa ERONETOM jer su i oni povoljniji, a ljudi nemaju 3G bazne stanice van Mostara. :S
Jel nemoguce na ovom forumu pricat o onom o cemu si upoznat,ili je samo bitno lupat.
- Truba
#16 Re: M-tel prevaranti
ne znam koliko putuješ po BiH ali u dosta sela nema eroneta i mtela
- UltrasNaBaterije
#17 Re: M-tel prevaranti
Valjda znaš sta je 3G i koliko 3G i 3.5G HSDPA i HSUPA ima bandwidth? Sa tim se još i BH Telecom bori i ima slabu pokrivenost a ti meni pričaš o HT ERONETu koji ima 5 miliona KM dobit.rovac13 wrote:Zasto neko izjavi ovako nesto...........jel to samo nek se buba........ja na tk svuda imam 3g internet preko eroneta........mrezom sam prezadovoljan.UltrasNaBaterije wrote: ili eventualno pokuša sa ERONETOM jer su i oni povoljniji, a ljudi nemaju 3G bazne stanice van Mostara. :S
Jel nemoguce na ovom forumu pricat o onom o cemu si upoznat,ili je samo bitno lupat.
http://maps.mobileworldlive.com/network ... =350&cid=5
To što ti imaš je vjerovatno neka verzija HSDPA 3.6 MBit/s u centralnom dijelu grada, i to pitanje sa kolikom gustocom. UMTS u najboljem slučaju negdje u predgrađima.
- rovac13
#18 Re: M-tel prevaranti
Mene ne zanima dobit.
Imam 3g kod kuce,imam u 3g u tuzli,lukavcu,gracanici,srebreniku.
A to sigurno ne hvatam iz bazne stanice oko mostara.
- UltrasNaBaterije
#19 Re: M-tel prevaranti
Super, baš me zanima kvalitet te 3G mreže kako je zoveš, garant ti treba minut za otvaranje klix.barovac13 wrote:Mene ne zanima dobit.
- rovac13
#20 Re: M-tel prevaranti
ping 70UltrasNaBaterije wrote:Super, baš me zanima kvalitet te 3G mreže kako je zoveš, garant ti treba minut za otvaranje klix.barovac13 wrote:Mene ne zanima dobit.
A to sigurno ne hvatam iz bazne stanice oko mostara., ne bih ni da ti govorim o statističkim pokazateljima RAKa o dostupnosti te mreže. Bolji je ERONET
download 4,35mbps
upload 1,42 mbps
Jel ovo malo,trenutno se nalazim van grada,35 km od tuzle.
Kako da postavim ovdje sliku sa speedtest.
-
neimenovan.x
#21 Re: M-tel prevaranti
Kada biram kome ću dati pare onda uvijek biram privatnika.
Vodim se time da je bolje plaćati uslugu firmi koja je zaposlila nekoga jer je sposoban i obrazovan, a ne onoj koja zaposli nekoga jer je član stranke.
Vodim se time da je bolje plaćati uslugu firmi koja je zaposlila nekoga jer je sposoban i obrazovan, a ne onoj koja zaposli nekoga jer je član stranke.
- Truba
#22 Re: M-tel prevaranti
na drugom topiku mene uvjeriše i da teta u bingu mora preko stranaške štele doći na mjesto
-
neimenovan.x
#23 Re: M-tel prevaranti
Vala mogu pričat šta hoće, ali ja lično poznajem par inžinjera koji rade u BH Telecomu i Mtelu. Znam kako se ko zaposlio, koliko ko radi i koliko puta godišnje ide na more.Black swan wrote:na drugom topiku mene uvjeriše i da teta u bingu mora preko stranaške štele doći na mjesto
- rovac13
#24 Re: M-tel prevaranti
Ja samo ne razumijem zasto se nikad ne moze drzat teme.
-lik pocne pricat o prevari u mtel-u i tema je o tome
-sledeci lik izmislja laz kako eronet nema 3g izvan mostara
-onda tema ide o dobiti eronet-a o rak-u..........
-zatim zaposljavanje,godisnji odmori,stele,stranke itd................
Narod je postao pravo nervozan
Moze li ovdje se pricat o bilo cemu da sene zavrsi na strankama.
-lik pocne pricat o prevari u mtel-u i tema je o tome
-sledeci lik izmislja laz kako eronet nema 3g izvan mostara
-onda tema ide o dobiti eronet-a o rak-u..........
-zatim zaposljavanje,godisnji odmori,stele,stranke itd................
Narod je postao pravo nervozan
Moze li ovdje se pricat o bilo cemu da sene zavrsi na strankama.
- Truba
#25 Re: M-tel prevaranti
ti si neki preozbiljan tip
za foruma
forum je kao i živi razgovor... koji teče, mijenja tok, prestaje, započinje ponovo
ne znam da iko na kafi priča 30 minuta o istome
forum je kao i živi razgovor... koji teče, mijenja tok, prestaje, započinje ponovo
ne znam da iko na kafi priča 30 minuta o istome