evo nekih od komentara banjalucana na temu telekoma srpske.....
kod mene uopste nije bilo neta
al hajd vazno je da ponovo radi
da, upload je nezadovoljavajuci
da bih imala upload koji mi treba i na koji sam navikla trebala bih izdvojiti 70km+pdv, dakle-oko 80km
malo previse, pa i ako je flat
hvala lijepo
Obratite paznju na OVO.
Nazvase danas i gospoda iz Telekoma i kazu da sazaljevaju slucaj i da nemaju tehnicku mogucnost da instaliraju opremu jer postoji problem oko telefonske linije,a rekli su mi na pocetku da ispunjavam tehnicke mogucnosti.
TO MOZE SAMO KOD NAS JER TO JE IPAK NAS DRAGI TELEKOM.
RAZOCARAN SAM
Hoću da kažem da nije kraj svijeta.
Ima zato nekih drugih vidova konekcija.
Ja sam ADSL čekao 1 godinu i 3 mjeseca, piše sve na forumu.
kod mene je i dalje propast
cak i kad mi se brzina vratila na neku normalu (2787/189) download se vuce od 8 do 30 KB/s
ocaj
Opet ADSL otiso u vraziju mater.
Povisili se pingovi svugdje za 60.
A i brzina opada.
Jel opet T-Com, ili ehmmm..?
Sto se mene tice, zajebali su se, sada ce se svi mali potrosaci prebaciti na hobi
Ja prvi sam se prebacio, placam osjetno manje, a imam istu brzinu kao prije par mjeseci - 384/64 FLAT, 22 marke, idemo...
BSE je napisao:
ima li neko danas od 12:30 problema sa ADSLom? meni radi net gore od modema (1-3 KB/s)
ista priča i kod mene
zvao sam ih, kao neki je kvar na optickim kablovima kod neke centrale
ukratko - lik ne zna ni tacno sta je u pitanju, niti kad ce biti rijeseno
Danas mi se net vukao kao crknuta mačka.
sto neki ljudi zive u bajkama
kakva crna tehnicka podrska iz Srbije? nemojte se zanositi time sto je isti vlasnik
sagledajmo to sa realne strane - ko bi imao zivaca da objasnjava strucne stvari mentolima iz Teola?
btw smooti, bolje bi ti bilo da novac preusmjeris na kupovinu nekih knjiga jer ti je pravopis blagi ocaj
Medi vam je objasnio kakvo je realno stanje, zato ne ocekujte kule i gradove (osim u bajkama )
@BSE
Nije mi pravopis blagi ocaj, vec pisem previse brzo i ne obazirem se na pravopis.
@medi
Kakva tehnicka podrska?Dobro ti je BSE rekao, pa ko bi jos imao zivaca objasnjavati teoretiku rada za recimo taj IPTV ili da im prosiri znanje za internet?Ovi nasi mutani iz teola su dobili taj internet, i jedino sto znaju je odrati pare sa nas, a tehnicka podrska, poboljsavanje, i slicne zanimacije njih ne zanimaju.
Mozda i dodje do nekih unapredjenja, tj. ja mislim da ce doci do povecanja interneta(sama izjava da ce uvesti IPTV, vam to govori jer iptv zahtjeva veliku brzinu interneta u oba smjera), ali taj sam IPTV ce u praksi raditi ocajno.
Evo i zasto,
npr na teol adslu od 1.5m paket, dok npr. gledate video na youtube(khm redtube) pinganje pocinje da luduje, znaci ping na google.de 250-300, te samim tim surfanje se otezava.
E sada, taj youtube trosi kojih 512kbps interneta, dok IPTV vuce, nekih 4.5 do 5 mbps downloada i oko 256kbps uploada.
Sada vidite, imate recimo taj paket kao u srbiji 4mbps, oni su vam dodali jos 4.5mbps pa ste sada vlasnik 9.5mbps interneta, ali vi npr. surfate bezbrizno netom dok vasi ukucani gledaju program na IPTVu, vama ce surfanje postati blago receno nemoguce, ping ce vam dosezati do 400 i bukvalno mocicete se slikati.
Primjera radi,
u Hrv. su se svi zalilii jer im se kada su uveli MaxTV povecao ping za 10(haha), a T-Com korisnici mogu bez problema skidati torrent sa kojih 100 peersa, i igrati neku online igru, dok mi mozemo zaboraviti na tako nesto.
OK, kasnije su i tih 10 ms im smanjili...
Ali da neduzim,
Ako se ne uvedu promjene u sam rad interneta u TEOLu, zaboravimo i na taj IPTV.
... itd.... to je taj bajni telekom "CP|^|CKE"..bajke su iz razloga sto posmatrajuci ponasanje nasih ISP-ova ocekujete previse
a i nisam bas nesto ubijedjen da se ti ISP-ovi nesto bore za nove korisnike, cak stavise Blic i Teol mi se cini da zele da smanje broj korisnika
prema tome, price o vecem broju servisa, vecoj pouzdanosti, a pogotovo tehnoloskoj nadmoci su gluposti (pa brzine su im ocajne, iz proslog stoljeca.. cuj 64 kb uploada... )..... marketing jeste druga stvar - vjerovatno bi telecom trebao pustiti flat paket nize brzine, al m:tel iptv, umts i vpn fiksne i mobilne nece imat ni do kraja ove godine (UMTS mozda...)