m:tel oglas

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Zvek

#1 m:tel oglas

Post by Zvek »

Danas izasao oglas na posao.ba o prijemu 14 inženjere elektrotehnike http://www.posao.ba/job.php?user=67f03f ... obID=51320.
Vrijedi li se na ovo prijaviti, obzirom da nemam nikakvog iskustva u struci (TK), ili je ovo neka namjestaljka da se zaposle podobni, ili oni koji rade na određeno, prije prodaje TS-a? Cudno mi da im od jednom treba 14 inzenjera?
Bice da je ovo neka namjestaljka!
Zvek

#2 Re: m:tel oglas

Post by Zvek »

Da li biste vi iz Sarajeva bili spremni da zbog posla pređete da zivite u RS, evo Banja Luku npr, ili recimo u Hercegovinu? Meni bi ovo potesko islo, ali ko zna...
ssmmiilleeyy

#3 Re: m:tel oglas

Post by ssmmiilleeyy »

Presao bih zasto ne :-D Ako je plata zadovoljavajuce od koje mogu placati stan ili podici kredit i kupiti stancic :D

Samo sto i u Banja Luci ima nezaposlenih inzinjera :thumbup:
shibonja

#4 Re: m:tel oglas

Post by shibonja »

Otiso sam na kraj svijeta za poso ,da odem u Banjaluku radit nebi bio nikakav problem ,vecina raje misli zivit i radit u istom gradu do kraja zivota ,i to po mogucnosti da im je poso na 5 minuta pjeske ,e nema vise toga druga su vremena... za vecinu ! 8)
Zvek

#5 Re: m:tel oglas

Post by Zvek »

Otisao bih i ja da je ovo normalna zemlja, ali nije. Nije isto raditi u BL i Sarajevu, za nekog iz Sa.
susc_ovjek

#6 Re: m:tel oglas

Post by susc_ovjek »

Nije isto ako nemas poso, tj. mozda je teze u BL dobit nekom posao iz Sa, ali ako ga vec dobijes, zasto bi ti bilo teze zivit? Na pijaci bi dobio vazda truho krompir zato sto si iz Sa?!
Cudan li smo mi narod....
Zvek

#7 Re: m:tel oglas

Post by Zvek »

Ma ne to. Govorim o prihvatanju drustva i sl. Lako bih ja kad bih mogao sam da zivim.
drndalo

#8 Re: m:tel oglas

Post by drndalo »

Pa sa vecinom normalnih ljudi nema problema, bar ne bitnih... Cure su vjeruj mi, puno pristupacnije, ne mislim pod tim nista lose, naprotiv, onako u kaficu zapoceti pricu je puno lakse nego sa "glumicama" iz SA... ;-)

Kad bi imao pristojan posao, bolilo bi te dupe dok bi se malo navikao (i promjena mjesta zivota na Zenicu npr. ti ne bi bila bezosjetna), stekao pouzdanje (proizaslo iz sposobnosti da zaradis vise nego sto trosis) posto si finansijski samoodrziv, upoznao neko drustvo sto s posla, sto preko raje, i tjeraj...

U svakom vecem BH gradu, pa i u Zenici, Tuzli, Mostaru, Bihacu, Banja Luci, imaju predodredjene negativne stavove o "Sarajlijama" kao o nafuranim, punim sebe (obicno bez velikog pokrica), mrskotinjama... Ja sam do sada to cesto ispravljao, bar se nadam, i u svakom od ovih gradova imam bar 2-3 iskrena prijatelja... Plus jos po bar 10 poznanika u svakom gradu kojima sam popravio utisak koji su im decenijama utuvljivali u glavu (poznato vam zvuci:"Odose sve pare u Sarajevo"?) o "Sarajlijicama"...

Naravno da svugdje imas stoke, papaka, kretena, ali i normalnih i finih ljudi... Ja sam svjedok tome, kako na "strani", tako i na "domacem" terenu...
kadet08

#9 Re: m:tel oglas

Post by kadet08 »

Iz Sarajeva sam. Bio sam na intervjuu za neke od radnih mjesta iz konkursa.
U komisiji su bili mladi ljudi i nisam osjetio nikakve predrasude zbog toga što dolazim iz Sarajeva. Naprotiv, bili su prijateljski raspoloženi.
Zvek

#10 Re: m:tel oglas

Post by Zvek »

Na koji si konkurs bio?
kadet08

#11 Re: m:tel oglas

Post by kadet08 »

Na konkurs na koji se ova tema, vjerujem, i odnosi - konkurs od 29.11.2010.
Zvek

#12 Re: m:tel oglas

Post by Zvek »

kadet08 wrote:Na konkurs na koji se ova tema, vjerujem, i odnosi - konkurs od 29.11.2010.
Kako je bilo? Jesu li bili testovi, ili samo intervju?
kadet08

#13 Re: m:tel oglas

Post by kadet08 »

Test je bio negdje pred Novu godinu, a intervjue su počeli zakazivati krajem prošlog mjeseca.
Meni je bilo OK pa se nadam i da će mi ponuditi neko od mjesta. Uglavnom traže Project Manager-e koji mogu da realiziraju planirane projekte.
Ali ako mi ponude neko mjesto onda je problem donijeti odluku o napuštanju trenutnog posla i odlasku u Banja Luku.
draganbl

#14 Re: m:tel oglas

Post by draganbl »

ssmmiilleeyy wrote:Presao bih zasto ne :-D Ako je plata zadovoljavajuce od koje mogu placati stan ili podici kredit i kupiti stancic :D

U Banjaluci nema nijedan nezaposlen inženjer. A ako slučajno ima, 99% je da se radi o neznalici ili ljenčugi.
Ako ništa drugo, može otići u osnovnu školu da predaje informatiku za 1100 KM mjesečno.
jyqan

#15 Re: m:tel oglas

Post by jyqan »

draganbl wrote:
ssmmiilleeyy wrote:Presao bih zasto ne :-D Ako je plata zadovoljavajuce od koje mogu placati stan ili podici kredit i kupiti stancic :D

U Banjaluci nema nijedan nezaposlen inženjer. A ako slučajno ima, 99% je da se radi o neznalici ili ljenčugi.
Ako ništa drugo, može otići u osnovnu školu da predaje informatiku za 1100 KM mjesečno.
Računaš li i inženjere sa slobomirP diplomom :evil:
Post Reply