Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
SA 071 wrote:
Kao sto napisa ova gore ljubiteljka macaka, nazoves 1444 i pitas. Ali mislim da ti je lakse preci sa ultre na pretplatu, jer bi ti mogli za novi broj traziti potvrdu o zaposlenju i sl.
P.S. Mirci, to za PDV si ti, kao strucnjak za politiku, ekonomiju, umjetnost, zivotinje i sve ostalo, trebala znati. Cudi me sto te to iznenadilo. Obicno to tako iznenadi neuk svijet...
jbg, nismo svi kod hareta da znamo ko sve krade
Btw, taj PDV bi se trebalo placati sa ratama zajedno, ili makar da objave nama neukom neharetovom svijetu
PDV se placa datumom ispostavljanja racuna, a ovo sto ti oni daju na rate to oni rade na svoju "stetu". Uglavnom, PDV se mora odmah platiti.
A to jesi li i ti neuka ili ne, ne ovisi jesi li haretov, zlajin ili suljin svijet, vec jesi li obrazovana ili ne. Nadam se da si prvo "skolu ucila" pa postala zlajin svijet, mada to dvoje tesko ide skupa. Ko je iole obrazovan, tesko ce biti zlajin istomisljenik.
Helem, tema nema veze sa ovim, ovo sam ti samo odgovorio na tvoje udaljavanje od teme. Curi pokusavam pomoci, a ti joj odmazes...
Ja rekoh da ti ne radis u BHT vec da si moj omiljeni filozof, na sta ti rece da sam ja nepismena...
PA na anglistici se ne uci nista o PDV...ni u Gimnaziji...mene niko nije ucio kako da kradem...
a rekoh kriticarki sta je meni trebalo prije mjesec i po da predjem sa ultre na pretplatu...
Shima Shimau sa071
Kriticarka, btw, ja sam trebala donijeti i potvrdu CIPSovu, cisto zbog adrese...
kriticarka_nikova wrote:Pa haman da je jednostavnije da uzmem NOVI broj? Jel' mi tu traze ko mi je bio djed, pradjed i takoto?
Kao sto napisa ova gore ljubiteljka macaka, nazoves 1444 i pitas. Ali mislim da ti je lakse preci sa ultre na pretplatu, jer bi ti mogli za novi broj traziti potvrdu o zaposlenju i sl.
P.S. Mirci, to za PDV si ti, kao strucnjak za politiku, ekonomiju, umjetnost, zivotinje i sve ostalo, trebala znati. Cudi me sto te to iznenadilo. Obicno to tako iznenadi neuk svijet...
jbg, nismo svi kod hareta da znamo ko sve krade
Btw, taj PDV bi se trebalo placati sa ratama zajedno, ili makar da objave nama neukom neharetovom svijetu
Taj PDV BHT mora platiit UINO isti mjesec kad je potpisala ugovor s korisnikom. Nisu ludi da te i za PDV kreditiraju.
P.S.
Zakon o PDV se može naći na internetu, tj. dostupan svima. Za tumačenje ide malo teže.
tacno je da se pdv placa sa datumom ispostave racuna, ali isto tako je tacno da kada kupujes nesto na rate u bilo kojoj radnji ne platis sa prvom ratom kompletan pdv. kamate su zaracunate, kalkulacija se napravila i placanje pdv-a, kada krajnji korisnik nesto kupuje na rate, ne bi trebao biti problem krajnjeg korisnika.
jasco74 wrote:tacno je da se pdv placa sa datumom ispostave racuna, ali isto tako je tacno da kada kupujes nesto na rate u bilo kojoj radnji ne platis sa prvom ratom kompletan pdv. kamate su zaracunate, kalkulacija se napravila i placanje pdv-a, kada krajnji korisnik nesto kupuje na rate, ne bi trebao biti problem krajnjeg korisnika.
Kako koji prodavac gleda na to, tj. hoce li ili nece da te kreditira i za PDV.
kriticarka_nikova wrote:
I ja sam htjela da predjem na m;tel jer sam čula da je povoljniji. Čula sam i to da ne naplaćuju roaming, tj. ako se nalazim u nekoj drugoj drzavi i neko me nazove to se kao ne naplaćuje. Da li je to istina? I ako je istina, ima li neko da mi odgovori ako se slučajno nadjem u Kini, a neko me pozove iz Sarajeva hoće li mi naplatiti to što sam u roamingu ili me uošte neće moc ni dobit?
Alka Vuica ima pjesmu "LAŽI, LAŽI, LAŽI ME TI TO RADIŠ NAJBOLJE".
Za sada BHT rules.
@mIRCerka
Nit imam CIPsovu, nit imam ličnu, nit vozačku, meščini da nisam nigdje ni registrovana ( prijavljena da se zna da sam među živima), nit imam zdravstvene knjižice, nit pasoša. Vode me u nekim matičnim knjigama na faxovima, pardon na faxu, al' to mi puno pomoć neće, zato ja nikud jadna prispjela nisam.
@Sa 071 znaci taj hare ili Hare kako već je neki lik iz "baška" priče? Ja sam mislila da je ni manje ni više direktro BH telecoma!
mIRCerka wrote:
Ja rekoh da ti ne radis u BHT vec da si moj omiljeni filozof, na sta ti rece da sam ja nepismena...
PA na anglistici se ne uci nista o PDV...ni u Gimnaziji...mene niko nije ucio kako da kradem...
a rekoh kriticarki sta je meni trebalo prije mjesec i po da predjem sa ultre na pretplatu...
Shima Shimau sa071
Kriticarka, btw, ja sam trebala donijeti i potvrdu CIPSovu, cisto zbog adrese...
Ja ti rekoh da me cudi da te to iznenadilo i da to obicno iznenadi neuk svijet. Ne rekoh ti da si ti neuka, ali si se ocito u tome prepoznala.
PDV nije kradja nego porez koji postoji i u Njemackoj, Austriji, Francuskoj i mnogim drugim zemljama. Nije te niko trebao uciti sta je PDV (a to nije kradja), pa nisu ni svi gradjani pobrojanih zemalja zavrsili ekonomske fakultete, a svi znaju sta je PDV. Valjda jer im je manja stopa nepismenosti nego kod nas.
I trebala si ostati na tome sto si curi objasnila sta ti je trebalo, kao sto sam i ja pricao samo o tome sta bi joj moglo biti od pomoci. Ovo dalje sto mene uvezujes u pricu je totalno van teme i ja ti samo odgovaram.
mIRCerka wrote:
Shima Shimau sa071
Ja ti rekoh da me cudi da te to iznenadilo i da to obicno iznenadi neuk svijet. Ne rekoh ti da si ti neuka, ali si se ocito u tome prepoznala.
PDV nije kradja nego porez koji postoji i u Njemackoj, Austriji, Francuskoj i mnogim drugim zemljama. Nije te niko trebao uciti sta je PDV (a to nije kradja), pa nisu ni svi gradjani pobrojanih zemalja zavrsili ekonomske fakultete, a svi znaju sta je PDV. Valjda jer im je manja stopa nepismenosti nego kod nas.
I trebala si ostati na tome sto si curi objasnila sta ti je trebalo, kao sto sam i ja pricao samo o tome sta bi joj moglo biti od pomoci. Ovo dalje sto mene uvezujes u pricu je totalno van teme i ja ti samo odgovaram.
Tvoj omiljeni filozof
Ja nigdje ne rekoh da kradu vec da GULE bez da te obavijeste
Ni meni, ni mami, ni medi niko nije rekao DA ZNATE SA PRVIM RACUNOM STIZE KOMPLETAN PDV... pa da se pripremis...nego ti onako shock otvorit racun...
E sad, sto se ti nadje prozvan, osim MOJ OMILJENI FILOZOF, to je tvoj problem
kriticarka_nikova wrote:@mIRCerka
Nit imam CIPsovu, nit imam ličnu, nit vozačku, meščini da nisam nigdje ni registrovana ( prijavljena da se zna da sam među živima), nit imam zdravstvene knjižice, nit pasoša. Vode me u nekim matičnim knjigama na faxovima, pardon na faxu, al' to mi puno pomoć neće, zato ja nikud jadna prispjela nisam.
@Sa 071 znaci taj hare ili Hare kako već je neki lik iz "baška" priče? Ja sam mislila da je ni manje ni više direktro BH telecoma!
Ma to ti je lik sa tema o politici od kojeg mirci ima fobiju i koji joj je jos uz to opsesija.
Zato ti rekoh da je mozda bolje da sa ultre predjes na pretplatu, ako vec mozes da ispunis uslove koje su ti postavili, a certifikat rijesis izjavom. Kada uzimas novi broj, onda zasnivas pretplatnicki odnos pa ti traze potvrde o zaposlenju (ako ne radis onda od roditelja) i ostalo. Bar je tako bilo. Nazovi 1444 i provjeri sta ti sve treba.
Od 1. dec imaju nove pakete, pa ne bi bilo lose sacekati pa uzeti neki od novih paketa npr. mini 15 ili midi 30 zavisno koliko pricas. Idi na njihovu stranicu pa provjeri...
mIRCerka wrote:
Shima Shimau sa071
Tvoj omiljeni filozof
Ja nigdje ne rekoh da kradu vec da GULE bez da te obavijeste
Ni meni, ni mami, ni medi niko nije rekao DA ZNATE SA PRVIM RACUNOM STIZE KOMPLETAN PDV... pa da se pripremis...nego ti onako shock otvorit racun...
E sad, sto se ti nadje prozvan, osim MOJ OMILJENI FILOZOF, to je tvoj problem
kriticarko, tita ti dje si ti? Kako si upisala fax ako nemas LK?
Ja ti rekoh da me cudi da nisi znala to za PDV posto si strucnjak za sve, a ti u svoju odbranu da te nisu ucili da krades pa zato ne znas...
E mirci, mirci...
Marketing je cudo. Ima sad i ona samo ih zovnes oni ti donesu tel na vrata. Pa naruci koji. Kada mogu cevapi i pice, sto ne bi i telefoni. A dostava besplatna...
Ko ti je kriv sto si poletila da uzmes telefone, kontas doci ce te dzaba... Tako nasjednu samo neuki, mada ne kazem za tebe da si neuka...
@armani ti pričas o nasijedanju
A vidi sto ti lako nasjedaš
Edit: armani ma ne trebas se ti praviti ni u kom slucaju pametan, to ti je dobra odluka, a narocito kad nešto zaključuješ, prije toga razmi sli 18 puta (nekom bih rekla 2 put, al tebi 18 )
kriticarka_nikova wrote:@armani ti pričas o nasijedanju
A vidi sto ti lako nasjedaš
Edit: armani ma ne trebas se ti praviti ni u kom slucaju pametan, to ti je dobra odluka, a narocito kad nešto zaključuješ, prije toga razmi sli 18 puta (nekom bih rekla 2 put, al tebi 18 )