M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
dijaliza

#1 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by dijaliza »

12-11-2008 02:00
Mafijaše i kriminalce iz Sarajeva čeka oduzimanje imovine

Recept kojim se služe Italijani u borbi protiv organiziranog kriminala i mafije, preuzet će i Sarajevo, saznaje „San“ iz svojih dobro obaviještenih izvora. Nakon što su pojedini mediji posljednjih dana, a pogotovo preksinoćnje izdanje TV magazina „60 minuta“, razotkrili veze i bogatstvo mafijaša, ogorčenje javnosti je kulminiralo, a s njim i zahtjevi da se vlast upusti u obračun s kriminalcima i mafijašima.
Kako „San“ saznaje, uskoro se mogu očekivati odluke o oduzimanju, odnosno zapljeni imovine kojom raspolažu Muhamed Ali Gaši i članovi negove grupe, a ista mjera najvjerovatnije će biti primijenjena i u slučaju Senada Šahinpašića Šaje. Od njih, ali i njima bliskih osoba i onih s kojima su vezani poslovima i koje važe za izuzetno bogate, bit će zatraženo da dokažu porijeklo svoje imovine. Ono što je najvažnije u svemu jeste da zakonski propisi to omogućavaju.

U Italiji se protiv mafijaša bore tako što im oduzimaju imovinu koja se stavlja na raspolaganje društvu. Tako je, primjera radi, kuća bivšeg mafijaškog kuma Tote Rine u sicilijanskom mjestu Korleone pretvorena u školu.

- Mafijaši se ne plaše zatvora nego oduzimanja imovine. Kao svećenik posjećivao sam ih u zatvorima i oni se nisu žalili što su na robiji nego su jedino strahovali da će im imovina biti oduzeta – kaže Antonio De'lelio, predsjednik italijanskog udruženja „Libera“ koje je osnovano 1995. i bavi se organiziranjem društvene upotrebe imovine oduzete od mafijaša i kriminalaca.

S.N.
texel

#2 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by texel »

Odkud uopšte 60 minuta oni snimci tel. razgovora? Jer je hapšenje uslijedilo nakon emitovanja,
to znači da policija nije imala te snimke ??!!
saibaba

#3 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by saibaba »

Najviše me iznenedilo to da se čovjek druži s Bakirom...
Šta očekivati od njega ako je to društvo u kojem se kreće...
*mima*

#4 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by *mima* »

texel wrote:Odkud uopšte 60 minuta oni snimci tel. razgovora? Jer je hapšenje uslijedilo nakon emitovanja,

Jok ....eto ti si imao snimke..........Ocito je da mu je snimke dao neko iz policije.
madner

#5 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by madner »

saibaba wrote:Najviše me iznenedilo to da se čovjek druži s Bakirom...
Šta očekivati od njega ako je to društvo u kojem se kreće...
Pa zna se da je Bakir u ratu bio sef kabineta, covjek koji je bio siva eminencija.

Ne znam otkud ideja da je cvijecka.

For the record, mislim da je 10x sposobniji od Tihica.
uvjek dobar gost

#6 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by uvjek dobar gost »

Mrvica je ono što smo spoznali zahvaljujući Baketu, mrvica je ono što smo spoznali zahvaljujući generalu Haliloviću.. koliko toga mi još ne znamo.. koliko toga i koliko čega...???

Sve u svemu i ova mrvica je dovoljna onome ko želi da sebi prizna.... da su političko - vjerske elite uvezane sa podzemljem i da su u veoma prisnim odnosima... te da svakako utiču na naš život nasušni...

A Vi narode strpljenja i sabura... nagrada čeka na onom svijetu.. dok oni kradu i otimaju... odnose i grade velelepna zdanja žirom BiH...
zlatan01

#7 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by zlatan01 »

uvjek dobar gost wrote:Mrvica je ono što smo spoznali zahvaljujući Baketu, mrvica je ono što smo spoznali zahvaljujući generalu Haliloviću.. koliko toga mi još ne znamo.. koliko toga i koliko čega...???

Sve u svemu i ova mrvica je dovoljna onome ko želi da sebi prizna.... da su političko - vjerske elite uvezane sa podzemljem i da su u veoma prisnim odnosima... te da svakako utiču na naš život nasušni...

A Vi narode strpljenja i sabura... nagrada čeka na onom svijetu.. dok oni kradu i otimaju... odnose i grade velelepna zdanja žirom BiH...
Da da, nejbace oni na onom svijetu...
Edin H.

#8 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by Edin H. »

Da li je neko postavio na Internet da se poslusaju ti razgovori? :zoka:
Edin H.

#9 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by Edin H. »

Her Flick wrote:
Edin H. wrote:Da li je neko postavio na Internet da se poslusaju ti razgovori? :zoka:

ja mislim da ima na temi S. sahinpasic u zatvoru
mislim da je na zadnjoj stranici neko stavio0 link
ako nema idi na 60min na ftv-u naci ces tamo
Danke shon Herr Flick :skoljka:
uvjek dobar gost

#10 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

zlatan01 wrote:
uvjek dobar gost wrote:Mrvica je ono što smo spoznali zahvaljujući Baketu, mrvica je ono što smo spoznali zahvaljujući generalu Haliloviću.. koliko toga mi još ne znamo.. koliko toga i koliko čega...???

Da da, nejbace oni na onom svijetu...
Ja sam mislio da oni nas uče o nagradi na onom svijetu, dok sami zavlače nam ruke u džepove, dok zbog njih mi ne živimo kao ljudi, dok sami su raskalašni, bludni i kakvi sve ne... znači žive suprotno onom što od nas sakaju....
texel

#11 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by texel »

mima wrote:
texel wrote:Odkud uopšte 60 minuta oni snimci tel. razgovora? Jer je hapšenje uslijedilo nakon emitovanja,

Jok ....eto ti si imao snimke..........Ocito je da mu je snimke dao neko iz policije.
Pa inteligencijo moja, oko moje :mrgreen: , ako je policija imala te snimke, zasto se hapsenje desilo tek nakon emitovanja?? procitaj
post i shvati ga, prije nego das svoj komentar..
latinalover

#12 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by latinalover »

evo jednog snimka
missko

#13 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by missko »

Fuj fuj i fuj. Iz onako smrdnjivih usta jos smrdljivije rjeci , malo su cetnici posla odradili trebalo nas je bar jos ovoliko pobit.
Povraca mi se, gadi mi se Bosna sad i moja kuca i sve
Bulk3

#14 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by Bulk3 »

Moze li neko da postavi link gdje se mogu preslusati snimci razgovora????? pretrazio sam nema nigdje.....a na http://www.rtvfbih.ba/loc/ nece nes da pokrene...... PLS
Kinder

#15 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by Kinder »

M E R D I T A :D drago Sarajevo :run:
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#16 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by mIRCerka »

texel wrote:
mima wrote:

Pa inteligencijo moja, oko moje :mrgreen: , ako je policija imala te snimke, zasto se hapsenje desilo tek nakon emitovanja?? procitaj
sta sam fulila, ko je uhapsen nakon emitovanja?
Ponekad s'proljeca

#17 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by Ponekad s'proljeca »

Svi ovi su u ratu razmjenjivali robu sa cetnicima, isli na Grbavicu kad su htjeli!!!!

[quote="missko"]Fuj fuj i fuj. Iz onako smrdnjivih usta jos smrdljivije rjeci , malo su cetnici posla odradili trebalo nas je bar jos ovoliko pobit.
Povraca mi se, gadi mi se Bosna sad i moja kuca i sve[/quote]
Cholina_Lokica

#18 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by Cholina_Lokica »

@mirci
camil biber, selim zulic i izedin spahovic...
sto imam osjecaj da nece dugo biti zadrzani...
uvjek dobar gost

#19 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Ponekad s'proljeca wrote:Svi ovi su u ratu razmjenjivali robu sa cetnicima, isli na Grbavicu kad su htjeli!!!!

missko wrote:Fuj fuj i fuj. Iz onako smrdnjivih usta jos smrdljivije rjeci , malo su cetnici posla odradili trebalo nas je bar jos ovoliko pobit.
Povraca mi se, gadi mi se Bosna sad i moja kuca i sve
Javna je tajna da su linije pomjerane i zauzimane zbog šlepera cigara, kafe il čega već.... znamo mi sve samo se pravimo budale.....
*mima*

#20 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by *mima* »

texel wrote:
mima wrote:

Policija je snimila te razgovore uz odobrenje...naravno.......A druga je sad stvar sto je to tek sad procurilo u javnost.......
texel

#21 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by texel »

@mima

Pa jel ti misliš da je normalno da policija reaguje tek kad nešto procuri u javnost, iako raspolaže sa informacijama ali ne čini ništa??
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#22 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by mIRCerka »

texel wrote:@mima

Pa jel ti misliš da je normalno da policija reaguje tek kad nešto procuri u javnost, iako raspolaže sa informacijama ali ne čini ništa??
Da li tebi palo na pamet da su mozda sklonili ovu trojicu da ne bi doslo do obracuna? Jer nije Bakir prisluskivao i snimao, vec neko policijsko tijelo. I ovo je izaslo u javnost kao snimak zadnjeg razgovora Cele Delalica (drot presnimio sinu svom na mob, a ovaj svima proslijedio po drzavi).
klixober

#23 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by klixober »

Nista od toga dok se ne uhapse bossovi-Radoncic i Izetbegovic.
uvjek dobar gost

#24 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

komeba wrote:Nista od toga dok se ne uhapse bossovi-Radoncic i Izetbegovic.
Meni još jedan lik pada na pamet....
dezurni_ucenik

#25 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 17/03/2016 03:41, edited 1 time in total.
Post Reply