Lutalice all about

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

kokuz_sa

#126 Re: Lutalice all about

Post by kokuz_sa »

poznanik wrote:
kokuz_sa wrote:psi ponovili napad u Bihacu
A kad je bio prethodni napad?
19.01
http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/crna-h ... ihacu.html

20.01
http://www.kip.ba/2012/01/20/bihac-pono ... micama-ii/
poznanik

#127 Re: Lutalice all about

Post by poznanik »

kokuz_sa wrote:
poznanik wrote:
kokuz_sa wrote:psi ponovili napad u Bihacu
A kad je bio prethodni napad?
19.01
http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/crna-h ... ihacu.html

20.01
http://www.kip.ba/2012/01/20/bihac-pono ... micama-ii/
Očito da su ovi psi agresivni i da ih treba eutanazirati, ali ta odluka je na veterinarskoj stanici Bihać. Znaju li bihački veterinari da su oni odgovorni za bivanje ovih pasa na ulicama Bihaća?
kokuz_sa

#128 Re: Lutalice all about

Post by kokuz_sa »

koji su veterinari odgovorni za ovo

Image

iz danasnjeg avaza
poznanik

#129 Re: Lutalice all about

Post by poznanik »

kokuz_sa wrote:koji su veterinari odgovorni za ovo

Image
Trebali bi biti oni iz Veterinarske stanice Stup, najbliži su mjestu događaja. Evo ti kontakt podaci, pa im prijavi agresivne pse, ali učini to pisanom prijavom, da imaš dokaz, možda zatreba...

Veterinarska ambulanta Stup

Adresa: Nikole Šopa 41

Telefon: 033 470 240

E-mail: [email protected]
pakica_

#130 Re: Lutalice all about

Post by pakica_ »

............ nasi vrli drotovi ne smiju pisati kaznu meni (koja imam dobermana, mada mu ja uvijek stavljam brnju kad cemo medju ljude), ljudima koji imaju argentinke, vucijake, rotove, pitove i ostale "opasne" rase jer se boje prici takvim psima (rijetko koji ce se primaknut da da nalog), dok je na moje oci drot napisao kaznu djevojci koja je vodala sa sobom hem stene od 4 mjeseca hem zlatnog retrivera, te jedan momak je dobio nalog zbog toga sto je vodio franc. buldoga, a murija mu nije vjerovala da nije u pitanju pit.. tako da, sta da ti kazem :D meni da napisu kaznu ukoliko bi me ukebali ispred kuce kada moj pas nema brnju, fino bih potpisala da idem na sud, pa se tamo ganjat, jer mi, vjeruj mi, nije drago vodati uokolo mog psa sa brnjom kada postoje idioti koji odgajaju pitove za borbe, i jedan takav ce zaskociti mog psa i nece biti u mogucnosti da se odbrani..
tako da i ta brnja povlaci mnogo rasprava..
astrid

#131 Re: Lutalice all about

Post by astrid »

Morala sam ovo postaviti..i ovo je lutalica :)

http://--- NO LINKS ---/clanak/87660377707 ... ref=ostali
bijela

#132 Re: Lutalice all about

Post by bijela »

:lol: kralja! pa sjeo ašćare na sjedište :lol:
chuchumbamayumbe

#133 Re: Lutalice all about

Post by chuchumbamayumbe »

PREJAKO!
:D
zengi

#134 Re: Lutalice all about

Post by zengi »

Dobro ste prosli vi koji se bojite cukica. Sta mislite da vam ovako nesto hoda po ulicama. Kako samo bije, ko cage fighter. Vidi sta napravi od covjeka.
Nesto kontam, kako bi ovog bilo dobro imati kao psa cuvara. Udje lopov pogleda po basti kad tamo nekakvo mrsavo kljuse... kad IMAS STA VIDJET kad se baja razgoropadi.

Bas me zanima zasto je bas ovog brku (od toliko drugih brka) odlucio ovako nalemati. Dali je to zbog bicikla ili su ga nervirali brkovi.... il je nesto drugo?

http://youtu.be/27nH6VyAmgk
convict

#135 Re: Lutalice all about

Post by convict »

Mislim da bi po uzoru na Vau-Mjau trebalo biti formirano i udruženje za zaštitu ljudi pod nazivom Mrš-Pis.

Situacija je u tolikoj mjeri izmakla kontroli da ljudi počinju odobravati poljevanje životinja vrelim uljem i slične nehumane metode. Uklanjanje lutalica sa ulica će zaštiti i životinje.
chuchumbamayumbe

#136 Re: Lutalice all about

Post by chuchumbamayumbe »

Ja se ne bojim pasa, ali se bojim konja (vjerovali ili ne).
Naime, sjećam se kao da je bilo jučer...a ima tome preko 30 godina...bili smo na izletu (Rajski Do, Trnovo) i sjedili na nekakvoj dekici...odjednom nekakva vriska, dreka...trče konji kao oni iz Jahača Apokalipse (samo ih je bilo 2), nekakava frka, užas živi...mene baka zgrabi sa dekice nekoliko sekundi prije nego su oni tuda protrčali konji, upregnuti frezom, ili kako se već zove ona sprava koja ima mnogo šiljaka i usitnjava zemlju.
Napali ih valjda stršljeni, ose, oni se otrgli, trka, panika...zaustavili su se negdje na nekakvom parkingu, skršili automobila, cirkus cijeli.
Od tada imam strah od konja i nemojote mi sada govoriti da nema potrebe da se bojim, odrastao sam čovjek i znam šta pričam, ali taj strah jednostavno uđe u čovjeka i nije baš tako lako ga se riješiti. Što je još zanimljivo, dođemo u zološki ili na selo, ja priđem konjima da ih pomazim (ali sa stahom), oni to osjete i odmah se uznemire. Pokušavao sam na razne načine da to ne osjete ali uzalud, osjete i odmah se malo uznemire, ustuknu, nije ni njima baš lagodno.
Jbga, žao mi je što je to tako.
trokut

#137 Re: Lutalice all about

Post by trokut »

kako ce av-mau reagovat na ovo
http://--- NO LINKS ---/clanak/876603777072

ovaj gras treba rasformirat
zengi

#138 Re: Lutalice all about

Post by zengi »

trokut wrote:kako ce av-mau reagovat na ovo
http://--- NO LINKS ---/clanak/876603777072

ovaj gras treba rasformirat
Ne kontamo na sta ti to tako vjesto aludiras. Da treba ubiti i ovog cukicu koji je oraspolozio kompletan tramvaj nadrkanih nam sugradjana.... cak i revizori su to uzeli sa smislom za humor....

Jeli mozda av-mau navratio ovog psa da se šverca u tramvaju.... sta je tvoja poenta?

Ah sjetio sam se. Hajmo ih sve pobiti....
Jesam li pogodio?
kokuz_sa

#139 Re: Lutalice all about

Post by kokuz_sa »

kad se prikazu 2 linka na kojima su 3 izgrizene male djevojcice niko ni A da kaze o tome.niko se ne zapita jesul ok..ni jedno udruzenje da im posalje mail da pita jesul ok, trebal im sta novac za tablete i slicno..ili da im pokusa obezbjediti neko savjetovanje da se ne boje pasa kad ih sretnu vani.
makar da se sazali nad njima..
eto ipak su curice daleko ali opet ima se onaj ucenik iz adema buce kojeg su izgrizli psi
al
kad se cuko pojavi u tramvaju i istjeraju ga odmah je cuko dusha,kralj,sah,car,abuzenze..i komentari tipa jadan cuko sto ga istjerase trebali su ga ostaviti na toplom
Pasiflora

#140 Re: Lutalice all about

Post by Pasiflora »

Warashii wrote:@zengi
Nije "ne kontamo", valjda si mislio "ne kontam".
Mislio je "ne kontamo" - ni ja nisam shvatila.
zengi

#141 Re: Lutalice all about

Post by zengi »

kokuz_sa wrote:kad se prikazu 2 linka na kojima su 3 izgrizene male djevojcice niko ni A da kaze o tome.niko se ne zapita jesul ok..ni jedno udruzenje da im posalje mail da pita jesul ok, trebal im sta novac za tablete i slicno..ili da im pokusa obezbjediti neko savjetovanje da se ne boje pasa kad ih sretnu vani.
makar da se sazali nad njima..
eto ipak su curice daleko ali opet ima se onaj ucenik iz adema buce kojeg su izgrizli psi
al
kad se cuko pojavi u tramvaju i istjeraju ga odmah je cuko dusha,kralj,sah,car,abuzenze..i komentari tipa jadan cuko sto ga istjerase trebali su ga ostaviti na toplom
I sta je tu lose?
Pa sto ti ne uputis pismo tim djevojcicama, sto im ne posaljes pare za lijecenje na nekoj skupoj privatnoj klinici, sto ne odes da ih ti vodas za ruku po parku da ih oslobodis straha?
Zasto ti mislis da je to DUZNOST nekoga iz drustva za zastitu zivotinja tj. pasa ili bilo koga drugog ko ne djeli tvoje misljenje da sve zivotinje treba pobiti?
I na kraju krajeva, sta je u stvari bilo sa tim djevojcicama? Jesul mrtve, jesul dobile teske tjelesne povrede od kojih ce ostati sakate čitav svoj zivot?
Nemoj sad molim te odmah po onom šlageru kako ce imati traume do kraja zivota jer ja sam sreo samo jedno pet-sest ljudi u ovoj zemlji koji nemaju neku traumu od pasa tako da je naj vjerovatnije da su tu traumu curice vec imale od prije svog rodjenja jer je na njihovog dedu jednom zalajao pas pa im je ta trauma prenesena preko gena. Zalajao neki pas iz dvorista pored kojeg su prolazile, vidjele uholazu na zidu, poprsko ih neko preajima dok je zaranjao kad su bile na moru....itd itd. pa ne postoji nista na svjetu a da nas narod nema traumu od toga.
Evo mojoj komsinici vec treci put doktori lome ruku da joj je poprave jer su joj prvi put pogresno namjestili... i ostat ce invalid u tu ruku sve su prilike.
Sto ne odes do te komsinice da joj ti das neku terapiju posto se u svasta razumijes a toliko brines za ljude?
Ti, koliko se moze rastabiriti iz tvojih nelogicnih i ne povezanih postova, volis ljude a ne zivotinje, jelde?

Daj ba malo se aktivirajte na konkretnoj pomoci a ne samo da prozivate ljude koji sa tim nikakve veze nemaju.
Pa evo mi ne volimo djecu i volimo pse. Po kojoj logici bi onda mi trebali da se brinemo o djeci? Dosta nam je nase brige o cukama.
Sad treba lobirati da GRAS obezbjedi besplatan prevoz za sve napustene zivotinje i da u svakom GRAS-ovom vozilu obezbjede 4 sjedista iskljucivo za napustene zivotinje kao ugrozenu grupu.

Ovo i jeste simpaticno i citav tramvaj (ukljucujuci i revizore) se nasmijao i oraspolozio.... a znas kakva je inace situacija u tramvaju, svi nakurceni, zajebani i ljuti. Pa zar to nije dobro djelo i zar nije cukica simpatican?
Ja bih inace radje sjedio pored ovog simpaticnog cukice nego pored nekog debelog slona koji mi se navaljuje na rame, cvrcka ostatke zeljanice iz zuba, podriguje, smrdi na znoj i prducka.

Usput budi receno,

Dali ima neko ko bi nam vec jednom mogao nabaviti statistiku iz hitne pomoci.
Interesuje me koliko djece ili odraslih dodje u tu hitnu svaki dan jer su pali sa bicikla ili rola, pao im ormar na glavu dok su pokusavali da dohvate bombonjeru, pricepio im stariji brat prste vratima, saobracajne nesrece, udario ga jaran kamenom u oko dok su gadjali vrapce, posjekao se nozem dok je pokusavao da zakolje gustera (igrali se kurban bajrama), sprzili se na pec, itd. itd.

Warashi,
Ne kontamo, jer ni ti nista ne kontas.
muz66

#142 Re: Lutalice all about

Post by muz66 »

Zengi, mogu ti reci da ni tebi nije lako. Cime se ljudi zamaraju, znaci ne vjerujem.
Locked