LUPANJE U PRSIMA
Moderator: anex
-
serum
#1 LUPANJE U PRSIMA
Pozdrav ljudi
Već duže vrijeme osjećam neko lupanje (predpostavljam srca) ali u prsima, te ide ka grlu.
Ali evo danas cijeli dan imam to lupanje koje nije prijatno.Pokušavam kašljati ili nešto da mi se to smiri, čak sam uzeo i lexilium ali ništa.
Nedavno sam radio labaratorijske nalaze i ekg pomenuo doktorici ovaj problem ali kaže sve je uredu.
Ima li ko kavih iskustava i šta da radim? Glupo mi da ponovo idem doktoru (pogotovo jer se moraš naručivati)...
Već duže vrijeme osjećam neko lupanje (predpostavljam srca) ali u prsima, te ide ka grlu.
Ali evo danas cijeli dan imam to lupanje koje nije prijatno.Pokušavam kašljati ili nešto da mi se to smiri, čak sam uzeo i lexilium ali ništa.
Nedavno sam radio labaratorijske nalaze i ekg pomenuo doktorici ovaj problem ali kaže sve je uredu.
Ima li ko kavih iskustava i šta da radim? Glupo mi da ponovo idem doktoru (pogotovo jer se moraš naručivati)...
-
Baba_Droga
#2 Re: LUPANJE U PRSIMA
Imam iskustva....i sa sobom, ali u razgovoru sa drugim ljudima! Kod nekoga je to veceg inteziteta...kod nekog blaze...ali bar kod nas, sve se svelo na jedno : napadi panike...anksioznosti....gušenje i lupanje u prsima...hlada-vruc znoj neizmjenicno....serum wrote:Pozdrav ljudi
Ja znam svoj razlog zbog cega mi se to desavalo...Kod drugim razlozi su bili: nezaposlenost...bezizlazne neke situacije....i mnogo nekih svakodnevnih stresova i problema koje covjek kupi u sebi...
Moj savjet....radi vježbe disanja ...nemoj piti tablete, mogu ti samo izazvati nus pojave neke...ako ti je srce i sve ostalo ok...onda samo polako, kontrolisi svoje disanje....radi neke vjezbe imaginacije...zamisli se na nekom lijepom mjestu...sjecaj se lijepih uspmomena...idi na zrak...ali disi...duboko disi
Mozda sam fulila sve to...ali eto, osjetih potrebu da to podjelim....
Disiiii ...Disiiii
-
modesti
#3 Re: LUPANJE U PRSIMA
Ako je EKG i ostalo OK, posjeti psihologa. Može biti ovo što ti je Baba Droga rekao/la.
- clav
#4 Re: LUPANJE U PRSIMA
ako ti je rekla da je sve u redu, a nije ti objasnila zasto je sve u redu, vrati se kod nje i trazi objasnjenje.
-
sweet.balerina7
#5 Re: LUPANJE U PRSIMA
Takodje mislim da je stres i sekiracija uzrok a kod zena vrlo moguca i stitna od istih problema.
Savjet, takodje disanje, setnja i kamilica pred spavanje.
Savjet, takodje disanje, setnja i kamilica pred spavanje.
- Divljanerka
#6 Re: LUPANJE U PRSIMA
Treba malo vise informacija npr kada se javlja lupanje, pri kretanju sjedenju, lezanju, pri penjanju uz stepenice, podizanju tereta, koliki je krvni pritisak, koliko imas godina, kojeg si spola, uzimas li neke lijekove itdserum wrote:Pozdrav ljudi
-
PalaSa Marsa
#7 Re: LUPANJE U PRSIMA
Ako te ponovo safata to, uzmi casu vode, stavi secera i limuna i popij sve to.serum wrote:Pozdrav ljudi
Pokusaj podjahkad napravit' caj od smrekinih bobica (koje ces prethodno istucat) cisto eto da ti se malo disajni putevi prociste i da lakse dolazis do daha.
Sretno.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#8 Re: LUPANJE U PRSIMA
Ma kakvi cajevi...stres,nervoza...vise fizicke aktivnosti manje forumanja
.Nadji kakvu mladu nek te oznoji dobro
.
-
PalaSa Marsa
#9 Re: LUPANJE U PRSIMA
Bobi wrote:Ma kakvi cajevi...stres,nervoza...vise fizicke aktivnosti manje forumanja.Nadji kakvu mladu nek te oznoji dobro
![]()
![]()
.
- travar
#10 Re: LUPANJE U PRSIMA
Ima me i ovdje
Elem, meni se to prošle godine javljalo, pa recimo često, par puta u sedmici.
Najčešće mi se javljalo pri sjedenju ili ležanju, i to onako bez ikakvog razloga podobro udari <= veoma neugodan osjećaj.
Odem doktorici, i pored niskog željeza onako usput kaže "znaš li ti da imaš šum"
, ne nemam pojma.
Hajd baš si me razveselila
Uglavnom, dala mi je da mjesec dana uzimam Tothema ampule
za povećanje nivoa željeza.
Od prestanka terapije, udari jednom možda u mjesec ili dva, ali puno manjim intenzitetom nego prije.
Elem, meni se to prošle godine javljalo, pa recimo često, par puta u sedmici.
Najčešće mi se javljalo pri sjedenju ili ležanju, i to onako bez ikakvog razloga podobro udari <= veoma neugodan osjećaj.
Odem doktorici, i pored niskog željeza onako usput kaže "znaš li ti da imaš šum"
Hajd baš si me razveselila
Uglavnom, dala mi je da mjesec dana uzimam Tothema ampule
Od prestanka terapije, udari jednom možda u mjesec ili dva, ali puno manjim intenzitetom nego prije.
-
LaCici
#11 Re: LUPANJE U PRSIMA
Imam takodjer iskustva s tim vec posljednjih 3 i pol godine. Inace imam i hipotireozu, tako da je moj doktor zakljucio da je to posljedica narusenog rada stitne zlijezde. Provjeri stitnu. U pocetku je to bilo samo ponekad lupanje a sada pri najmanjem naporu imam uzasne aritmije od 190/min, tako da mi je doktor pored redovne terapije za stitnu, dao i bisocor pa evo vidjet cemo kako ce reagovati.
Ali eto moj ti je savjet pregledaj stitnu.
Ali eto moj ti je savjet pregledaj stitnu.