Lupanje srca u fazi mirovanja

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
isx

#1 Lupanje srca u fazi mirovanja

Post by isx »

Dešava li se ikome da osjećaju snažno lupanje srca dok miruju, leze, dakle lupanje do te mjere da se trese gornji dio tijela. Pritisak varira od faze dana i ide do 140/90, ujutru je niži. Otkucaji u mirovanju 70-80. Šta bi moglo biti uzrok?
emmir1

#2 Re: Lupanje srca u fazi mirovanja

Post by emmir1 »

isx wrote:Dešava li se ikome da osjećaju snažno lupanje srca dok miruju, leze, dakle lupanje do te mjere da se trese gornji dio tijela. Pritisak varira od faze dana i ide do 140/90, ujutru je niži. Otkucaji u mirovanju 70-80. Šta bi moglo biti uzrok?

Koliko ti je godina?

Najbolje je pitat doktora.

A razloga može biti.mnogo, od nedostatka vitamina nekog pa nadalje
Nurudin
Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#3 Re: Lupanje srca u fazi mirovanja

Post by Nurudin »

Ja sam sinoć to osjetio, prvi put. Probudilo me
Mada, ja sam to pripisao ružnom snu, iako se ne sjećam šta sam sanjao. Možda je nešto bilo u zraku :mrgreen:
Drvosjeca iz Dejcica

#4 Re: Lupanje srca u fazi mirovanja

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

isx wrote:Dešava li se ikome da osjećaju snažno lupanje srca dok miruju, leze, dakle lupanje do te mjere da se trese gornji dio tijela. Pritisak varira od faze dana i ide do 140/90, ujutru je niži. Otkucaji u mirovanju 70-80. Šta bi moglo biti uzrok?
Ubrazno ili samo snažno udara? Koliko ubrzano u fazi mirovanja? Sve do 90 u mirovanju je ok pa čak i do 100 se može posmatrati OK, sve iznad smatraju tahikardijama.
isx

#5 Re: Lupanje srca u fazi mirovanja

Post by isx »

Nije ubrzano samo snažno. Nekada bude i 68 otkucaja, mjerim wahoo tickr heart rate monitorom, koji se postavi na prsa i izuzetno precizno očitava puls, ali jednostavno neki osjećaj nelagode. Npr ležim uzmem telefon u ruke čitam nešto i bukvalno svaki otkucaj vidim da mi telefon zatrese.
vazi

#6 Re: Lupanje srca u fazi mirovanja

Post by vazi »

isx wrote:Nije ubrzano samo snažno. Nekada bude i 68 otkucaja, mjerim wahoo tickr heart rate monitorom, koji se postavi na prsa i izuzetno precizno očitava puls, ali jednostavno neki osjećaj nelagode. Npr ležim uzmem telefon u ruke čitam nešto i bukvalno svaki otkucaj vidim da mi telefon zatrese.

Koliko ti je godina ?

Odmakni malo od telefona i izadji medju narod, to moze biti psihosomatsko ... opusti se i uzivaj.
_thedude

#7 Re: Lupanje srca u fazi mirovanja

Post by _thedude »

U apotekama imas veselih tabletica na biljnoj bazi.
Najbolje bi bilo da uradis jedan ekg kod kardiologa.

Vjerovatno nije nista, i da je to samo veci stress koji nije procesiran kako treba,

Lijep pozdrav,
roki

#8 Re: Lupanje srca u fazi mirovanja

Post by roki »

Imam ja to lupanje srca isto kao i ti. srce mi nekad toliko lupa snažno da se sav tresem, ne ubrzano samo snažno. Radio nekoliko EKg-ova i uvije nalaz Savršen. Onda nekad skontam da imam povišen pritisak 150/90. I prepisu mi tablete Nebilet. Od tada ko preporođen. Nestalo je to lupanje, manje se umaram i imam vise energije
Dr.medicine

#9 Re: Lupanje srca u fazi mirovanja

Post by Dr.medicine »

Nurudin wrote:Ja sam sinoć to osjetio, prvi put. Probudilo me
Mada, ja sam to pripisao ružnom snu, iako se ne sjećam šta sam sanjao. Možda je nešto bilo u zraku :mrgreen:
aha šejtan ti došao :lol: :lol: :lol: :lol:

ih to je samo adrenalinska reakcija, malo vise se izlucilo kateholamina i thats all.
nije mi jednom zalupalo srce iz sna
pogotovo ono u dežuri, ako se malo dremne, pa te probude, lupa trese se krevet skupa sa mnom :lol:
Post Reply