Lukavac predvodi promjene u BiH

putokaz1

#26 Re: Lukavac predvodi promjene u BiH

Post by putokaz1 »

Paco wrote:
Black swan wrote:ne znam o kojoj promjeni trubite

da se zamijeni većina građana bih i da se na njihovo mjesto dovedu danci i finci???
mislim da je to jedino rješenje
Sve si sam rekao. To i jeste vjerovatno jedino moguce rjesenje. DIJASPORA!

Prije nekoliko dana Bogic Bogicevic je rekao nesto pametno:
U bh. reprezentacijama (svi sportovi) nastupaju uglavnom sportisti koji su stasali i karijere gradili negdje van BiH. Zasto ne bismo i nasu pamet iz bijelog svijeta doveli kuci da nas zastupa i prezentuje? Da nam pokaze kako treba "igrati"?

Eh, ne moze se od ovih koji su zavareni za stolice i fotelje i koji su sami sebe proglasili svecima, legitimnim predstavnicima svog naroda, vjere i kulture :smajlikojipovraca:
Dolazi Naš čojkiuz EU da ovdje otvori firmu i...
''Zna mali ja sam ovdje Bog i batina ,moraš mog sina postavit za direktora a nikad ti poreska niti bilokoja inspekcija neće doć''
Kad Dijasporca to dočeka on ode u Somaliju da uložu među gusare a neće ovdje
Haman2

#27 Re: Lukavac predvodi promjene u BiH

Post by Haman2 »

Izbori se dobijaju na planovima koje niko nikad ne realizira. Skoro sam nasao sta je sve obecano Tuzlacima. Treba nesto konkretno napraviti, nesto sto ostaje iza nekoga. Eto sadasnji prvi covjek Tuzle napravio je Panoniku i ona ostaje kao trajna uspomena na njega. Da li je mogao i trebao vise uraditi za Tuzlu tesko je znati jer to zavisi od novca.Tako isto i prvi covjek Lukavca, treba napraviti prioritete zavisno od novca sa kojim barata.

Ja vjerujem da bi uradio puno vise da ima vecu saradnju sa opozicijom. Jedan covjek moze malo uraditi pogotovo u konstalaciji odnosa kakvi su sad uspostavljeni.
putokaz1

#28 Re: Lukavac predvodi promjene u BiH

Post by putokaz1 »

Haman2 wrote:Izbori se dobijaju na planovima koje niko nikad ne realizira. Skoro sam nasao sta je sve obecano Tuzlacima. Treba nesto konkretno napraviti, nesto sto ostaje iza nekoga. Eto sadasnji prvi covjek Tuzle napravio je Panoniku i ona ostaje kao trajna uspomena na njega. Da li je mogao i trebao vise uraditi za Tuzlu tesko je znati jer to zavisi od novca.Tako isto i prvi covjek Lukavca, treba napraviti prioritete zavisno od novca sa kojim barata.

Ja vjerujem da bi uradio puno vise da ima vecu saradnju sa opozicijom. Jedan covjek moze malo uraditi pogotovo u konstalaciji odnosa kakvi su sad uspostavljeni.
Opozicija je vlast u OV
U Lukavcu je najbitnija svijest koja je proradila,izašli su iz Kandže SDA/SBIH i promjenili se,sto setiče radova njih ima,načelnik objavi na fb šta će uraditi i to postepeno radi,danas je na Ratišu,sutra Bikodže,prekosutra Krtova,zakosutra Bistarac,svaki dan negdje nešto se radi,prijekti su spremni za kruzne tokovo,raskrsnice,pješaka zona,odvod vode,Radi se,možda jemalo i neprimjetno ali radi se
Haman2

#29 Re: Lukavac predvodi promjene u BiH

Post by Haman2 »

Nema sta, lijepo je objaviti gradjanima ste ce se raditi, ali bilo bi puno bolje da se objavljuje sta je uradjeno, jer onda svi ljudi to mogu pogledati i dati svije misljenje o uradjenom poslu.

Image

SDA je napravila kardinalnu greku. Gradonacelnik je izabran na 4 godine i trebali su pustiti covjeka da radi svoj posao. Natezanje oko nekih problema nikome ne koristi. Ima ona narodna " slozna braca kucu grade a neslozna je razvaljuju".
putokaz1

#30 Re: Lukavac predvodi promjene u BiH

Post by putokaz1 »

Eko problem koji stvaraju Koksara Soda Cementara itd je Problem cijele države a ne smaof Načelnika
Postoji grad u Sloveniji koji je zatvorio takve firme i otvorio nove eko čiste
Država s mora uključiti tj Bećirević a ne prijetnje Dodiku već ideje i rad na tereneu
Haman2

#31 Re: Lukavac predvodi promjene u BiH

Post by Haman2 »

Naravno da to nije jedini posao nacelnika. To je problem drzave BiH, ali inicijativa mora poci od gradjana Lukavca. Ako takve inicijative nema, drzava smatra da je tamo sve OK. Nasa ekoloska svijest je na veoma niskoj razini. Pogledaj sela oko Bijelog mora. Da li se neko od gradjana buni. Koliko znam niko se ne buni. Ao nema negodovanja gradjana a vjerovatno nema onda i prvi covjek Lukavca nema potreba da reagira izuzev ako sam ne smatra da treba nesto ciniti.

Image

Nekoliko puta sam ponovio. SDA je napravila veliku gresku pokusajem da ga msijeni. Mandat je mandat i to je vrijeme u kome svako treba da pokaze sta moze. Ne mozemo ocekiva da ce neko ma ko to bio za jednu ili dvije godine razrijesiti problema koji se " taloze desetljecima". Bas iz tog razloga SDA je i napravila veliku gresku.

Svojevremeno je Dr. Lagumdzija upropastio SDP. Sadasnje rukovodsvo SDA upropastava SDA, jos ako Sabija bude kandidat za clana Predsjednistva BiH, ta stranka ide u zaborav. Vjerujem da celnici SDA nisu toga svjesni, kao sto nisu bili svjesni promasaja pokusajem smjene sadasnjeg nacelnika grada.
Post Reply