Luka Neum: Bošnjaci dolaze

Prenj

Post by Prenj »

Stari wrote:Dragi prenj ...nesto te nisam vidi da se upires biti aktivan u drugom smjeru ...ovome kojeg si upravo spomenuo.
....
Nazalost, rupa je toliko da ne moze ziv covjek na sve stici.
privremeni

Post by privremeni »

Ko ispunjava zelje? I ja nocas svasta sanjao, pa da prilozim svoj spisak :D zelja. :zzzz:
savjest

Post by savjest »

MedoX wrote: Takva KOMUNISTICKA iseljvanja u normalnom svijetu ne postoje...

posaljimo tebe iz mjesta gdje si rođen i gdje živiš (valjda,nagađam) na Treskavicu za viši cilj.... :-D
Nema to nikakve veze sa komunizmom ili bilo cim. To sto pises je besmisleno. To se desava u svim drzavama.

Potrebe se vremenom mjenjaju i jednostavno dolaze nove potrebe. Mislis da su se svi ovi autoputevi po svijetu gradili tako sto su gledali da izbjegnu svaku privatnu kucu i imanje? Ili sve brane koje su se gradile su se radile na taj nacin da se slucajno ne potopi neko selo? Ne budi smjesan. To nema smisla, stetno je i jednostavno neizvodivo.

Drzava se razvija i svako vrijeme donosi svoje potrebe. Prije nije bilo autoputeva, brana , zeljeznica itd... danasnji zivot to zahtjeva i to se ne moze izbjeci.

Medutim, naravno da se tim ljudima da odsteta. Sad, kako oni racunaju tu odstetu ja ne znam. Postoje ljudi ciji je to posao.
savjest

Post by savjest »

Stari wrote:Dragi prenj ...nesto te nisam vidi da se upires biti aktivan u drugom smjeru ...ovome kojeg si upravo spomenuo.

Svima ovima koji se sprdaju na temu teretna Luka u Neumu umjesto u Kardeljevu ( :D Plocama za mlade narastaje :D )...onu luku su ponavljam bosanskohercegocacke firme napravile...medjutim kao rezernu kombinaciju za nedaj boze ....primarna uloga u luckom pretovaru strateskog obima bila je za potrebe BiH industrije (koja oduvjek bila prevnstveno bazno-energetska) je bila povjerena lukama Brcko i Bos. Samac.

Da bi se od Kardeljeva napravilo ono sto je bilo prije nego je Energoinvest u njemu dao izgraditi naftni terminal ....(a bilo je bez pretjerivanja tako da je Brcko bilo za njega Yokohama ili u najmanju ruku Rotterdam) ....bilo bi potrebno remontovati postojecu prugu i izgraditi nekih 35-40 km pruge od Varesa do Banovica ....a auto cestu ...ako je ikad iko bude poceo graditi smjestiti na zapadnu obalu Neretve...samo u napadu potpunog dusevnog rastrojstva.

Slazem se u vezi luke Brcko. Neshvatam zasto je ona zapustena i zaboravljena.

A evo cifri za Luku Ploce. Gradimo tude. Bravo mi ! :roll:
U pločanskoj Luci je u prvih deset mjeseci ove godine prekrcano 2,4 miliona tona robe ili za čak 62 posto više nego u istom prošlogodišnjem razdoblju kad je prekrcano 1,5 miliona tona, objavio je danas Odjel za istraživanje tržišta pločanske Luke.
pepeljara

Post by pepeljara »

ovdje mozete procitati sta hrvati misle o tome svemu.

http://www.forum.hr/showthread.php?s=&threadid=120124

i tamo mi je nick pepeljara..

glajte kak sam pljuju...
pepeljara

#81 Re: Luka Neum: Bošnjaci dolaze

Post by pepeljara »

mIRCerka wrote: ponovicu svoju recenicu od prije godinu dana
Trebao je NATO da napalmom sprzi BALKAN i napravi vinograde....

loooooooooooooool :lol:
pepeljara

Post by pepeljara »

pepeljara wrote:ovdje mozete procitati sta hrvati misle o tome svemu.

http://www.forum.hr/showthread.php?s=&threadid=120124

i tamo mi je nick pepeljara..

glajte kak sam pljuju...
escobar__

#84 Re: Luka Neum: Bošnjaci dolaze

Post by escobar__ »

Mogu mislit šta mu u predstojećem periodu spremaju klečavci i katotalibani.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#85 Re: Luka Neum: Bošnjaci dolaze

Post by Truba »

Spremaju osvetu za sve sto su komunjare radile od 1945 a medju njima tuzlaci kao najaci :mrgreen:
Da ne spominjemo propalu oslobodilacku akciju Neretva 93 :thumbup:
Bloo
Globalna šefica

#86 Re: Luka Neum: Bošnjaci dolaze

Post by Bloo »

Vijest vec objavljena na aktivnoj temi Neum.
Locked