LUKA DONČIĆ

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
PeppermintSA

#326 Re: LUKA DONČIĆ

Post by PeppermintSA »

Mali je fenomen :skoljka: :skoljka:
KB9

#327 Re: LUKA DONČIĆ

Post by KB9 »

demonstracija elegancije i klase 8)
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#328 Re: LUKA DONČIĆ

Post by Jimmy McNulty »

:)
USAblues

#329 Re: LUKA DONČIĆ

Post by USAblues »

KB9 wrote:kukoc je najbolji svih vremena s ovih prostora
i kraj pricee :thumbup: :thumbup: :thumbup:
tuzlak1212

#330 Re: LUKA DONČIĆ

Post by tuzlak1212 »

premlad je Luka da bi ga s Kukocom poredili, nije to posteno... na kraju karijere Luka moze bit najveci s ovih prostora, sad pustite djete da bude rookie i da se razvija :-D
kamen spoticanja

#331 Re: LUKA DONČIĆ

Post by kamen spoticanja »

evo ja ga pustam :oops:
Diwan

#332 Re: LUKA DONČIĆ

Post by Diwan »

USAblues wrote:
KB9 wrote:kukoc je najbolji svih vremena s ovih prostora
i kraj pricee :thumbup: :thumbup: :thumbup:
On je već sada bolji od Kukoća :-D
kakavdanakneiskustvu

#333 Re: LUKA DONČIĆ

Post by kakavdanakneiskustvu »

da,sa 19 godina kukoc nije bio ovako dobar
nemoj to

#334 Re: LUKA DONČIĆ

Post by nemoj to »

kakavdanakneiskustvu wrote:da,sa 19 godina kukoc nije bio ovako dobar
Lebron i niko više
karanana

#335 Re: LUKA DONČIĆ

Post by karanana »

lebron je lebron al dvaput je dvaput

nije kukoc najbolji sa ovih prostora. sad ne bi znao ko je ali kukoc nije bio nista bolji od pedje, vlade, dine....fulam li nekog?

drazen bi bio da je duze igro.
pirmin

#336 Re: LUKA DONČIĆ

Post by pirmin »

Ubode onu 96°-stepeni tricu sa Hardenom na sebi a masi tu otvorenu. E jbg. :-)
kakavdanakneiskustvu

#337 Re: LUKA DONČIĆ

karanana wrote:lebron je lebron al dvaput je dvaput

nije kukoc najbolji sa ovih prostora. sad ne bi znao ko je ali kukoc nije bio nista bolji od pedje, vlade, dine....fulam li nekog?

realno,petrovic bi bio taj,jos 93. je bio u 3. najboljoj petorci lige,jedino on i parker od evropskih bekova su to uspjeli,nije mala stvar biti 93. medju 6 najboljih bekova lige,u 4. sezoni u nba
Diwan

#338 Re: LUKA DONČIĆ

Post by Diwan »

Pa Dražen i jeste najbolji sa ovih prostora, zasada, bez obzira što ga je smrt spriječila i imala uticaja na njegovu daljnu NBA karijeru koja je bila u usponu. To je isto kao kad bi netko rekao da je Musa bolji od Dončića, uzevši u obzir da recimo ovaj prvi odigra 10+ sezona u NBA sa nekim procentom do 20 koševa u prosjeku, a da ovaj drugi iz nekog razloga završi sada svoju karijeru.

Nikada, ni u kojem filmu, pa ni ovom gore napisanom se ne može reći da je Musa bolji od Luke. Mođe se reći da netko ima ili da je imao uspješniju karijeru, ali da je bolji malo teže. I Dražen, kao i Luka sada su dominantni mužjaci, lideri, vođe, koji grizu, koji imaju volju i želju za dokazivanjem, za igrom, za nadmetanjem, dok večina ostalih igrača sa ovih prostora to nisu bili i nemaju te crte u svom karakteru.
mfeed

#339 Re: LUKA DONČIĆ

Post by mfeed »

Suvise sam star tako da se sjecam cak I pocetaka drazenove karijere. ko je bolji, dal' drazen, dal' kukoc, dal' luka, moze se reci samo na osnovu toga ako se prvo imenuje sta je to sto cini jednog igraca boljim od drugih. neko to radi na osnovu broja titula, neko na osnovu procenta suta, neko na osnovu nekih drugih stvari. ako to nije definisano onda se rasprava svodi na to kojeg igraca vise volite. za ove sto ne znaju drazenovu karijeru, treba iskreno reci da je lik sa 17, 18 godina razvaljivao I bivao kljucni igrac. na osnovu ovo malo memorije sto mi je ostalo, bio je neuporedivo medijski veca zvijezda u pocetku svoje karijere nego luka. ja sam licno vise volio masu drugih igraca nego njega, nikad nisam volio taj stil koji je on forsirao ali je iskreno svojom pojavom okrenuo na glavu komplet ex yu kosarku. bio je sjajan u napadu ali je UVIJEK cuvao najslabijeg protivnickog igraca I to vrlo lose. drugim rijecima, uopste nije igrao odbranu. u nba nije u pocetku imao srece, dosao je u tim sa dvije nba zvijezde I pored njih on nije mogao bili clanom prve postave. za ove sto tvrde da to nikad do luke nikome nije poslo za rukom, danilovic je u majamiju kod rajlija bio starter u prvoj sezoni te znao trpati I ponekad znao da trpa po 30 po utakmici. mislim da su drazen I luka bare bare sto se tice pocetka karijere ali luka ce vjerovatno imati vecu karijeru cak I da se drazenu nije dogodila nesreca. nekakav moj licni utisak, mozda se varam.
Better Man

#340 Re: LUKA DONČIĆ

Post by Better Man »

kakavdanakneiskustvu wrote:

realno,petrovic bi bio taj,jos 93. je bio u 3. najboljoj petorci lige,jedino on i parker od evropskih bekova su to uspjeli,nije mala stvar biti 93. medju 6 najboljih bekova lige,u 4. sezoni u nba
Upravo tako za Petrovića. Glede Kukoča. On je itekako bio bolji od Peđe, Vlade i Dine. Pa lik je s Bullsima osvojio 3 prstena i to kao jedan od najbitnijih igrača, a ne statista, a o trofejima s Jugoplastikom, repkom Jugoslavije i Hrvatske da ne govorim. Osvojio je sve što može osvojiti jedan košarkaš. Jedino zlato koje nema je ono Olimpijsko. Ima 2 srebra.
pirmin

#341 Re: LUKA DONČIĆ

Post by pirmin »

Stavio bih ja Pedju i Tonija na istu ravan.
Da je Pedja bio sa Majklom, Skotijem i ostalima u ekipi isto bi osvojio.
kakavdanakneiskustvu

#342 Re: LUKA DONČIĆ

mfeed wrote:Suvise sam star tako da se sjecam cak I pocetaka drazenove karijere. ko je bolji, dal' drazen, dal' kukoc, dal' luka, moze se reci samo na osnovu toga ako se prvo imenuje sta je to sto cini jednog igraca boljim od drugih. neko to radi na osnovu broja titula, neko na osnovu procenta suta, neko na osnovu nekih drugih stvari. ako to nije definisano onda se rasprava svodi na to kojeg igraca vise volite. za ove sto ne znaju drazenovu karijeru, treba iskreno reci da je lik sa 17, 18 godina razvaljivao I bivao kljucni igrac. na osnovu ovo malo memorije sto mi je ostalo, bio je neuporedivo medijski veca zvijezda u pocetku svoje karijere nego luka. ja sam licno vise volio masu drugih igraca nego njega, nikad nisam volio taj stil koji je on forsirao ali je iskreno svojom pojavom okrenuo na glavu komplet ex yu kosarku. bio je sjajan u napadu ali je UVIJEK cuvao najslabijeg protivnickog igraca I to vrlo lose. drugim rijecima, uopste nije igrao odbranu. u nba nije u pocetku imao srece, dosao je u tim sa dvije nba zvijezde I pored njih on nije mogao bili clanom prve postave. za ove sto tvrde da to nikad do luke nikome nije poslo za rukom, danilovic je u majamiju kod rajlija bio starter u prvoj sezoni te znao trpati I ponekad znao da trpa po 30 po utakmici. mislim da su drazen I luka bare bare sto se tice pocetka karijere ali luka ce vjerovatno imati vecu karijeru cak I da se drazenu nije dogodila nesreca. nekakav moj licni utisak, mozda se varam.

da,petrovic je u europi bio rupa u obrani,u portlandu nije mogao pored drexlera,porter njemu nije bio konkurencija,on u nba nije mogao igrati playa

daniloivic jeste znao ubaciti preko 30,ali je imao 13 poena za 29 minuta,nista osobito za beka šutera,u drugoj sezoni jos vise minuta a manje poena
kakavdanakneiskustvu

#343 Re: LUKA DONČIĆ

Better Man wrote:

Upravo tako za Petrovića. Glede Kukoča. On je itekako bio bolji od Peđe, Vlade i Dine. Pa lik je s Bullsima osvojio 3 prstena i to kao jedan od najbitnijih igrača, a ne statista, a o trofejima s Jugoplastikom, repkom Jugoslavije i Hrvatske da ne govorim. Osvojio je sve što može osvojiti jedan košarkaš. Jedino zlato koje nema je ono Olimpijsko. Ima 2 srebra.

da,s druge strane,stojakovic je u nba bio u 2. petorci lige,tri puta all star,2004. četvrti u citavoj ligi u glasanju za mvp lige
kakavdanakneiskustvu

#344 Re: LUKA DONČIĆ

pirmin wrote:Stavio bih ja Pedju i Tonija na istu ravan.
Da je Pedja bio sa Majklom, Skotijem i ostalima u ekipi isto bi osvojio.

razliciti tipovi igraca ali obojica veliki
kakavdanakneiskustvu

#345 Re: LUKA DONČIĆ

KB9

#346 Re: LUKA DONČIĆ

Post by KB9 »

sta veli samo dirka ima malo slabije sanse da prestigne, sve ostalo laganica :izet:
kakavdanakneiskustvu

#347 Re: LUKA DONČIĆ

velika je stvar i da ima karijeru kao gasol
nemoj to

#348 Re: LUKA DONČIĆ

Post by nemoj to »

kakavdanakneiskustvu wrote:velika je stvar i da ima karijeru kao gasol
Al' je toliko bolji od njega, da bi bilo razocarenje.

Naravno ne spominjem prstenje igrac kao igrac :D
kakavdanakneiskustvu

#349 Re: LUKA DONČIĆ

ne znam je li bolji,gasol je bio rookie godine,sa 19 godina gasol nije bio ovako dobar,to stoji
nemoj to

#350 Re: LUKA DONČIĆ

Post by nemoj to »

kakavdanakneiskustvu wrote:ne znam je li bolji,gasol je bio rookie godine,sa 19 godina gasol nije bio ovako dobar,to stoji
https://www.youtube.com/watch?v=NSDjO1sthG4

Zar je potrebno išta napisati?
Post Reply