Luk i strijela
- xamp
#1 Luk i strijela
Cao raja,
jel zna neko gdje u sarajevu/okolini sarajeva, ima da se iznajmi luk i strijela pa da se gadjaju mete i slicno?
Hvala
jel zna neko gdje u sarajevu/okolini sarajeva, ima da se iznajmi luk i strijela pa da se gadjaju mete i slicno?
Hvala
- akcid
#2 Re: Luk i strijela
xamp wrote:jel zna neko gdje u sarajevu/okolini sarajeva, ima da se iznajmi luk i strijela pa da se gadjaju mete i slicno?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3 Re: Luk i strijela
nije loše
treba mi za vikendice
al bih kupio
znao sam praviti i trudit se nategnem ono pukne

treba mi za vikendice
al bih kupio
znao sam praviti i trudit se nategnem ono pukne
- xamp
#4 Re: Luk i strijela
Svi smo mi to pravili kao djeca, al sad je vrijeme da se malo i prave stvari probaju 
- Truba
#5 Re: Luk i strijela
samostrijel 
- O'zone
- Globalni moderator
#6 Re: Luk i strijela
Bilo kupit u King of the ring lukovi i strijele bilo za birat kakve ćeš
- Truba
#7 Re: Luk i strijela
trebam svaša kupiti
samo pravim spiskove
- xamp
#8 Re: Luk i strijela
O'zone wrote:Bilo kupit u King of the ring lukovi i strijele bilo za birat kakve ćeš
GDje to?
- mali Ninja
#9 Re: Luk i strijela
meni supruga poklonila luk i 3 strijele, pravi drveni, ispaljuje strijele 100-200m
najbolje ispaliti pod 90° u zrak pa onda bjezat.
najbolje ispaliti pod 90° u zrak pa onda bjezat.
- O'zone
- Globalni moderator
#10 Re: Luk i strijela
http://kingofring.ba/xamp wrote:O'zone wrote:Bilo kupit u King of the ring lukovi i strijele bilo za birat kakve ćeš
GDje to?Postoje li jos?:)
Provjeri
-
lajkujMe
#11 Re: Luk i strijela
Jeste sigurni da se to smije imati/koristiti bez oruzanog lista? Govorim zato ako skontamo da je peper sprey zabranjen kod nas kakav je tek onda zakon za luk i strijelu 
- xamp
#12 Re: Luk i strijela
I pistolji su zabranjeni pa mozes u streljani da pucaslajkujMe wrote:Jeste sigurni da se to smije imati/koristiti bez oruzanog lista? Govorim zato ako skontamo da je peper sprey zabranjen kod nas kakav je tek onda zakon za luk i strijelu
- akcid
#13 Re: Luk i strijela
I luk i stijela je oružje, oružje sa tetivomlajkujMe wrote:Jeste sigurni da se to smije imati/koristiti bez oruzanog lista? Govorim zato ako skontamo da je peper sprey zabranjen kod nas kakav je tek onda zakon za luk i strijelu
- S4mpion
#14 Re: Luk i strijela
Ali ga bez dozvole ne smiješ posjedovati, u tome je poenta.xamp wrote:I pistolji su zabranjeni pa mozes u streljani da pucaslajkujMe wrote:Jeste sigurni da se to smije imati/koristiti bez oruzanog lista? Govorim zato ako skontamo da je peper sprey zabranjen kod nas kakav je tek onda zakon za luk i strijelu
- mali Ninja
#15 Re: Luk i strijela
noz je oruzje pa ti treba dozvola da izrezes hljeb?S4mpion wrote:Ali ga bez dozvole ne smiješ posjedovati, u tome je poenta.xamp wrote:I pistolji su zabranjeni pa mozes u streljani da pucaslajkujMe wrote:Jeste sigurni da se to smije imati/koristiti bez oruzanog lista? Govorim zato ako skontamo da je peper sprey zabranjen kod nas kakav je tek onda zakon za luk i strijelu
- holowey
#16 Re: Luk i strijela
lijeska je dovoljno elasticna a istovremeno dovoljno cvrsta za luk, tanje grane lijeske koristiti za strelice... sinteticki strik koristiti za tetivu...
e sad dodje onaj polulegalni dio... zrno metka, ja sam koristio ono od kalasnjikova, rastopio da iscuri olovo i onda bakarnu kosuljicu stavljao na vrh strelice i cekicem je stucao u vrh... moguce da se vrh moze napraviti i od nekog drugog materijala ali meni su ove bakarne kosuljice bile idealne... pera sam pravio od plasticne case pavlake... takva strelica kroz sobna vrata prolijece, zato kazem polulegalno jer moze nanijeti zestoke povrede
e sad dodje onaj polulegalni dio... zrno metka, ja sam koristio ono od kalasnjikova, rastopio da iscuri olovo i onda bakarnu kosuljicu stavljao na vrh strelice i cekicem je stucao u vrh... moguce da se vrh moze napraviti i od nekog drugog materijala ali meni su ove bakarne kosuljice bile idealne... pera sam pravio od plasticne case pavlake... takva strelica kroz sobna vrata prolijece, zato kazem polulegalno jer moze nanijeti zestoke povrede
- mali Ninja
#17 Re: Luk i strijela
ne vjerujem dok ne vidim, mnogo sam lijeske posjekao ali jos nisam takvim lukom nikakvu stetu nacinioholowey wrote:lijeska je dovoljno elasticna a istovremeno dovoljno cvrsta za luk, tanje grane lijeske koristiti za strelice... sinteticki strik koristiti za tetivu...