Ludost je prati gdje god da ide...

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#76 Re: Ludost je prati gdje god da ide...

Post by Latina »

TiDamJa wrote: Hvala, ja sam ti ko zmaj, sretna kako odavno nisam bila, disem punim plucima...slazem se sa anais totalno i dalje, "muskarci" poput ovog primjera u ovom topicu nisu vrijedni ljubavi, ni osmijeha, ni truda, nijedne suze a kamoli srca, a sigurno postoje ljudi vrijedni svega toga...vjera i ljubav i dalje postoji u meni, vise nego ikad u stvari, nosim je sa sobom ponosno i uvijek dok disem. :)
Ah, koja promjena, Bogu hvala ( ja sam tek danas iscitala ovu temu i bas me je bila potresla nesto ). Sva sreca da su stvari krenule nabolje. :)

Sta je bilo s njim ?
kolega

#77 Re: Ludost je prati gdje god da ide...

Post by kolega »

Latinica wrote:Naravno da ima i svakakvih zena, ali po mom misljenju muskarci daleko prednjace u samoljublju i bezobzirnosti prema zenama. Mi smo za njih zbir obima i tako se ( vecina ) odnose prema nama, dok mi ( opet cini mi se vecina ) u startu u njima trazimo covjeka.
narodski kazano, od nafake se ne moze pobjeci :)
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#78 Re: Ludost je prati gdje god da ide...

Post by Latina »

kolega wrote:
Latinica wrote:Naravno da ima i svakakvih zena, ali po mom misljenju muskarci daleko prednjace u samoljublju i bezobzirnosti prema zenama. Mi smo za njih zbir obima i tako se ( vecina ) odnose prema nama, dok mi ( opet cini mi se vecina ) u startu u njima trazimo covjeka.
Hm. :) Mozes li malo elaborirati tu misao, nekako mi je izvan konteksta citata.
kolega

#79 Re: Ludost je prati gdje god da ide...

Post by kolega »

Latinica wrote:
kolega wrote:
Hm. :) Mozes li malo elaborirati tu misao, nekako mi je izvan konteksta citata.
na prvi pogled izgleda da je izvan konteksta ali mislio sam da ako ti je sudbina da upoznas partnera koji je samoljubiv, bezobziran ili kakav vec, to te nece zaobici pa ma koliko se trudila :)
TiDamJa

#80 Re: Ludost je prati gdje god da ide...

Post by TiDamJa »

Latinica wrote:
TiDamJa wrote: Hvala, ja sam ti ko zmaj, sretna kako odavno nisam bila, disem punim plucima...slazem se sa anais totalno i dalje, "muskarci" poput ovog primjera u ovom topicu nisu vrijedni ljubavi, ni osmijeha, ni truda, nijedne suze a kamoli srca, a sigurno postoje ljudi vrijedni svega toga...vjera i ljubav i dalje postoji u meni, vise nego ikad u stvari, nosim je sa sobom ponosno i uvijek dok disem. :)
Ah, koja promjena, Bogu hvala ( ja sam tek danas iscitala ovu temu i bas me je bila potresla nesto ). Sva sreca da su stvari krenule nabolje. :)

Sta je bilo s njim ?
znas, ljubav nikad nije sebicna, nikad posesivna ni osvetoljubiva, nosis je ako je rodjena s tobom, nije vezana za osobu zapravo, i onda je samo razvijas i oplemenjujes. neki ljudi to nikad saznati nece, i nema dalje od toga...njemu sve najbolje, ne znam niti zapravo zelim znati, samo nemam nista lose usmjereno ka osobi koja ne zna voljeti, ili bar mene nije znala...ono sto znam je da sam voljela i da nakon svega imam i previse ljubavi, i idem dalje :)
kolega

#81 Re: Ludost je prati gdje god da ide...

Post by kolega »

može li samo kratak update!? :)
TiDamJa

#82 Re: Ludost je prati gdje god da ide...

Post by TiDamJa »

kolega wrote:može li samo kratak update!? :)
uh kolega, apdejt...sve je kao u mom posljednjem postu, s tim da sam se ponovo zamislila nad tvojim komentarom
"na prvi pogled izgleda da je izvan konteksta ali mislio sam da ako ti je sudbina da upoznas partnera koji je samoljubiv, bezobziran ili kakav vec, to te nece zaobici pa ma koliko se trudila :)"....

je li sudbina, nemam pojma, jer se uvijek strasno trudim da dobre strane i osobine drzim pred ocima, onda je lose lakse prihvatiti...
niko zaista ne zna sta ga ceka, no ja nedavno dozivjeh iznenadni Susret, potpuno neocekivan, i blesavo, u jednom predivnom trenutku pomislih da bi mogao biti moj (nas) sudbonosni. jak, prejak osjecaj bliskosti, poznavanja, pogled srodne duse...blesava ja, pa mislim da moze biti lijepo, cisto i jednostavno :)
ali (nikad ne moze bez ALI) previse je egoizma u nama, previse castoljubivosti i ljubavi prema samim sebi da bi voljeli i dali se jos nekome...zapravo, i ako mislis da si prihvatio nekoga onakvog kakav jeste, u stvari si prihvatio samo ono sto ti je on DOZVOLIO da vidis, jednu stranu sebe, jednu masku, djelomicnu laz ili polovicnu istinu...
ali sam duboko ubijedjena da sve igre prestaju, sve maske padaju kad zaista pogledas i vidis kompletnu dusu osobe s kojom si, i kad priznas sebi dobrotu koju ti daje i nenadmasan osjecaj snage kojom te puni. kad priznas sebi koliko ti je dobro s njim/njom, ides, i ides dalje, i dajes se, i uzimas sto ti se daje, i trudis se sve vise i jace, i zajedno, i bez straha...kad ti je stalo, ego, ponos i svi ostali mali osjecaji bi morali ostati daleko iza onog glavnog, JACEG, trenutka kad kazes STALO MI JE, zelim znati, zelim se truditi, zelim se boriti, zelim je upoznavati i nanovo dozivljavati, jer osjecam da VRIJEDI...

Of all forms of caution, caution in love is perhaps the most fatal to true happiness

cudan apdejt, znam, al' cudno je i ovo jutro...
kolega

#83 Re: Ludost je prati gdje god da ide...

Post by kolega »

dobro je, desava se nesta, nisi pasivna sto je najbitnije. "Sudbina" je kompleksan pojam da bi ovde o njoj govorili, a sjetih se da je neki vladar trazio da mu kazu jednu mudrost koja ce mu biti od koristi i kad je u radosti i kad je u zalosti, pa mu jedan mudar savjetnik rece "i to ce proci", a ovaj je to odmah dao da mu ugraviraju na njegov vladarski prsten da mu je stalno na umu :)
TiDamJa

#84 Re: Ludost je prati gdje god da ide...

Post by TiDamJa »

kolega wrote:dobro je, desava se nesta, nisi pasivna sto je najbitnije. "Sudbina" je kompleksan pojam da bi ovde o njoj govorili, a sjetih se da je neki vladar trazio da mu kazu jednu mudrost koja ce mu biti od koristi i kad je u radosti i kad je u zalosti, pa mu jedan mudar savjetnik rece "i to ce proci", a ovaj je to odmah dao da mu ugraviraju na njegov vladarski prsten da mu je stalno na umu :)
ne ne, nisam ja pasivna, nikad...a ima jedna za mene efikasnija, a kaze "ko zna zasto je to dobro" i uvijek mi je na umu :D
omar little

#85 Re: Ludost je prati gdje god da ide...

Post by omar little »

TiDamJa wrote:Mjesecima citam razne teme na Ljubav&Sex, jer se i sama nalazim u vrtlogu pitanja sa tek ponekim nejakim odgovorom, puno mudrih i pametnih ljudi ovdje ima, inteligentnih realnih i racionalnih stavova...valjda i jeste skroz tacna ona da dvije glave znaju vise od jedne :D....Uglavnom, ovu pricu mi je moj bivsi (vjerenik) poslao, i dugo vremena ne znam za sta da se opredijelim, za razum, srce, ludost....jedno i jeste sigurno, da me ludost prati :D

Jednom davno, sva ljudska osećanja i svi ljudski kvaliteti našli su se na jednom skrivenom mestu na Zemlji.
Kada je Dosada zevnula treći put, Ludost je, uvek tako luda, predložila:
»Hajde da se igramo zmurke!
Ko se najbolje sakrije, pobednik je među osećanjima.»

Intriga je podigla desnu obrvu, a Radoznalost je, ne mogavši da prećuti zapitala.:
«Zmurke? Kakva je to igra?»
«To je jedna igra» -započela je da objašnjava Ludost, «u kojoj ja pokrijem oči i brojim do milion, dok se svi vi ne sakrijete. Kada završim, polazim u potragu, i koga zadnjeg pronađem, taj je pobednik.»

Entuzijazam je zaplesao, sledilo ga je Oduševljenje. Sreća je toliko skakala da je nagovorila na igru i Sumnju i Apatiju koje nikada ništa nije interesovalo.
Ali nisu svi hteli da se igraju.

Istina je bila protiv skrivanja, a i zašto bi se skrivala? Ionako je uvek, na kraju, svi pronaðu. Ponos je mislio da je to glupa ideja, iako ga je zapravo mučilo što on nije bio taj koji se setio da predloži igru. Oprez nije hteo da rizikuje.

«Jedan,dva,tri...» Počela je da broji Ludost.

Prva se sakrila Lenjost koja se, kao uvek, samo bacila iza prvog kamena na putu. Vera se popela na nebo, Zavist se sakrila u senci Uspeha koji se uz muku popeo na vrh najvišeg drveta. Velikodušnost nikako nije mogla da odluči gde da se sakrije, jer joj se svako mesto činilo savršenim za jednog od njenih prijatelja. Lepota je uskočila u kristalno čisto jezero, a Sramežljivost je provirivala kroz pukotinu drveta. Krasota je našla svoje mesto u letu leptira, a Sloboda u dahu vetra. Sebičnost je pronašla skrovište, ali samo za sebe!
Laž se sakrila na kraju duge (laže, bila je na dnu okeana), a Požuda i Strast u krateru vulkana. Zaborav je zaboravio da se sakrije,ali to nije važno…

Kada je Ludost izbrojala 999.999,
Ljubav još nije pronašla skrovište, jer je sve bilo zauzeto. Ugledavši ružičnjak,uskočila je,prekrivši se prekrasnim pupoljcima.

«Milion!»-zavikala je Ludost i započela svoju potragu.

Prvu je pronašla Lenjost, iza najbližeg kamena. Ubrzo je začula Veru kako raspravlja o teologiji s Bogom, a Strast i Požuda su iskočile iz kratera od straha. Slučajno se tu našla Zavist, i naravno, i Uspeh, a Sebičnost nije trebala ni da se traži, sama je izletela iz svog savršenog skrovišta koje se pokazalo pčelinjom košnicom.
Od tolikog traženja Ludost je ožednila, i tako u kristalnom jezeru pronašla Lepotu. Sa Sumnjom joj je bilo još lakše, jer ona nije mogla da se odluči za skrovište, pa je ostala da sedi na obližnjem kamenu.

Tako je Ludost, malo po malo, pronašla gotovo sve.
Talenat u zlatnom klasju žita, Teskobu u izgoreloj travi, Laž na kraju duge (laže,bila je na dnu okeana), a Zaborav je zaboravio da su se uopšte igrali.

Samo Ljubav nije mogla nigde da pronađe. Pretrazila je svaki grm i svaki vrh planine i kad se već razbesnila, ugledala je ružičnjak. Zašla je među ruže, uzela suvu granu, i besna i iznemogla, počela je da udara po prekrasnim ružinim pupoljcima.
Odjednom se začu bolan krik. Ružino trnje izgrebalo je Ljubavi oči.
Ludost nije znala šta da učini.
Pronašla je Pobednika, osećaj nad osećanjima, ali Ljubav je postala slepa.
Plakala je i molila Ljubav da joj oprosti i na kraju je odlučila da zauvek ostane uz Ljubav i pomaže joj.
Tako je Ljubav postala pobednik nad osećanjima, ali je ostala slepa, a Ludost je prati gde god da ide...

i pravo me zanima koji odgovor mogu dobiti na pitanje da, ako oboje tvrde da ima ljubavi (a jedno i uz ljubav ne zeli obnoviti vezu jer nema vjere), je li ona dovoljna za novi pocetak, je li to znaci da uvijek postoji sansa, i je li onda samo pitanje vremena, da se dvoje nadju na pola puta, da zaborave i oproste sve lose i okrenu se jedno drugom u cistom svjetlu dobroga?
Nishta drugo osim ovog nisam procitala na temi ali da je ovo meni momak poslao dobro bih se zamislila nad njegovim statusom u mom zivotu. :-)
Kvazi-filozofija. :-)
TiDamJa

#86 Re: Ludost je prati gdje god da ide...

Post by TiDamJa »

omar little wrote:
TiDamJa wrote:Mjesecima citam razne teme na Ljubav&Sex, jer se i sama nalazim u vrtlogu pitanja sa tek ponekim nejakim odgovorom, puno mudrih i pametnih ljudi ovdje ima, inteligentnih realnih i racionalnih stavova...valjda i jeste skroz tacna ona da dvije glave znaju vise od jedne :D....Uglavnom, ovu pricu mi je moj bivsi (vjerenik) poslao, i dugo vremena ne znam za sta da se opredijelim, za razum, srce, ludost....jedno i jeste sigurno, da me ludost prati :D

Jednom davno, sva ljudska osećanja i svi ljudski kvaliteti našli su se na jednom skrivenom mestu na Zemlji.
Kada je Dosada zevnula treći put, Ludost je, uvek tako luda, predložila:
»Hajde da se igramo zmurke!
Ko se najbolje sakrije, pobednik je među osećanjima.»

Intriga je podigla desnu obrvu, a Radoznalost je, ne mogavši da prećuti zapitala.:
«Zmurke? Kakva je to igra?»
«To je jedna igra» -započela je da objašnjava Ludost, «u kojoj ja pokrijem oči i brojim do milion, dok se svi vi ne sakrijete. Kada završim, polazim u potragu, i koga zadnjeg pronađem, taj je pobednik.»

Entuzijazam je zaplesao, sledilo ga je Oduševljenje. Sreća je toliko skakala da je nagovorila na igru i Sumnju i Apatiju koje nikada ništa nije interesovalo.
Ali nisu svi hteli da se igraju.

Istina je bila protiv skrivanja, a i zašto bi se skrivala? Ionako je uvek, na kraju, svi pronaðu. Ponos je mislio da je to glupa ideja, iako ga je zapravo mučilo što on nije bio taj koji se setio da predloži igru. Oprez nije hteo da rizikuje.

«Jedan,dva,tri...» Počela je da broji Ludost.

Prva se sakrila Lenjost koja se, kao uvek, samo bacila iza prvog kamena na putu. Vera se popela na nebo, Zavist se sakrila u senci Uspeha koji se uz muku popeo na vrh najvišeg drveta. Velikodušnost nikako nije mogla da odluči gde da se sakrije, jer joj se svako mesto činilo savršenim za jednog od njenih prijatelja. Lepota je uskočila u kristalno čisto jezero, a Sramežljivost je provirivala kroz pukotinu drveta. Krasota je našla svoje mesto u letu leptira, a Sloboda u dahu vetra. Sebičnost je pronašla skrovište, ali samo za sebe!
Laž se sakrila na kraju duge (laže, bila je na dnu okeana), a Požuda i Strast u krateru vulkana. Zaborav je zaboravio da se sakrije,ali to nije važno…

Kada je Ludost izbrojala 999.999,
Ljubav još nije pronašla skrovište, jer je sve bilo zauzeto. Ugledavši ružičnjak,uskočila je,prekrivši se prekrasnim pupoljcima.

«Milion!»-zavikala je Ludost i započela svoju potragu.

Prvu je pronašla Lenjost, iza najbližeg kamena. Ubrzo je začula Veru kako raspravlja o teologiji s Bogom, a Strast i Požuda su iskočile iz kratera od straha. Slučajno se tu našla Zavist, i naravno, i Uspeh, a Sebičnost nije trebala ni da se traži, sama je izletela iz svog savršenog skrovišta koje se pokazalo pčelinjom košnicom.
Od tolikog traženja Ludost je ožednila, i tako u kristalnom jezeru pronašla Lepotu. Sa Sumnjom joj je bilo još lakše, jer ona nije mogla da se odluči za skrovište, pa je ostala da sedi na obližnjem kamenu.

Tako je Ludost, malo po malo, pronašla gotovo sve.
Talenat u zlatnom klasju žita, Teskobu u izgoreloj travi, Laž na kraju duge (laže,bila je na dnu okeana), a Zaborav je zaboravio da su se uopšte igrali.

Samo Ljubav nije mogla nigde da pronađe. Pretrazila je svaki grm i svaki vrh planine i kad se već razbesnila, ugledala je ružičnjak. Zašla je među ruže, uzela suvu granu, i besna i iznemogla, počela je da udara po prekrasnim ružinim pupoljcima.
Odjednom se začu bolan krik. Ružino trnje izgrebalo je Ljubavi oči.
Ludost nije znala šta da učini.
Pronašla je Pobednika, osećaj nad osećanjima, ali Ljubav je postala slepa.
Plakala je i molila Ljubav da joj oprosti i na kraju je odlučila da zauvek ostane uz Ljubav i pomaže joj.
Tako je Ljubav postala pobednik nad osećanjima, ali je ostala slepa, a Ludost je prati gde god da ide...

i pravo me zanima koji odgovor mogu dobiti na pitanje da, ako oboje tvrde da ima ljubavi (a jedno i uz ljubav ne zeli obnoviti vezu jer nema vjere), je li ona dovoljna za novi pocetak, je li to znaci da uvijek postoji sansa, i je li onda samo pitanje vremena, da se dvoje nadju na pola puta, da zaborave i oproste sve lose i okrenu se jedno drugom u cistom svjetlu dobroga?
Nishta drugo osim ovog nisam procitala na temi ali da je ovo meni momak poslao dobro bih se zamislila nad njegovim statusom u mom zivotu. :-)
Kvazi-filozofija. :-)
toplo preporucujem da ne citas dalje ;)
kolega

#87 Re: Ludost je prati gdje god da ide...

Post by kolega »

TiDamJa wrote:ne ne, nisam ja pasivna, nikad...a ima jedna za mene efikasnija, a kaze "ko zna zasto je to dobro" i uvijek mi je na umu :D
e ako se radi o toj izreci, onda se moraš spremiti na iskušenja raznih vrsta, koja nekad neće biti ni malo lahka :)
Post Reply