kontam, dugo si bila sa njim i bilo ti je lijepo, vjerovatno da je los kao covjek to bi davno vidjela, mozda jednostavno covjek ima dovoljno ljubavi za dvije zene, recimo, kod muslimana covjek moze ozeniti vise od jedne zene, to bi trebalo da znaci da moze voliti istovremeno vise od jedne zene, probaj u ovom konekstu analizirat svoj problemTiDamJa wrote:samo covjek koji nikog ne voli, pa cak ni sebe, moze voditi dvostruki zivot, biti s dvije osobe tako dugo i uzivjeti se u to do kraja...
Ludost je prati gdje god da ide...
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- kolega
#51 Re: Ludost je prati gdje god da ide...
- TiDamJa
#52 Re: Ludost je prati gdje god da ide...
kolega wrote:kontam, dugo si bila sa njim i bilo ti je lijepo, vjerovatno da je los kao covjek to bi davno vidjela, mozda jednostavno covjek ima dovoljno ljubavi za dvije zene, recimo, kod muslimana covjek moze ozeniti vise od jedne zene, to bi trebalo da znaci da moze voliti istovremeno vise od jedne zene, probaj u ovom konekstu analizirat svoj problemTiDamJa wrote:samo covjek koji nikog ne voli, pa cak ni sebe, moze voditi dvostruki zivot, biti s dvije osobe tako dugo i uzivjeti se u to do kraja...
ne, ovaj covjek je krio jednu od druge, bajke objema izmisljao, balansirao, vagao, jednu vjerio dok je drugu krio, iako nas je ona vidjala zajedno vjerovala je njegovim pricama, lagao vise od godinu dana, krijuci bio s obje, ja pojma nisam imala ni sekunde, dok je ona svako njegovo objasnjenje i laz slusala i vjerovala...predaleko je otisao, i dalje bi nastavio da nisam odlucila da saznam po svaku cijenu sve...nije ni cudo da je izgubio razum, nije mu lako sekunde, al ne prihvata i ne shvata svoje greske niti je sposoban da shvati da je samo on kriv i niko vise...al konacno znam istinu koja mi je trebala da shvatim sta sam predstavljala za njega sve ovo vrijeme...to mi je sad olaksanje i satisfakcija da krenem dalje, jer mi on pola godine ne da zivim, iako je s njom i nakon naseg prekida..ostalo je samo zaljenje za covjeka kojeg sam nkead smatrala dobrom dusom, za ostariti s njim...i toga cu se sjecati, bez gorcine.
- kolega
#53 Re: Ludost je prati gdje god da ide...
da, u pravu si, ako jedna za drugu niste znali onda onaj princip o vise od jedne zene ne pije vode, jer uvijek prva zna za drugu (i na kraju krajeva daje svoju saglasnost za drugu zenu), znaci nije to taj tip, ..., sad lagano dalje i pazi na "bajke" kad ti ih budu pricali sljedeci put.TiDamJa wrote:ne, ovaj covjek je krio jednu od druge, bajke objema izmisljao, balansirao, vagao, jednu vjerio dok je drugu krio, iako nas je ona vidjala zajedno vjerovala je njegovim pricama, lagao vise od godinu dana, krijuci bio s obje, ja pojma nisam imala ni sekunde, dok je ona svako njegovo objasnjenje i laz slusala i vjerovala...predaleko je otisao, i dalje bi nastavio da nisam odlucila da saznam po svaku cijenu sve...nije ni cudo da je izgubio razum, nije mu lako sekunde, al ne prihvata i ne shvata svoje greske niti je sposoban da shvati da je samo on kriv i niko vise...al konacno znam istinu koja mi je trebala da shvatim sta sam predstavljala za njega sve ovo vrijeme...to mi je sad olaksanje i satisfakcija da krenem dalje, jer mi on pola godine ne da zivim, iako je s njom i nakon naseg prekida..ostalo je samo zaljenje za covjeka kojeg sam nkead smatrala dobrom dusom, za ostariti s njim...i toga cu se sjecati, bez gorcine.
- BarbaDue
#54 Re: Ludost je prati gdje god da ide...
Zemlja zove "TiDamJa", javi se jesil ziva?
-
sladjusna
#55 Re: Ludost je prati gdje god da ide...
Zasto si pristala da budes sa njim i poslije saznanja da te vara? Taj ti nema ljudskosti u sebi nimalo, posebno poslije spoznaje da nosis njegovo dijete!!
I da pricha okolo kako nije njegovo...uostalom kako tvoja zenska intuicija nije proradila, kako nisi osjetila u njegovom ponasanju da nesto nije kako treba?
Mora da je ili genijalno iskusan a vas dvije slijepe i naivne jako, jako...i pristanak zene da muskarcu bude druga nikada necu shvatiti...i trpila si ga jos 6 mjeseci? Zasto? Jesi mislila da ce se promjeniti...draga moja vuk dlaku mjenja ali cud...zato glavu gore, tesko jeste, ali nemas izbora, drzim ti fige i zelim da se izvuces iz toga na najbezbolniji nacin za tebe i tvoju bebu naravno...
I da pricha okolo kako nije njegovo...uostalom kako tvoja zenska intuicija nije proradila, kako nisi osjetila u njegovom ponasanju da nesto nije kako treba?
Mora da je ili genijalno iskusan a vas dvije slijepe i naivne jako, jako...i pristanak zene da muskarcu bude druga nikada necu shvatiti...i trpila si ga jos 6 mjeseci? Zasto? Jesi mislila da ce se promjeniti...draga moja vuk dlaku mjenja ali cud...zato glavu gore, tesko jeste, ali nemas izbora, drzim ti fige i zelim da se izvuces iz toga na najbezbolniji nacin za tebe i tvoju bebu naravno...
- TiDamJa
#56 Re: Ludost je prati gdje god da ide...
sladjusna wrote:Zasto si pristala da budes sa njim i poslije saznanja da te vara? Taj ti nema ljudskosti u sebi nimalo, posebno poslije spoznaje da nosis njegovo dijete!!
previse je lagao, iz samo njemu znanih razloga, tek sam nedavno dosla do dna stvari i cinjenica...ja sam zena jednog muskarca i samo to za sebe prihvatam, totalnu odanost koju sam spremna dati...a trpila sam, davala sam milion sansi da bude posten i kaze istinu kompletnu, a on je samo pleo nove lazi....
svaka uvreda, svaka losina je samo odraz njegove licnosti, ne moje...na zalost on nikad to nece shvatiti, covjek bez obraza, bez savjesti, bez osjecaja odgovornosti prema ikome sem prema sebi samome...
- Šeherzada
- Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....
#57 Re: Ludost je prati gdje god da ide...
Draga moja,svaki on laze.Neki manje neki vise,sli sve se svodi na laz i bjezanje od istine!TiDamJa wrote: previse je lagao, iz samo njemu znanih razloga, tek sam nedavno dosla do dna stvari i cinjenica...
svaka uvreda, svaka losina je samo odraz njegove licnosti, ne moje....
A sve je to,kao sto si napisala odraz njihove licnosti a ne nase.Zato glavu gore!Laze sebe,ne tebe!
- TiDamJa
#58 Re: Ludost je prati gdje god da ide...
aida05 wrote:Draga moja,svaki on laze.Neki manje neki vise,sli sve se svodi na laz i bjezanje od istine!TiDamJa wrote: previse je lagao, iz samo njemu znanih razloga, tek sam nedavno dosla do dna stvari i cinjenica...
A sve je to,kao sto si napisala odraz njihove licnosti a ne nase.Zato glavu gore!Laze sebe,ne tebe!
da, draga, u pravu si, al mislim da je sad najteze sama sebi da oprostim, glupost, vjeru naivnost, ne znam vise sta....
- Šeherzada
#59 Re: Ludost je prati gdje god da ide...
Draga moja,u istim smo govnima obje....Ma preboljecemo mi to TiDamJa 
- TiDamJa
#60 Re: Ludost je prati gdje god da ide...
pa naravno da cemo
kad tad...
- Šeherzada
#61 Re: Ludost je prati gdje god da ide...
Mada cesto pjevam "Lazu,lazu me da vrijeme lijeci sve....."....Ipak se nadam da su u pravu!!!!!TiDamJa wrote:pa naravno da cemokad tad...
- anais_nin
#62 Re: Ludost je prati gdje god da ide...
ovo mi je isto kao kad neki muskarac kaze sve su zene sponzoruseaida05 wrote:Draga moja,svaki on laze.Neki manje neki vise,sli sve se svodi na laz i bjezanje od istine!TiDamJa wrote: previse je lagao, iz samo njemu znanih razloga, tek sam nedavno dosla do dna stvari i cinjenica...
- Tesssa
#63 Re: Ludost je prati gdje god da ide...
"Svi muskarci su kreteni"
svaki put se najezim poslije ovakvih izjava
- Irm@
#64 Re: Ludost je prati gdje god da ide...
...i ocvrsnes i ne das nikome..ama bash nikome... i onda jednom pomislis mozda je nakon dugo vremena vrijeme da dopustis nekome da pokuca na oklop... i pocnes izlaziti iz oklopa... i onda se desi sve opet isto...Ćelava cura wrote:To je jedna od najgorih knjiga koje sam u zivotu citalajedino ono muskarci su poput lastisa
ima smisla...
Ludost, veceras potaknuta zezancijom sjetih se nekoga i necega sto se ne tako davno desilo..
DA, istina je. Ludost prati ljubav... Svi mi zidamo neke tvrdjave oko sebe jer je ovaj svijet postao tako ruzno mjesto za zivot...oblacimo slojeve odjece kao oklope..a kad ljubav zakuca, dosta nas, barem oni naivni i iskreni, koji jos znaju da vole, zar po zar skidaju sve dok se ne ogole onom drugom a onda ih taj drugi k'o skorpion ujede za srce...
Ono najgore sto nam prijeti je da na sve, svaki smjesak, bilo cije zanimanje pocnemo gledati kao na prijetnju da ce te neko opet ujesti za srce i ostaviti na putu da krvaris, a ti ces opet tog nekoga voljeti, barem malo, a on/ona nece mariti, trazice razvod, novu krv, osvetu..
Ono sto moramo je- ocvrsnuti i ne dati bas svakome da poviri u nase srce, i nikad ne izgubiti vjeru da postoji neko ko je u potrazi kao i mi sami.
- Šeherzada
#65 Re: Ludost je prati gdje god da ide...
Ne mislim da su svi kreteni,ali zaista mislim da 99%muskaraca zaobilazi istinu u odredjenim trenucima.Kao uostalom i mi zene.Zato kazem,svi lazu....Dobro moj prijatelj kaze-otkad sam sebe uhvatio u lazi ne vjerujem nikome.Takodje isto je i samnom.Sama sebe sam uhvatila u lazi"Necu ga nazvati",pa ga nazovem.Kako onda da vjerujem njemuTesssa wrote:"Svi muskarci su kreteni"
-
brecko
#66 Re: Ludost je prati gdje god da ide...
error
Last edited by brecko on 03/06/2008 18:07, edited 1 time in total.
- TiDamJa
#67 Re: Ludost je prati gdje god da ide...
nisam odavno ovdje nista rekla jer nisam bila u stanju...moj "vjerenik" je bio s drugom cak i kad je mene vjerio, od pocetka svega...sve sto je dao je bila laz sve sto je dao je zelio, iz ko zna kojih bolesnih razloga, od gledanja na poslu mjesecima, rada zajednickog, laganja u oci 24/7, preko vjeridbe, prstena, planiranja stana, boje zavjesa, posteljine, svijeca, lampi, boje zidova, djeteta, datuma za brak, moljenja moje mame za amin, ruckova, vecera sa mojim i njegovima, spavanja u mojoj sobi, spavanja sa mnom, od gledanja filmova sa mnom, preko "volim te" po vise puta dnevno, papirnih maramica iz kafane sa obecanjima, rucka sa tetkom, do brige za moju mamu bolesnu i price da je nasao stan za nas dvoje, meni za iznenadjenje...LAZ...samo laz, od pocetka....i onda, jos pola godine lazi, da nije s njom da nema nista s njom da mene voli i samo sa mnom zeli dijete i buducnost...da, kad je curica saznala samo detalje, i znala je vise od mene no nije joj smetalo, a znala je mnogo vise od mene i bolio je jebeni kurac kojeg nema...kaze meni zadrzi dijete, kao da je jebeni telefon, a on mi kaze da nije njegovo, da lazem da sam luda....i samo nestane, s njom valjda, ne znam...a ja sam bila ta koja ga je molila da ne bude tako, da ne popravljamo vezu djetetom, da se prvo sredimo, al nista znala nisam, osjecala jesam, i vjerovala sam ko budala, voljela ko budala sve sto mi je davao, a samo lazi mi je davao...ma jebo mene i TI Dam Ja Svega Svoga...jebo mene glupu...i vjeru i ljuubav...samo licemjerje i manipulacija i zamjene teza godinu i pol dana...ne ljubavi...nikad je nije ni bilo...
i da, na kraju, on prica moju pricu o iskrenom kajanju i ispravljanju gresaka, koja ironija....al ne meni, ne meni nakon svega....
i da, na kraju, on prica moju pricu o iskrenom kajanju i ispravljanju gresaka, koja ironija....al ne meni, ne meni nakon svega....
Last edited by TiDamJa on 15/04/2008 08:32, edited 3 times in total.
- otherside
#68 Re: Ludost je prati gdje god da ide...
Slicnu pricu ovoj tvojoj sam cula prije nekih desetak dan od jednog svog prijatelja. Radi se o ozenjenom muskarcu koji je godinu dana "planirao" brak sa svojom djevojkom a pritom joj zaboravio reci da je vec u braku i ima dvoje djece. Ostatak je slican. Upoznavanje sa njenim roditeljima, zajednicka ljetovanja, planiranje buducnosti... Ne mogu ni zamisliti kako se osjecas niti cu te pokusati utjesiti jer ne znam kako. Zao mi je zaista. Zelim ti da nadjes snage u sebi koja ce ti pomoci da nastavis dalje jaca, mudrija i sretnija.
- kolega
#69 Re: Ludost je prati gdje god da ide...
da nije ovo ipak malo previse iskustavaanais_nin wrote:... ali nema potrebe zbog toga trpati zbog sve muskarce u isti kosne, nisu svi isti
- anais_nin
#70 Re: Ludost je prati gdje god da ide...
postulat da su svi muskarci isti podrazumjeva da ako proberemo bilo koji broj jedinki iz te grupe i uporedimo ih da ce te jedinke biti istekolega wrote:da nije ovo ipak malo previse iskustavaanais_nin wrote:... ali nema potrebe zbog toga trpati zbog sve muskarce u isti kosne, nisu svi isti
- kolega
#71 Re: Ludost je prati gdje god da ide...
dobar pokusaj da se iskustvo prikrije dokazom koristeci metodu matematicke indukcije, samo koliko vidim ovde si probala sa n i n+1, a gdje ti je onaj prvi (n=1) 
- anais_nin
#72 Re: Ludost je prati gdje god da ide...
isla sam logickim primjerom kontratvrdnje - dovoljno je pronaci samo jedan primjer koji odudara od orginalne tvrdnje da bi se ista pokazala neispravnomkolega wrote:dobar pokusaj da se iskustvo prikrije dokazom koristeci metodu matematicke indukcije, samo koliko vidim ovde si probala sa n i n+1, a gdje ti je onaj prvi (n=1)
nebitno koliko jak ili slab bio taj "izuzetak" bitno je da postoji
- Šeherzada
#73 Re: Ludost je prati gdje god da ide...
Nista cudno,cula sam to milion puta!Neki zaboravni likovi nema sta!!!otherside wrote:Slicnu pricu ovoj tvojoj sam cula prije nekih desetak dan od jednog svog prijatelja. Radi se o ozenjenom muskarcu koji je godinu dana "planirao" brak sa svojom djevojkom a pritom joj zaboravio reci da je vec u braku i ima dvoje djece. .
- Latina
- Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.
#74 Re: Ludost je prati gdje god da ide...
Hm, kad bih barem mogla dijeliti tvoj optimizam. Nazalost ne mogu ( precesto cujem slicne price, precesto vidim single djevojke i zene koje bi po svim uvrijezenim kriterijima vrijednosti trebale biti u vezi/braku ), precesto vidim djecu sa mamom ali bez tate, precesto cujem neugodne price poznanica i prijateljica koje su u vezi ili braku, itd i tome slicno. Normalno da necu reci da su svi isti, ali mnogo muskaraca su samozivi i nemaju dovoljno postovanja za zene. Naravno da ima i svakakvih zena, ali po mom misljenju muskarci daleko prednjace u samoljublju i bezobzirnosti prema zenama. Mi smo za njih zbir obima i tako se ( vecina ) odnose prema nama, dok mi ( opet cini mi se vecina ) u startu u njima trazimo covjeka.anais_nin wrote:isla sam logickim primjerom kontratvrdnje - dovoljno je pronaci samo jedan primjer koji odudara od orginalne tvrdnje da bi se ista pokazala neispravnomkolega wrote:dobar pokusaj da se iskustvo prikrije dokazom koristeci metodu matematicke indukcije, samo koliko vidim ovde si probala sa n i n+1, a gdje ti je onaj prvi (n=1)![]()
nebitno koliko jak ili slab bio taj "izuzetak" bitno je da postojimeni je najbitnije da sam ja ubjedjena u ispravnost svoje izjave
za ostale se ne sekiram
TiDamJa, nadam se da si dobro. Samo lagano, bez obzira kako ti bilo tesko povjerovati, na dobitku si jer si se ( nadam se ) rijesila nezrelog, samozivog lika.
- TiDamJa
#75 Re: Ludost je prati gdje god da ide...
Latinica wrote:Hm, kad bih barem mogla dijeliti tvoj optimizam. Nazalost ne mogu ( precesto cujem slicne price, precesto vidim single djevojke i zene koje bi po svim uvrijezenim kriterijima vrijednosti trebale biti u vezi/braku ), precesto vidim djecu sa mamom ali bez tate, precesto cujem neugodne price poznanica i prijateljica koje su u vezi ili braku, itd i tome slicno. Normalno da necu reci da su svi isti, ali mnogo muskaraca su samozivi i nemaju dovoljno postovanja za zene. Naravno da ima i svakakvih zena, ali po mom misljenju muskarci daleko prednjace u samoljublju i bezobzirnosti prema zenama. Mi smo za njih zbir obima i tako se ( vecina ) odnose prema nama, dok mi ( opet cini mi se vecina ) u startu u njima trazimo covjeka.anais_nin wrote:isla sam logickim primjerom kontratvrdnje - dovoljno je pronaci samo jedan primjer koji odudara od orginalne tvrdnje da bi se ista pokazala neispravnomkolega wrote:dobar pokusaj da se iskustvo prikrije dokazom koristeci metodu matematicke indukcije, samo koliko vidim ovde si probala sa n i n+1, a gdje ti je onaj prvi (n=1)![]()
nebitno koliko jak ili slab bio taj "izuzetak" bitno je da postojimeni je najbitnije da sam ja ubjedjena u ispravnost svoje izjave
za ostale se ne sekiram
TiDamJa, nadam se da si dobro. Samo lagano, bez obzira kako ti bilo tesko povjerovati, na dobitku si jer si se ( nadam se ) rijesila nezrelog, samozivog lika.
Hvala, ja sam ti ko zmaj, sretna kako odavno nisam bila, disem punim plucima...slazem se sa anais totalno i dalje, "muskarci" poput ovog primjera u ovom topicu nisu vrijedni ljubavi, ni osmijeha, ni truda, nijedne suze a kamoli srca, a sigurno postoje ljudi vrijedni svega toga...vjera i ljubav i dalje postoji u meni, vise nego ikad u stvari, nosim je sa sobom ponosno i uvijek dok disem.