Luda izjava-BN TV

HORN1

#1 Luda izjava-BN TV

Post by HORN1 »

Upravo gledam na bn televiziji žalopojku na vijestima, kako su muslimanski borci za vrijeme rata ušli na teritorij RS i ubili određen broj srbskih boraca, a trinest zarobili, pa eto kako međunarodni sud je nepravedan -neće da sudi muslimane kao ratne zločince za ubijene srbske borce jer su pobijeni kad nisu bili u napadu.

Mislim da muslimanske borce treba pohvaliti za nesebično ponašanje kad su zarobljene vukli sa sobom vjerovatno više rizikujući i sporije se krećući zbog zarobljenih.
Pitam se, da su srbski borci zarobili muslimanske u dubini teritorije, bili rizikovali da ih vuku, ili bi im presudili po kratkom postupku.
Vjerujem po vlastitom iskustvu da bi srbski borci jednostavno preklali muslimanske borce ,neopterećivajući se i neželeći ništa rizikovati, na jednom ratištu gdje su srbski borci osvojili linije koje su im bile blizo i nisu nešto rizikovali da odvedu zarobljene ,nisu ih odveli ,jednostavno su ih zaklali -što je lud postupak računajući da su ih mogli razmjeniti, ali na jednostavno su ih zaklali nakon zarobljavanja.

Imali drugih boraca na forumu koji znaju za razne slučajeve zarobljavanja i kako se je postupalo prema zarobljenim?.

Takođe bilo bi dobro da se oni koji su bili zarobljeni istinito obrate na forumu kako se je prema njima postupalo dok su bili zarobljeni, ali znajte laganje nema nikakve svrhe pošto ste na forumu tajni i komande netraže više lažne izjave u propagandne svrhe.

Još da pitam za vaše mišljenje- naime ja sam mislio da nije ratni zločin u borbi čak i ubiti borca na suprotnoj strani koji puca na vas, ali kad se preda nema više nikakvog nasilnog ponašanja...

Pa ako griješim molim da me uputite gdje i kako griješim.

Naravno ne mislim da su svi muslimanski borci cvjećke, ali ja neznam ni jednog koji je zaklao ili ubio zarobljenog borca.
Prozor

#2 Re: Luda izjava-BN TV

Post by Prozor »

ma standardno, oni mogu klat i silovat koliko hoće i uvijek će ta četnička televizija braniti svakog koljača, silovatelja, ubicu.....ali zato liju krokodilske suze kad njihovi borci(!) nadrljaju.....ne znam ni zašto se imamo uopće obazirati na baljezganja te televizije.....

usput, ne kaže se srBski već srPski na bosanskom jeziku, a nisu svi borci armije bih bili muslimanski borci.... ;-)
BiH-x

#3 Re: Luda izjava-BN TV

Post by BiH-x »

BN televizija?

:lol:

:run:
osa

#4 Re: Luda izjava-BN TV

Post by osa »

ušli na teritorij, pretpostavljam da je u pitanju diverzantska akcija, ako su stvarno sa sobom vukli tolike zarobljenike onda ili su totalni amateri ili su se neodgovorno ponašali prema postavljenim zadaćama...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#5 Re: Luda izjava-BN TV

Post by Truba »

jedno hipotetsko pitanje

bil bio ratni zločin strijeljati zarobljenike nakon brzog suđenja koje si drugi put zarobio a znaš da si ih zarobio jer si im istetovirao negdje na tijelu recimo neki znak ili datum :? :-)
kao ono prvi put ti opraštam i puštam te ali se ne smiješ više boriti protiv nas :-?
osa

#6 Re: Luda izjava-BN TV

Post by osa »

komi wrote:jedno hipotetsko pitanje

bil bio ratni zločin strijeljati zarobljenike nakon brzog suđenja koje si drugi put zarobio a znaš da si ih zarobio jer si im istetovirao negdje na tijelu recimo neki znak ili datum :? :-)
kao ono prvi put ti opraštam i puštam te ali se ne smiješ više boriti protiv nas :-?

ako je upućeno meni, u slučaju diverzantske akcije, dakle s malim brojem ljudi od kojih opet mogu ovisiti životi mnogih a i izvršenje osjetljivih zadaća, uputno je pogubiti zarobljenike, svatko tko je bio u tom fahu a priča priče o međunarodnom ratnom pravu, LAŽE, rat je okrutna stvar, u slučaju pak operacija većeg obima, gdje nije problem odvojiti snage za prihvat i čuvanje zarobljenika, imperativ je postupati prema istima prema ratnom pravu....
karanana

#7 Re: Luda izjava-BN TV

Post by karanana »

ne znam kakve veze ima koliko si puta nekoga zarobio i ne znam da ti taj broj daje pravo da nekoga likvidiras?
postoji li pravilo po kojem se zarobljenici koji se razmijene ne smiju vise vracati na front i u borbu?
StupskaBitanga

#8 Re: Luda izjava-BN TV

Post by StupskaBitanga »

Ovaj što "igra" sa ovom Vendi je novinar "zvijezda" televizije Behar :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Rođen u SA, radio na RTRS pa na BN pa na Beharu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
mO k3

#9 Re: Luda izjava-BN TV

Post by mO k3 »

pa ko danas gleda tu cetnicku tv??? .... fuj fuj...
bruce lee

#10 Re: Luda izjava-BN TV

Post by bruce lee »

bn televizija.. :-) gledaj bolje bn music :D :roll: ne zna se sta je zabavnije i informativnije, al na bn music ima bar IJekavice :D :D

al' neovisno od toga: 1. koliko je tebi godina? 2. jel moguce da iz inostranstva gledas na ta sva pitanja?
mayab

#11 Re: Luda izjava-BN TV

Post by mayab »

BiH-x wrote:BN televizija?

Pa zar neko moze gledati ovakvo smeće??????????

Image
jeza u ledja

#12 Re: Luda izjava-BN TV

Post by jeza u ledja »

mayab wrote:
BiH-x wrote:BN televizija?

Pa zar neko moze gledati ovakvo smeće??????????

Image
:shock: :lol:
opa cupa!!! :run:
jugasvili

#13 Re: Luda izjava-BN TV

Post by jugasvili »

HORN1 wrote:
Naravno ne mislim da su svi muslimanski borci cvjećke, ali ja neznam ni jednog koji je zaklao ili ubio zarobljenog borca.

znaci ako ti neznas znaci da ih nije bilo ?

probaj na google : blagoje blagojevic ( slike su stravicne , nemoj gledati ako imas slab stomak )

probaj rade rogic . ( jos gore od ovog iznad ima kompletan snimak )

probaj hamze i crne mambe ( zaustavljaju kolonu izbijeglica civila kod dvora na uni i strijeljaju ) .

ovo je daleko najbolesnije http://www.youtube.com/watch?v=KTSCCpF9t4s

saka bolesnika ocrnise abih . . . .
udrch

#14 Re: Luda izjava-BN TV

Post by udrch »

Ja sam ovu televiziju davno izbriso da mi ne zauzima mjesto bespotrebno..
kiky

#15 Re: Luda izjava-BN TV

Post by kiky »

ko još gleda taj krš od kanala ...
ima i bn music kanal a to je tek za pogledat i zbljuvat se ...
:D
HORN1

#16 Re: Luda izjava-BN TV

Post by HORN1 »

Naravno da je zločin streljanje zarobljenika zato što su više puta zarobljeni. Suditi sud može za nedjela a ne zato što je netko zarobljen više puta. I da kažem još to bi bilo i veoma štetno jer bi zarobljenici koji su jednom bili zarobljeni pošto poto izbjegavali ponovno zarobljavanje i borili se do smrti da nebi bili drugi put zarobljeni, što nikad nije u interesu ni jednoj strani u borbi.
A i mnogi su borci silom dovedeni iz Srbije da se bore i bilo bi nepravedno kad bi se loše postupalo prema njima nakon predaje.
nokia6170

#17 Re: Luda izjava-BN TV

Post by nokia6170 »

HORN1 wrote:Upravo gledam na bn televiziji žalopojku na vijestima, kako su muslimanski borci za vrijeme rata ušli na teritorij RS i ubili određen broj srbskih boraca, a trinest zarobili, pa eto kako međunarodni sud je nepravedan -neće da sudi muslimane kao ratne zločince za ubijene srbske borce jer su pobijeni kad nisu bili u napadu.

Mislim da muslimanske borce treba pohvaliti za nesebično ponašanje kad su zarobljene vukli sa sobom vjerovatno više rizikujući i sporije se krećući zbog zarobljenih.
Pitam se, da su srbski borci zarobili muslimanske u dubini teritorije, bili rizikovali da ih vuku, ili bi im presudili po kratkom postupku.
Vjerujem po vlastitom iskustvu da bi srbski borci jednostavno preklali muslimanske borce ,neopterećivajući se i neželeći ništa rizikovati, na jednom ratištu gdje su srbski borci osvojili linije koje su im bile blizo i nisu nešto rizikovali da odvedu zarobljene ,nisu ih odveli ,jednostavno su ih zaklali -što je lud postupak računajući da su ih mogli razmjeniti, ali na jednostavno su ih zaklali nakon zarobljavanja.

Imali drugih boraca na forumu koji znaju za razne slučajeve zarobljavanja i kako se je postupalo prema zarobljenim?.

Takođe bilo bi dobro da se oni koji su bili zarobljeni istinito obrate na forumu kako se je prema njima postupalo dok su bili zarobljeni, ali znajte laganje nema nikakve svrhe pošto ste na forumu tajni i komande netraže više lažne izjave u propagandne svrhe.

Još da pitam za vaše mišljenje- naime ja sam mislio da nije ratni zločin u borbi čak i ubiti borca na suprotnoj strani koji puca na vas, ali kad se preda nema više nikakvog nasilnog ponašanja...

hajd prvo malo popravi ove pridjeve "sprski", "muslimanski" borci i zamijeni ih fino sa zvanicnim konkretnim nazivima vojski i jedinica, pa cemo nastaviti pricati ozbiljno.
El_comadante

#18 Re: Luda izjava-BN TV

Post by El_comadante »

to je sve propaganda. nikad Srpske TV neče reći da su oni negoga ubili uvijek če biti obrnuto pogotvo što oni žele da izjednače sve strane u sukobu.
HORN1

#19 Re: Luda izjava-BN TV

Post by HORN1 »

jugasvili wrote:
HORN1 wrote:

probaj na google : blagoje blagojevic ( slike su stravicne , nemoj gledati ako imas slab stomak )

probaj hamze i crne mambe ( zaustavljaju kolonu izbijeglica civila kod dvora na uni i strijeljaju ) .

Izvinjavam se nerazumijem se u običaje ali vidim na ovom linku groblje i osobe koje obilaze grobove, međutim muzika koja se čuje nije mi jasna jel to običaj ili nešto drugo, što se tiče ovih manekenskih boraca poznati su mi takvi koji su se slikali, međutim u pravim borbama ih uglavnom nije bilo blizu ali kad su borbe završene su se brzo stvarali i slikali pa su neki mnogi takvom strategijom dobili ljiljane a pravi borci nisu ni spominjani. I još da kažem uglavnom su oni manekeni koji su se slikali imali nove uniforme i dobro naoružanje, bili ti koji su uvijek tražili probleme kao da izazovu četnike i onda pobjegoše, takođe su takvi često bili pljačkaši a kad se zarobi neki zarobljenik oni bili ti koji su ih odvodili do komande.
Pravi borci nisu imali dobre unforme i po tome na snimkama možeš raspoznati manekene, jer mnogi pravi borci su bili na ratištu u toku mjeseca prosječno dvadeset šest dana veoma često pa je ludo pretpostaviti da imaju dobru odjeću kad znamo da je komanda veoma često umjesto da da borcima odjeću i obuću to prosljeđivala da se proda da bi oni mogli roštiljati i opijati se. Ja kad govorim govorim, govorim o pravim borcima kojima nisu bili dragi manekeni iz više razloga.
HORN1

#20 Re: Luda izjava-BN TV

Post by HORN1 »

nokia6170 wrote:
HORN1 wrote:Upravo gledam na bn televiziji žalopojku na vijestima, kako su muslimanski borci za vrijeme rata ušli na teritorij RS i ubili određen broj srbskih boraca, a trinest zarobili, pa eto kako međunarodni sud je nepravedan -neće da sudi muslimane kao ratne zločince za ubijene srbske borce jer su pobijeni kad nisu bili u napadu.

hajd prvo malo popravi ove pridjeve "sprski", "muslimanski" borci i zamijeni ih fino sa zvanicnim konkretnim nazivima vojski i jedinica, pa cemo nastaviti pricati ozbiljno.
Ako govoriš o Armiji BiH i HVO tu se slažem međutim kako nazvati okupacione snage i domaće kvislinge jednim imenom nije mi jasno, riječ Četnici koju smo koristili u ratu neodgovara stvarnom stanju jer je tu bila JNA iz Srbije i Crne Gore kao i neke paravojne jedinice.
nokia6170

#21 Re: Luda izjava-BN TV

Post by nokia6170 »

HORN1 wrote:
nokia6170 wrote:

Ako govoriš o Armiji BiH i HVO tu se slažem međutim kako nazvati okupacione snage i domaće kvislinge jednim imenom nije mi jasno, riječ Četnici koju smo koristili u ratu neodgovara stvarnom stanju jer je tu bila JNA iz Srbije i Crne Gore kao i neke paravojne jedinice.
Koristi terminologiju iz presude Medj. suda pravde i presuda Haskog tribunala.

Armija BiH
HVO
VRS ili vojska bosanskih Srba
VJ-Vojska SRJ
HV-vojska R Hrvatske

VRS je sama po sebi paravojska bila u periodu 1992-1995. godine jer se zna koja vojska/vojske su bile pod patronatom medj. priznate drzave, a koja/koje nisu.

Koristenjem pridjeva srpski, muslimanski-bosnjacki, hrvatski vojnici/vojska ti ides u prilog "istini" da je rat u BiH bio iskljucivo etnicki i vjerski, gradjanski...sto apsolutno iskljucivo nije tacno.

Sustina rata je bila prihvatanje/neprihvatanje zivljenja u medj. priznatoj drzavi u avnojevskim granicama, odnosno pravo svake medj. priznate drzave koje uziva prema Povelji UN-a...pravo na samoodbranu-pravo R BiH da brani svoje medj. pravno postojanje u medj. priznatim granicama, a zna se koje vojske su bile u sluzbi toga, a koje nisu.
jugasvili

#22 Re: Luda izjava-BN TV

Post by jugasvili »

HORN1 wrote:
jugasvili wrote:
HORN1 wrote:

Izvinjavam se nerazumijem se u običaje ali vidim na ovom linku groblje i osobe koje obilaze grobove, međutim muzika koja se čuje nije mi jasna jel to običaj ili nešto drugo, što se tiče ovih manekenskih boraca poznati su mi takvi koji su se slikali, međutim u pravim borbama ih uglavnom nije bilo blizu ali kad su borbe završene su se brzo stvarali i slikali pa su neki mnogi takvom strategijom dobili ljiljane a pravi borci nisu ni spominjani. I još da kažem uglavnom su oni manekeni koji su se slikali imali nove uniforme i dobro naoružanje, bili ti koji su uvijek tražili probleme kao da izazovu četnike i onda pobjegoše, takođe su takvi često bili pljačkaši a kad se zarobi neki zarobljenik oni bili ti koji su ih odvodili do komande.
Pravi borci nisu imali dobre unforme i po tome na snimkama možeš raspoznati manekene, jer mnogi pravi borci su bili na ratištu u toku mjeseca prosječno dvadeset šest dana veoma često pa je ludo pretpostaviti da imaju dobru odjeću kad znamo da je komanda veoma često umjesto da da borcima odjeću i obuću to prosljeđivala da se proda da bi oni mogli roštiljati i opijati se. Ja kad govorim govorim, govorim o pravim borcima kojima nisu bili dragi manekeni iz više razloga.
ti to zahebavas ili se pravis lud ?

koliko si gledao snimaka o ratu da da dodjes do zakljucka ko su pravi borci ?
(ocigledno nikad nisi vidio specijalce abih , svi ko manekeni ali daleko najbolji borci) .
HORN1

#23 Re: Luda izjava-BN TV

Post by HORN1 »

nokia6170 wrote:
Koristi terminologiju iz presude Medj. suda pravde i presuda Haskog tribunala.

Armija BiH
HVO
VRS ili vojska bosanskih Srba
VJ-Vojska SRJ
HV-vojska R Hrvatske

VRS je sama po sebi paravojska bila u periodu 1992-1995. godine jer se zna koja vojska/vojske su bile pod patronatom medj. priznate drzave, a koja/koje nisu.

Koristenjem pridjeva srpski, muslimanski-bosnjacki, hrvatski vojnici/vojska ti ides u prilog "istini" da je rat u BiH bio iskljucivo etnicki i vjerski, gradjanski...sto apsolutno iskljucivo nije tacno.

Sustina rata je bila prihvatanje/neprihvatanje zivljenja u medj. priznatoj drzavi u avnojevskim granicama, odnosno pravo svake medj. priznate drzave koje uziva prema Povelji UN-a...pravo na samoodbranu-pravo R BiH da brani svoje medj. pravno postojanje u medj. priznatim granicama, a zna se koje vojske su bile u sluzbi toga, a koje nisu.[/quote]

Slažem se sa tvojim stavovima. Ja sam za građansku BiH ali nemam ništa protiv da neki koji se boje ugroženosti formiraju tijela za nadzor jednakopravnosti svih etničkih zajednica kao i svih stanovnika. Naravno protiv sam prisilnog dijeljenja države na nacionalnoj osnovi ali regionalna podjela je veoma dobrodošla, regije bi štitile interese stanovništva u tim regijama, a posebna tijela nek štite populaciju u čitavoj državi a mislim da bi to moglo biti prihvatljivo svima.
HORN1

#24 Re: Luda izjava-BN TV

Post by HORN1 »

jugasvili wrote: Izvinjavam se nerazumijem se u običaje ali vidim na ovom linku groblje i osobe koje obilaze grobove, međutim muzika koja se čuje nije mi jasna jel to običaj ili nešto drugo, što se tiče ovih manekenskih boraca poznati su mi takvi koji su se slikali, međutim u pravim borbama ih uglavnom nije bilo blizu ali kad su borbe završene su se brzo stvarali i slikali pa su neki mnogi takvom strategijom dobili ljiljane a pravi borci nisu ni spominjani. I još da kažem uglavnom su oni manekeni koji su se slikali imali nove uniforme i dobro naoružanje, bili ti koji su uvijek tražili probleme kao da izazovu četnike i onda pobjegoše, takođe su takvi često bili pljačkaši a kad se zarobi neki zarobljenik oni bili ti koji su ih odvodili do komande.
ti to zahebavas ili se pravis lud ?

koliko si gledao snimaka o ratu da da dodjes do zakljucka ko su pravi borci ?
(ocigledno nikad nisi vidio specijalce abih , svi ko manekeni ali daleko najbolji borci) .[/quote]
Da ti kažem prvo iz moje male ulice gdje je naseljeno dvanest porodica bilo je 33 muškarca sposobna za borbu, jedan je pobjegao u inostranstvo,jedan nije bio ranjavan ni zarobljavan, devet je poginulih od kojih su dva dobili pstnrtno ljiljana i svaka čast njima, međutim ima drugih koji su se čitav rat borili ranjavani bili i opet se borili i pre nego što su im rane prestale se gnjojiti i pomalo krvariti.
Ja lično sam bio svo vrijeme angažovan u ratu od komande tri meseca , jurišnih dve godine, a kad nas je poginulo i izranjavno bilo više od 70% smo prebačeni u druge jedinice koje su uglavnom čuvale liniju ali i onda su nam često mjenjali liniju kao da su znali gdje će se dešavati borbe. I znaj veoma dobro znam šta pričam jer smo znali ići i sa manekenima u akciju gdje su oni uglavnom bili pozadina istina ne svi. Međutim mogu ti reći da su elitni na početku rata bili stvarno elitni ali su veoma brzo izginuli ili izranjavani pravi borci a uglavnom su ostajali manekeni. I mogu dovesti dosta saboraca koji će potvrditi moju priču a naša priča je sigurno istinita i nije da nam se čini jer u toku rata, po raznim ratištima smo proveli minimum tri petine vremena a ostalo ako nismo bili u bolnici, nešto kući a nešto u pripravnosti po raznim mjestima. Neznam koliko si ti bio na terenu u akcijama gdje se je borilo kad tako pričaš. Ja lično sam triput ranjavan, bio paralisan donji dio uslijed oštećenja kičme, detonacija me bacala i vjeruj dobro sam prošo prema mnogim mojim saborcima.
Koliko ti je saboraca umrlo na rukama, koliko si njh pokušao spasiti kupeči im mozak pokušavajući im izbijenu kost lubanje namjestiti da im neispada više mozak, koliko ti je suboraca frkćalo u krilu pjeneći se i umirući dok su nogama odapinjali pritom iznjega sve izađešto je pojeo i popio, koliko ti je saboraca skrenulo uslijed neprekidnog granatiranja i straha, jesili vidio saborca kako se u trenu pretvara u nešto između životinje i čovjeka jesili vidio kako se kreće, pokušavajući ga spriječiti da ode u minsko polje ili prema neprijatelju jer je skrenuo pa nezna govoriti a ni ispravno hodati, jesili ti znao vući ranjenog saborca dvadeset pet kilometara prema bolnici (sreča nakon nekoliko kilometara smo naišli na pomoć). Koliko si puta znao zaspati nasnijegu.Gledavao sam sad normalne borce da viju kao vukovi na ratištu neznam iz kojih razloga. Moguti reći da sam opet pored svega sretan spasio sam nekoliko saboraca mislimo od sigurne smrti i danas kad se sretnemo zadovoljan sam. Gdje su bili tvoji manekeni kad seje ovo događalo u pozadini. Nemoj mi pričati šta ja znam, sve ovo i dosta toga više što sam preživio u toku rata daje mi pravo da iznesem svoje zapažanje onako kako sam ga ja vidio i osjetio.
A snimci me nikad nisu interesovali ja poštujem prave borce a ne manekene, iako sad mnogi pravi borci jedva preživljavaju dok manekeni vozikaju automobile i primaju pozamašne nezazlužene naknade, ali to je naša i valjda ljudska sudbina da ispravni uglavnom nastradaju.
luckylaka

#25 Re: Luda izjava-BN TV

Post by luckylaka »

Horni jarane da ja tebi kazem da je zlocin gledati tvbn i sto je manje gledas manje ce te boljeti glava.Dakle bn-ignore,jugasvil-ignore
Post Reply