Kad osjetite pritisak na prsima,ne mozete da se pomjerite to je paraliza sna - tj. mozak vam se probudio prije tijela.U toku sna mozak zakljuca vase tijelo,jer bi u protivnom reagovali na situacije iz sna.To sto neko vidi svakakve stvari,to je zato sto prakticno jos spavate.
Paraliza sna vam je ulaznica za astralnu projekciju.Razlika izmedju astrala i lucidnih snova je u tome,sto u lucidnim snovima sanjate sve sto pozelite dok astralu,hajmo tako reci,"dusa" se odvoji od tijela i mozete setati stanom,izaci ispred zgrade,mozete biti gdje hocete u tom trenutku.Naravno to ne znaci da mozete otici kod komsinice i gledati je kako se tusira.
E sad postoji i druga strana medalje.Navodni entiteti koje mozete sresti u astralu.Mnogi ce reci da se radi o demonima koji vam zlo zelo itd.Postoji i objasnjenje za takve stvari.Astral je jedna novina i to sokantna za vasu podsvijest.Podsvijest nas drzi u zatvoru,odlazak u astral ce smatrati da ste pobjegli.I radice sve da vas vrati nazad.Tako da ce projektovati vase strahove.Ako se bojite lupam vampira ,vampiri ce vas ganjati i slicno.
Ja nikad nisam dozivio ni astral ni lucidne snove,premda sam dosta bas citao o tome.I primjetio sam da su mnogi odustali od astralnih putovanja,cisto iz straha sto su vidjeli i dozivjeli neke stvari tamo.