Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Evo ovako,taj tunel vodi od Željezničke stanice ispod autoputa do areala gdje se to održava i čini iglenu ušicu,u jednom trenutku zbog prenapunjenosti i sve većeg potiskivanja od pozada nastala je panika i desilo se....
daj bože da ovo noćas dobro završi,upravo rekoše u arealu je 1,4 miliona ljudi i stotine hiljada su bili na putu ka tamo,sve željezničke stanice su zatvorene i svi ti koji su htjeli tamo nemogu dalje situacija se zaoštrava,siguronosne službe neznaju kako sada da sve te ljude pokrenu i bezbijedno vrate kućama????
Chami wrote:Koliko sam ja shvatio da su 10 ljudi mrtvih a da je 100 povrijedjeno
i to je previše,ja razumjeh 10 mrtvih,15 se bori sa smrću i 100 povrijeđenih evo Bug upravo to ovori,ali tu je žešća konfuzija znaće se za 1sat dva vjerovatno tačnije
Najmanje petnaest mrtvih i više od sto povrijeđenih od kojih 45 teško, najnoviji je bilans "Love Parade" u Duisburgu, koja se umjesto zabave pretvorila u krvavu tragediju kada su posjetioci u panici probali da se probiju kroz masu.
Nesreća se dogodila u jednom tunelu i oko njega, koji izlazi na festivalski teren, i to kada je organizator preko razglasa masi ljudi u tunelu poručio da se vrate jer je teren na kojem se održavao festival prepun. Njemački mediji kažu da su ljudi nastradali i u stampedu, ali i prilikom neuspješnog pokušaja penjanja na jedan zid koji je vodio prema izlazu s terena.
Među mrtvima je devet žena i šest muškaraca, saopćio je jedan portparol policije, navodeći da se neke od žrtava poginule zbog urušavanja jednih stepenica.
Kolone vozila hitne pomoći i policije, uplakani i povrijeđeni, duž blokiranog autoputa 59 šatori crvenog krsta, u vazduhu spasilački helikopteri - slika je iz Duisburga, gdje se, opet, na drugoj strani i dalje cupkalo u ritmu muzike, što su izvještači objasnili činjenicom da mnogi, od više od milion ljudi koliko se danas sjatilo u Duisburg, nisu čuli za tragediju.
Ministar unutrašnjih poslova Sjeverne Rajne Vestfalije Ralf Jeger je sve raspoložive snage poslao na mjesto nesreće, a ministar vanjskih poslova Njemačke Gvido Vestervele i drugi političari izrazili žaljenje.
- 'Mi tugujemo sa članovima porodica žrtava i brinemo zbog povrijeđenih, prenio je Vestervelovu izjavu jedan portparol.
- Ovo je tragedija kakvu Diusburg, u toj formi, nikada nije doživio, rekao je gradonačelnik Adolf Zauerland.
Policija je pozvala učesnike parade da idu u pravcu glavne žlezničke stanice, a oko 120 autobusa angažovano je u prevozu učesnika parade do grada.
Krici, vriska, krv - ovako svjedoče učesnici i oni koji su ''za dlaku'' izvukli živu glavu.
- Nije postojala nikakva mogućnost za izlaz iz gužve. Ljudi su, kao zid, stajali meni nasuprot. Prestravio sam se i mislio da umirem, rekao je osamnaestogodišnji Marius