Love=Love?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Razumijete li reklamiranje LGBT populacije?

Poll ended at 14/06/2015 08:40

1.Da.
33
30%
2.Ne.
14
13%
3.Ne razumijem ni populaciju a kamoli reklamiranje.
35
32%
4.Ne obraćam pažnju.
27
25%

Total votes: 109

KIseljak12

#26 Re: Love=Love?

Post by KIseljak12 »

Imal u vas sovinista?

Nema, a da ima zaklo bi ih ko cetnike
cls

#27 Re: Love=Love?

Post by cls »

Rizvan

#28 Re: Love=Love?

Post by Rizvan »

jao_situacije wrote:ja nikako ne kontam o čemu vi pričate

kako se ofarbao klix ?
jel to neka reklama jer imam adblocker :-?
Ni ja nisam imao pojma o nekakvom bojanju dok se nije otvorila ova tema. Ljubičica im radi extra reklamu. :lol:
šatirana_ljubičica

#29 Re: Love=Love?

Post by šatirana_ljubičica »

tvsabina wrote:
Mogu ja biti "površnija" od bilo kakve površine....ne možeš mi ništa "objasniti" jer nemaš niti jedan argument.

Argument "da ne mrziš i da ti ne smeta iako ti simbol smeta" je zapravo parodija....

Srdačan pozdrav.
Kao što rekoh...ne kontaš, džaba.

Srdačan pozdrav i tebi. :thumbup:
šatirana_ljubičica

#30 Re: Love=Love?

Post by šatirana_ljubičica »

Rizvan wrote:

kako se ofarbao klix ?
Ni ja nisam imao pojma o nekakvom bojanju dok se nije otvorila ova tema. Ljubičica im radi extra reklamu. :lol:
Taman, kompenzacija za moju ''mržnju'' :evil:
jahh

#31 Re: Love=Love?

Post by jahh »

Kad narednoj generaciji incest se bude promovisao kao normalan, vi sto podrzavate pedere cete biti "incestofobi". Jer, nek mama i sin / tata i kcerka rade sta hoce izmedju cetiri zida, nikome ne smetaju. Sta se nas oni ticu. Ljubav je za sve jednaka, love = love.
hAZNADAR

#32 Re: Love=Love?

Post by hAZNADAR »

Teznja ka jednakosti i ravnopravnosti.

A istovremeno teznja za reklamiranjem, paradiranjem, grupisanjem i isticanjem razlicitosti.

Ne kontam :?
radiša

#33 Re: Love=Love?

Post by radiša »

Lova,meni treba lova do krova.
love=lova
Revolver

#34 Re: Love=Love?

Post by Revolver »

hAZNADAR wrote:Teznja ka jednakosti i ravnopravnosti.

A istovremeno teznja za reklamiranjem, paradiranjem, grupisanjem i isticanjem razlicitosti.

a kada su se žene borile za jednakost i ravnopravnost, jesi li kontao to paradiranje i grupisanje?
jao_situacije

#35 Re: Love=Love?

Post by jao_situacije »

šatirana_ljubičica wrote:
Rizvan wrote:

kako se ofarbao klix ?
Taman, kompenzacija za moju ''mržnju'' :evil:
ja bih samo da kažem ako pomisle praviti parade, blokirati neku ulicu u centru ili sg pa eto i dijelu ns
neće se dobro provesti
hAZNADAR

#36 Re: Love=Love?

Post by hAZNADAR »

Revolver wrote:

a kada su se žene borile za jednakost i ravnopravnost, jesi li kontao to paradiranje i grupisanje?
To su razlicite stvari. Kada su postojali zakoni(ili i danas ponegdje postoje) koji su ogranicavali slobode i prava zenama, rasama, vjerama,... da budu ravnopravni - mnogo toga je imalo smisla.

Gdje to u Evropi postoji zakon gdje gay populacija ne smije glasati na izborima, imati posao, ici u drzavnu skolu,...?

Svjedoci smo ipak da i u savremenim i modernim drustvima gdje gay populacija ima sva prava(cak i privilegije),.. i dalje postoji teznja ka ravnopravnosti i jednakosti a istovremeno se ista populacija ogradjuje, grupise, ponasa sektaski i reklamama i paradiranjem istice svoju razlicitost.

Licno nisam homofob, imam prijatelja iz te populacije ali me njihov seksualni zivot i seksualna orjentacija ne interesuje - sto isto mogu reci i za sve hetero. To su privatne stvari. U mojim ocima su ravnopravni kao bilo ko drugi bez obzira na rasu, vjeru, sex, naciju,... i to je jednakost. Upravo zato i ne vidim smisao tog vjecitog reklamiranja i grupisanja,.. jer to na neki nacin urusava jednakost i ravnopravnost i samo istice razlike.
U-zap

#37 Re: Love=Love?

Post by U-zap »

šatirana_ljubičica wrote:Oboji se Klix posebnim bojama...

Kako ovo da shvatimo? Kome su sad ugrožena prava?

Nama ili njima?

De bradonja, vrati se u shumu iz koje si izasao
Revolver

#38 Re: Love=Love?

Post by Revolver »

hAZNADAR wrote:
Revolver wrote:

To su razlicite stvari. Kada su postojali zakoni(ili i danas ponegdje postoje) koji su ogranicavali slobode i prava zenama, rasama, vjerama,... da budu ravnopravni - mnogo toga je imalo smisla.

Gdje to u Evropi postoji zakon gdje gay populacija ne smije glasati na izborima, imati posao, ici u drzavnu skolu,...?

Svjedoci smo ipak da i u savremenim i modernim drustvima gdje gay populacija ima sva prava(cak i privilegije),.. i dalje postoji teznja ka ravnopravnosti i jednakosti a istovremeno se ista populacija ogradjuje, grupise, ponasa sektaski i reklamama i paradiranjem istice svoju razlicitost.

Licno nisam homofob, imam prijatelja iz te populacije ali me njihov seksualni zivot i seksualna orjentacija ne interesuje - sto isto mogu reci i za sve hetero. To su privatne stvari. U mojim ocima su ravnopravni kao bilo ko drugi bez obzira na rasu, vjeru, sex, naciju,... i to je jednakost. Upravo zato i ne vidim smisao tog vjecitog reklamiranja i grupisanja,.. jer to na neki nacin urusava jednakost i ravnopravnost i samo istice razlike.
ne postoji zakon, ali ne možeš reći ni da ne postoji diskriminacija, čak i otvorena netrpeljivost

ponekad i meni smeta sve to paradiranje, ali razumijem potrebu ljudi koji su godinama sakrivali to što jesu i jednostavno više žele sve to da izraze na neki način (ponekad i jeste malko pretjerano)

ono što ne razumijem jesto kako nekome obična reklama na nekom web portalu može smetati i vrijeđati ga :-)
Pasiflora

#39 Re: Love=Love?

Post by Pasiflora »

Warashii wrote:Mah kada se u danima izbora raznorazne stranice oboje u crveno, zeleno, plavo i sl. niko plaho ne prigovara a oni nas na kraju najvise natakare sve odreda a sad usarenilo i odma smeta a budimo realni ne takare sve odreda, samo odabrane bas kao i mi "normalni" .
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
tvsabina wrote:A i taj homoseksualizam....treba se čuvati gledanja u gay zastave jer ako predugo gledamo i sami ćemo to postati....
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Ma nema šanse ljudima objasniti da homoseksualizam nije prelazan. A ovi latentni :-) , oni se najviše boje.
Henry Chinaski

#40 Re: Love=Love?

Post by Henry Chinaski »

Pasiflora wrote:Ma nema šanse ljudima objasniti da homoseksualizam nije prelazan. A ovi latentni :-) , oni se najviše boje.
Ne bih da se upuštam u raspravu ni da osuđujem ali ovdje si debelo u krivu. Svaka sociološka pojava, mudro promovirana je veoma zarazna i prelazna.
Leo_alfa

#41 Re: Love=Love?

Post by Leo_alfa »

Ja uopste nisam skontao te reklame? Gdje treba da ih trazim? :lol:
insomnia78

#42 Re: Love=Love?

Post by insomnia78 »

kako se ofarbao klix ?
Isti sam ti takI
hAZNADAR

#43 Re: Love=Love?

Post by hAZNADAR »

Revolver wrote:
ne postoji zakon, ali ne možeš reći ni da ne postoji diskriminacija, čak i otvorena netrpeljivost

ponekad i meni smeta sve to paradiranje, ali razumijem potrebu ljudi koji su godinama sakrivali to što jesu i jednostavno više žele sve to da izraze na neki način (ponekad i jeste malko pretjerano)

ono što ne razumijem jesto kako nekome obična reklama na nekom web portalu može smetati i vrijeđati ga :-)
Diskriminacija na indirektan nacin, mimo zakona, .. ce uvijek postojati prema ljudima drugacijeg seksualnog opredjeljenja, rase, vjere, spola, starosti,.. nazalost je tako.

Primjerice konkurs za posao gdje ne stoji u oglasu da poslodavac nece osobe 50+ godina, samohrane majke, mlade sa skolom ali bez radnog iskustva, strance, .... ali tako po pravilu ispadne. Cak i oni iz predlozenog koji dodju na razgovor dobiju na znanje da je sve fino i da ce biti kontaktirani, uz osmijeh naravno,... al ne dobiju posao zbog diskriminacije koja se nikada ne navodi kao razlog ni javno.

Nije mi poznato da stariji radno sposobni, skroz mladi, stranci,... imaju parade, reklame,.. zbog toga.
Razumijem frustracije gay populacije zbog indirektne diskriminacije, nepopularnosti, ismijavanja u vicevima, netrepeljivosti,... ali zivot je takav i svi mi iskusimo takvo sto jer svi smo ponekad u nekoj situaciji - drugaciji a da to izgleda kao hendikep.

Upravo zato i smatram da je bilo koje isticanje svoje razlicitosti, grupisanje po tom pitanju, paradiranje,... stupica jednakosti i ravnopravnosti. Bicemo ravnopravni i bice jednakost onda kada se prestanemo dijeliti po stvarima privatne prirode. Niko nema pravo da trazi privilegije i specijalan status.

Isto kao gay koje poznajem, interesuju me kao ljudi, kolege, karakter, nastup,.. a ne kroz sex,vjeru, rasu,..
insomnia78

#44 Re: Love=Love?

Post by insomnia78 »

jahh wrote:Kad narednoj generaciji incest se bude promovisao kao normalan, vi sto podrzavate pedere cete biti "incestofobi". Jer, nek mama i sin / tata i kcerka rade sta hoce izmedju cetiri zida, nikome ne smetaju. Sta se nas oni ticu. Ljubav je za sve jednaka, love = love.
Pa da, dok god su svi ucesnici punoljetni, pri cistoj svijesti i zdravoj pameti...
paladinka

#45 Re: Love=Love?

Post by paladinka »

hAZNADAR wrote:
Revolver wrote:

Diskriminacija na indirektan nacin, mimo zakona, .. ce uvijek postojati prema ljudima drugacijeg seksualnog opredjeljenja, rase, vjere, spola, starosti,.. nazalost je tako.

Primjerice konkurs za posao gdje ne stoji u oglasu da poslodavac nece osobe 50+ godina, samohrane majke, mlade sa skolom ali bez radnog iskustva, strance, .... ali tako po pravilu ispadne. Cak i oni iz predlozenog koji dodju na razgovor dobiju na znanje da je sve fino i da ce biti kontaktirani, uz osmijeh naravno,... al ne dobiju posao zbog diskriminacije koja se nikada ne navodi kao razlog ni javno.

Nije mi poznato da stariji radno sposobni, skroz mladi, stranci,... imaju parade, reklame,.. zbog toga.
Razumijem frustracije gay populacije zbog indirektne diskriminacije, nepopularnosti, ismijavanja u vicevima, netrepeljivosti,... ali zivot je takav i svi mi iskusimo takvo sto jer svi smo ponekad u nekoj situaciji - drugaciji a da to izgleda kao hendikep.

Upravo zato i smatram da je bilo koje isticanje svoje razlicitosti, grupisanje po tom pitanju, paradiranje,... stupica jednakosti i ravnopravnosti. Bicemo ravnopravni i bice jednakost onda kada se prestanemo dijeliti po stvarima privatne prirode. Niko nema pravo da trazi privilegije i specijalan status.

Isto kao gay koje poznajem, interesuju me kao ljudi, kolege, karakter, nastup,.. a ne kroz sex,vjeru, rasu,..
1 maj , 8 mart :-) Dani gdje bi se trebalo izaci na ulicu da se ukaze na nepravdu . I dan danas se na taj dan u zapadnim zemljama izlazi na ulicu , iako manje vise nema potrebe , radnici imaju prava , zene imaju prava .
Matzan

#46 Re: Love=Love?

Post by Matzan »

Svjesno ili ne, postavljači određenih tema čine jako dobru reklamu nekim pojedincima ili grupacijama,
makar povod za otvaranje teme bilo neslaganje/gnušanje/prezir/whatever sa njima.

Tako da... nikad se ne zna ko se kome dopada... :wink:
Korisničkoime

#47 Re: Love=Love?

Post by Korisničkoime »

Ljudi hoće pravo na brak to je u biti ono šta je cilj, hoće da su u tom pogledu izjednačeni sa svim ostalim građanima ove države, brak je opet zajednica iz koje potiču prava bilo lične bilo imovinske prirode. Oni žele sa reklamiranjem i sličnim da ukažu na određenu problematiku, konkretno mislim da je upravo riječ o pravu na sklapanje braka, a općenito da ukažu na homofobiju koja je prisutna u našem društvu kao nešto negativno.
Ne znam zašto nekoga smeta reklama, i meni nekada dosadi ta priča ali je prebacim kanal, ne čitam članak i slično kao i u stotinu drugih stvari koji me nekad živciraju jer mi se taj dan ne da slušati o tome. Međutim to ne znači da su isti napadni, da pretjeruju ili da nemaju pravo to činiti, to samo znači da ja taj dan nisam raspoložan za tu priču i to je to.
friskyoreo

#48 Re: Love=Love?

Post by friskyoreo »

http://www.index.hr/black/clanak/bihac- ... 20043.aspx

Sta bi uradili da saznate da vam je komsija heteroseksualac?! :lol: :lol: :lol:
Mislim da postavljac teme i njegovi istomisljenici imaju slicno razmisljanje kao i ovi iz videa. :lol: :lol: :run:
cLo

#49 Re: Love=Love?

Post by cLo »

U-zap wrote:

Nama ili njima?

:lol: :lol: :lol:
ovo je žensko :D
Matzan

#50 Re: Love=Love?

Post by Matzan »

cLo wrote:
U-zap wrote:

Nama ili njima?

:lol: :lol: :lol:
ovo je žensko :D
Što ne znači da nema bradu. Kakvu-takvu... :oops: :D
Post Reply