Love=Love?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Razumijete li reklamiranje LGBT populacije?

Poll ended at 14/06/2015 08:40

1.Da.
33
30%
2.Ne.
14
13%
3.Ne razumijem ni populaciju a kamoli reklamiranje.
35
32%
4.Ne obraćam pažnju.
27
25%

Total votes: 109

Niemand

#226 Re: Love=Love?

Post by Niemand »

Kad je meni fahro na kliksu iskocio preko cijele stranice, srce mi stalo :o i nemos ga maknuti :roll:
JanuaryJones

#227 Re: Love=Love?

Post by JanuaryJones »

S4mpion wrote:
JanuaryJones wrote:
S4mpion wrote: Poštujem tvoj stav, ali ja ipak ostajem pri mišljenju da medicina nije nužno progresivna i da veliki broj ljudi danas umire zbog "neizlječivih" bolesti za koje ipak postoje lijekovi čija distribucija ne bi bila profitabilna.
Medicina nije progresivna jer neko nema para da plati liječenje? Uf koja konstatacija.
Ta konstatacija je na mjestu. Postoji razlog zbog kojeg sam napisao "progresivna kako za koga."
Miješaš zdravstveni sistem/skrb sa naukom. To je isto kao da kažem da automobilska industrija nije nepredovala jer ja sebi ne mogu priuštiti novi BMW. Ili je napredovala "kako za koga". Da za one koji mogu priuštiti novi BMW. Medicina se doživljava emotivno jer ima veliki uticaj na naše živote (kroz zdravstvenu zaštitu) ali nije ti medicina kriva što ne možeš dobiti neki lijek/tretman ako nemaš para.
S4mpion

#228 Re: Love=Love?

Post by S4mpion »

JanuaryJones wrote:
S4mpion wrote: Ta konstatacija je na mjestu. Postoji razlog zbog kojeg sam napisao "progresivna kako za koga."
Miješaš zdravstveni sistem/skrb sa naukom. To je isto kao da kažem da automobilska industrija nije nepredovala jer ja sebi ne mogu priuštiti novi BMW. Ili je napredovala "kako za koga". Da za one koji mogu priuštiti novi BMW. Medicina se doživljava emotivno jer ima veliki uticaj na naše živote (kroz zdravstvenu zaštitu) ali nije ti medicina kriva što ne možeš dobiti neki lijek/tretman ako nemaš para.
Pa eto, čak i ti medicinu doživljavaš kao privilegiju poredeći je sa BMW-om. Nisam džaba napisao "progresivna kako za koga."

Jedni će biti liječeni, drugi će biti pokusni kunići.
JThomas

#229 Re: Love=Love?

Post by JThomas »

samo što to privilegovanost nema nikakve veze sa samom medicinom, već isključivo sa politikom i ekonomijom.
JanuaryJones

#230 Re: Love=Love?

Post by JanuaryJones »

S4mpion wrote:
JanuaryJones wrote:
S4mpion wrote: Ta konstatacija je na mjestu. Postoji razlog zbog kojeg sam napisao "progresivna kako za koga."
Pa eto, čak i ti medicinu doživljavaš kao privilegiju poredeći je sa BMW-om. Nisam džaba napisao "progresivna kako za koga."

Medicinu ne doživljavam, zdravstveni sistem da. Ali to je drugi par opanaka koje ti nikako da obuješ.
Medicina:
- laboratoriji
- naučnici (koji se nikad ne obogate)
- istraživanja
- nova otkrića
- naučni članci, medicinski žurnali

Zdravstveni sistem:
- osiguranje (ovisno o dubini džepa ali i o društvenom sistemu)
- bolesnici/korisnici
- primjena medicinskih dostignuća na osnovu stavke osiguranja
- ishod

Vidiš li razliku? Medicina ide dalje, regardless.
S4mpion

#231 Re: Love=Love?

Post by S4mpion »

JanuaryJones wrote:
S4mpion wrote: Pa eto, čak i ti medicinu doživljavaš kao privilegiju poredeći je sa BMW-om. Nisam džaba napisao "progresivna kako za koga."

Medicinu ne doživljavam, zdravstveni sistem da. Ali to je drugi par opanaka koje ti nikako da obuješ.
Medicina:
- laboratoriji
- naučnici (koji se nikad ne obogate)
- istraživanja
- nova otkrića
- naučni članci, medicinski žurnali
Ni pokusne kuniće ne spomenuh uzalud.
JanuaryJones

#232 Re: Love=Love?

Post by JanuaryJones »

Živio. Uzalud slijepom objašnjavati boje.
S4mpion

#233 Re: Love=Love?

Post by S4mpion »

Pozdrav. :kakoste:
cLo

#234 Re: Love=Love?

Post by cLo »

JanuaryJones wrote:Živio. Uzalud slijepom objašnjavati boje.
:lol:
samo sm čekala :lol:
kako se sada osjećaš?
možeš li meda?
:lol: :lol: :lol:
S4mpion je toliko vješt u tome što radi, da je čovjek poslije rasprave gotov leć' i krepat :D
JanuaryJones

#235 Re: Love=Love?

Post by JanuaryJones »

cLo wrote:
JanuaryJones wrote:Živio. Uzalud slijepom objašnjavati boje.
:lol:
samo sm čekala :lol:
kako se sada osjećaš?
možeš li meda?
:lol: :lol: :lol:
S4mpion je toliko vješt u tome što radi, da je čovjek poslije rasprave gotov leć' i krepat :D
Ja nemam problema sa ovakvim polu trolovima, čak nije ni pravi trol, više je - kako sam sebe nazva - pokusni kunić. Ja dobro, pristavih kaficu i kinder bueno ;) a i cvijeće da zalijem ;-)
harač

#236 Re: Love=Love?

Post by harač »

šatirana_ljubičica wrote:Ma eto vam tamo i pederi i lezbejke i transeksualci reklamirajte se zajedno sa njima, meni ne smetate ali nemojte molim vas da mi skačete pred očima na jumbo plakatima, po dnevnim novinama (portalima) itd.
TO nemate pravo, jer ne borite se ni za šta aman plemenito, borite se za svoje gu*ice kako bi mogle biti znate već šta slobodno kako žele i kad žele.
I šta homoseksualci pričaju o LJUBAVI?Koja kvragu ljubav?!
Recite otvoreno SEX.I onda ću vas više poštovati jer ću vidjeti da ne lažete sami sebe ako ništa.
Ljubav eto LJUBAV!Jašta.Priča jedan homo da je dugo tako ljubovao ali nije bio spreman na sex, nego dijete ljubovalo, zaljubilo se i svi ga odbacivali nakon 2 sedmice, kao gdje je tu sex?!
Jel ljubav samo izgovor za nastran sex ili šta?Možda vi ustvari napaćene duše i ne znate šta je to..:( Pa da.Bježite sad će mi vas još biti i žao....
*cough* muhamed *cough* aiša *cough* 9 godina *cough* silovanje *cough* pedofilija *cough* :D al dobro to danas ne opravdavaju ni muslimani, osim težih fundamentalista koji su vođeni sunetom poslanika :D

ne vidim razliku između ove propagande i one religijske, sa koje-kakvim muhamedovim izjavama po tramvajima, po bilbordima, koje-kakvim "mojim ummetima" po stadionima i sl. sve ista mentalna masturbacija koja umjesto da se prakticira u privatnosti doma, vodoi se po ulici
cLo

#237 Re: Love=Love?

Post by cLo »

JanuaryJones wrote: Ja nemam problema sa ovakvim polu trolovima, čak nije ni pravi trol, više je - kako sam sebe nazva - pokusni kunić. Ja dobro, pristavih kaficu i kinder bueno ;) a i cvijeće da zalijem ;-)

Raspamećivanje mu je najjače oružje. Sreća pa si dobra sa živcima, inače bi sad pristavila cvijeće i zalila bueno :D
JanuaryJones

#238 Re: Love=Love?

Post by JanuaryJones »

cLo wrote:
JanuaryJones wrote: Ja nemam problema sa ovakvim polu trolovima, čak nije ni pravi trol, više je - kako sam sebe nazva - pokusni kunić. Ja dobro, pristavih kaficu i kinder bueno ;) a i cvijeće da zalijem ;-)

Raspamećivanje mu je najjače oružje. Sreća pa si dobra sa živcima, inače bi sad pristavila cvijeće i zalila bueno :D
Konjske živce imam a imam i dijete od 1,5 god ;) praksa svaki dan :D
Towelie

#239 Re: Love=Love?

Post by Towelie »

Pocinju gejpederi da iskacu i iz frizidera. Srecom, tu je adblock. :D
Korisničkoime

#240 Re: Love=Love?

Post by Korisničkoime »

Bodkin wrote:
šatirana_ljubičica wrote:
SaraFina wrote:A šta je definicija i koje su granice nastranog seksa???

Ko to odredjuje? Je li Ljubicice samo misionarska poza ispravna?

Molim te prosvijetli me :D
Uzalud pokušavaš da se utješiš time da sam ja neka ''zatucana'' ženica koja odobrava samo misionarsku pozu pa u skladu s tim sve drugo vezano za sex joj je nastrano...
Sara možeš biti fina a i da se ne slažeš sa većinom vjeruj, ne mora te većina smatrati finom da bi ti sebe smatrala finom.Oslobodi se tih kompleksa, uzmi terapije šta god, ali izbijaju žestoko.
zna se da se ja sa sarafinom ne mogu, ali ona je barem treca ili cetvrta osoba koja te pitala sta je normalno i ko daje definiciju normalnog. isto sam te i ja pitao. i @kiki i jos par njih
Dobro pitanje.
Hajd ovako je li normalno ono što većina radi.
Ja sam u braku u monogamnoj heteroseksualnoj vezi koja nije promiskuitetna. Prvi brak, nadam se i vjerujem jedini koji ću ikada sklopiti.
Po svemu što vidim i znam oko sebe, ne spadam baš u većinu. Neki imaju više od jednog braka, neki su samci, neki žive u tzv "otvorenim" brakovima, neki varaju, neki nisu čak ni u monogamnoj vezi, neki su prikriveni homoseksualci u braku/vezi, grupnjaci, swingeri i šta već.
Ispade ja sa svojim brakom i jednom ženom koju ne varam i nisam baš normalan.
Kikibombona

#241 Re: Love=Love?

Post by Kikibombona »

harač wrote:
šatirana_ljubičica wrote:Ma eto vam tamo i pederi i lezbejke i transeksualci reklamirajte se zajedno sa njima, meni ne smetate ali nemojte molim vas da mi skačete pred očima na jumbo plakatima, po dnevnim novinama (portalima) itd.
TO nemate pravo, jer ne borite se ni za šta aman plemenito, borite se za svoje gu*ice kako bi mogle biti znate već šta slobodno kako žele i kad žele.
I šta homoseksualci pričaju o LJUBAVI?Koja kvragu ljubav?!
Recite otvoreno SEX.I onda ću vas više poštovati jer ću vidjeti da ne lažete sami sebe ako ništa.
Ljubav eto LJUBAV!Jašta.Priča jedan homo da je dugo tako ljubovao ali nije bio spreman na sex, nego dijete ljubovalo, zaljubilo se i svi ga odbacivali nakon 2 sedmice, kao gdje je tu sex?!
Jel ljubav samo izgovor za nastran sex ili šta?Možda vi ustvari napaćene duše i ne znate šta je to..:( Pa da.Bježite sad će mi vas još biti i žao....
*cough* muhamed *cough* aiša *cough* 9 godina *cough* silovanje *cough* pedofilija *cough* :D al dobro to danas ne opravdavaju ni muslimani, osim težih fundamentalista koji su vođeni sunetom poslanika :D

ne vidim razliku između ove propagande i one religijske, sa koje-kakvim muhamedovim izjavama po tramvajima, po bilbordima, koje-kakvim "mojim ummetima" po stadionima i sl. sve ista mentalna masturbacija koja umjesto da se prakticira u privatnosti doma, vodoi se po ulici
Cuj NEMATE PRAVO skakati pred ocima na jumbo plakatima, dnevnim novinama itd? :lol:

Kada zabranite popovima i hodzama javno djelovanje onda mozete i pederima.

Drugacije NE MOZE!

Svaka cast za Klix. Treba sto vise promovirati pederluk da se navikavaju vjerski fanatici i sovinisti. :thumbup: :bih:

Chmoljo, ponesi zastavu :lol:

Image
Post Reply